Lapsiperheellinen ja ystävällinen paikka?

Alfred K

Hei,

Olemme VIISI-henkinen perhe läheltä venäjän rajapyykkiä, etsimme nyt hiihtolomalle rauhallista lomakohdetta ja ennenkaikkea lapsiystävällistä keskusta. Päätarkoituksena on saada lapset ulos liikkumaan ja rinteeseen, rinteitä olisi hyvä olla yli 5 kpl sillä viikko on melko pitkä aika, ja lapsille tietenkin helpot ja loivat mäet eikä mitään "mustia" rinteitä, mieheni on konkari laskemaan, tykkää vaativista ja vauhdikkaista mäistä, sitten yksi avain kysymys onko tai jos keskuksesta löytyy tuolihissejä niin miten turvallista niissä on mennä lasten kanssa? onko joku hissimies vahtimassa kokoajan matkaa ylhäältä alas, eli alhaalla ja ylhäällä joku katsoo että ei tule mutkia matkaan? lapseni ei ole ikinä mennyt tuolihissillä, vain sompahissillä ja meidän jalkojen välissä kapulassa. Lapissa olemme käyneet kaksinkin kertaa, kerran levillä ja oloksella. Himoksellakin tullut käytyä muutamaan otteeseen. Onko Lappeenrannasta päin katsottuna mitään hyviä meille sopivia vaihtoehtoja vaikkapa haarukalla 250-500km? Niin ja vielä, majoituskaan ei mielellään saa olla yli 2500e budjettia, olimme toissavuonna Olostunturilla hiihtoloman ja selvittiin reissusta kaikkineen 3000eurolla sisältäen mökin 6 päiväksi La-La, hissiliput ja omat sapuskat möksällä.

Kiitoksia vastauksistanne, niitä jään teiltä odottelemaan.

46

6069

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • k0likko

      Mitä muuta tarvitsetkaan kuin hyvät rinteet kaikenlaisille ja kokoisille laskijoille, on kylpylää, ravintoloita jos haluaa käydä nauttimassa hyvää sapuskaa, useita erintyyppisiä rinneravintoloita ja laavuja jossa voi paistaa makkaraa, nauttia kevätauringosta syvärinjäällä ja kaikilla on hauskaa, lapsiystävällinen paikka todellakin!

      käykääpä katsomassa huvin vuoksi arvostelut tahkosta mitä kävijät ovat olleet mieltä:

      http://www.plaza.fi/matkalaukku/lumiloma/aanestykset/yllas-ja-tahko-jyraavat-katso-lumiloma-aanestysten-tulokset

      Käivjöiden mukaan Tahkovuorella on paras hiihtokoulu Suomessa, myös lapset otetaan muita paremmin huomioon.

      • Ei ikinä tahovuoreen

        Samat venäläiset omilla säännöillään siellä sählää!!!

        Varoittakaa lapsia siellä on heillä omat sääntönsä! Ainakin helpoin jos osaa venäjää!

        Kantsii mennä oikeisiin tuntureihin ja päästä nauttimaan mukavasta tunnelmasta ja lapin rauhasta!

        Hyvää lomaa Teille!


      • viskiä
        Ei ikinä tahovuoreen kirjoitti:

        Samat venäläiset omilla säännöillään siellä sählää!!!

        Varoittakaa lapsia siellä on heillä omat sääntönsä! Ainakin helpoin jos osaa venäjää!

        Kantsii mennä oikeisiin tuntureihin ja päästä nauttimaan mukavasta tunnelmasta ja lapin rauhasta!

        Hyvää lomaa Teille!

        uudenvuoden aikaan venäläisiä on ihan missä tahansa paikassa suomessa, eniten tutkimusten mukaan venäläisiä suomeen tuo tietenkin hiihtokeskukset, myös kylpylät ovat suosittuja venäläisille, erittäin asiallisesti käyttäytyvät ja ovat enimmäkseen omissa oloissaan mökeillään, ehkä olet tottunut vain lusimaan kotinurkissa ja oma siviilisaatio on jääny pohja-asteikolle, järkeä sun puheessa ei ollenkaan.


    • Charles Pronson

      Hyrynsalmelle.
      www.ukkohalla.fi

      • ampeg

        Hyrynsalmen Ukkohalla on lapsiperheelle hyvä ja ruuhkaton paikka. Ja kaltaiselleni satunnaislaskettelijalle rinteet ovat ihan riittävät, samoin murtomaaladut. Ajomatkakin Keski-Suomesta on enemmän kuin kohtuullinen vaikkapa Rukaan verrattuna, Lapista puhumattakaan. Tällä oli suuri merkitys kun lapset olivat pienempiä. Kahden tyttären (nyt 12 ja 14 v) kanssa ollaan oltu kolme kertaa mökkilomalla siellä ja aina vain uudestaan sinne tahtovat. Hiihtolomalla mennään sinne taas.
        Veikkaisin, että samat sanat voi sanoa Ukkohallan naapurissa olevasta Paljakasta, mutta sieltä ei ole meillä omaa kokemusta, tuttavilta kyllä olen myönteistä kuullut.
        Biletystä kaipaavat älkööt noihin paikkoihin vaivautuko.

        Itse asumme siis Keski-Suomessa, ja täkäläisistä paikoista suosittelisin lapsiperheelle Häkärinteitä, riippuu tietysti lasten iästä. Perussiisti paikka ja (ehkä vähän liiankin) helpot rinteet. Majoituspuolta saattaa olla tarjolla vähän heikosti. Riihivuori on samantapainen paikka, mutta rinteet vähän vaikeampia ja murtomaalatuja vähemmän. Jos ei nimenomaan mökkimajoitusta kaipaa, niin Jyväskylä on vain 20 min ajomatkan päässä ja samalla voi tsekata myös Laajavuoren tarjonnan.

        Itseäni kiinnostaisi kuulla kokemuksia Kolilta, Kasurilasta ja Vuokatista.


    • ei kiitos enää

      minäkään Tahkoa. Venäläiset veturit kylpylätalossa ja venäläisiä joka paikassa. Itse en ainakaan lasten kanssa viihtynyt.

      • valinta.

        on Sveitsi tai Itävalta. Sieltä löytyy hyviä rinteitä koko perheelle ja säät, näköalat ovat satakertaa upeammat,kuin Suomessa


      • rinteet + kylpylä lä
        valinta. kirjoitti:

        on Sveitsi tai Itävalta. Sieltä löytyy hyviä rinteitä koko perheelle ja säät, näköalat ovat satakertaa upeammat,kuin Suomessa

        Minulle valmistuu mökki sinne keskeiselle paikalle, mutta ei vielä täksi kevääksi, mutta ensi vuonna!!
        Jos tuntuu kiinnostavan niin heitän linkin myöhemmin.


      • Hemskatti
        rinteet + kylpylä lä kirjoitti:

        Minulle valmistuu mökki sinne keskeiselle paikalle, mutta ei vielä täksi kevääksi, mutta ensi vuonna!!
        Jos tuntuu kiinnostavan niin heitän linkin myöhemmin.

        Vuokatista löytyy rinteet,uimahalli,kylpylä ja majoituskin on kohtuu hinnoissa.Matkakin on Lappeenrannasta siedettävä.Enpä usko että petytte.Ankkurihissejä ja loivia rinteitä on,mutta on myös tuolihissejä.Tuolihissit eivät ole aloittelijoille.


      • germaberse

        ettei VAAN olis "taas vaihteeks" sama kirjoittaja joka vastaa omiin viesteihin, lapsellista mutta totta! :D

        suomen tulevaisuus sivaribellejen varassa, noh eipä kyllä yhtään haittaiskaan vaikka ryssille kaikki menis

        ps. böönat paremmat ruotsalaisilla, höylätä saa ja vinguttaa bispaa


      • Ei koskaan enää tahk

        En suosittele sitä ainakaan lapsiperheille!

        Siellä on henkensäkaupalla kun itänaapuri pullistelee. He omistaa muuten siellä paljon kiinteistöjä! Kylpyläkin on heidän omiensa käytössä!

        Turallisinta on painaa kaasua tahkonmäen kohdalla!


    • esittelijä

      sallatunturi ehdottamasti, pienehkö ei täyteen ahdettu paikka, kuin lapsiperheille tehty, loistavat rinteet, murtomaahiihtoladut, sekä muita aktiviteetteja, kylpylä myöskin. tietoa löytyy netistä, sallan matkailun sivuilta; -majoituksesta yms. ei se matkan pituus nykysillä vehkeillä ole konsti eikä mikään. eiku tervetuloa lumiseen sallaan.

    • Mie vaan

      Oletko tutustunut Syötteen alueeseen? Laskettelurinteitä löytyy moneen makuun, majoitustakin monesta hintaluokasta. Vilkaseppa netistä www.syote.fi.

    • Mikinau

      Joo, olen samaa mieltä

    • kaikenkokenut

      Ehdottomasti Häkärinteet Hankasalmella. Vain parisataa kilsaa itärajalta. Erittäin lapsiystävällinen ja varsin kohtuuhintainen paikka.

      • Koljonen.

        Sikakallis pieni nyppylä!


      • stina94

        Jos haluu sukset pilalle kannattaa mennä lumettomalle häkärinteelle. Aivan karsee paikka.


    • tuunari

      Isommista laskettelukeskuksista Tahko olisi varmaan ihan hyvä. Sitä kannattaa minusta kuitenkin välttää kovilla pakkasilla sekä ruuhkaisina hiihtoloma viikonloppuina, jolloin loma olisi pelkkää jonotusta.

      • muhammed

        vitun pässi, jos hiihtolomalla mennään hiihtokeskukseen, et löydä rauhallista paikkaa, toki joku häkärinteet ja laajavuori on rauhallisia, eihän niitä voida edes keskuksiksi sanoa, tahko on hyvä paikka koska lappeenrannasta vain 400km ajomatka ja rinteitä 23kpl joista melkein puolet lapsille sopivia, palveluita joka lähtöön ja kylpylää ja muuta löytyy ei puutu mitään ..


    • djhane

      Perheille erinomainen paikka, rauhallista mutta silti kaikki palvelut käytössä.
      Rinteet ja ladut suomen parhaat, runsaasti eritasoisia, myös mustia.

      www.salla.fi

      • wdwdd

        että Salla olisi teille sopiva. On perhekohde, ladut ja rinteet hyvässä kunnossa. Ja Lappeenrannasta kulkiessa vitostie ei ole erityisen ruuhkainenkaan.


    • Viisi tähteä

      Jos haet rauhallista paikka, jossa hyvätasoiset mökit ovat edullisia ja kaikki plavelut vielä kohtuuhintaisia tai puoli-ilmaisia, niin aja tunti Joensuusta pohjoiseen. Yhdellä lipulla on kaksi rinnekeskusta. Ukko-Kolin korkeusero on reilusti suurempi kuin Tahkon (jopa Rukan) ja Lomakolilla on sekä juniori/senioririnteitä että lautailijoiden snow-park. Kaikki yhdellä lipulla ja viikonloppuna pendel-liikenne.
      Hirmuinen iltahulabaloo puutuu, mutta tuskin sitä jaksat, jos käväiset myös Suomen kauneimmilla murtsikaladuilla. Valaistukin on maan pisin. Kannattaa kokeilla.
      Maisema on kansallismaisemaa eikä pelkkää pelloille rakennettua rumaa mökkikylää. Kaikki info löytyy yhden osoiteen takaa www.koli.fi

    • Veijo71

      Riutan hiihtokeskus Riihimäellä on erinomainen, samoin kalpis center Janakalassa. Asua voi vaikka parkkipaikalla asuntoautossa tai metsässä kuusen alla.

    • Meimi

      Me saatiin oikein hyvät kokemuksen Pyhältä, siellä on kivat rinteet lapsille (7 ja 9 vuotiaat ensikertalaiset sekä 15, 16, ja 2 x 17v ) kaikki viihtyivätja lapin kaipuu jäi. Rinteet sopii kaiken tasoisille laskijoille. Jos ei rinteeseen mieli ainaa tee, niin vaihtoehtona on patikointia ja murtsikkaa, on myös Luoston rinteet ja kylpylät lähellä. Mökki löytyi viikoksi tunturin juuresta 850€ la-la (sisälsi loppusiivouksen).

      Me vietettiin niin kiva loma, että aijotaan mennä uudestaankin, eikä harmita yhtään ajella Helsingistä, kun tietää mikä odottaa.

      P.S Oltiin just Venäläisten joululomalla (vuodenvaihteessa), ja hyvin mahduttiin sekaan!! Jos jossain on hiihtolamalla hiljaista, siellä tuskin on kivaa???

    • Ylläsfani

      Vietimme vuosi sitten joulun Sallassa ja pahaa sanottavaa paikasta ei ole. Ehkä hieman pienehkö, mutta muuten aivan loistava ja todella rauhallinen paikka. Tekemistä löytyy ympäristöstä todella paljon esim. poropuisto. Sallassa myös kylpylä tosin sekin aika pieni. Ulkomaalaisia turisteja oli paljon suurin osa venäläisiä, mutta myös britit ja saksalaiset olivat edustettuina. Sallasta löytyvät kaikki palvelut jota viikon lomalla tarvitset myös kohtuuhintainen isohko ruokakauppa. Rinteet ja ladut ovat hyviä, rinteitä tosin melko vähän.
      Ylläksellä (ja nimen omaan Ylläs-järven puoli ei Äkäslompolon) monena talvena olleena voin suositella paikkaa todella lämpimästi. Todella loistevat ja kulkevat upeissa maisemissa ja suurin osa on valaistuja. Rinteitä on paljon ja vaikeudet vaihtelevat. Pakko kokeilu ovat "uudet" koppihissit joilla pääsee huipulle ihan vain vaikka maisemia katselemaan ilman suksia. Voi ostaa kertalipun jolloin nousun hinnaksi ei tule paljoakaan. Tunturin huipulta kirkkaana ja selkeänä päivänä aivan upeat näkymät. Ylläksellä tosin ihmisiä on paljon. Tilaa kuitenkin riittää ja ainakin ajemmin kulkenut Ski-bussi mahdollistaa auton jättämisen mökille. Lasketteluvarusteiden kanssa matkustaessa matka on ainakin ennen ollut ilmaista. Tunturin rinteeseen rakennetussa hotellissa toimii myös kylpylä. Lähin kunnon ruokakauppa löytyy tosin Kittilästä tai Kolarista. Tunturin juurella on melko kallis kyläkauppa.

      • perhe hämeestä

        Kannatan myöskin Yllästä. Me taasen olemme lomailleet Äkäslompolon puolella, mutta varmasti molemmat puolet ok. Matkaa taitaa tulla vaan enemmän kuin 500km Lappeenrannasta. Meiltä tulee 900km ja aiomme myös tänä keväänä lähteä lapsien kanssa sinne. Me olemme olleet kuerkaltio nimisessä lomakylässä. Hyvä paikka, hyvät palvelut. Autoa ei tarvitse viikon aikana, ladut vieressä, rinnebussi menee 100 metrin päästä ja kauppaankin reilu kilometri. Suosittelen.


    • Synnöve

      Kokeilkaa Paljakkaa kainuussa. www.paljakka.fi

    • Suksija_

      No oiva paikka jos majoitusta vapaana vielä, on mielestäni Tuo Häkärinteet. Siellä on lapsille sopivia rinteitä ja rauhallinen mutta asiallinen meno muutenkin. Pääsee murtsikoimaan, pulkkailmaan, luistelemaan, on hiihtokoulua oheistapahtumia, poroja jne jne. Rinteet ei ole kovin huimia aikuisille mutta ihan ok. Ovat keskittyneet nimenomaan lapsiperheisiin, vuoden hiihtokeskus 2008,

      Palvelut on vähän kehnot muutoin, mökkejä tais olla tasan 5, mutta ne on kyllä sitte tosi hyvi varusteltuja. Hintakaan ei ole paha. Tuskin on vaan vapaana enään sesonkiviikoille.

      • Karita74

        Tosi rauhallinen mesta. Oli 3 ihmistä rinteessä kun poikkesin.


      • Tero.
        Karita74 kirjoitti:

        Tosi rauhallinen mesta. Oli 3 ihmistä rinteessä kun poikkesin.

        Juu aika hiljainen mesta!!!


    • sallatunturi

      Sallla on ehdoton., ei vielä kaupallinen paikka, hiihtäjät tervehtivät laduilla, laskettelumäkiä joka tarpeeseen... Menemme sinne joka talvi ja kesä. Ei ole tuolihissejä, lapsiperheen paikka.

    • N.T

      Minulla olisi tarjota vuokralle loma- osakemökki rukalta, 4 2 hengelle. 6 aikuistakin mahtuu hyvin. Matkaa rinteisiin on noin kolme kilometriä ja hiihtolatu alkaa 100m mökin ovelta. Mökin vuokra viikosta on 400€.

      Jos kiinnostaa ota yhteyttä, [email protected]. Keskustellaan asiasta sitten tarkemmin, jos kiinnostaa.

    • skdjhskdf

      me olemme viettäneet lasten kanssa monet mukavat viikot Muuramen Riihivuoressa. Kiva pieni paikka, lapsiperheitä, ei minkäänlaista yömenoa. Mökit vähän aikansa eläneet tosin, mutta kiva paikka kutenkin.

    • soup

      niin kyllä ruka vie voiton, levi on öykkäri paikkana lähinnä tunnettu, rinteetkään ei niin lapsille sopivat, mutta jos etelämmässä asutte niin tahko on hyväksi koettu paikka, vaikka lastenrinne onkin astetta jyrkempi niin lumilaakson puolelta löytyy helppoja rinteitä, myös sompahissi, sapuskat kannattaa tehdä omassa mökissä niin budjetti pysyy kohdillaan, ravintolaan jos lähtee 5 hengen voimin syömään niin ei selviä 150 eurolla varsinkin jos tilaatte talon viinejä, lapsille jälkiruokia yms .. http://www.tahko.com on kotisivu ja http://ww.ruka.fi jos asutte pohjoisessa, rukalla en ole itse käynyt mutta tiedän että on lapsiystävällinen keskus ja palvelutarjonta samaa luokkaa kuin tahkollakin :=)

    • midium

      Perhematka autolla Nilsiään voi tuntua liian suurelta haasteelta, mutta pyrähdys Tahkolla onnistuu pienemmälläkin budjetilla ja valmisteluilla. Tahko sopii lapsiperheille myös kohteidensa ja etenkin savolaisen lapsiystävällisyyden ansiosta. Palveluja ja rinnekarttaa on ihan riittämiin, urheilukeidaskin on allas-osastoineen.

    • Yks vaan etelästä

      Mä suosittelen myös Ukkohallaa. Oltiin siellä viikolla 5 (4 aikuista 4 lasta 3-8v) . Majoitus on huomattavasti edullisempi kuin "isoissa" paikoissa. Kahden perheen iso mökki 700 €/vko!! Rinteet oli mukavia, lapsillekin sopivia, ja aikuisellekin sopivia, toki ei ihan himoksen mustien rinteiden kaltaisia jos sellaisia halajaa. Rinteissä oli todellakin tilaa laskea eikä hississä tarvinnut jonottaa. Palvelu oli erinomaista!

      Siellä on myös pieni kylpylä, jos kaipaa muutakin kuin ulkoilua.

      • 3:n äiti

        Ukkohallaan olen minäkin lasten kanssa menossa hiihtolomalle. Ollaan oltu siellä jo monta kertaa; lyhyt ajomatka ja meidän perheelle riittävät rinteet sekä pulkkamäki. Tungosta ei ole hiihtolomallakaan eikä tarvitse jonottaa hisseille. Hiihtolomaviikoilla ja kevättalvella majoitusta ei ihan 700 eurolla taida saada mutta hinnat ovat kohtuulliset. Ja säästäähän siinä polttoainetta kun ei tarvitse Lappiin asti ajaa.


    • Lautailija 4ever

      Vuokatissa löytyy monipuoliset palvelut ja on profiloitunut perhekeskukseksi. Sieltä löytyy hyvin hoidetut rinteet, kylpylä, uimahalli, keilahalleja 2 kpl, safariyrityksiä jne. Tekemistä riittää varmasti joka päiväksi. Matkaa teille tulee alle 600km suuntansa.
      Hissien osalta tuolihissi on helpoin käyttää, kun vaan malttaa mennä ja lähteä hissistä maltilla turhia säheltämättä. Kylmillä keleille on taas se kylmin vaihtoehto. Jos on laskeminen hakusessa tai haluaa kehittää aiemminkin laskenut taitojaan, on hiihtokoulu siihen erinomainen apu!

      • Onnikka1234

        Kuten tuossa yläpuolella kehuttiin, niin
        Ukkohalla on erinomainen perhekohde taikka sitten vieressä Paljakka - myöskin hyvä perhekohde ehkä hieman paremmilla rinteillä, mutta vaatimattomalla oheistoiminnalla.

        Ukkohalla ja Paljakka ovat keskellä Suomea, 600 km täältä Kehä kolmosen tuntumasta - puolet lyhyempi matka kuin Lapin kohteisiin!


    • tahkoiliayli20vuotta

      Kyllä se on edelleen pysynyt Tahkona, jo yli 20 vuoden ajan! Jos lapset ovat vielä niin nuoria ja tarvitsevat hiihdonopetusta, niin silloinkin tahkovuori on vertaisensa paikka tutustua. Tahkon hiihtokoulu nimittäin valittiin 2012 parhaaksi Suomessa!

      http://www.ski.fi/koulusivu?koulu=1749997

    • Anne Kaarinasta

      joko olet valinnut kohteen? olemme olleet lukuisia kertoja Ruotsin Idressä lasten kanssa. Mahtava kohde! Ajomatkaa Tukholmasta n. 500 km.Suosittelen! Ks www.idrefjall.se

      • laskuija lasse

        Hei

        Miksi ihmeessä venäläisiä haukutaa.
        Ainakin nuorison kohdalla venäläiset käyttäytyvät selkeästi paremin
        kuin suomalaiset. Ylilyöntejä tapahtuu kaisissa kansalaisuuksissa.
        Jos yksi hölmöilee ei se tarkoita että kaikki on kusipäitä.

        Tämä on Tahkolla tullut todettua moneen kertaa.


      • Hiueno juttu
        laskuija lasse kirjoitti:

        Hei

        Miksi ihmeessä venäläisiä haukutaa.
        Ainakin nuorison kohdalla venäläiset käyttäytyvät selkeästi paremin
        kuin suomalaiset. Ylilyöntejä tapahtuu kaisissa kansalaisuuksissa.
        Jos yksi hölmöilee ei se tarkoita että kaikki on kusipäitä.

        Tämä on Tahkolla tullut todettua moneen kertaa.

        Kiva, kun sinullakin viimeinkin on muuttunut käsitys venäläisiin!


    • NäinMeillä

      Lähtekää vain lapsiperheetkin rohkeasti joskus Alpeilla. Minulle moni sanoi että rinteet ovat siellä liian vaiketa lapsille ja kannattaa vain mennä "turvalliseen Lappiin". Mutta katin kontit! Nuorin oli tuskin kuusi ja aloitti vasta laskettelun kun menimme ensimmäisen karran Alpeille. Päivässä oppi perusteet ja tuli loppuviikosta kaikista normaaleista rinteistä alas ilman ongelmia. Tuolihissit ja gondolit ovat oikeasti nimenomaan lapsiystävällisiä kun niistä ei voi tippua, niihen on helppo mennä ja niissä saa lapsikin levätä laskujen välillä.

      Mutta jos Alpit kuitenkin arveluttavat niin sitten kyllä Lappiin. Kokonainen viikko muutaman rinteen kanssa jossain pienemmässä keskuksessa on ainakin aikuisille kyllä liikaa. Kun samaan hintaan pääsee paikkaan jossa on kunnolla erilaisia rinteitä niin miksi tyytyä vähempään?
      Lapsetkin kehittyvät laskettelijoina paljon nopeammin kun pääsevät laskemaan monenlaisissa ja monen jyrkkyisissä rinteissä.

    • varma_nakki
    • loistavatrinteet

      Lahden Tiirismaa, tilaa löytyy

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe