mikä pahuksen sähköinen piippaus

hermostunut piippail

Olisikohan kenellä ratkaisua outoon ongelmaan: omakotitalossamme on alkanut kuulua epäsäännöllisin väliajoin piippausääni. Ensimmäinen ajatus oli tietysti, että palovaroittimien patterit täytyy uusia. No uusittiin, mutta piippaus jatkui. Tämän jälkeen etsimme kaapeista ja muista piiloista muut pattereilla/akuilla toimivat härpättimet ja tarkistimme ne. Ei näistäkään mitään apua.
Piippaus siis jatkuu, saattaa toistua 5-10 minuutin tai puolen tunnin välein ja sitten voi olla kokonainen päivä, ettei mitään kuule. Paikallistaminen on tosi hankalaa, ilmeisesti pitäisi olla aivan äänilähteen vieressä.
Eräs kuulemamme väite on se, että etäluettava sähkömittari aiheuttaa äänen ja että se muka leviää talossa sähköjohtoja pitkin, jolloin se saattaa kuulua milloin mistäkin päin mökkiä. Onko tässä mitään järkeä?

28

16064

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • emolevy

      tulisiko tietokone kysymykseen?

    • 8+15

      Onko teillä tietokoneessa varavirtalähde (UPS)? Ne joskus piippailevat.

      Sähkömittarista se ääni ei ainakaan leviä.

    • paristotaivika

      Katso onko semmoinen paristotoiminen laite keittiön allaskaapin alla, tiskikoneen liepeillä, muun vesijakotukin läheisyydessä, lämminvesivaraajan alla??? Siinä nyt joitain vaihtoehtoja.
      Joissain häkävaroittimissa ei riitä pariston vaihto, ilmeisesti pitää vaihtaa jotain muuta tai koko vempain...
      Kellollinen laite, radio, digiboxi, dvd-soitin, stereot, mikrouuni, verkkovirtatoiminen kello. Näissä voi olla paristovarmenne sähkökatkojen varalle, ettei kello nollaannu. Olisiko semmoinen?
      Murtohälytin ilmoittaa akkuvikaa?
      Muu langaton kaukosäädin, valokytkin, ovikello?

      Jossain paristo uupumassa tai vikailmoitusta.

      • Böö !

        Tinnitus ? :)
        Kummitus :(


      • piippailuun kyllästy

        No joo, meillä ei ole murtohälyttymiä, häkävaroittimia, kosteushälyttimiä eikä muita nykyhienouksia. Ja noita paristovarmenteisia värkkejä kävimme läpi ja vaihtelimme paristot. Myöskään UPSia ei löydy ja tietokone on eliminoitu pois (ääni kuului muualta, kun olin koneen ääressä). Itse alan pikkuhiljaa kallistua siltikin viallisen palovaroittimen kannalle, tosin kyllä olen ymmälläni siitä, että voisiko tuollainen värkki todella olla hiljaa useammankin päivän ja sitten taas pitää ääntä epäsäännöllisin väliajoin. Varoittimia löytyy kolme kappaletta ja niitä on vuoronperään pidetty esim. työpöydällä töitä tehdessä, mutta eivätpä ole silloin äännelleet.


    • kun tuuri käy

      > Ensimmäinen ajatus oli tietysti, että palovaroittimien patterit täytyy uusia. No uusittiin, mutta piippaus jatkui.

      Huono kontakti tai valmistusvikainen paristo (näitäkin on, melkeinpä voisi sanoa, että tavallisessa 4xAA paristonkin paketissa on aina yksi valmiiksi puolityhjä joukossa) -> piippailee, vaikka paristo vaihdettu.

      Pelkkä jännitemittaus ei huonoa paristoa paljasta, pitäisi olla kuormaa samanaikaisesti.

    • se on kuitenkin

      Sulla on toinen palovarotin jossain jemmassa.

      Voisi sanoa että poikkeuksetta piippaaja on palovaroitin.

      Itse olen korjannu tuttavilta palovaroittimen patterin vaihdolla yhden jääkaapin, yhden sähkökeskuksen ja yhden kellon :)

      • turanturan

        josko ne alkavat hiipumaan, ensivaivoihin kyllä kuuluu lyhentyneet askeleet ja piippaukset päälle.


    • piinasi

      muutama vuosi sitten yöllä aina tuollainen piippaus.
      Syyksi sitten paljastui videon automaattinen sammutus
      3 tunnin jälkeen.
      Usein illalla katselusession jälkeen otettiin vain
      nauha pois muttei muuten sammutettu ja sitten se sammui
      itsestään yöllä piippauksen kera.
      Meinasi hermo mennä ennenkuin "vika" selvisi.

      • totta.

        Oma läppäri piippaa kun nukahtaa akun vähäisen varauksen vuoksi. Samanlaisia piippauksia voi kai olla lähes missä tahansa viihde-elektroniikassa.


    • 10+7

      Mulla noita piippauksia kuuluu yleensä täysistä akuista. Känny jos on laturissa ja akku jo täys, niin alkaa piippaamaan samoin läppäri tekee sitä toisinaan. Joskus laturi ilmoittelee yksinään jos on kiinni pistokkeessa että pitää ottaa pois.

      • ph

        kuulin kerran semmosen jutun en tiedä onko tosi,joku oli ostanut vanhemman oktalon ja sama juttu oli kuulunut piippauksia,kauan aikaa asioita kaverinsa kanssa tutkittuaan olivat löytäneet jonkin huoneen kattoa avatessaan ,remontin aikana sinne uuden ja vanhan katon väliin jääneen palovaroittimen,eli oisko tässä tapauksessa mitenkään mahdollista.


    • aina silloin

      tällöin kuuluvaa piippausta. Usein niitä kuului öisin. Palovarottimet ja kännykät tuli tsekattua mutta ei se niistä kuulunut.

      Viimeksi kun yövyin mökillä mysteeri ratkesi. Yöllä oli kuulunut useita piippauksia, jotka kuulin unen läpi. Aamulla kun kattelin aamu tv:tä tuli niin lyhyt sähkökatko tai muu häiriö, että se sai tv kuvan ja valot välähtämään. Samalla kuului mystinen piip. Syyllinen ei kuitenkaan ollut tv vaan mikroaaltouuni, joka poikkeuksellisesti oli samassa ryhmässä kuin tv. Mikron virtapiirit reagoi katkokseen ja se piippasi. Ilmeisesti aiemmin katkot/piikit/jännitteen alenemat olivat olleet vain siinä vaiheryhmässä, johon mikro oli tavallisesti kytketty ja tv ja valot eri ryhmillä, joten häiriöitä ei huomannut muista laitteista.

      Eipä asiaa aiemmin ihmetellessä ollut käynyt mielessäkään, että se oli mikroaaltouuni. Kun mikron kytkee verkkoon, niin se piippaa samalla tavalla. Ei vaan ollut muistissa, kun mikron töpseli on aina rasiassa.

      Kova lumikuorma taivuttelee ilmeisesti puita linjaa vasten ja tulee katkoksia.

      • utelias 33

        Selviskö se syy,kerroppa mielenkiinnosta mikä se piippaili ?


      • voivoivo?
        utelias 33 kirjoitti:

        Selviskö se syy,kerroppa mielenkiinnosta mikä se piippaili ?

        JOOOO
        Moikkaaaa!
        Se oli mun pialookinen kelo joka huuteli urosta temmeltämään!!
        Enhän miä sitä nyt naisena ymmärtänyt.Mutta kun tuli kylälläkin puheeksi
        niin rupes vaan tekee mieli!


    • rockolli

      Meillä on kuulunut kesästä 2011 lähtien öisin 0.2.37 (kesäaikaan kello 03.37) piippaus, joka piippaa duurikolmisoinnun ääniä peräkkäin "piip-piip-piip, piip piip piip," Ensin luulin äänien tulevan ulkoa, mutta aivan äskettäin havaitsen niiden tulevan huoneesta, jossa on kannettava tietokone, lasertulostin, monikäyttötulostin ja pari muuta tietokonetta. Kaikki koneet olivat suljettuina ja virrat katkaistuna jakorasian kytkimestä. Kannettavassa tosin oli akku paikallaan. Olen kesällä hankkinut Elisan viihdepaketin, mitä kautta nettiyhteys tulee ko. huoneeseen langattomasti. Tuo modeemi oli kyllä auki talon alakerrassa.
      Kysymys: voiko modeemi tai sen kautta olla yhteydessä tietokoneeseeni, vaikka se on suljettuna?
      Piipitys tosiaan toistuu aina samaan aikaan.

    • piippauksenlöytäjä

      VASTAUS:

      Tämä on minulle päivänselvä asia. Palovaroitin (jotkin niistä, ei kaikki) päästää hyvin hiljaisia piippauksia vaikkapa 5-10min välein, ja syyksi epäilen, että hiljainen piippaus on "merkkivalo" näkövammaisille.

      Meidän mökillä oli juuri tuollainen piippaava mysteeri, jonka ratkaisin. Se todellakin on palovaroitin, ja ääni on hyvin hiljainen. Ei liity huonoon paristoon, sen tulin selvittäneeksi. Pidän varmana, että se on lediä vastaava OK-merkkiääni näkövammaisille. Miettikääpä nyt. Selvä homma.

    • piiiiiip..... =)

      toi sun kirjoitus oli kuin mun kotoota ja löysin syyn:
      - tietokoneessa oli pöytäkaijuttimet joissa oli oma on/off- kytkin toisen kajarin takana. ja aina silloin tällöin sieltä kaijuttimista kuului piip.....sen verran surroud äänenä että se kuului aina jostain ihan muualta kuin työpöydältä.
      sitten oli päiviä kun ei kuulunu piippauksia, niin kajarien kytkin oli offilla !

      tsekkaas kajarit....

    • argghhh

      Palovarottimet sitä tekee ainakin meillä. Varmaa syytä en ole keksinyt... Kyseessä olevan varottimen paikantaminen vaikeaa, kun on monta. Lisäksi erillinen häkävarotin. Koirat se piippaus tekee pelokkaaksi. Mukava, kun keskellä yötä alkaa piipata ja ei heti löydy. Ja vähän ajan päästä paristojen vaihdosta piippaus jatkuu.. Pariston vaihto ei aina auta. Joskus vaihdettu varotinkin, tosin ei toiminut sittenkaan... En muista enää vaihdoinko kolmannet paristot ennen kuin loppui, tapahtui tammikuussa. Ilmeisesti kuitenkin paristojen vajaus on se syy. Joskus olen ajatellut, että voisiko syynä olla sisätilan kosteus. Pitkään lämmittämättä koleammalla säällä ja/tai pyykin kuivauksesta tullut kosteus. Erittäin kiusallista.... taas tässä viime yö metsästettiin syytä. Nyt kaikki varottimet kiltisti saunan lauteilla, joten hiljaista on.... ei jaksa....

    • varotin

      Olen huomannut että palovarottimilla mökki olosuhteissa on rajallinen käyttöikä. Lämpötilan vaihtelut vai kosteus mikä sen aiheuttaa? Eikä ne muutenkaan ole ikuisia.

    • freoni

      eHKÄ VIKA ON JO LÖYTNNYT ONHAN SIITÄ 4 V.Kerran palohälytin sekoili ,niin luulin,parin päivän päästä huonasin attä pakastin oli alkanut sulaan.Hälytin reakoi freonioin joka oli pääsyt karkuun pakastimesta.

    • nono

      ostin kaksi palovaroitinta, jotka ovat Onnisen teettämiä jossain kaukoidässä. Molemmat alkavat piippaamaan keskellä yötä useamman viikon käytön jälkeen. Yhtäjaksoinen hälytysääni, kunnes otan patterit irti. Kiva muuten etsiä tikkaita keskellä yötä yms. !
      Ostopaikka on joko Hongkong tai Bauhaus. Tämä siis keväällä 2014.

    • Anonyymi

      Ostin pari viikkoa sitten uuden kännykän ja laitoin vanhan (ei älykännykkä) kirjahyllyn laatikkoon. Eilen alkoi kuulumaan säännöllisesti 5 min. välein kaksi piippausta joka jatkui tähän asti, mutte ei enää. Ääni oli vaikea paikallistaa, mutta siellähän se vanha puhelin pyyteli viiden minuutin välein asentamaan SIM-korttia paikalleen ja piippaili. Akkukin oli unohtunut laitteeseen ja siinä koko juonen ydin.

    • Anonyymi

      Olin veljeni kanssa leikkimässä mutta sitten kuulimme outoja ääniä kuin piippaus ääniä ne kuuluivat paikasta missä äitimme nukkui ja kirjoitan muuten nyt illalla niin huolestuttaa äidin puolesta😢

    • Anonyymi

      Ihana ketju, sain tästä voimia etsiä oman kämppäni mysteeripiipittäjää ja haluan nyt jakaa jos joku muukin selaa tätä ketjua 12 vuotta aloituksen jälkeen. Viikkokausia jatkui rivitaloasunnossa epämääräisin väliajoin pipipipipiip. Ääni ei ollut mikään palovaroittimen hirveä ujellus vaan sellanen ärsyttävä, vähän kuin 80-luvun digitaalisen rannekellon ääni tms. Työhuoneessa se kuului ja epäilin tietokoneiden akkuja tai latureita ja järkeäni mutta lopulta keksin: perkeleen Ikean laatikostossa on sähkölukko ja siinä oli patterit vähissä! En oo juuri käyttänyt koko lukkoa joten ei millään meinannut säteillä et se voi siellä itkeä. Epäilin mm. kuumemittaria ja kitaran viritintä kuljetin jopa mukana laukussa kun yritin selvittää piippauksen lähdettä. Ai että. Mut hyvää piippausten paikannusta kaikille!

    • Anonyymi

      Mulla piippaili myös kotona. Loppui piippailu kun kävin lataamossa kolme viikkoa.

    • Anonyymi

      Onhan näitä mysteeripiippareita ollut meilläkin. Yläkerran palovaroitin, jonka paristohälytys olevinaan kuului alakerrasta. Uusi mikro, joset avaa luukkua 5 minuuttiin. Uusi astianpesukone piippaa hiljaa ohjelman loputtua, samoin pyykinpesukone, pakastimen pakastuskytkimen päälle unohdus. Induktioliesi ja sen reunalle jäänyt tiskirätti. Jääkaappi piippaa jos ovi jää raolleen, samoin pakastin. Iv-konekin osaa piipata, en nyt muista miksi. Kännykkä piippaa kun virrat vähissä, samoin läppäri ja tabletti jne...
      Eikä siinä kaikki, Android-telkkarikin kummittelee. Ei tosin aikoihin, mutta muutaman kerran se on mennyt päälle ihan itsekseen.

    • Anonyymi

      Optinen palovaroittimeni piippailee satunnaisesti kun se on liian pölyinen. Auttaa kun imuroi pölyt. Termospullo piippaa kun kahvimjämät tms. jäähtyy, hyvä muistutus että tyhjennä ja pese ettei homehdu 🤢. Android puhelin ärsyttää kun piippaa välillä mutta mikään sovellus ei kerro visuaalisesti vaikka niille kaikille antaa oikeudet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1779
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1694
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1525
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1521
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1508
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1395
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1371
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1202
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1135
    Aihe