Ei enää opeksi

Ainoujuunou

Lukioiden määrää voisi hyvin vähentää. Opiskelija-aines on aina vaan suuremmaksi osaksi sinne kuulumatonta, joten kyse on resurssien haaskauksesta. Open rooli on muuttunut viihdyttäjän rooliksi. Itse jouduin puun ja kuoren väliin. Kun lapsi ei hallitse vielä lukiossakaan peruskoulun alkupuolella ekaa kertaa opetettuja asioita ja muutenkin koevastaukset ovat hyvin sekavia ja sisälsivät hyvin vähän asiaa, niin kuvaan astuvat vanhemmat, jotka painostavat rehtoria, joka painostaa opettajaa antamaan parempia numeroita. Tällä tavalla heikko rehtori (nainen) käveli ylitseni. En suostunut antamaan parempaa numeroa, mutta ilmeisesti rehtorilla on valta ja ennenkaikkea pätevyys (hänellä ei ollut pätevyyttä samassa aineessa kuin minulla) muuttaa numeroa. Lisäksi olen pitänyt eri lukioissa olevien kollegoiden kanssa yhteistä linjaa arvostelussa, mikä sekin tässä sitten mitätöitiin. Eniten harmittaa niiden tunnollisten ja osaavien opiskelijoiden puolesta, joiden numeroa ei korotettu samassa yhteydessä. Työstä ei enää palkita. Tämä on moraalista rappiota lukion rehtorin taholta! Koko kasvatus- ja opetustyö on rappiotilassa. Tyyliin, oli kevätjuhlapäivä ja juhla ohi. Sitten tulee opiskelija palauttamaan jotain työtään ja pyytää, että se vielä arvosteltaisiin. Rehtori kuulee tämän ja pyytää minulta samaa. Siinä sitten jäin korjaamaan tehtäviä ja antamaan numeroa iltapäivän puolelle asti, kun muut pääsivät lomille jo kello 10 jälkeen. Nykymantra kuuluu ja opiskelijoille opetetaan, että heillä on vain oikeuksia ilman mitään velvollisuuksia. Näistä jäi sellaiset traumat, että en kykene enää toimimaan opettajana. "Aikuiset" käyttävät lapsia välineinä, joilla lyödään sitten kuvainnollisesti vaikka tikaria toistensa selkään. Mitkä ja missä ovat opettajan oikeudet? Lasten hyvinvoinnista puhutaan koko ajan, entä aikuisten hyvinvointi. Eikö siihen ole mitään oikeutta? Kun kerran vanhemmat ja muut tietävät paremmin niin mihin meitä sitten enää tarvitaan. Tosin en itse lähtisi neuvomaan jonkin toisen ammatin harjoittajaa miten hänen työnsä pitäisi hoitaa.

11

1018

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mahkux

      Systeemiä ei muuteta sillä se muuttuu. Sitä mukaa kuin yhteiskunta rappeutuu ja romahtaa, rappeutuu ja romahtaa koululaitos. Ja nämä tietty edesvaikuttavat toisiinsa. Mutta kaikki tapahtuu hitaasti, vaikka joku hullu paukuttelee toisia ja itseänsä tai monta hullua kiusaa toisia ja itseänsä.

      Koulut ovat täynnä kusipäitä, joista osa suorastaan täysfasisteja. Myös yhä useammat oppilaat ovat täysiä kusipäitä ja jopa mieleltään fasisteja.

      Ilmeisesti en kauhean väärään osu, jos yleistän, että kautta aikojen Suomessa koulut ovat olleet yhteiskunnallisesti aliarvostettuja ja yhtenä syynä on se, että kulttuurisesti tässä maassa ei ole arvostettu sivistystä tai ammattitaitoa. Kansa on ollut niin vähäväkinen, että asiat on hoidettu paikallisten hyväveliverkostojen kautta ja kaikki vähänkään ulkopuoliset "mutiaiset" on "savustettu" suorastaan koko paikallisyhteisön voimin.

      Tosiaan, pitää olla vähän "natsihenkinen", persoonallisuudeltaan jotenkin kaavamainen, keskinkertainen. Sitten pitää kuulua johonkin puolueeseen, joista nyt tyypillisimpiä ovat oikeistolaiset Keskusta ja Kokoomus. Opettajienhan pitää olla oikeistolaisia.

      Opetusalalle eksyy yhä useammin "fiksuja" ihmisiä, mielikuvituksellisia persoonallisuuksia, luovia tyyppejä, älykköjä. Miksi? Koska he eivät pääse tässä maassa niihin töihin, joihin haluaisivat. Siispä heidän kaikkien pitäisi tajuta: "Go west!"

      • tervaspuu

        ratkaisevat. Siinäkin oppilaitoksessa kävi erään valtapuolueen naisministeri kylässä, ja kyseisellä sijaisella oli vapaapäivä, eikä viittinyt tuhrata vapaapäiväänsä ja työterveyslääkäärillä käyntiään ministerin pokkurointiin. Siispä osaston pomot ajattelivat, että sijaisen kansalaiskuntoisuus ei ollut kohdallaan. Virka meni sitten sellaiselle, jonka kanta oli varmasti tiedossa.

        Sijaisparka joutui siis naistoveriensa taholta kansanperinteessä tunnettuun olotilaan, jota sanotaan nimikkeeksi "vitun vihat".

        http://atuubi.yle.fi/keskustelu/id-2005969


      • kusinen mesta

        vaan uusikin lähti pois! Virka WC:n kulmilla on taas avoinna....


      • Nääsvillepä tässä
        kusinen mesta kirjoitti:

        vaan uusikin lähti pois! Virka WC:n kulmilla on taas avoinna....

        haastattelupyynnön työpaikkaan, joka on kivan matkan päästä kotoani. Rukoukseni on kuultu! Työnantaja ei välitä paskaakaan entisen työnantajatahon parjauksista vaan haluaa itse kattoa, osaanko hommani. Se on reilua peliä se. Kaikki työnantajat eivät sentään ole korruptoituneita ja vedettävissä kuin pässiä narusta, kuten isoveli tahtoo (siellä looseissa...).


    • Kell onni on...

      opettajankoulutukseni aikana lukiolla ns. vertaisohjaajana, eli seurasin äidinkielen ja viestinnän opettajan opetusharjoittelua vaikka musta tuli ammattiopiston ja vapaan sivistystyön opettaja. Kyllä maaseutukouluilla vielä aika rauhallisia oppilaita on, tosin huomasin kyllä, että tytöt hyppyyttävät sijaisopettajaa enemmän kuin vakinaistettua lehtoria, eli auktoriteettiongelmia on. Silti annoin hyvät arviot kurssikaverini pärjäämisestä, vaikka hän pisti ruotuun höliseviä tyttöjä ja poikia. Hän teki sen oikealla asenteella! Tsemppiä sulle vain. Ehkä seuraava paikka on parempi. Ehkä rexi ei soita entiseen työpaikkaasi ja kysy, miten pärjäsit. Jos oot työkkärissä, saattaa rexi soittaa sinnekkin, jos haluaa tietää työvoimavirkailijalta psykososiaalista tilannettasi nyt työttömänä, ootko masentunut, itsesäälissä (tai jopa -tuhoinen!), ärtynyt, turhautunut, yritteliäs vai optimistinen? On se kurjaa, jos siellä ootkin merkonomityönvälittäjälle itkenyt viimeisintä työpaikkaasi ja työttömyyttäsi. Sehän pistää heti sut tasapainottomien luetteloon, koska on pätevämpi kuin psykologi. Työkkäristä ei saa antaa tietoja työnantajille, jos ruksaat kohdan työnhakusuunnitelmassasi tietojen luovutuksesta. Toisaalta, jos ruksi on siellä, niin silloinkin epäillään - vielä enemmän. No, onneksi on olemassa muitakin ammatteja kuin opettajan ammatti. Ryhdy kouluttajaksi aikuispuolelle. Se ehkä on ratkaisu.

      Ohessa on laskiaisruno sinulle:

      Kun sä katsot aamulla peiliin,
      on siellä kasvot omasi.
      Usein mietit ken siell' katsoo,
      voiko tuo olla kuvasi?
      On parasta lähteä lumille,
      Laskiaisena hangille.
      Antaa tulla pitkiä pellavia.

    • Mitätöity ope

      on yksi työpaikkakiusaamisen muoto (esim. mitätöidään arviointi-, kurssinveto-, didaktisia-, yhteistyö- ja vuorovaikutus- tai työkykytaitoja). Jos kiusaaja voittaa, on varmaan monta uhria edessäpäin, ennenkuin narsisti jää kiinni ja joutuu vastuuseen. Ohessa on artikkeli asiasta:

      http://www.apu.fi/ajassa/article157880-1.html

    • oum pah pah

      Lukekaas taas te uudetkin stereotyypit. Teidän opiksi ja hyödyksi ne on nääkin ihmiset vuodattaneet näille suolipalstoille katkeruuttansa kun ei muualla tule mitään palautetta.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 111
      2188
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      60
      2046
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1951
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1412
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1344
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1337
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe