sain tietää..

tulevax3mamma

..odottavani kolmosia! (ei hedelmöityshoitoja). Melko uskomaton olo. Olen myös alkanu miettimään kaikkia käytännön juttuja tässä alku hässäkän jälkeen.
kaikkea täytyykin ostaan kolmekertaa. Periaatteessa mahdumme nykyiseen autoon, minä 2 vauvaa taakse, yksi vauva eteen, kun meillä ei oo turvatyynyä...
Vaunut ja rattaat on sitten kysymys erikseen. Meillä on jo yksöis matkarattaat ja ajattelin, että tuplarattaat ostettaisiin toisiksi. mutta pitää kai hankkia kolmostenrattaatkin, ne näyttää vaan ihan kauheille vankkureille, voiko niillä missää selvitä? onko niistä hyötyä? mahtuuko autoon, taittuuko mitkään niistä pieneen tilaan jne.? vinkkejä ja kokemuksia kiitos.

12

1425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 13+17

      Onnea kolmosistasi ! Taitaa olla senverran harvinainen tapaus, ettet varmaankaan hirveästi vastauksia saa, mutta Suomen monikkorperheet ry:n kautta kannattaa lähteä ehkä vertaisperheitä metsästämään. Itse odotan "vain" yllätyskaksosia, ja kyllä pari päivää meni siinäkin miettiessä, että mites nyt..kaikkea kaksi jne...Nyt en voisi tilanteestani olla onnellisempi, ehdottomasti näin sen kuului mennäkin. Itselläni myös raskausaika on ollut täysin "oireetonta" ainakin tähän puoliväliraskauteen asti, eli olen päässyt tosi helpolla moniin muihin odottajiin verrattuna .

      Kasvata kuitenkin pitkä pinna suhteessa kanssaodottajiin/jo äiteihin. Ainakin itse törmään jatkuvasti siihen, että muut odottajat jaksavat kauhistella "kovaa" kohtaloa (?) ja äideiltä tulee tarkkaa "tietoa" siitä millaiseksi elämämme tulee muodostumaan, kuinka on rankkaa jne. pääasiassa negatiivisessa mielessä...niin ja yleensähän heillä itsellään ei niitä kaksosia ole =).

      Olisi mukava jatkossakin kuulla vaiheistasi, paljon onnea vielä kertaalleen.

      • niksu06

        Sain itse myös kauhisteluja odottaessani kaksosia ja toinen ääripää oli kun sanottiin, että siinä se menee kaksi kun menee yksikin. Näin se ei todellakaan ole, mutta olen todella onnellinen kaksospojistamme.

        Oma raskauteni meni loppuun asti todella hyvin, asennoiduin raskauteen niin että en pysty kaikkea ja helppoa ei varmaan tule olemaan. Toisin kuitenkin kävi, tunsin voivani paljon paremmin kuin moni yhtä odottava. Töissäkin olin pidempään, kun normaalisti kahdesta ollaan. Olin kuitenkin onnellinen sitten kuin jäin sairaslomalle, aika oli ehkä vähän pitkää mutta sai levättyä hyvin.

        Pojat syntyi alateitse ja kaikki meni hyvin. Nyt loikoilevat vieretysten tuolla sohvalla :)


    • niksu06

      Oikein paljon onnea!

      Meillä on 2,5 kk kaksoset ja hankintoja oli aikasta paljon, kun on ensimmäiset lapset. Teillä on sitten niitä vielä enemmän. Ala hankkimaan vähitellen ja jos tuntuu siltä niin osta käytettyinä. Käytettynä löytyy paljon hyvää tavaraa kohtuulliseen hintaan. Pitää tietenkin nähdä vähän vaivaa kun niitä yrittää bongailla.

      Meillä ainakin jäi paljon pieniä vaatteita nopeasti pieneksi. Uskon että näin on käynyt vähän jokaisella. Vaatteet on tosi hyvän kuntoisia.

      Toivottavasti teillä on sukulaisia ja ystäviä lähellä auttamassa. Itse olen ainakin ollut hyvin onnellinen että molemmat mummit asuu lähellä ja ovat välillä käyneet auttamassa syöttämisessä ja muutenkin. Ota kaikki apu vastaan mitä sinulle tarjotaan!!

    • hipsuliini77

      en mä ole itse kuin sellainen yhden lapsen äiti (koitan siis olla sanomatta 'siinä se menee 3 missä yksikin'...), mut mulla oli ja on tuttavapiirissä perhe jossa on nyt jo teini-ikäiset kolmoset. Kun tuskailit tuota vaunu hommaa niin tuli mieleen, että tämä perhe oli ratkaissut ongelman niin, että olivat ostaneet sellaiset tosi tilavat kaksosille tarkoitetut vaunut, niissä oli niinkun yhteinen makuukoppa kahdelle, mutta hepä laittoivatkin kaikki 3 tyttöä sinne vierekkäin ja hyvin mahtuivat. muistelisin, että tytöt mahtui niihin koko vauvaiän. Sen jälkeen heillä oli vielä toiset kaksosten rattaat (sellaiset jotka on vaan istumaasennossa.) Ja niissäkin tytöt istuivat kolmestaan, sillein että keskimmäisellä ei ollut sitä jalkojen väliin tulevaa kangas kappaletta. Sinä kesänä kun nämä tytöt olivat 2 vuotiaita kävin hoitamassa heitä (olin itse teini) ja kyllähän niitä oli rankka lykätä, mutta varmaan mitä tahansa missä on 3 kyydissä. Ja onhan kaksoten rattaat kätevämpi kuin kolmosten. Ja lisäksi, vaikka selkänoja ei niissä rattaissa menny kun puolilepo asentoon, ainakin 2 tytöistä (reunimmaiset) pysty nukkumaan, sen muistan. Rattaiden merkistä mulla ei oo mitään tietoa. Värit kyllä muistan, ne vauvavaunut oli harmaat, siis sellaset missä yhteinen makuukoppa, ei siis yhdistelmävaunut vaan pelkät vaunut ja nää rattaat oli t.siniset, ehkä emmaljungat, sen tyyliset mitä twin strollerit on emmaljungal.
      musta kyl tuntuu että rattaat on nykyään kapeempia, ja en oo kyl nähny sellasii vaunui paljo mis on yhteine iso kori, mut aattelin vaa kertoo tän ku tuli mielee. mukavaa kolmosten odotusta.

      • tulevax3mamma

        kiitti viesteistä!! toi kaksostenrattaiden/vaunujen hankinta kuulostaa tosi paljon järkevämmältä kuin kolmosrattaiden. Muutenkin, en liiku varmaankaan paljoa ihan yksin kolmen pienen kanssa, joten onhan meitä 2 työntämässä sitten niitä tuplia yksösiä, tosin kätevää varmasti on jos toisella vanhemmista kädet vapaana, mut voidaanhan sitte vaihtoehtosesti liikkua välillä myös tuplat kantoliina/reppu.
        Nyt sitten siis olenkin oikealla palstalle, eli kaksosten vanhemmat, onko vinkkejä mistä voitaisiin myös katsoa tuollaisia tuplakopallisia kaksosten vaunuja, en sano että välttämättä edes sellaisia otettaisiin, mut voishan asiaan tutustua, ei tunnu nimittäin missään olevan pelkkiä kaksosten vaunuja, mahtaisko käytettynä jossain olla. vinkatkaa merkkejä/malleja. Eli jos joku ei vielä tajunnut niin siis sellaisia, jossa vauvat ovat yhdessä isossa tilassa, ei kahta erillistä kantokoppaa.
        kiitos


      • niksu06
        tulevax3mamma kirjoitti:

        kiitti viesteistä!! toi kaksostenrattaiden/vaunujen hankinta kuulostaa tosi paljon järkevämmältä kuin kolmosrattaiden. Muutenkin, en liiku varmaankaan paljoa ihan yksin kolmen pienen kanssa, joten onhan meitä 2 työntämässä sitten niitä tuplia yksösiä, tosin kätevää varmasti on jos toisella vanhemmista kädet vapaana, mut voidaanhan sitte vaihtoehtosesti liikkua välillä myös tuplat kantoliina/reppu.
        Nyt sitten siis olenkin oikealla palstalle, eli kaksosten vanhemmat, onko vinkkejä mistä voitaisiin myös katsoa tuollaisia tuplakopallisia kaksosten vaunuja, en sano että välttämättä edes sellaisia otettaisiin, mut voishan asiaan tutustua, ei tunnu nimittäin missään olevan pelkkiä kaksosten vaunuja, mahtaisko käytettynä jossain olla. vinkatkaa merkkejä/malleja. Eli jos joku ei vielä tajunnut niin siis sellaisia, jossa vauvat ovat yhdessä isossa tilassa, ei kahta erillistä kantokoppaa.
        kiitos

        Tuo Hipsuliinin ehdotus tosiaan kuullostaa hyvältä. Meillä on Emmaljungan kaksostenvaunut kahdella pehmeällä kopalla (muulla niitä ei mielestäni saa), pojat on niissä aika ahtaasti. Nyt varsinkin kun on talvikamppeet ja makuupussit niin ylimääräistä tilaa ei jää vaikka ovat vajaan 6kg kokoisia.

        Kun itse vaunuja etsin, niin joku merkki oli vielä leveämpi kuin Emmaljunga, mutta en kyllä muista enää mikä merkki se oli. Ainakin Brio oli kapeampi.

        Käväise laittamassa monikkoperheiden sivuille ostoilmoitus tai keskusteluihin kysely asiasta. Sieltä voisit saada hyviä vinkkejä muutenkin.


    • ktlmns

      millä viikolla olet nyt? Mikä on sun olo muuten ollut, etkö aavistanut ollenkaan sellaista mahdollisuutta?
      Tai oliko mitään oireita jotka olisi mahdollisesti viitannut siihen että odotat enemmän kuin yhtä??
      Anteeks, kyselen paljon mutta olen tosi kiinnostunut monikko raskauksista.. :)

      • vauvauvau

        triplasti onnea!
        kannattaa rekisteröityä monikko-onnea forumille. lähetä sähköpostilla os [email protected] esittely itsestäsi ja kerro miksi haluaisit tunnuksen. sieltä saat loistavaa vertaistukea. enemmän on meitä kaksosten äitejä, mutta kokemuksia ja arki kertomuksia, ainakin pari päiväkirjaa kolmosperheistä.


    • kjhdlui

      Tosi hyvä ehdotus tuo rattaat jatkoperällä!!!

      Hartan ZX II:n ja Ora Landiin saa ainakin jatkoperän, Oran mallissa jatkoperän hintaan kuuluu myös patja. Noi Orat on edullisemmat kuin Hartanit, ja nyt vielä tarjouksessa, käy katsomassa Oran omasta verkkokaupasta, sieltä saa ilmaisen toimituksen kotiovelle ja muitakin varusteita halvemmalla rattaiden oston yhteydessä :)

      Hartaneissa istuinosa on leveämpi, 66cm, mutta ovat sitten ulkomitoiltaankin leveämmät, 79,5cm, kun Orissa vastaavat mitat ovat 56cm ja 74,5cm.

      Toisaalta taas tuskin kolmen pienen kanssa hirveästi tulee yksin liikuttua, jos ei ihan pakko ole. Mutta noiden lisäksihän voisi ostaa tavalliset yhdistelmävaunut sitten kun vauvat eivät enää mahdu vierekkäin. Useinhan monikot nukkuukin parhaiten yhdessä, kun ovat tottuneet toistensa läheisyyteen masussa :)

      Onneksi saatte kuitenkin jopa 6 äitiysavustusta, jotka saa valita mielensä mukaan rahana tai pakkauksina, esim. 3 pakkausta ja 3 rahana. Itse varmaan ottaisin teidän tilanteessa kaikki rahana (840e) vaunukassaksi ja ostaisin vaatteita kirppareilta.

      Onnellista ja stressitöntä raskausaikaa =)

      • triplailo2009

        Kolminkertaiset onnittelut triploista! täällä sama juttu kolmospojat on 6kk ,käyme monikkoperhetapaamisissa ainakin kerran viikossa suosittelen meille ulos pääsy on todella tärkeää vaunulenkkejä jopa pari kertaa päivässä kun laitan kolmoset lattialle leikkimään makoilen sohvalla,katson telkkaa ja lepään ja joskus siivoilen taloa


    • jeeeen

      Mitkä vaunut ostitte loppujen lopuksi? Miten arki on sujunut? Huomasin että teutonian vaunut ovat kaikkein leveimmät sisämitoiltaan :)

    • Mama+ me kolme

      Moikka! Virosta, Beebi maailmasta sai kolmosten vaunuja( juuri sellaisia missä ei ole erillisiä kantokoppia vaan kaikki vauvat samassa tilassa ja maksoivat uutena 179€. Jäi vaan mieleeni kun itse kävimme etsimässä hieman edullisempia kaksostenvaunuja syntyvillemme niin pisti silmään nuo kolmosten vaunut (= niitä kun ei kovin paljoa markkinoilla ole, merkkiä en valitettavasti muista!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4499
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1488
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe