Savonlinna vai Joensuu?

RunMe

Keväällä olen siis OKL hakemassa. Mietiskelen tässä vain eri vaihtoehtoja. Jyväskylä olisi se ykkönen, mutta viime vuodesta tiedän, että hakijoita sinne on ihan mukavissa määrin. Ajattelin siis kokeilla laittaa 2 tai 3 vaihtoehdoksi jonkun vähän kauempaa, paremmilla mahkuilla ehkä (?) mutta nyt pähkäilen sitä, että minkälaiset erot ovat näillä kahdella OKL:lla; Savonlinnalla ja Joensuulla. Kumpikin siis Savonlinnan yliopiston alaisia kuitenkin. Osaisiko joku kertoa miten ne eroavat ja miltä on tuntunut opiskella Savonlinnassa / Joensuussa? Minkälaisia kaupunkeja?

Thank you!

7

946

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaukana tuolla

      Savonlinnan yliopistoa ei ole olemassa, vaikka savonlinnalaiset niin mielellään uskottelevatkin vuosikymmenestä toiseen.

      Savonlinna on pikkuinen saariryhmä, jolla on pari Itä-Suomen yliopiston laitosta. Opiskelijoita on siis tosi vähän. Tulet opiskeluaikanasi tuntemaan joka ikisen naaman ja kaupunginkolkan. Jos oikein pienet ympyrät miellyttävät ja sinänsä uskomaton luonnonkauneus riittää, Savonlinna on oiva valinta.

      Joensuusta sitten löytyy entinen Joensuun yliopisto, nykyinen osa Itä-Suomen yliopistoa. Isompi kaupunki, eri alojen opiskelijoita. Melko kolkkoa silti, vähän kuin Jyväskylässä.

    • hoNppo

      Varmasti puolensa kummassakin. Joensuussa en ole käynyt muuten kuin huviasioissa, mutta olettaisin sen olevan vähän vilkkaampi ja parempi noin kaupunkina. Itse kyllä viihdyin Savonlinnassakin oikein hyvin.

      Savonlinnassa opiskelu on ehkä mukavampaa kuin Joensuussa, jos tykkää siitä, että ihmiset ovat tuttuja ja professorit helposti lähestyttävissä. Opiskelijoita on kyllä ihan kiitettävästi, toisin kuin edellinen kirjoittaja väittää. Yliopiston yksiköiden lisäksi on Mikkelin ammattikorkeakoulun yksikkö, ihan kohtuullisesti opiskelijoita sielläkin ja jonkin verran yhteistyötä näiden kahden laitoksen opiskelijoiden kesken.

      Miinuksena Savonlinnalle OKL:lle on sanottava sivuaineiden vähyys. Läheskään kaikista aineista ei voi opiskella pitkää sivuainetta eikä siten voi saada pätevyyttä opettaa yläluokilla ko. ainetta. Lyhyitä sivuaineita kyllä voi suorittaa ihan kiitettävästi eri aineista. Mutta ihan riippuen omista kiinnostuksista, tämänkään ei tarvitse olla mikään haitta itselle.

      Savonlinna siis on ent. Joensuun yliopiston alainen, eikä toisinpäin.

    • r

      Savonlinnan ja Joensuun OKL kuuluvat siis molemmat Itä-Suomen yliopistoon. Savonlinna on pikkuinen paikka. Tunnistat kyllä suurimman osan opiskelijoista pian. Mielestäni tänne on helppo päästä. Savonlinnassa on erittäin helppo saada halpa asunto, myös yksiö, monet niistä ovat vain kesähotellikohteita. Opiskelu Savonlinnassa on rentoa, opiskelija illat tiistaisin, mutta hirveästi tapahtumia ei ole. Täältä löytää omista opiskelija ryhmäläisistään paljon kavereita. Tätä voi kyllä melkein kutsua tyttökouluksi.. :/ Savonlinnassa on vain yksi pitkä katu, jonka varrella kaikki on tai se vähäinen mitä täällä on. Mikset hae sekä Savonlinnaan, että Joensuuhun? Jos tahdot pyörimään edes vähän isompii piireihin, ei kannata tulla Savonlinnaa.. Täältä voi kuitenkin lähteä esimerkiksi lukemaan sivuainetta Joensuuhun tai vaikka Kuopiin, jos sieltä jonkin aineen keksii, mutta myös niistä tulla tänne.

      • RunMe

        Kiitos viesteistä! Hakusijalle ensimmäiseksi laitan Jyväskylän, koska se olisi se ehdoton ykkönen ja lähinnä minua, joskin vaikeimpia päästä. Itse olen etelä-pohjanmaalla ja sepä se tässä onkin, että etäsuhde siitä tulisi miesystävän kanssa, jolla täällä on opettajanvirka. Eli mahd. lähelle, mutta koska kouluun haluaisin kovasti päästä, on pakko laittaa joku koulu kauempaakin, johon olisi paremmat mahdollisuudet päästä, ei vain Jkl, Tamperetta ja Turkua... No katsotaan :)


      • mie vaa

        Savonlinna on kyllä äärettömän hiljainen kaupunki. Harvoin oikein mitään tapahtuu ja toisinaan tuntuu että on kuin erakko autioiden talojen keskellä. Savonlinnassa jos kuvittelee menevänsä esim. elokuviin pettyy melko varmasti. Vaikka täällä onkin peräti kaksi teatteria niiden ohjelmistot ovat todella surkeat. Voisi sanoa että molemmissa teattereissa pyörii yksi elokuva ja nämäkin niitä elokuvia jotka ovat ei mielenkiintoisia. Itse haen ehdottomasti Joensuuhun. Siellä sentään tapahtuukin ja on mahdollista tehdä muutakin kuin lukea.


    • nbd

      Itsekin haluaisin joko savonlinnaan tai joensuuhun. Mietin vaan sellaista, että voiko kummassakaan opiskella myös kesäisin luokanopettajaopintoja? Haluaisin lukea monia sivuaineita, eikä aikaa ole rajattomasti, ja kiinnostaisi tuo kesällä opiskelu...

      • x

        Savonlinnassa ei oikeastaan vois suorittaa opintoja kesäisin, muutaman kesätentin vain.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe