Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Fiat Linea = viat

3. fiat riittää?

Erehdyin syksyllä 2009 ostamaan v. 2007 Fiat Linean 1.4 karvalakkimallin. Auton laatu on uskomaton, tai lähinnä laadun puute. Autolla oli ajettu hankittaessa 16 tkm ja nyt mittarissa 25 tkm. Pian oston jälkeen alkoi vikoja pulpahtelemaan esille.
1. Auton etupää ääntelee ja sinne on uusittu iskarin yläpään laakeria mutta vika ei poistunut (myyjäliike "korjasi", ei ole merkkiliike), ilmeisesti delta-auton tiedossa olevat kumiosat pitää vaihtaa
2. pensatankin luukku ei mene kiinni,
3.ovet suhisee yli 80 vauhdissa, tiivisteet pilalla (kuskin oven tiivisteen hinta 169 e!)
4. huohotinputki meni puhki (oireena pakokaasun käry ohjaamossa)
5. lämmityslaitteen moottorin laakeri ujeltaa (moottorin hinta 208 e!)
6. nyt vuotaa jäähdytinnestettä alle...
Myyjäliikkeen kanssa ollaan jo riita-asteella tämän kanssa, mutta ostosta alle 6 kk ja vikoja ilmenee kuin sieniä sateella. Joku vastuu myyjälläkin on oltava. Katsotaan miten käräjillä käy korjauslaskujen kanssa. Kovat on hinnat varaosilla deltassa, mutta sielä ne on hankittava. Asennus vielä päälle.

En suosittele autoa kenellekään, talvella muoviosat pitää nitinää ja natinaa ja kylmä autokin vielä. Meteli talvirenkailla mieletön, kuulosuojaimet pitää olla melkeinpä päällä.

Kertokaapa Grande puntojen ja Lineoiden omistajat, ovatko yllä kerrotut viat tuttuja? Kyllä ne pian ovat! Turkin pojan laatu ei vakuuta.

7

6839

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vikoja ollut hieman

      Omat huomiot:

      1. Bensatankin luukku jäätyy talvella liian herkästi, vaikka mekaniikkaa on voideltu moneen kertaan
      2. Takaluukku jäätyy herkästi.
      3. Kostean kelin jälkeen pakastaessa on ovien keskuslukko joskus oikutellut.

      Auto ei ole meluisa(on itseasiassa jopa hiljaisempi kuin uusi Octavia) eikä juurikaan nitise -ainakaan auton hintaluokkaan nähden.
      Lämpöä omassa kulkineessa riittää, tosin ei ole perusmoottorilla ( 1.4-T-Jet )

      Olen ymmärtänyt että 2007 ostetussa Fiiussa olis vielä 3 vuoden takuu, eli eikös noi mene takuisiin?

      Fiat-palstalla on aika asiallista ja todellista keskustelua Lineoiden ominaisuuksista ja vioista.

      http://ftcf.org/smf/index.php?board=41.0

      • GPsporty

        GP sporty:ssä -08/ 37tkm (Melfin tehdas, Italia) ei ole ollut em. kaltaisia ongelmia talvella ja lämpöäkin riittää. Bensaluukku avataan ulkoa, joten sen jäätyminen ei ole ongelma. Lapista palattaessa 700km ajon jälkeen oli huohotin hetkeksi jäätynyt ja öljytikku työntynyt ulos (pakkasta -28*C ja runsaasti tiheää sumua). Huohottimen jäätyminen ei taida kuitenkaan olla tyyppivika GP:eissä?

        Muoviosat eivät ole natisseet, lukot toimineet ilman öljyämisiä, tuulensuhinoita ei ole ilmennyt ja auto on kitkarenkailla todella hiljainen. Grande Puntot taidetaan kaikki tehdä Melfin tehtaalla Etelä-Italiassa, Albeat ja Lineat Turkissa. Näemmä valmistusmaalla on väliä?


    • kuulovaurio

      Moottorin äänieristys aivan onneton, moottorin rapina ja kuormitustaso erottuu selvästi sisälle,meluisa. Pukkas vielä öljyt huohottimesta imusarjaan ja savutus oli valtaisa. Ei kun pajalle puhdistettavaksi.

    • Jarnnostara

      Itsellä vm.2010 aj.120tkm. Vähän päinvastaisia kokemuksia kuin aloittajalla. Auto on tukeva ajaa eikä kilise/kolise. Auto tuli juuri jakopään remontista merkkiliikkeestä eikä moottorista kuulu mitään rapinaa tai vastaavaa kuten edellä olevalla-> kyseinen rapina voi tulla esim. moniurahihnan kiristimen kuluneesta hihnapyörän laakerista. Voi tietty olla että pari ekaa vuosimallia lineasta 07-08 voivat olla laadultaan huonompia kuin uudemmat 09->eteenpäin.

      • Anonyymi

        Ei ole minullakaan ollut ongelmia. Suurinpiirtein moni noista ongelmista johtuu merkkikorjaamon laiminlyönneistä ja myös huoltamattomuudesta. Osa pikkuvikoja, joihin on helppo ratkaisu.

        Uudessa ei toki saa olla tuollaista, mutta niihinkin ongelmiin on ratkaisu. Moni ottaa lusikan itse käteen, koska moni noista ongelmista on yleinen vika merkistä riippumatta.

        Jos ei maskisuojaa ymmärrä käyttää kovalla pakkasella ja huohotin jäätyy, niin voi hyvää päivää vaan. Meitä on tietysti paljon jotka ei autoista ymmärrä mitään.


    • gpvm2010

      Itselläni murtui GP:sta yksi huohotinletku heti uutena ja mm. tyhjäkäynti hävisi. Myöhemmin materiaalia ilmeisesti muutettiin, koska vaihdon jälkeen ongelmia ei ollut.

    • suomeksisaa

      Kannattaa muuten varaosat tilata suoraan saksasta....säästö on huomattava.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2122
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1808
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      31
      1781
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1530
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      67
      1496
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1402
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1364
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1322
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1271
    Aihe