Kodin säästövinkkejä?

Kalle-2334

Oletteko kokeilleet laittaa lunta jääkaappiin näin talviaikaan? Riittäisikö kerran vuorokaudessa lumen vaihto jääkaappiin? Mihin olette sulaneet vedet käyttäneet? Olisikohan hyvä kaataa esim. vessanpöntön vesisäiliöön? Näin ei menisi ollenkaan vesijohtovettä vessanpöntössä eikä sähköä jääkaapissa koko talvena.
Vai olisiko löysän lumen sijasta parempi käyttää jää-ämpäreitä, eli toinen ämpäri jääkaapissa ja toinen sillä välin ulkona jäätymässä. Onko kerran vuorokaudessa sopiva vaihtoväli esimerkiksi 10l ämpärille? Jää olisi erittäin hyvä, kun sen sulattaminen vaatii erittäin paljon energiaa.

5

760

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuulikki50

      Enpä ole tällaista säästövinkkiä ennen kuullutkaan, sellaisen kyllä, että pakasteet kannattaa sulattaa jääkaapissa. En lähtisi laittamaan lunta jääkaappiin, jää-ämpäri sen sijaan kuulostaa ihan hyvältä. Kannattaisi myös mitata jääkaapin lämpötila, ettei mene liian kylmäksi (muistaakseni n. 6 astetta on sopiva). Tietysti vedet voisi kaataa vessanpöntön vesisäiliöön.

    • alödksjföalkjdföl

      Erinomainen säästöidea, kiitos siitä. Oikeastaan tuossahan oli kaksi säästöideaa. Vedellähän voi tosiaan huuhdella vessan tai antaa sulamisvedet kukkasille.

    • jaakkoooui1

      Säästo on aika pieni viehän jääkappi vuorokaudessa alle kilovatin sähköä. Esim tietokone voi viedä sen 3-5 tunnissa. Tietty aina kotiinpäin. Itelläni on pakastin viileässä eteisessä lämpotila yleensä talvella siinä 7 asteen hujakoilla.
      Toinen jääkaappi ns kakkoskaappi minulla on huoneessa jota lämmitän vähän osaksi sähköllä. Jääkaappi on noin 30 vuotta vanha ja vie siis jonkun verran tavanomaista enemmän sähköä. Olen kuitenkin havaintojeni mittausten ja laskelmien jälkeen tullut siihen tulokseen, ettei epätaloudellisuudesta johtuva runsaampi sähkön kulutus menekkään juurikaan hukkaan vaan varsinkin lämmituskuukauksien aikana se säästyy lämmityskuluissa, koska jääkaapin koneisto lämmittää huonetilaa. Osa tästä lämmöstä kuitenkin kumoutuu, sillä vuotaahan, kaappi sisuksistaan viileää ja varsinkin ovea avatessa sitä pääsee huonetilaan. Vapautuva lämpömäärä on kuitenkin luonnollisesti suurempi kuin jäähdyttävä vaikutus, jos näin ei olisi olisi kaapin hyötysuhde yli 100% ja kyseessä olisi tavallaaan ikiliikkuja. Edelleen laskelmieni mukaan energiatehokkuus huomioon ottaen pitäisi minun saada kauppiaalta vähintään kaksisataa euroa rahaa siitä että vaihtaisin kyseisen kaapin uuteen vähemmän kuluttavaan, ja lisäksi on erittäin epätodennäköistä, että tämä uusi kaappi kestäisi edes puolet siitä ajasta kuin vanha. Kaapin paloturvallisuusominaisuuksiin en ota kantaa, mutta vanha kaappini hakkaa monen parhaiksi todetuista lämpöpumpuista mennen tullen. Eihän lämpöpumput ota lainkaan hyötykäyttöön niiden ulos puhaltamaa kylmää, kun taas minun kaappini ottaa sen talteen jäähdyttämällä kaapin sisusta niin kun pitääkin. Päissäni näin olen miettinyt. Ajatelkaas sitäkin.
      Vessaa voi muuten huuhella sade/rännivedellä, eikä tartte kantaa vetta kun laittaa katolta tynnyrin kautta tuleen suoraan pytyn säiliöön siis ei tietenkään talvi aikana

      • Salainen_Agentti

        Mikäs helvetin SuperDome sinulla on kotona jos tietokone vie 3-5 kilowattia tunnissa?


      • jaakkooui1
        Salainen_Agentti kirjoitti:

        Mikäs helvetin SuperDome sinulla on kotona jos tietokone vie 3-5 kilowattia tunnissa?

        Salainen agentti lopettaa ....tuilun ja opettelee lukemaan.
        Eli tietokone vie saman määrän sähköä 3-5 tunnissa eli alle kilowattitunnin, jonka jääkaappi vie vuorokaudessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      143
      10446
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      2983
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2809
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2117
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1868
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1689
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1616
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1587
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. 82
      1378
    Aihe