Sormus kosittaessa vai myöhemmin

Make, nimi muutettu

Tilanne on allekirjoittaneen miespuolisen henkilön mielestä edennyt pikkuhiljaa siihen pisteeseen, että kosiminen alkaa tuntua luontevalta. Yhdessä ollaan oltu jo noin neljä vuotta.

Neidin kanssa on joskus tullut juttua sormuksista ja pohjafiilis on se, että neito valkkaisi sormuksen kaikista mieluiten itse. Perintesenä ja hieman romanttisenakin miehentapaisena haluaisin kuitenkin, että kosimistilanteessa voitaisiin kihlasormukset näpsäyttää nimettömiin.

Onkohan kovin yleistä tai helposti sovittavissa olevaa, että kihlasormuksen saisi käydä vaihtamassa? Nyt olen tässä hieman kahden vaiheilla. Joko a) valitsen sormukset itse oman tuntuman pohjalta, jättäen toivottavasti sen mahdollisuuden, että ne voi käydä valkkaamassa uudelleen tai b) ostan hieman edukkaammat kosintasormukset, ja käydään sitten myöhemmin itse tiirailemassa kihlasormuksia. Ilman sormusta kosiminen tuntuu jotenkin hölmöltä.

Elikkä tietäsikö joku onnistuuko sormuksen vaihto, jos käykin ilmi että se on neidin mielestä sellainen, ettei sitä jaksais lopunikää sormessaan katella?

Muutkin kommentit tervetulleita.

5

2489

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Make, nimi muutettu

      Eli ainakin kultajousella vaihto oikeus lahjakorttiin / toiseen tuotteeseen täydestä arvosta kunhan sormus käyttämätön. Myös vaihtoaika sovittavissa pitemmäksi, oletusasetuksellisesti 1 vko. Tämä siis tiedoksi muillekin aihetta pohtiville.

      Näinpä valitsen ja lukitsen vaihtoehdon a) ja poimin omalla tuntumalla sopivan kihlasormuksen, varaten mahdollisuuden sen vaihtamiseen.

      Kiitoksia silmäilijöille myötätunnosta, tästä on hyvä jatkaa ;)

      • ::::::::::

        Voithan kanssa hankkia jonkun ihan muovi sormuksen tms. (eli siis vaihtoehto b) ja sen kanssa kosia. Jos siis tulevan morsiamen maku on todella tarkka nniin voi toimia parhaiten. Tai sitten hanki omalla maullasi kihlasormus ja sitten vihkisormukset hankitte yhdessä, sitten voi valita haluaako käyttää molempia vai vain toista. Tosin tuo yllä olevcakin vastaus oli ihan miettimisen arvoinen


      • kursiivi
        :::::::::: kirjoitti:

        Voithan kanssa hankkia jonkun ihan muovi sormuksen tms. (eli siis vaihtoehto b) ja sen kanssa kosia. Jos siis tulevan morsiamen maku on todella tarkka nniin voi toimia parhaiten. Tai sitten hanki omalla maullasi kihlasormus ja sitten vihkisormukset hankitte yhdessä, sitten voi valita haluaako käyttää molempia vai vain toista. Tosin tuo yllä olevcakin vastaus oli ihan miettimisen arvoinen

        Kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta. Muistakaa kuitenkin tarkistaa onko naisella kenties joku perintökoru. Esim itselläni on mummun kultainen kihlasormus, joka on vääränkokoinen ja ehkä tyylinenkin, mutta silti haluaisin että minua sillä kosittaisiin. Sittenhän sen voi viedä kultasepälle muokattavaksi. Tunneside on kuitenkin tärkein.


    • ------------

      Kannattaisi miettiä vielä. Ei kaikkea tarvitse tehdä niin kuin amerikkalaissa elokuvissa. Kun kerran olet jo saanut selville, että tuleva morsiamesi haluaisi valita sormukset itse, niin kunnioita hänen toivettaan! Kosit vaan, ja sitten menette seuraavana päivänä yhdessä sormuskauppaan.

      Miksi se sormuksen sujauttaminen siinä kosintatilanteessa on sinulle niin tärkeää? Vielä jos se valitsemasi rinkula nyt ei sitten olekaan tytön mieleen, niin koko ikimuistoinen kosintatilanne saattaa hänen mielestään mennä pilalle. Kun kerran jo ajattelet ettei se sinun valitsemasi sormus sitten kuitenkaan tule olemaan se jota naisesi pitää lopun ikäänsä, niin miksi se pitää ollenkaan olla? Yhtä hyvinhän voisit sitten käyttää pääsiäismunasta saatua rihkamasomusta.

      Tuo amerikkalainen tapa että mies ostaa salaa sormuksen ja sitten tarjoaa sitä samalla kun kosii, on minusta kaikin puolin vastenmielinen. Vielä jos se tapahtuu hienossa ravintolassa tai muuten juhlavassa tilanteessa, niin silloinhan naisella ei oikeasti ole valinnanvaraa. Kun kysyy, niin pitää myös ottaa huomioon että vastaus saattaakin olla ei. Kosiessa pitäisi olla kyse siitä, haluaako toinen elää elämänsä toisen kanssa, eikä siitä haluaako hän hienon ja kalliin sormuksen.

    • asdfjöalkdjfal

      Minun mieheni oli niin ovela, että taittoi heinän maasta ja kietaisi sormen ympärille ja sanoi, että tämä on symbolinen ele, kun tiedän, että haluat itse valita sormuksen. Minusta se oli todella söpöä, kun hän kunnioitti toivettani, että saan itse kaupassa sovittaa eri sormuksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9045
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      130
      2410
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1267
    Aihe