Ongelma fiat linea

Axell2602

Auto ei lähde käyntiin pakkasta ollut melkein kuukauden 20 astetta. Auto seisoi pari päivää jonka jälkeen alkoi ongelmat, nyt yritetty ladata akku ja lämmittää moottoria, mutta ei auta startti vain vinkuu tyhjää, auto on melko uusi vuosi sitten ostettu jota ennen puoli vuotta liikkeessä ajettu n. 15000km missä vika.

9

752

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hgfgfyjh

      Keksi parempi satu. Jooko...!

      • täydellistä

        niin täydellistä.


      • hernenenä

        Hetkinen, ensin käyntiin ja sitten vasta johdonpäähän, vaikka aloittaja vielä kertoi pakkasta olleen jo kuukaudenpäivät? Rajansa se on tyhmyydelläkin!!!!! Näyttäisi kuitenkin vakavastiottaen siltä, että tuota rajaa oltaisiin vähintäänkin uhmattu, ehkä jopa ylitetty. Mutta kukapa voi arvatakkaan mikä rajatapaus siellä loppujenlopuksi töpistelee! Kaikkea ei vaan voi sanomatta nielaista. Ei , ei.

        Jos minulta kysytään henk.koht., niin te ette ole autoa nähnytkään, lohkolämmittimiistä ja muusta niitä koskeviista perusasioista puhumattakaan. Tuskin tajuat mitenpäin sillä edes ajetaan, joten olehan vain ihan peace tykkänään.
        Tarinassasi on, pakko sanoa , kieltämätöntä yrityksenjyvää, mutta ja\ kun siinä paistaa eräs seikkaperäinen seikka läpi. Se seikka on nimittäin siinä kun, tottakai tampiompikin laholatva tajuaa, että on talvi vai herättikö se tämän tallaajan vasta tässä vaiheessa, tänään tässä ja nyt talviuniilta? Herätys!!!!!! Ei uppoa, valitan.


        Jatalvella..
        Talvella on järjestään helvetin kylmä, ja helvetinkylmällä talvella noin tuoreen auton omistajat kyllä lämmittävät menopelinsä järjestään ennen kuin maailma kutsuu. Kuuluu yleissivistykseen, täällä pyhien peltisonnien luvatussa kolkatassa. Sitäpaiten, mitä uudempi auto, sitä arvokkaampi kohtelu! Perinteistä kotimaista autologiikkaa.


    • kyllä lähtee!!!

      Jos näin on, autossa on vikaa ja uudessa autossa on takuu. Mitähän pitäisi tehdä?

      Mulla on uusi Croma ja lähes 20 vuotias Uno. Molemmat lähtee ilman lämmitystä ja akun latailua vielä näillä pakkasilla, vaikka parhaimmillaan joulun pyhinä melkein pari viikkoa olivat ajamatta ja pakkasta parhaimmillaan -29 C.

      • Anonyymi

        Mutta sen verran Unosta, että ensimmäinen uutena ostamani auto oi Fiat Uno, aivan viimeisestä pakasta vuosimallia 1995. Siinä loppui uutena talviominaisuudet jo "alkaen" -10C lämpötilassa. Autossa nimittäin oli niin jäykät öljyt vaihteistossa, että vaikka auton käynnisti kytkin pohjassa, vaihe päällä, niin auto alkoi välittömästi ryömiä. Joten piti muistaa pistää vapaalle ennen käynnistystä. Ensihuollossa piti vaihtaa laatikkoon laihemmat öljyt ja ryömintä poistui. Toinen talvipuute oli se, että lämppäri ei jaksanut sulattaa alle -15C lämmöissä tuulilasia kuin alimman 3/4.
        Kyllä Uno oli tehty palmun alle elelemään, käynnistyi tietty suomessakin aina kuin palmun alta...mutta ryömi ja piti tuulilasin himmeänä, mutta käynnistyi aina. Upea auto monessa mielessä kuitenikin. Tuollaisia kotteroita pitäsi edelleen olla ostettavissa kauppakasseiksi.


    • Fiatisti .

      Kyllä oma Linea(bensakoen) lähti käyntiin oltuaan -21 lämpötilassa vurokauden verran.

    • Huolto tekee vikoja

      ihan selvästi akun kengissä eli ovat joko löysällä tai joku on fiude huollossa tyrinyt ja laittanut sitä rasvaa akun kenkiin sisä puolelle jonne se ei kuulu vaan kenkien päälle mutta aika turhaa on.

    • Anonyymi

      Linea 1,4 käynnistyminen on ongelma kun mennään pakkasen puolelle. Lähtee vielä vaivoin -5°C mutta ei juurikaan kylmemmässä. Nykyisissä ruiskupeleissähän ei ole perinteistä "ryyppyä" vaan lämpötila-anturi välittää tiedon moot.ohj. yksikölle joka antaa lisää polttoainetta kunnes kone lämpenee. En ole löytänyt kuin yhden anturin joka on moottorin yläosassa. Mittaristolle kylläkin tulee lämpötilatieto mutta käsittääkseni ei moot.ohj. yksikölle. Olisiko kellään apua/neuvoja tähän ongelmaan ?

      • Anonyymi

        Sinun kannattaa viedä auto korjaamolle, jos sinulla ei ole asiasta kokemusta ja halua selvittää itsenäisesti asiaa esimerkiksi obd skannerilla, jolla näkyisi anturitietoa.

        Yleisesti kannattaisi akku ottaa sisälle sulamaan päiväksi ja sitten ladata täyteen. Pyyhkiä akku puhtaaksi ja rasvata navat akkunaparasvalla kevyesti. Sen jälkeen lisää uusi maadoitusjohto vaihteiston pulttiin, sekä koriin. Yleensä vika on siinä, ettei startille tule riittävästi virtaa juuri huonon maadoituksen takia ja lisäksi hapettuneet akkukengät huono kontakti jne. Ihan perusjuttuja!

        Voihan se map anturin lämpötilatieto olla väärä. Lisäksi voi olla jäähdytysnesteen lämpötila pielessä. Mutta nämä onkin ihan perusjuttuja. Jos sulla menee nämä asiat yli, niin vie ihmeessä korjaamolle.

        Plus sekin asia, että auto pitää kunnolla esilämmittää ennen starttaamista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      468
      3406
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      462
      3401
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      138
      2955
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2272
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2140
    6. 199
      1520
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1387
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      98
      1261
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      87
      1254
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1070
    Aihe