Jarruongelmia

Piinattu Rellu

Auto on 110tkm ajettu Renault Megane II vm. 2003. Huollon yhteydessä suosittelivat etujarrupalojen ja levyjen vaihtoa, kun olivat kuluneet. Ilmeisesti jarrut jo aiemmin olivat laahanneet jonkin verran.

Huollon jälkeen koeajolla havaitsin, että etujarrut jumittavat ja kuumenevat molemmin puolin. Vein auton takaisin pajalle, jossa tutkivat ongelmaa. Olivat kuulemma herkistäneet jarrysylinterit ja tehneet muutkin asiamukaiset toimenpiteet paloja vaihtaessaan. Tutkivat korjaamolla ongelmaa, mutta eivät löytäneet syytä.

Itse epäilisin, että jarrutehostin jättää alipaineen päälle tai pääjarrusylinteri tai joku siihen liittyvä mekaaninen osa jumittaa, jolloin jarrupaineet eivät pääse pois. Tämä siksi, että molemmat puolet jumittavat, pääsylinteri on 'yhteinennimittäjä'.

Onko kenelläkään ollut vastaavia ongelmia? Miten saitte korjattua?

6

393

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toi ota?

      On ollut. Toyota Corolla farkku 2003, ajettu vajaat 90 000km. Ostin lokakuussa 2008 ja marraskuun puolella alkoi kuulua korkeaa ja terävää sirkkelinääntä ajossa. Myyjäliike herkisteli kaikkia nurkkia ja sirkkeli hiljeni. Viime marraskuussa vaihdettiin ensin etupään jarrupalat ja nyt tammikuussa takapalat, joista ulommat olivat ihan lopussa, kun olivat jumineet. Sylinterit ja muut paikat huollettiin ja rasvattiin hyvin ja kuulemma sitten liikkuivatkin ok. Tiistaina käytin uudelleen, kun ensin itse otin vasemman takarenkaan pois ja huomasin sen olevan jumissa. Tulos: kumiset suojatulpat jarrun tappien ympäriltä hittoon ja tukevasti rasvaa tilalle - olivat estäneet jarrun palautumisen. Ainakin toistaiseksi olen huokaissut helpotuksesta.

    • Brakes

      Minulla oli aikoinaan R19, jolla oli ajetti vain 40 tkm. Siinä etujarrut saattoi jumittaa niin kovaa, että auto ei enään oikein jaksanut kulkea. Tähän auttoi, kun liukutappeihin laittoin jarrusylinterirasvaa ja jarrupalojen kaikkiin liukuviin kohtiin kuparitahnaa.

    • herää

      kysymys onko sylintereitä kuitenkaan herkistelty. Sen tietää siitä löytyykö laskuerittelystä hintaa jarrusatulan tiivistesarjoille ja mahdollisesti jarrumännille. 7-vuotiaassa voi hyvinkin olla jo männät umpiruosteessa, voi toimia loppuun ajetuilla paloilla suht normaalisti mutta sitten kun männät puristetaan pohjalle asti eivät varmasti enää liiku kun ruoste ahdistaa.

    • Kokemusta on.

      Jarrupalojen päistä hiukan viilailemaan niiltä kohdin mistä solahtavat satulaan, ei siis kitkapinnoista vaan palan rungosta. Ovat sen verran tiukat, että ensimmäisen jarrutuksen jälkeen jäävät laahaamaan levyyn koska eivät palaudu vaikka muut paikat olisikin herkistelty. Paljoa ei tarvitse viilailla, vain sen verran että menevät satulaan herkästi.

      • Piinattu Rellu

        Jarruletkut olivat vialliset. Harvinaista toki, että molemmat puolet jumittivat, tasaista "laatua" kai ;). Vika oli ollut piilevänä aiemmin ja oli syönyt palat ja levyt. Jumitus tuli selvemmin esille, kun ne vaihdettiin ja jarrut purivat paremmin.


      • rillumegane

        Se tiukkuus voi johtua myös satulassa olevan palan tukipinnan ruostumisesta. Kannattaa ensin kalvaa tukipinnan ruoste ja vasta sen jälkeen viilataan palaa jos on tarve - joskus on saattunut jarrupalat mitkä eivät viilaamatta ole paikoilleen sopineet.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4859
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1732
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1478
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1337
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1228
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1010
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      895
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      61
      879
    Aihe