Asensin just Fedoran ja totesin et EI HYVÄ

windowssiin??

Vaikka sinäänsä en ole Linuxia mitenkään vastaan ja haluaisin sellaisen itsellenikin 2 koneesen, mutta kohtasin mota pulmaa joista 2 on hyvin hankala saada kuntoon.

1. Näytön rosoluutio hertsit. Vaihtoehdot on 60 hz tai 50 hz ja resoluutiosta ei irtoa kun 800x600 vaikka näytönohjain pystyy parempaan ja näyttökin paljon parempaan... ainut on vain kaapelointi joka BNC liitännässä kiinni ja monitori EI tuo näitä automaattisia tunnistuksia. Miten siis homma saadaan kuntoon??

2. Tämän herra root aivan tarpeeton kaveri joka kokoajan vaatii salasanaa, jos jotain haluaa muuttaa. Koitin windows tyyliin antaan "käyttäjäll" kaikki oikeudet, mutta eipä sekään onnistunut ja kone parkuu herra rootin salasana.

Pitää koneeseen ASAENTAA joku helkkarin ohjelma erikseen näyttöön, jotta kone tajuaa sellasen olemassaolon ja voiko tuon helkkatin root herran kekästä kuuseen. En jaksa kirjottaa aina säätöjä kokeiluja varten salasajna. Kokeilu jää nyt kesken ja odottaa vinkkejä. Ehkä näyttö homma tulee kuntoo uuden monitorin myötä, mut paha maku jäi suuhun. SUSEe kokeilin kans ja se ei vingu root herraa kokoaika, pikkasen parempi siltä osin.

7

719

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -kouluttaja-

      Koska haluat eroon täysin yksityisyydestä ja tietoturvasta niin valintasi on Windows... ole root kokoajan.... ikkunat auki sonnalle.

      Älä myöskään käytä turvavyötä, tai istuta lastasi turvaistuimeen. Pelastusliivit ja kipinäsuojat ovat nössöille. Mitä tekee palovaroittimella! Lukko oveen, miksi... eihän täällä asu kuin minä!

    • "1. Näytön rosoluutio hertsit. Vaihtoehdot on 60 hz tai 50 hz ja resoluutiosta ei irtoa kun 800x600 vaikka näytönohjain pystyy parempaan ja näyttökin paljon parempaan... ainut on vain kaapelointi joka BNC liitännässä kiinni ja monitori EI tuo näitä automaattisia tunnistuksia. Miten siis homma saadaan kuntoon??"

      nVidian kortilla säädetään ajurista. Muussa tapauksessa kai joutuisi jotain xorg.conff tiedostoa muokkaamaan. Käytännössä vaatisi jotain kummallista CRT ruutua tai muuta hassua.

      "2. Tämän herra root aivan tarpeeton kaveri joka kokoajan vaatii salasanaa, jos jotain haluaa muuttaa. Koitin windows tyyliin antaan "käyttäjäll" kaikki oikeudet, mutta eipä sekään onnistunut ja kone parkuu herra rootin salasana."

      Root on koneen pääkäyttäjä joka on jokaisessa käyttöjärjestelmässä. Pääkäyttäjän oikeudet tarvitaan kun halutaan säätää jotain kotikansion ulkopuolella, että ei se mikään turha ole. Ja muuten sitä ei tietenkään käytetä turvallisuussyistä. Kirjaudut pääkäyttäjänä sisään ja sitten säätelet ja sitten kun olet säädellyt niin takaisin tavalliselle käyttäjätilille.

      • windowssiin??

        Näytönohjain on mallia radeon. Kaivon nettiä tuolla xorg tiedostolla ja löysin esimerkkejä miten sitä voi muokkaa. Jos onnistun, niin omat asetukset tulee sinne resoluutio valikkoon ja homman pitäs toimia.

        Herra root lienee tarpeellinen kaveri ja sen kanssa pitää opetella tulemaan toimeen. Hieman hankalaahan se on, kun windows on pehmittänyt pään ja tottunut siin, että full controll on oletus.

        Pitää jatkaa harjottelua, jos joku menee killiin... voi aina asennuksen tehä uusiksi.


      • Domenick

        Minä olen joutunut puukottamaan xorg.confia joissakin vanhoissa koneissa. Linux Mint 7:n lxrand:lla se onnistui ja luulisin että Fedoralla on omat työkalunsa tähän. Aina ne ongelmat on pienen pähkäilyn jälkeen selvinneet. Kannattaa Fedoran sivustoilta kysyä suosiolla neuvoja.

        Mitä taas tulee 5 vuotta vanhoihin tai sitä uudempiin pöytäkoneisiin niin eipä ole resoluutioiden kanssa ollut ongelmia. Yleensä vanhat koneet ja vanhat näytönohjaimet aikaansaavat näitä pulmia. Jos on 8 vuotta vanha kone, kuten minulla viime syksyyn asti oli tällainen tapaus kakkoskoneena niin tuskin sen vanha näytönohjain löytää 800x600 suurempia resoja.


    • rety.

      tulee itsasiassa suoraan prosessorista, eli prosessori antaa mahdillisuuden tähän kun toimitaan suojatussa tilassa ohjelmat voivat siis toimia eri tasolla ja eri oikeuksilla 386 prossusta alkaen, ja suuri tästä syystä kaikissa käyttöjärjestelmissä on nämä samat ominaisuudet.
      Kirjautuminen userista - rootiksi tapahtuu käsin, sitä ei automatisoida koska silloinhan haittaohjelmat käyttäisivät sitä mahdollisuutta.
      Se user-root on kuin lukko asunnon ulko-ovessa , eikä kukaan valita kuinka vaikea on kiertää ovi lukkoon tai auki, se tapahtuu luonnostaan ... mutta tietokonemaailmassa tämä tuottaa vieläkin suurta tuskaa.

      • Kyllä minun tietääkseni Coherentissa ja Minixissä oli root ja tavalliset käyttäjät erikseen, vaikka ne pyörivät myös 286:lla.


      • TRRY

        ...tarkennetaan, että herra rootin prosessit ajetaan ihan samassa prosessorin tilassa kuin muidenkin käyttäjien.

        Prosessorin suojatussa tilassa suoritetaan vain käyttöjärjestelmän ytimen (ja laiteajureiden) koodia. Ytimen koodi pitää Linuxissa huolen mm. siitä, että tavalliset prosessit eivät pääse tekemään mitään, mikä ei ole niiden käyttäjille sallittua. Käytännössä se sallii root-käyttäjän prosessien tekevän monia sellaisia asioita, joita muiden käyttäjien prosessit eivät saa tehdä.

        Suojatun tilan tekniikka sopii yhtä hyvin käyttäjäperustaisen kuin minkä tahansa muunkin turvallisuusmekanismin pohjaksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2646
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1991
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe