Pitkät hiukset?

"heviletti"

Elikkäs en löytänyt keskustelua netistä kuin vuodelta 04-05 joten ehkä säännöt/rajoitukset on voineet muuttua... Eli sallitaanko nykyään suomen armeijassa pitkiä hiuksia (Miehellä), jos esim pitää hiukset ponnarilla ja "poninhäntä" on takin sisällä, ?(ei luulisi sen likaisemmaksi letin tulevan kuin lyhyetkään hiukset)... isäni kertoi tapauksen kun oli itse armeijassa. Hänen tuvassaa oli ollut "heviletti" joka ei millään suostunut leikkaamaan hiuksiaan ja joku kapiainenhan siitä oli tullut vittuilemaan että: "naisilla on pitkäthiukset ja miehillä lyhyet ja armeija on miesten paikka" siitä "heviletti" oli suuttunut ja kantanut kapiaisen jääkylmäänsuihkuun ("heviletillä" oli ollut kuulemma kokoa jonkin verran) ja oli joutunut sota oikeuteen ja saanut vain päiväsakkoja. Eli ihan mielenkiinnosta nyt tuli eteen tämä että onko asenteet muuttunut pitkien hiusten suhteen koska ensivuonna olisi inttiin lähtö ja lettiä olen kasvattanut jotain 4 vuotta mutta ei se silti perseeseen asti ole, jotein pitääkö esim hiukset leikata myös tapauksessa jos on esim rastat, tai jos on kasvattanut lettiä tarpeeksi kauan. ihan näin periaatteesta en leikkaa hiuksiani vapaaehtoisesti, Mutta en minekkään sivariin todellakaan ole menossa.!

16

6720

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ai jahast

      pitää leikata. näin yksinkertaista se on. http://www.mil.fi/reservilainen/pdf/YlPalvO.pdf linkistä sivulta 141 löytyy kampausvaihtoehdot. jos valitset oikeanpuoleisen mallin niin varmista ettei sinulla ole kiveksiä mukana kun menet armeijaan.

      tekstiosiosta löytyy seuraava perustelu sivulta 24:
      "91. Miesten hiukset on pidettävä lyhyeksi ja siistiksi leikattuna, puhtaana ja siistiksi
      kammattuna sekä parta ja viikset ajettuna liitteen 9 esimerkin mukaisesti.
      92. Naisten hiusten pituutta ei yleisesti rajoiteta. Palveluksessa pitkät hiukset
      eivät saa olla vapaana. Hiukset on pidettävä siististi päätä vasten sidottuna siten, että
      niska jää paljaaksi ja hiukset mahtuvat päähineen alle, eivätkä ne haittaa palvelusta
      liitteen 9 esimerkin mukaisesti. Tietyissä tehtävissä naisten hiusten pituudelle tai
      käytettäville hiuspidikkeille voidaan asettaa lisävaatimuksia palvelusturvallisuuden
      varmistamiseksi."

    • safsadflkj

      Hiukset lähtee tai E-tä pukkaa. Varmaan pari viikkoo voit pitkien hiuksien kanssa taiteilla, mut sitten tulee valinta eteen.

      • ressukessu69

        Itse pakotin omat morgulat parturoimaan lettinsä jo ekana päivänä. Suurin osa oli fiksuja ja suostuivat siihen. Sitten oli niitäkin pahiksia, jotka ei lettiään suostuneet leikkaamaan. Niiden tapauksessa venytettiin illan käskynjako siten että annettiin puolituntia aikaa leikata letti; tai kukaan ei olisi päässyt vapaa-ajalle. That's it!


      • Kärpix
        ressukessu69 kirjoitti:

        Itse pakotin omat morgulat parturoimaan lettinsä jo ekana päivänä. Suurin osa oli fiksuja ja suostuivat siihen. Sitten oli niitäkin pahiksia, jotka ei lettiään suostuneet leikkaamaan. Niiden tapauksessa venytettiin illan käskynjako siten että annettiin puolituntia aikaa leikata letti; tai kukaan ei olisi päässyt vapaa-ajalle. That's it!

        Kunnon kiusaamista. Tuosta olisi sinut pitänyt pistää sotaoikeuteen.


    • fgfgfhtytsy

      Saa olla pitkät.. ja ponnarilla

      mutta, kun aletaan käyttään kaasunaamaria eli nassssea niin se on kivaa jos hiusten takia naamari sit vuotaa mukavasti..

      mut rohkeempi se joka ei mee ihan massan mukana! :D

      ja lyhyet hiukset on sitäpaitti rumat..

      et näi

    • almasty

      se kuule pitää leikata tänäkin päivänä.
      Hiukset armeijassa eivät saa ylettyä korvien eikä kauluksen päälle.Se sääntö on tänäkin päivänä voimassa.

    • lääkintä

      itte leikkasin letin ennen armeijaan menoa, oli ihan kiitettävästi pituutta jo, johonkin lapaluiden alaosaan asti.. sitten ekana päivänä kun kaikki paskat housussa ootti yliluutnantin juttusille pääsyä, oli samaan aikaan minun kanssa odottamassa yks heviletti. Herra Kapteeni kun meni ohi niin otti muutaman askeleen taaksepäin ko. heviletistä ohi mentyään ja kysyi "Aiotko viihtyä armeijassa?" siihen heviletti "Näillä näkymin kyllä" Kapt. "No sit toi saatanan rasvaletti lähtee jo tänä iltana". Ja niinhän se lähti, alikessujen avustamana ;D Itse suosittelen leikkaamaan letin jo ennen inttiin menoa, hiukset kun kuitenkin on uusiutuva luonnonvara, ne kerkee kasvaa kuitenkii ja intissä ollaan vaan kerran. Itte en kadu yhtään sitä että intin takia leikkasin letin, se oli elämäni parasta aikaa, vaikkakin päätty vähän liian aikasin, heti AUKin jälkeen.. :/ Hauskaa inttiä sulle! Ota kaikki irti ja pyri ainakin aukkiin, jos et rukkiin pääse! Puolen vuoden vässyköitä on siellä ihan liikaa, kyllä se on vuosi mikä siellä pitää olla, kasvattaa erittäin paljon (vaikka ite en sitä vuotta siellä loppujen lopuks oo ollukkaan :D (tosin saatan päästä vielä takas, toivottavasti!! :) )!! tsemiä! :) Toivotteleepi siviilin (toivottavasti joskus reservin!!) lääk-au 1/10!!!

      • onniinvähän

        Kyllä kuninkaallisen 4. joukkueen ex-taistelijalla pitäis olla muuta elämää kello 2.30, kun jauhaa paskaa hiusten pituudestä :D Elämän parasta aikaa...hauska mies.


    • Turilass

      Eikö ole lettisäännöt muuttuneet? Oon kuullu juttua, mutta en ole varma. Itse olen myös heviletti. Jos saa mennä pitkällä letillä niin menen. Kestän kyllä kaiken vittuilun. Sille voi vaan nauraa

    • hermannnnn

      Nauran jo nyt.

      Letti lähtee kyllä heti ensimmäisinä päivinä tai mies lähtee siviiliin. Ei siellä katella mitään hevilettejä. Palvelusohjesääntö määrää millainen tukan on oltava ja se hiusmalli on paljon hevilettiä lyhyempi. Kannattaa suosiolla ajaa siiliksi tai ihan kaljuksi. Kyllä tukka kasvaa takaisin.

    • kelpaa-1

      itelläni oli sivuilta ajettu pois ja keskelle jätetty semmonekin kelpaa

    • Hairstyle

      Entä miten naisten hiusten pitää olla armeijassa. Jos meen armeijaan niin pitäisikö minun leikata kauniit pitkät hiukseni pois? En kyllä ajatellut mennä armeijaan jos joudun hiukseni leikata. :-)

      • siinäsinulle

        Ei tarvitse. Ainut sääntö taitaa olla, että palveluksen aikana hiukset on oltava kiinni.


    • eitarvinnutmiettiä

      Meillä palvelukseen astuneilla armon vuonna 1983 asia opetettiin kirjaimellisesti yleisenpalvelusohjesäännön ja sen käytännön toimeenpanon kautta!

    • Anonyymi

      En tiedä minkä takia naisilla hiusten tulisi olla tuolla tavoin kaiken tiellä kanelikierteenä takaraivon jatkeena. Sehän olisi paljon parempi vaihtoehto (itse kullekin pitkähiuksiselle), että hiukset ovat alhaalta kiinni päällystakin ja aluupaidan välissä (mikäli siellä sellaiset on, itse en ole vielä käynyt armeijaa). Tällä tavoin hiukset eivät ole minkäänlaisen päähineen tiellä, eikä niitä tarvitsisi leikata.

    • Anonyymi

      Älkää antako itseänne häväistä ja nöyryyttää, kiinalaisilla kuolemaantuomituilla on samanlaiset pulipäät kuin varuspojilla suomessa.

      Pitäkää lettinne, kukaan ei voi pakottaa leikkaamaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      193
      4384
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      240
      2375
    3. 133
      1657
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1351
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      181
      1127
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      80
      1066
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1064
    8. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      57
      1000
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1000
    10. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      71
      985
    Aihe