Helmikuu São Miguelilla

Helmikuu on tilastollisesti vuoden viilein kuukausi Azoreilla. Keskimääräinen alin yölämpötila on luokkaa 11 C, päivän maksimi jää hieman alle 17 C:n (16,8 C). Sadevuorokausia (sataa 0,1 mm tai enemmän) on 19 keskimääräisen sademäärän ollessa 107,3 mm. Meriveden lämpötila on keskimäärin 16 C. Tuulen nopeus liikkuu haitarissa 10-50 km/t. Aallonkorkeudet ovat luokkaa 3-5 m.

Aurinkotunteja on São Miguelilla talvella vuorokaudessa keskimäärin vajaa neljä. Pilvisyys ja aurinkoiset jaksot vuorottelevat. Helmikuun puolessavälissä aurinko nousee klo 7.44 ja laskee klo 18.29. Päivällä on pituutta 10 t 44 min 39 s.

Viime vuonna suomalaisten lomakauden ensimmäisellä viikolla (16.-23.2.2009) maksimipäivälämpötiloiksi mitattiin Ponta Delgadassa kahtena päivänä 18 C, alin päivälämpötila oli 13 C, muiden päivien maksimipäivälämpötilat liikkuivat 14 ja 17 C:n välillä. Viileimpänä yönä mitattiin 10 C, korkein yölämpötila oli 15 C.

Vuorokautiset sademäärät liikkuivat lukemissa 0-20 mm. Lähtöpäivänä 23.2. satoi koko päivän. Aurinko paistoi osan päivästä kuutena vuorokautena, kaksi päivää oli pilvistä. Ilman kosteus vaihteli välillä 85-96 %.

Kameliat kukkivat. Näitä idän ”ruusuja” on tilaisuus ihailla etenkin Furnasissa.

Helmikuun tapahtumia hallitsevat karnevaalit (12.-16.2), jotka 15.2. ovat jo kääntyneet loppusuoralle. Karnevaalipäivä 16.2. on Portugalissa kansallinen juhlapyhä.

11.2. saakka. Ponta Delgadan Kulttuurikeskus Tulen taidetta. Ugolina Ferreiran posliiini- ja fajanssitaidetta. Avoinna yleisölle ma-pe klo 9.00 - 16.30 (suljettu 12.00-13.30), la-su ja juhlapyhinä 14.00-18.00.

28.2. saakka. Museo Carlos Machado, Ponta Delgada. “Tecer relações”
Papiston vaatteet ja uskonnollinen elämä Azoreilla. Kirkkotekstiilejä. Näyttely juhlistaa Angra do Heroismon (Terceiran saarella) hiippakunnan 475-vuotista historiaa. Suljettu maanantaisin.

14.1.-14.2. "Capítulos". Academia das Artes, Largo de Camões, Ponta Delgada. Ranskalaisen Antoine de Labordin (s. 1953) maalauksia. Avoinna yleisölle: ma-pe 14-19, la 10-13.

28.2 saakka. "Fenais da Luz" Galeria Fonseca Machado, Ponta Delgada, São Miguel. Kokoelma azorilaistaiteilija Catarina Castelo Brancon (s. 1974) paperitöitä http://www.fonsecamacedo.com/default.php?lang=en

4.3. saakka. Ponta Delgadan kulttuurikeskus. ”Tempo no Tempo”. Aika ajassa. Ferreira Pinton maalauksia.

3.2. klo 21.30. Teatro Micaelense, Ponta Delgada. ”Amália Hoje”. Amália tänään. Nimestään huolimatta tässä konsertissa ei lauleta fadoa vaan, poppia, jopa uudentyylistä sellaista. Sävelmät, joita Portugalin legendaarinen fadolaulaja Amália Rodrigues esitti uransa aikana, on poimittu popsovitteiselta menestyslevyltä "Amália Hoje" ja niitä esittävät Sónia Tavares, Nuno Gonçalves bändista The Gift, Fernando Ribeiro bändista Moonspell ja Paulo Praça. Poissa ovat siis mustat shaalit ja klassinen portugalilainen kitara. Sen sijaan kuullaan sähkökitaran sointia ja rumpuja. Kymmenkunta esiintyjää käsittävä taiteilijaryhmä lupaa esittää uutta tapaa tulkita poppia Portugalissa.

11.2. klo 17.00. Teatro Micaelense. Il Festino. Adriano Bachierin (1568-1634) kirjoittama Il Festino, iltajuhla, kuvaa venetsialaista seuraelämää vuonna 1601. Tapahtumapaikkana on pienen piirin karnevaalijuhla, jossa ryhmä naamioituja hahmoja esittää aikakauden satiirista yhteiskuntakritiikkiä. Esityksen ohjaa Gilberto Cardoso. Johann Sebastian Bach -kuoro ja ensemble esiintyvät Cristiana Spadaron johdolla. http://www.teatromicaelense.pt/view.php?id=624

Karnevaalit Ponta Delgadassa 12.-16.2.
12.2. klo 10.00. Ponta Delgadan vanha keskusta. Lasten karnevaaliparaati. Vahvistamatta.
12.2. klo 23.00. Coliseu Micaelense, Ponta Delgada. Gaalatanssiaiset.
13.2. klo 23.00. Coliseu Micaelense, Ponta Delgada. Naamiaistanssiaiset. Paras asu palkitaan.
13.2. klo 23.00. Teatro Ribeiragrandense, Ribeira Grande. Karnevaalitanssiaiset.
14.2. klo 16.00. Coliseu Micaelense, Ponta Delgada. Lasten naamiaistanssiaiset. Paras asu palkitaaan. Alle 12 vuotiaille.
15.2. klo 16.00. Coliseu Micaelense, Ponta Delgada. Gaalatanssiaiset.
15.2. klo 16.00. Teatro Ribeiragrandense, Ribeira Grande. Karnevaalitanssiaiset.
16.2. Iltapäivä. Avenida Infante Dom Henrique, Ponta Delgada. Vesipussitaistelu (joukkueiden välinen kamppailu, jossa "aseina" ovat pienet vesitäytteiset muovipussit).

Päivitykset kotisivuillani osastossa Azoreilla tapahtuu.

6

430

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vancouverin talviolympialaiset näkyvät Azoreilla Eurosportilta. Selostus on portugaliksi ja lähetysajat, jotka ruudulla esiintyvät, ovat yleensä Keski-Euroopan (CET) aikaa. Azorien aika on kaksi tuntia jäljessä Keski-Euroopan ajasta eli ohjelma, joka Eurosportilla on ilmoitettu alkavaksi klo 17, alkaa klo 15 Azorien aikaa. Portugalin mantereen ajasta Azorien aika on tunnin jäljessä.

    • Smrijo

      Niska on jumissa ja hermo kireällä!
      Kaksi viikkoa vielä ja pääsen tutustumaan mielenkiintoiseen saareenne.
      Ole niin ystävällinen ja toivo meille kaikille lomalaisille iloisia ilmoja :)
      Tuhannet kiitokset kaikesta tiedosta mitä olen kirjoituksistasi saanut, matkan odotus kun on puoli lomaa.
      Toivottavasti jaksat päivittää maaliskuun tapahtumatkin.
      Aurinkoisia päiviä!

      • Maaliskuun tapahtumista kerrotaan jo nyt kotisivuillani osastossa ”Azoreilla tapahtuu”. Osastossa annetaan tietoa myös muiden kuukausien vuosittain toistuvista merkittävimmistä tapahtumista ja uusia lisätään heti kun niistä tulee tieto ja aika antaa myöten.

        Tämä talvi on ollut keskimääräistä sateisempi ja tuulisempi. Niinpä aurinkoisempia ja kuivempia säitä toivoo todennäköisesti suurin osa azorilaisista. Lämpötiloissa ei ole merkittäviä poikkeamia.

        Viime vuonna maaliskuun loppupuoliskolla jouduttiin vihannespuutarhoja kastelemaan. Tänä talvena ovat sateet ja tuulet verottaneet satoa. Jotkut uskovat, että ilmastomuutoksen myötä Azorien talvet muuttuvat sateisimmiksi ja kesät lämpimimmiksi ja kuivemmiksi.

        Azoreista puhuttaessa varoitellaan yleensä sateesta, mutta saariryhmän on koetellut myös kuivuus kautta sen historian. Viime vuonna menetettiin maissisatoja São Miguelin koillisosissa kuivan loppukesän vuoksi. Myös laitumet kuivuivat.

        Lämpimästi tervetuloa!


      • Smrijo
        masseur kirjoitti:

        Maaliskuun tapahtumista kerrotaan jo nyt kotisivuillani osastossa ”Azoreilla tapahtuu”. Osastossa annetaan tietoa myös muiden kuukausien vuosittain toistuvista merkittävimmistä tapahtumista ja uusia lisätään heti kun niistä tulee tieto ja aika antaa myöten.

        Tämä talvi on ollut keskimääräistä sateisempi ja tuulisempi. Niinpä aurinkoisempia ja kuivempia säitä toivoo todennäköisesti suurin osa azorilaisista. Lämpötiloissa ei ole merkittäviä poikkeamia.

        Viime vuonna maaliskuun loppupuoliskolla jouduttiin vihannespuutarhoja kastelemaan. Tänä talvena ovat sateet ja tuulet verottaneet satoa. Jotkut uskovat, että ilmastomuutoksen myötä Azorien talvet muuttuvat sateisimmiksi ja kesät lämpimimmiksi ja kuivemmiksi.

        Azoreista puhuttaessa varoitellaan yleensä sateesta, mutta saariryhmän on koetellut myös kuivuus kautta sen historian. Viime vuonna menetettiin maissisatoja São Miguelin koillisosissa kuivan loppukesän vuoksi. Myös laitumet kuivuivat.

        Lämpimästi tervetuloa!

        Kiitos, tulossa ollaan!


      • HyppääSiivelle
        Smrijo kirjoitti:

        Kiitos, tulossa ollaan!

        Huomenna aamulla sitä pitäisi suihkia sinne päin sitten myös.

        Toivotaan että säät tästä vähän paranee.


      • HyppääSiivelle kirjoitti:

        Huomenna aamulla sitä pitäisi suihkia sinne päin sitten myös.

        Toivotaan että säät tästä vähän paranee.

        Portugalin meteorologisen laitoksen Azorien osaston ennuste tuulen nopeudeksi maanantaille on 50-65 km/t. Ennusteen mukaan tuuli heikkenee tiistaina lukemiin 30-50 km/t. Tämän päivän tuuliennuste on 40-65 km. Tuuli on lännestä ja puuskainen. Silloin tällöin tulee pieni sadekuuro ja välillä paistaa hieman aurinko. Lämpötilaennuste Ponta Delgadalle 17 C.

        Azoreilla ja osissa Portugalin mannerta on voimassa säävaroitus (alerta amarela) voimakkaan tuulen vuoksi.

        Ihminen on aina sään armoilla. Kuluneena talvena poikkeukselliset sääolosuhteet ovat koetelleet monia paikkoja pohjoisella pallonpuoliskolla.

        www.meteo.pt


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      262
      2876
    2. 197
      2832
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      67
      2405
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      208
      1896
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1358
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1317
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1285
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1257
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1172
    Aihe