Turvaistuimista

autoReiska

Kerrompa tässä ajatuksia lasten turvaistuimista ja matkustamisesta autossa.
Ensinnäkin yllättävän paljon näkee autoja joissa lapset pomppivat takapenkillä miten sattuu, olematta edes turvavöillä kiinni.
Sitten on autoilijoita jotka käyttävät jotain tuvaistuinta mutta istuimen kunnolla ja asennuksella ei tunnu olevan mitään väliä. Kunhan on kaivettu naapurin autotallista kymmenen vuotta pölyttymässä ollut istuin.
Kolmas ryhmä tuntuu olevan autoilijat, jotka kyllä hankkivat istuimen jopa alan liikkeestä uutena mutta ostokriteerit ovat tyyliin "mahdollisimman pitkäikäinen", "lapsen pitää nähdä hyvin maisemia" ym. Turvallisuus jätetään toisarvoiseksi asiaksi. Saatetaan jopa laittaa 6kk ikäinen lapsi istumaan kasvot menosuuntaan vaikka turvallisin tapa on matkustaa selkä menosuuntaan mahdollisimman pitkää.

Itsekin tuli opittua vähän kantapään kautta. Ennen vauvan syntymää hommattiin hyvä turvakaukalo jalustalla ja se olikin hyvin toimiva paketti. Ongelmia tulikin sitten nyt kun lapsemme on n. 7kk ikäinen. Halusimme turvallisen istuimen ja nimenomaan selkä menosuuntaan. Ostettiin sitten käytettynä Gracon duoflex xtp. Ensimmäisen matkan aikana havahduimme siihen, että lapsemme nukkuu pää rinnalle painautuneena -> ei hyvä. Lisäksi istuinta ei saa tarpeeksi lepoasentoon. Totesimme, että on paras mennä alan liikkeeseen jossa asiantuntevan myyjän kanssa keskusteltiin istuimista. Lisäongelmia tuli siitä, että automme Volvo v40 ei mikään kauhea tilaihme ole. Myyjä osasikin myydä meille suorastaan loistavan istuimen, Graco Duologicin. Ensin katsoin ettei mahdu autoon millään. Mutta asennettuamme myyjän kanssa huomasinne, että mahtuu todella hienosti. lisäksi turvaistuimen kallistuksen säätö on todella upeasti toteutettu. Pysyy tukevasti paikoilaan. On kolariturvallinen. Nyt matkustamme hyvillä mielin tietäen, että turvallisuus on hanskassa.

Hyvät ihmiset, menkää tutustumaan turvaistuimiin alan liikkeisiin. Olin yllättynyt miten asiantuntevaa palvelua niistä saa.

Mielipiteitä, kommentteja?

1

312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      britaxin multitech. Mietittiin pitkään ja hartaasti mikä ostettaisiin. Netistä yritin tutkailla sekä autoliiton sivuilta mikä testattu turvallisimmaksi. Paljon oli testattu turvakaukaloita, mutta vähän uusia turvaistuimia. Istuimet kalliita joten siksi myös halusimme istuimen joka menee mahdollisimman pitkään (vaikkain kritisoit tekstissäsi tätä). Britax ollut hyvä, ainoa ongelma ettei sitä selkänojan säätömahd. löydy. Aluksi asensimme istuimen liian pystyasentoon, silloin pää kallistui eteenpäin kun lapsi nukahti. Nyt ei enään sitä ongelmaa kun laitoimme istuimen hieman kenompaan. Meillä lapsi istunut 1v asti kasvot menosuuntaan vaikka istuimen saa toisinkin päin käännettyä. Syynä on se että muuten automatka täyttä huuto ja järjellä ajatellen niin parempi että lapsi istuimessa kasvot menosuuntaan kuin että lapsi sylissä ja istuin asennettuna selkä menosuuntaan. Voi olla että olet nähnyt juuri niiden perheiden lapsia jotka ei viihdy autossa ja se syy miksi istuin asennettuna kasvot menosuuntaan vaikka suositukset ovatkin toiset. Graco meillä myös vaihtoehtona kun valitisimme istuimen, mielestämmi siinä todella kape/ahdas "pään tuki", britaxissa taas ei ollu tätä ongelmaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1478
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1022
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe