Totuus!

vuosi-1993

"Ei ole sellaista asiaa kuin klassinen kuvaus. He tekivät täysin typerän ja epäloogisen virheen," sanoo tri Ralph Underwager, minneapolislainen psykiatri, joka on hoitanut pedofiileja ja insestin uhreja vuodesta 1953 lähtien. Hänen uskoakseen Jackson "joutui silmätikuksi" sen takia, että "tällaiset väärinkäsitykset käsitetään totuuksina tälla hysterian aikakaudella." Todellisuudessa, kuten USA:n terveysministeriön tutkimus osoittaa, monet lasten ahdistelusyytteet -- 48 prosenttia niistä, jotka tulivat ilmi vuonna 1990 -- osoittautuivat valheellisiksi.

"Oli vain ajan kysymys, milloin jostakin Jacksonin kaltaisesta ihmisestä tulisi maalitaulu," sanoo Phillip Resnick. "Hän on rikas, omalaatuinen, viettää aikaa lasten kanssa ja on henkisesti haavoittuvainen. Tällainen saa syytökset tuntumaan todenmukaisilta."

...
..
.

Miksi ihmeessä Jacksonin puoli päättäisi sovitella jutun oikeuden ulkopuolella, kun otetaan huomioon hänen väitteensä syyttömyydestään ja kyseenalaiset todisteet häntä vastaan? Hänen asianajajansa ilmeisesti päättivät, että oli liian monta tekijää, jotka puhuivat jutun oikeuteen viemistä vastaan. Niiden joukossa oli se fakta, että Jacksonin henkinen vahvuus saisi painostavan mediamylläkän taholta kovan testin; media todennäköisesti olisi laulajan kiusana päivä toisensa jälkeen oikeudenkäynnin ajan, joka saattaisi kestää niinkin pitkään kuin puoli vuotta. Politiikka- ja rotukysymykset olivat myös hiipineet lakiprosessiin -- erityisesti Los Angelesissa, joka oli yhä toipumassa Rodney King -koettelemuksesta -- ja puolustus pelkäsi, ettei oikeudenkäynnin voinut luottaa oikeudenmukaisuuden takaamisessa. Myös tuomaristo oli harkinnanalainen kysymys. Kuten eräs asianajaja sanoo, "He kuvittelivat, että latinalaisamerikkalaiset saattaisivat olla suuttuneita [Jacksonin] varallisuudesta, mustat saattaisivat olla suuttuneita hänen yrityksistään olla valkoinen, ja valkoisilla olisi ongelmia päästä yli lapsen ahdistelujutusta." Resnickin mielestä, "Hysteria on niin valtava ja [ahdistelusyytteiden jättämä] stigma on niin vahva, ettei niitä vastaan ole puolustusta."

Jacksonin lakimiehet olivat myös huolissaan siitä, mitä tapahtuisi, jos rikosoikeudenkäynti seuraisi, erityisesti Santa Barbarassa, joka on suurilta osin valkoinen, konservatiivinen, keskiluokan ja ylemmän luokan yhteisö. Katsoipa puolustus asiaa miltä kantilta tahansa, näytti oikeudenkäynti liian suurelta uhkapeliltä. Ehdottamalla sovitteluratkaisua, lähteet sanovat, lakimiehet kuvittelivat voivansa estää rikosoikeudenkäynnin sanattomalla sopimuksella, jonka mukaan Chandler suostuisi estämään poikaansa todistamasta.

Toiset juttua seuranneet sanovat, että sovittelupäätös oli todennäköisesti myös erään toisen tekijän tulos -- lakimiesten maineen. "Voitko kuvitella mitä tapahtuisi lakimiehelle, joka hävisi Michael Jackson -jutun?" sanoo Anthony Pellicano. "Ainoa tapa, jolla kaikki kolme lakimiestä selvityvät voittajina, on sovitteluratkaisu. Ainoa, joka hävisi, oli Michael Jackson." Mutta Jackson, sanoo Branca, "muutti mielensä [jutun viemisestä oikeuteen] palatessaan tähän maahan. Hän ei ollut nähnyt massiivista mediarevittelyä, eikä sitä kuinka vihamielistä se oli. Hän vain halusi koko jutun pois päiväjärjestyksestä."

14

401

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vuosi-1993

      Ennen kuin Chandler sai otteen pojastaan, ainoa ihminen, joka esitti syytöksiä Jacksonia vastaan oli Chandler itse -- poika ei koskaan ollut syyttänyt laulajaa minkäänlaisesta rikkomuksesta. Tämä tilanne kuitenkin muuttui eräänä päivänä Chandlerin hammaslääkäritoimistossa Beverly Hillsissä.

      Chandlerin ja nukutuslääkäri Mark Torbinerin läsnäollessa, pojalle annettiin kyseenalaista lääkeainetta Amytalia -- jota jotkut virheellisesti luulevat totuusseerumiksi. Tämän kohtauksen jälkeen poika teki ensimmäisen kerran syytöksiä Jacksonia vastaan. KCBS-TV:n uutistenlukija, Los Angelesissa, raportoi toukokuun kolmantena tänä vuonna [1994], että Chandler oli antanut pojalleen kyseistä ainetta, mutta Chandler väitti vain antaneensa ainetta pojalleen, kun tämän hammastaan poistettiin. Uutisissa myös kerrottiin pojan alkaneen esittää syytöksiä kyseisen aineen vaikutuksen alaisena. Kun Torbinerilta kysyttiin tätä artikkelia varten kysymyksiä siitä, kun hän antoi ainetta pojalle, hän vastasi: "Jos käytin sitä, se oli hampaidenhoitotarkoitukseen."

      Kun tosiasiat Amytalista ja viimeaikainen tapaus, jossa kyseinen aine oli osallisena otetaan huomioon, useat lääketieteen asiantuntijat sanovat, että pojan syytteitä on pidettävä epäluotettavina, ellei jopa hyvin kyseenalaisina.

      "Jos halutaan saada faktoja, ei psykiatriseen lääkitykseen voida luottaa," sanoo Clevelandin psykiatri tri Resnick. "Ihmiset ovat hyvin suostuvaisia sen vaikutuksen alaisena. Saatuaan Amytalia, ihmiset sanovat asioita, joissa ei ole totuuden häivääkään." Sodium Amytal on barbituraatti, voimakas aine, joka saa suonensisäisesti annostettuna ihmisen hypnoottiseen tilaan. Kun sitä pääasiassa käytettiin muistinmenetyksen hoitoon, se otettiin ensiksi käyttöön ensimmäisen maailmansodan aikana, traumoja saaneiden sotilaiden hoitamiseksi -- joista jotkut olivat katatoonisessa tilassa -- sodan kauhujen takia. Vuonna 1952 tehdyt tieteelliset tutkimukset paljastivat, ettei aine ollut totuusseerumia, ja osoittivat sen riskit: valemuistikuvia voidaan helposti antaa sen vaikutuksen alaisina oleville. "On hyvin mahdollista antaa valemielikuvia pelkästään kysymällä jonkin kysymyksen," sanoo Resnick. Mutta sen vaikutukset ovat ilmeisesti jopa salakavalampia: "Valemielikuvasta tulee osa muistia, ja tutkimukset ovat osoittaneet, että vaikka heille kertoisi totuuden, he vannovat käsi raamattupinon päällä, että valemielikuva oikeasti tapahtui," Resnick kertoo.

      Äskettäin kyseisen aineen luotettavuudesta tuli puheenaihe korkean profiilin oikeudenkäynnissä Napa Countyssa, Kaliforniassa. Lukuisten terapiasessioiden jälkeen, joista ainakin yhdessä käytettiin Amytalia, 20-vuotias Holly Ramona syytti isäänsä hyväksikäytöstään lapsena. Gary Ramona kiisti syytteet kiivaasti, ja haastoi tyttärensä terapistin ja aineen annostelleen psykiatrin oikeuteen. Viime toukokuussa [1994] valamiehet kääntyivät Gary Ramonan puolelle, uskoen että terapisti ja psykiatri ovat saattaneet antaa tytölle valhemuistikuvia. Gary Ramonan tapaus oli ensimmäinen menestyksekäs haaste niinkutsutulle "tukahdetulle muisti-ilmiölle", joka oli viime vuosikymmenellä aiheuttanut tuhansia seksuaaliahdistelusyytteitä.

      Mitä tulee Chandlerin tarinaan aineen käyttämisestä pojan rauhoittamiseen hampaan poiston aikana, se näyttää erittäin hämärältä aineen normaalin käytön valossa. "Se on ehdottomasti psyykkinen aine," sanoo tri Kenneth Gottlieb, san franciscolainen psykiatri, joka on antanut Amytalia muistinmenetyspotilaille. Tri John Yagiela, UCLA:n hammaslääkärikoulun nukutus- ja kivunhallintaosaston johtaja, lisää: "On epätavallista, että sitä käytetään [hampaan pois vetämiseen]. Siinä ei ole mitään järkeä, koska turvallisempiakin vaihtoehtoja löytyy. Itse en käyttäisi sitä."

      Sodium Amytalin potentiaalisten sivuvaikutusten takia jotkut lääkärit antavat sitä potilaille vain sairaalassa. "En koskaan käyttäisi ainetta, joka sotkee ihmisen alitajuntaa, paitsi jos toista vaihtoehtoa ei olisi," sanoo Gottlieb. "Enkä antaisi sitä ilman elvytysvälineitä, allergiareaktiotapauksessa, ja vain M.D.:n nukutuslääkärin läsnäollessa."

      • seventyseven

        no sitähän me ei koskaan saada tietää mitä todella tapahtui. Tässä ja niissä muissa tapauksissa jotka Jackson sopi oikeuden ulkopuolella.


      • 2BAD.
        seventyseven kirjoitti:

        no sitähän me ei koskaan saada tietää mitä todella tapahtui. Tässä ja niissä muissa tapauksissa jotka Jackson sopi oikeuden ulkopuolella.

        Eihän Jackson sopinu ku vuoden 1993 tapauksen. Vuonna 2003-2005 tapauksessa Jackson joutu oikeuteen, jossa samalla tutkittiin vuoden 1993 tapausta.

        Jordan Chandleria pyydettiin todistamaan Jacksonia vastaan, mutta hän ei suostunut. Evan Chandler paljasti viranomaisille, ettei ole puhunut poikansa kanssa 11 vuoteen. Viranomaiset siis tutkivat vuoden 2003 tapauksen rinnalla myös vuoden 1993 tapausta. Mitään todisteita ei löytynyt. Samaan aikaan FBI veti omia sooloja, jotka aloitettiin jo 90-luvulla. Syyttäjä Tom Sneddon oli koko shown pyörittäjä. Luuliko hän todellakin Jacksonia pedofiiliksi?

        Jackson vapautettiin kaikista syytteistä vuonna 2005.

        ''Chandlerin'' perhe (1993) ja ''Arzivon'' perhe (2003). Puhuivatko he totta, vai oliko raha kaiken takana?
        ..
        .
        .
        On tietenkin mahdotonta todistaa, ettei mitään tapahtunut. Mutta on mahdollista katsoa pintaa syvemmälle ihmisiin, jotka nostivat syytteet Jacksonia vastaan, ja sillä tavoin saada tietoa heidän luonteistaan ja motiiveistaan. Mikä lopulta syntyy tarkasta tutkiskelusta, joka on tehty oikeudenkäyntidokumenttien, liikekirjanpitojen ja haastattelujen pohjalta, on se itsepintainen argumentti, ettei Jackson ahdistellut ketään, ja että hän itse on saattanut olla uhri hyvinsuunnitellussa juonessa, jonka tarkoituksena on ollut kiristää rahaa häneltä.


      • 18+20
        seventyseven kirjoitti:

        no sitähän me ei koskaan saada tietää mitä todella tapahtui. Tässä ja niissä muissa tapauksissa jotka Jackson sopi oikeuden ulkopuolella.

        me voidaan saada tietää. Kaikki on kiinni vaan siitä, että Chandler ja se toinen poika, jotka nyt siis ovat aikuisia, kertovat, mitä Michael Jacksonin kanssa todella tapahtui. Ilmeisesti mikään media ei vielä ole tarjonnut miehille riittävästi miljoonia, kun ovat niin maan alle painautuneet, ettei edes yhden yhtä kuvaa ole julkaistu kummastakaan...

        Vakavasti puhuen: totuuden he kertovat aikaisintaa kuolinvuoteelta käsin. Olisi tosin kiinnostavaa tietää, joutuisivatko nämä ns. uhrit perheineen oikeudelliseen vastuuseen, jos tunnustaisivat keksineensä koko sotkun? Tuollainen rikos vanheneekin varmaan jossain ajassa? MJ:n faneja heidän tuskin tarvitsisi hirveästi pelätä, koska Dr. Murraykin on saanut elää, vaikka tyri kohtalokkaasti. Valehtelun tunnustaminen olisi tekijöille varmaan helpotus sinällään.

        Jos taas Mj olisi heille jotain tehnyt, asian julkisuudessa esitteleminen toisi uhreille varmasti omaisuuden, jonka turvin tämäkin korvauksetta jäänyt henkilö perheineen elelisi leveästi elämänsä loppuun asti. Todisteiden esittäminen tietysti olisi nyt vielä vaikeampaa, kuin tuolloin vuosia sitten, mutta ainakin katolisten pappien uhrit ainakin ovat kertoneet asioista vuosikymmenten päästäkin ja heitä on uskottu. Traumaattisesta asiasta puhuminen on tunnetusti terapeuttista. ...mutta mutta, ei ole pojista mitään kuulunut.


      • $$$$_$$
        18+20 kirjoitti:

        me voidaan saada tietää. Kaikki on kiinni vaan siitä, että Chandler ja se toinen poika, jotka nyt siis ovat aikuisia, kertovat, mitä Michael Jacksonin kanssa todella tapahtui. Ilmeisesti mikään media ei vielä ole tarjonnut miehille riittävästi miljoonia, kun ovat niin maan alle painautuneet, ettei edes yhden yhtä kuvaa ole julkaistu kummastakaan...

        Vakavasti puhuen: totuuden he kertovat aikaisintaa kuolinvuoteelta käsin. Olisi tosin kiinnostavaa tietää, joutuisivatko nämä ns. uhrit perheineen oikeudelliseen vastuuseen, jos tunnustaisivat keksineensä koko sotkun? Tuollainen rikos vanheneekin varmaan jossain ajassa? MJ:n faneja heidän tuskin tarvitsisi hirveästi pelätä, koska Dr. Murraykin on saanut elää, vaikka tyri kohtalokkaasti. Valehtelun tunnustaminen olisi tekijöille varmaan helpotus sinällään.

        Jos taas Mj olisi heille jotain tehnyt, asian julkisuudessa esitteleminen toisi uhreille varmasti omaisuuden, jonka turvin tämäkin korvauksetta jäänyt henkilö perheineen elelisi leveästi elämänsä loppuun asti. Todisteiden esittäminen tietysti olisi nyt vielä vaikeampaa, kuin tuolloin vuosia sitten, mutta ainakin katolisten pappien uhrit ainakin ovat kertoneet asioista vuosikymmenten päästäkin ja heitä on uskottu. Traumaattisesta asiasta puhuminen on tunnetusti terapeuttista. ...mutta mutta, ei ole pojista mitään kuulunut.

        siis kyllä niitä ahdistelutapauksia oli näiden lisäksi ainakin kaksi muuta, jotka Jackson sopi maksamalla väitetylle uhrille. Ja kun juttu on sovittu niin osapuolet eivät saa siitä puhua julkisuudessa muuten he menettävät korvaukset. Näin ollen Jordan Chandler ei saa puhua tapauksesta enää mitään.


      • ½kas
        $$$$_$$ kirjoitti:

        siis kyllä niitä ahdistelutapauksia oli näiden lisäksi ainakin kaksi muuta, jotka Jackson sopi maksamalla väitetylle uhrille. Ja kun juttu on sovittu niin osapuolet eivät saa siitä puhua julkisuudessa muuten he menettävät korvaukset. Näin ollen Jordan Chandler ei saa puhua tapauksesta enää mitään.

        Sopimuspykälät on mahdollista kiertää. Esim. perheen sisäinen jutustelu tai terapiakeskustelu voisi vanhingossa tarttua ääninauhalle, joka sitten yllättäen ja kenenkään pyytämättä päätyisi median haltuun tai jotain.

        Voitko muuten hyvä $ kertoa, mistä olet saanut tietoosi lisää hiljaisiksi maksettuja yleisesti tunnetun tapauksen lisäksi?


      • Jaajaaa..
        ½kas kirjoitti:

        Sopimuspykälät on mahdollista kiertää. Esim. perheen sisäinen jutustelu tai terapiakeskustelu voisi vanhingossa tarttua ääninauhalle, joka sitten yllättäen ja kenenkään pyytämättä päätyisi median haltuun tai jotain.

        Voitko muuten hyvä $ kertoa, mistä olet saanut tietoosi lisää hiljaisiksi maksettuja yleisesti tunnetun tapauksen lisäksi?

        Nimemerkki $$$$_$$: Mistäs olet tälläistä kuullut? Kumma homma, että en ole itse kuullut tälläisestä ja eipä näytä FBI:n julkaisemista asiakirjoista löytyä. Chandlerin perhe ja Arvizon perhe. Ei ollut muita perheitä.

        Näytä todiste tästä väitteestäsi. Kiitos.


      • onhan_näitä
        Jaajaaa.. kirjoitti:

        Nimemerkki $$$$_$$: Mistäs olet tälläistä kuullut? Kumma homma, että en ole itse kuullut tälläisestä ja eipä näytä FBI:n julkaisemista asiakirjoista löytyä. Chandlerin perhe ja Arvizon perhe. Ei ollut muita perheitä.

        Näytä todiste tästä väitteestäsi. Kiitos.

        Jason Francia
        Aged 23, son of Mr Jackson's former maid, Bianca Francia. She received $2 million from Mr Jackson in 1993 and did not give evidence in court. He is the only one of the five boys named who is set to testify


      • J_L
        onhan_näitä kirjoitti:

        Jason Francia
        Aged 23, son of Mr Jackson's former maid, Bianca Francia. She received $2 million from Mr Jackson in 1993 and did not give evidence in court. He is the only one of the five boys named who is set to testify

        Mistä tämä teksti on peräisin?

        Jason Francia
        Aged 23, son of Mr Jackson's former maid, Bianca Francia. She received $2 million from Mr Jackson in 1993 and did not give evidence in court. He is the only one of the five boys named who is set to testify


      • 15+20
        $$$$_$$ kirjoitti:

        siis kyllä niitä ahdistelutapauksia oli näiden lisäksi ainakin kaksi muuta, jotka Jackson sopi maksamalla väitetylle uhrille. Ja kun juttu on sovittu niin osapuolet eivät saa siitä puhua julkisuudessa muuten he menettävät korvaukset. Näin ollen Jordan Chandler ei saa puhua tapauksesta enää mitään.

        Viittasit siis "silminäkijöihin", joiden muistikuvat asioista vaihtelivat olennaisesti tarjotun rahasumman mukaan, ja jotka oikeudessa lopulta sanoivat, etteivät olleet nähneet tai kokeneet mitään tavatonta.


    • MJWasInnocent
      • Money...

        Viisi päivää sen jälkeen kun Abrams oli välittänyt tiedon asiasta eteenpäin, media sai vihiä tutkinnasta. Sunnuntaiaamuna, elokuun 22. päivänä, vapaa toimittaja Don Ray heräsi puhelimen pirinään. Soittaja, eräs hänen alaisistaan, sanoi että Jacksonin tilan ja osakeasunnon tutkimiseen oli myönnetty valtuudet. Ray myi tarinan Los Angelesin KNBC-TV:lle, joka ilmoitti uutisesta seuraavana iltapäivänä klo 16.

        Tämän jälkeen, Ray "näki tarinan kulkevan eteenpäin kuin tavarajuna", hän sanoo. Vuorokauden sisällä Jackson oli pelkästään Los Angelesin alueella 73 TV-uutislähetyksen pääaihe, ja oli jokaisen brittilehden etusivulla. Tarina Michael Jacksonista ja pojasta muuttui raivoisaksi huhumyllyksi. Raja roskauutisten ja valtavirtamedian välillä katosi.

        Jacksonia vastaan tehtyjen syytösten laajuutta ei tiedetty ennen elokuun 25. päivää. Eräs DCS:n henkilökunnan jäsen antoi laittomasti raportin tapahtuneesta Hard Copyn Diane Dimondille. Tuntien kuluessa, brittien uutispalvelun Los Angelesin toimisto myös sai raportin ja alkoi myymään sitä kenelle tahansa, jolla vain oli halukas maksamaan siitä 750 dollaria. Seuraavana päivänä koko maailma tiesi vuotaneen raportin graafisista yksityiskohdista. "Maatessaan vierekkäin sängyssä, herra Jackson laittoi kätensä [lapsen] housuihin," sosiaalityöntekijä oli kirjoittanut. Siitä alkaen, lehtien kannet pian osoittivat, että mikä tahansa Jacksonista kirjoitettu juttu olisi sallittu, eikä aiheuttaisi edes keskustelua sen todenperäisyydestä.

        "Kilpailu uutisorganisaatioiden välillä tuli niin raivoisaksi," sanoo KNBC:n reportteri Conan Nolan, ettei "tarinoita edes tarkistettu. Se oli hyvin valitettavaa." The National Enquirer laittoi kaksikymmentä reportteria ja editoijaa toimittamaan uutisia tapahtuneesta. Eräs tiimi koputti 500 ovelle Brentwoodissa, yrittäen löytää Evan Chandlerin ja hänen poikansa. Käyttäen omaisuusluetteloita he vihdoin löysivät Chandlerin tämän mustasta Mercedeksestään. "Hän ei ollut onnellinen. Mutta minä olin," sanoi Andy O'Brien, juorulehden valokuvaaja.

        Seuraavaksi tulivat syytösten esittäjät -- Jacksonin entiset työntekijät. Ensin Stella ja Philippe Lemarque, Jacksonin entiset taloudenhoitajat, yrittivät myydä tarinansa juorulehdille entisen pornotähden, Paul Barresin, avustuksella. He pyysivät niinkin paljon kun puoli miljoonaa dollaria, mutta päätyivät myymään haastattelun The Globe of Britainille 15000 dollarin hinnasta. Quindoyt, filippiiniläinen pariskunta, joka oli työskennellyt Neverlandissa, olivat seuraavia. Kun heidän pyytämänsä rahasumma oli 100000 dollaria, he sanoivat: "käsi ei ollut lapsen housuissa", Barresi kertoi Frontline-nimisen TV-ohjelman tuottajalle. "Kun hintapyyntö nousi 500000 dollariin, käsi livahtikin housujen sisäpuolelle. Jotain rajaa!" Los Angelesin lakimiestoimisto toistuvasti totesi pariskunnan olevan hyödyttömiä todistajina.

        Sitten tulivat henkivartijat. Tarkoituksenaan saada arvostusta journalistina, Hard Copyn Diane Dimond kertoi viime vuoden [1993] marraskuussa Frontlinelle, että hänen ohjelmansa oli "täysin puhdas tällaisesta. Emme maksaneet tästä tarinasta penniäkään." Mutta kaksi viikkoa myöhemmin, kuten Hard Copyn sopimus paljastaa, ohjelma maksoi 100000 dollaria viidelle Jacksonin entiselle turvamiehelle, jotka suunnittelivat nostavansa kymmenen miljoonan dollarin syytteen väittäen Jacksonin erottaneen heidät epäoikeudenmukaisista syistä.


      • Money....
        Money... kirjoitti:

        Viisi päivää sen jälkeen kun Abrams oli välittänyt tiedon asiasta eteenpäin, media sai vihiä tutkinnasta. Sunnuntaiaamuna, elokuun 22. päivänä, vapaa toimittaja Don Ray heräsi puhelimen pirinään. Soittaja, eräs hänen alaisistaan, sanoi että Jacksonin tilan ja osakeasunnon tutkimiseen oli myönnetty valtuudet. Ray myi tarinan Los Angelesin KNBC-TV:lle, joka ilmoitti uutisesta seuraavana iltapäivänä klo 16.

        Tämän jälkeen, Ray "näki tarinan kulkevan eteenpäin kuin tavarajuna", hän sanoo. Vuorokauden sisällä Jackson oli pelkästään Los Angelesin alueella 73 TV-uutislähetyksen pääaihe, ja oli jokaisen brittilehden etusivulla. Tarina Michael Jacksonista ja pojasta muuttui raivoisaksi huhumyllyksi. Raja roskauutisten ja valtavirtamedian välillä katosi.

        Jacksonia vastaan tehtyjen syytösten laajuutta ei tiedetty ennen elokuun 25. päivää. Eräs DCS:n henkilökunnan jäsen antoi laittomasti raportin tapahtuneesta Hard Copyn Diane Dimondille. Tuntien kuluessa, brittien uutispalvelun Los Angelesin toimisto myös sai raportin ja alkoi myymään sitä kenelle tahansa, jolla vain oli halukas maksamaan siitä 750 dollaria. Seuraavana päivänä koko maailma tiesi vuotaneen raportin graafisista yksityiskohdista. "Maatessaan vierekkäin sängyssä, herra Jackson laittoi kätensä [lapsen] housuihin," sosiaalityöntekijä oli kirjoittanut. Siitä alkaen, lehtien kannet pian osoittivat, että mikä tahansa Jacksonista kirjoitettu juttu olisi sallittu, eikä aiheuttaisi edes keskustelua sen todenperäisyydestä.

        "Kilpailu uutisorganisaatioiden välillä tuli niin raivoisaksi," sanoo KNBC:n reportteri Conan Nolan, ettei "tarinoita edes tarkistettu. Se oli hyvin valitettavaa." The National Enquirer laittoi kaksikymmentä reportteria ja editoijaa toimittamaan uutisia tapahtuneesta. Eräs tiimi koputti 500 ovelle Brentwoodissa, yrittäen löytää Evan Chandlerin ja hänen poikansa. Käyttäen omaisuusluetteloita he vihdoin löysivät Chandlerin tämän mustasta Mercedeksestään. "Hän ei ollut onnellinen. Mutta minä olin," sanoi Andy O'Brien, juorulehden valokuvaaja.

        Seuraavaksi tulivat syytösten esittäjät -- Jacksonin entiset työntekijät. Ensin Stella ja Philippe Lemarque, Jacksonin entiset taloudenhoitajat, yrittivät myydä tarinansa juorulehdille entisen pornotähden, Paul Barresin, avustuksella. He pyysivät niinkin paljon kun puoli miljoonaa dollaria, mutta päätyivät myymään haastattelun The Globe of Britainille 15000 dollarin hinnasta. Quindoyt, filippiiniläinen pariskunta, joka oli työskennellyt Neverlandissa, olivat seuraavia. Kun heidän pyytämänsä rahasumma oli 100000 dollaria, he sanoivat: "käsi ei ollut lapsen housuissa", Barresi kertoi Frontline-nimisen TV-ohjelman tuottajalle. "Kun hintapyyntö nousi 500000 dollariin, käsi livahtikin housujen sisäpuolelle. Jotain rajaa!" Los Angelesin lakimiestoimisto toistuvasti totesi pariskunnan olevan hyödyttömiä todistajina.

        Sitten tulivat henkivartijat. Tarkoituksenaan saada arvostusta journalistina, Hard Copyn Diane Dimond kertoi viime vuoden [1993] marraskuussa Frontlinelle, että hänen ohjelmansa oli "täysin puhdas tällaisesta. Emme maksaneet tästä tarinasta penniäkään." Mutta kaksi viikkoa myöhemmin, kuten Hard Copyn sopimus paljastaa, ohjelma maksoi 100000 dollaria viidelle Jacksonin entiselle turvamiehelle, jotka suunnittelivat nostavansa kymmenen miljoonan dollarin syytteen väittäen Jacksonin erottaneen heidät epäoikeudenmukaisista syistä.

        Joulukuun ensimmäisenä päivänä, sopimukseen päästyään, kaksi vartijaa esiintyi ohjelmassa; Dimond kertoi, että heidät oli erotettu, koska "he tiesivät liikaa Michael Jacksonin omituisesta suhteesta nuoriin poikiin." Todellisuudessa, kun heidän tunnustuksensa valan alaisina paljastuivat kolmea kuukautta myöhemmin, oli selvää, etteivät he koskaan olleet nähneet Jacksonin tekevän mitään epäsopivaa Chandlerin pojan tai kenenkään toisenkaan lapsen kanssa:

        "Eli te ette tiedä mitään herra Jacksonista ja [pojasta], onko näin?" eräs Jacksonin lakimiehistä kysyi entiseltä turvamieheltä Morris Williamsilta, joka oli vannonut valansa oikeudessa..

        "Tiedän vain sen, mitä muut ovat kirjoittaneet totuudenmukaisiksi väittämissään dokumenteissa."

        "Mutta toisin kuin joku toinen on saattanut väittää, teillä ei ole varmaa tietoa herra Jacksonista ja [pojasta], eikö totta?"

        "Näin on asianlaita."

        "Oletteko koskaan puhunut yhdellekään lapselle, joka olisi väittänyt herra Jacksonin tehneen mitään epäsopivaa hänen kanssaan?"

        "En."

        Kun Jacksonin lakimies kysyi, mistä Williams oli saanut mielikuvansa, tämä vastasi: "Vain siitä, mitä olen kuullut medialta ja mitä olen nähnyt omin silmin."

        "Okei. Tässä on tärkein kohta. Ette nähneet mitään omin silmin, onko näin?"

        "Olette oikeassa, en mitään."

        (Turvamiesten syyte, joka nostettiin maaliskuussa 1994, oli yhä käsittelyn alaisena tämän artikkelin mennessä painoon.)

        [HUOMIOI: Tämä syyte hylättiin oikeudessa heinäkuussa 1995.]



        Seuraavaksi vuorossa oli palvelustyttö. Joulukuun viidentenätoista Hard Copy julkaisi "Makuuhuonepalvelijan tuskallinen salaisuus" -nimisen artikkelin. Blanca Francia kertoi Dimondille ja muille reporttereille nähneensä Jacksonin alasti suihkussa ja poreammeessa nuorten poikien kanssa. Hän myös kertoi Dimondille todistaneensa oman poikansa puolesta kompromissiin päättyneessä asetelmassa Jacksonin kanssa -- syyte, jota korkeimman oikeuden valamiehet nähtävästi eivät koskaan pitäneet luotettavana.

        Kopio Francian silminnäkijätodistuksesta paljastaa, että Hard Copy maksoi hänelle 20000 dollaria, ja että jos Dimond olisi laitettu tutkimaan naisen väitteitä, hän olisi huomannut niiden olevan valhetta. Jacksonin lakimiehen kysellessä Francia myönsi, ettei koskaan ollut nähnyt Jacksonia suihkussa kenenkään kanssa, eikä ollut koskaan nähnyt häntä nuorten poikien kanssa alasti porealtaassaan. Heillä oli aina uimahousut päällä, hän myönsi.

        Jutun käsittely, Jacksonin lehdistöedustajan Michael Levinen mukaan, "sopii proktologistin maailmankatsomukseen. Hard Copy teki inhottavan tempun. Tätä miestä kohdeltiin ilkeästi ja ovelasti mediassa itsekkäistä syistä. Vaikka et olisi koskaan ostanutkaan ainuttakaan Michael Jackson -levyä elämäsi aikana, tulisi sinun olla huolissasi. Yhteiskunta on rakennettu vain muutamille pilareille. Yksi niistä on totuus. Kun hylkäät sen, se on kuin liukas jyrkänne."


      • Money.......
        Money.... kirjoitti:

        Joulukuun ensimmäisenä päivänä, sopimukseen päästyään, kaksi vartijaa esiintyi ohjelmassa; Dimond kertoi, että heidät oli erotettu, koska "he tiesivät liikaa Michael Jacksonin omituisesta suhteesta nuoriin poikiin." Todellisuudessa, kun heidän tunnustuksensa valan alaisina paljastuivat kolmea kuukautta myöhemmin, oli selvää, etteivät he koskaan olleet nähneet Jacksonin tekevän mitään epäsopivaa Chandlerin pojan tai kenenkään toisenkaan lapsen kanssa:

        "Eli te ette tiedä mitään herra Jacksonista ja [pojasta], onko näin?" eräs Jacksonin lakimiehistä kysyi entiseltä turvamieheltä Morris Williamsilta, joka oli vannonut valansa oikeudessa..

        "Tiedän vain sen, mitä muut ovat kirjoittaneet totuudenmukaisiksi väittämissään dokumenteissa."

        "Mutta toisin kuin joku toinen on saattanut väittää, teillä ei ole varmaa tietoa herra Jacksonista ja [pojasta], eikö totta?"

        "Näin on asianlaita."

        "Oletteko koskaan puhunut yhdellekään lapselle, joka olisi väittänyt herra Jacksonin tehneen mitään epäsopivaa hänen kanssaan?"

        "En."

        Kun Jacksonin lakimies kysyi, mistä Williams oli saanut mielikuvansa, tämä vastasi: "Vain siitä, mitä olen kuullut medialta ja mitä olen nähnyt omin silmin."

        "Okei. Tässä on tärkein kohta. Ette nähneet mitään omin silmin, onko näin?"

        "Olette oikeassa, en mitään."

        (Turvamiesten syyte, joka nostettiin maaliskuussa 1994, oli yhä käsittelyn alaisena tämän artikkelin mennessä painoon.)

        [HUOMIOI: Tämä syyte hylättiin oikeudessa heinäkuussa 1995.]



        Seuraavaksi vuorossa oli palvelustyttö. Joulukuun viidentenätoista Hard Copy julkaisi "Makuuhuonepalvelijan tuskallinen salaisuus" -nimisen artikkelin. Blanca Francia kertoi Dimondille ja muille reporttereille nähneensä Jacksonin alasti suihkussa ja poreammeessa nuorten poikien kanssa. Hän myös kertoi Dimondille todistaneensa oman poikansa puolesta kompromissiin päättyneessä asetelmassa Jacksonin kanssa -- syyte, jota korkeimman oikeuden valamiehet nähtävästi eivät koskaan pitäneet luotettavana.

        Kopio Francian silminnäkijätodistuksesta paljastaa, että Hard Copy maksoi hänelle 20000 dollaria, ja että jos Dimond olisi laitettu tutkimaan naisen väitteitä, hän olisi huomannut niiden olevan valhetta. Jacksonin lakimiehen kysellessä Francia myönsi, ettei koskaan ollut nähnyt Jacksonia suihkussa kenenkään kanssa, eikä ollut koskaan nähnyt häntä nuorten poikien kanssa alasti porealtaassaan. Heillä oli aina uimahousut päällä, hän myönsi.

        Jutun käsittely, Jacksonin lehdistöedustajan Michael Levinen mukaan, "sopii proktologistin maailmankatsomukseen. Hard Copy teki inhottavan tempun. Tätä miestä kohdeltiin ilkeästi ja ovelasti mediassa itsekkäistä syistä. Vaikka et olisi koskaan ostanutkaan ainuttakaan Michael Jackson -levyä elämäsi aikana, tulisi sinun olla huolissasi. Yhteiskunta on rakennettu vain muutamille pilareille. Yksi niistä on totuus. Kun hylkäät sen, se on kuin liukas jyrkänne."

        Jacksonin tapauksen tutkinta, joka lokakuuhun 1993 mennessä oli kasvanut jo työllistämään kaksitoista etsivää Santa Barbarasta ja Los Angelesista, sai lisää vettä kiukaalle yhden ainoan psykiatrin, jolla ei edes ollut erityistä kokemusta lapsen hyväksikäyttötapauksista, Mathis Abramsin, lausunnoista. DCS:n leivissä juttua tutkivan työntekijän raportti huomauttaa, että Abramsilla on "tunne siitä, että lapsi puhuu totta." Laajalle levinneiden ja usein valheellisten lapsen hyväksikäyttötapausten aikakaudella poliisi ja syyttäjät ovat alkaneet antaa paljon arvoa psykiatrien, terapeuttien ja sosiaalityöntekijöiden lausunnoille.

        Poliisi takavarikoi Jacksonin puhelinluettelot ja kuulusteli kolmeakymmentä lasta perheineen Jacksonin asuntoon elokuussa tehdyn kotietsinnän aikana. Jotkut, kuten Brett Barnes ja Wade Robson, sanoivat jakaneensa vuoteen Jacksonin kanssa, mutta kaikkien muiden tapaan antoivat saman vastauksen -- Jackson ei ollut tehnyt mitään väärää. ""Todisteet puhuivat meidän puolestamme," sanoo Jacksonin hyväksi työskennellyt puolustusasianajaja. "Vastapuolella ei ole muuta kuin suuri suu."

        Huolimatta vähäisistä todisteista, jotka tukivat heidän uskoaan, että Jackson oli syyllinen, poliisi vain tehosti tutkintaa. Kaksi virkamiestä lensi Filippiineille yrittääkseen levittää Quindoyn pariskunnan "käsi housuissa" -tarinaa, mutta oletettavasti tulivat siihen tulokseen, että se ei ollut uskottava. Poliisi käytti myös hyökkääviä tutkintatekniikoita -- joihin kuului valheiden esittäminen -- painostaakseen lapsia esittämään syytöksiä Jacksonia vastaan. Useiden Bert Fieldsille valittaneiden vanhempien mukaan poliisit kertoivat heille yksiselitteisesti, että heidän lapsiaan oli ahdisteltu, vaikka lapset kielsivät mitään pahaa tapahtuneen. Fields valitti kirjeessään Los Angelesin poliisipäällikölle Willie Williamsille, että poliisit "ovat myös pelotelleet lapsia räikeillä valheilla, kuten 'Meillä on alastonkuvia sinusta.' Tietenkään heillä ei ole sellaisia valokuvia." Eräs poliisi, Federico Sicard, kertoi asianajaja Michael Freemanille valehdelleensa lapsille, joita oli haastatellut, kertomalla heille, että hän itse oli ollut hyväksikäytön uhri lapsena, Freeman sanoo. Sicard ei vastannut haastattelupyyntöihin tätä artikkelia varten.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3839
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2298
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2121
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1694
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      301
      1228
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe