PMS-oireet, naisen helvetti!!

lili-an

Luin tässä ihan kuukausen sisällä jostain terveyslehdestä (en muista mistä, luen niitä niin paljon), että 40 prosenttia naisista kärsii jonkinasteisista PMS-oireista. Itse tajusin vasta vuosi sitten (23-v. nykyään) PMS-oireiden vaikuttavan ihan kaikkeen elämässä. Menkat tahdittavat ja määräävät lähes kaiken mun kropan ja mielenterveyden ja jaksamisen suhteen! Nyt kun oon tietosesti opetellut kuuntelemaan kehoa ja valmistautumaan viikkoa ennen menkkoja alkaviin PMS-oireisiin ja selviämään siitä väsymyksestä ja alakuloisuudesta, jota menkat aiheuttavat, olen selvästi onnellisempi!

Kuitenkin mua kiinnostais kuulla teidän muiden niin nuorempien kuin vanhempienkin "menkkahelvetistä" eli PMS-oireista... Minkälaisia ne teillä on ja mikä on auttanu PMS-oireisiin? Mulla itselläni alkaa n. viikko ennen menkkoja mieliala laskea (ei voi puhua masennuksesta, mutta mieli on alakuloinen) vaikka kuin liikkuisin ja näkisin kavereita ja yrittäisin pitää hauskaa. Toinen oire on sitten ihan menkkojen kynnyksellä päivä tai pari ennen, tekee KAAMEESTI mieli herkkuja, jotakin hyvää ja suklaista! ( Oon tosi tarkka syömisistä ja tää aiheuttaa sitten tietysti lisää pahaa oloa.) Niin ja traditioksi on muodostunut itkukohtaus juuri edellisenä iltana ennen kun menkat alkaa... Miesystävänikin aina osaa odottaa itkutillitysiltaa kuun lopulla :) Ja tää todella on ihan naurettavansäännöllisenärsyttävää kun tiedostaa jo itsekin, että menkat on alkamassa ja sen vuoks maailma tuntuu niin JUSTIIN kaatuvan päälle jonkun naurettavan asian takia!!! Kolmas menkkaonkelma on sitte itse kuukautiset. Maha on NIIN kipee ja välillä selkä ja kaikki. Ällöttää vuotava alapää ja huono /alakuloinen olo, tekee normaalia enemmän mieli kaikkea makeeta syötävää ja hyihyihyi... olo on kaikinpuolin niin MENKKAMAISEN paska! :D :D

Siinä mun vuodatus... :) Laittakaa toki teidänki omia ajatuksia... Kaunis kiitos! :)

4

602

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nellez

      Jooo, ei ole elämä helppoa täälläkään päin maailmaa. Se viikko kuukaudesta on kyllä myös kuukauden kirotuin viikko. Kivut ovat aivan älyttömät, tunne kuin joku viiltelis alavatsaa veitsellä. Eli buranalinjalla mennään muutama päivä, ja auta armias kun buranan vaikutus loppuu. Ei ole sitten kellään hauskaa. Ja kun vuotokin on vielä aivan superrunsasta, niin kyllä mieli on matala ja herkut maistuu tännekin. Kyllä sitten naisten oireet voivat olla ilkeät, voi niitä onnekkaita, jotka pääsevät tästä helpommalla.

      Entinen miesystävä kyllä myös tiesi, mikä aika oli aina kuukaudesta. ;) Mutta muistan peruskoulu ja lukioajoilta, kun vuoto ja kivut olivat jopa niin pahat, että piti jäädä ihan kotiin "sairastamaan". Nyt saanu iän myötä jo sen kontrolliin. Mut oispa se elämä helpompaa ilman niitä. :)

    • ntoveri

      Mulla kanssa ihan samanlaista helvettia menkkoja ennen. Reilu viikko ennen menkkoja kaikki masentaa ja itkettaa, ja olo on niin alakuloinen etta vaikka tulisi lottovoitto nakisin silti varmaan vain asian negatiiviset puolet. Tuona aikana naen vain sen mita minulla EI ole, tuntuu etta onni on kateissa. Ja se makeanhimo iskee myos. Arsyynnyn aivan raivoihini sellaisten asioiden takia mitka ei normaalisti hetkauttaisikaan. Minusta tulee myos epasosiaalinen, jostain syysta tuntuu etta kaikki tuijottaa ja saatan menna paniikkiin jos vaikka kaupassa joku tuttu tulee juttelemaan. On kyllastyttavaa miten tallainen kontrolloi elamaa mielestani aivan liian suuren siivun. Minulle tulee myos fyysisia oireita (turvotus, rinnat kipeat), mutta ne kestan mielellani verrattuna henkisiin oireisiin.

      Olen koittanut jos jonkinlaita vitamiinia oireiden helpottamiseen. B-vitamiini, omega6 ja 3- oljyt, sinkki ja magnesium, agnus cactus, mutta vahan niista tuntuu olevan apua. Ainoa milla oloa pystyn kontrolloimaan, on se etta tunnistan mitka vouhotukset ovat kuun ajan takia, ja kertakaikkiaan sanon itselleni etta laita ongelma sivuun ja ajattele uudestaan viikon paasta. Etta koitan pitaa paani tyhjana, katsoa telkkaria ja tehda mita tahansa mika harhauttaisi kamalasta olosta.

    • että silleen

      Ymmärrän teidän naisten kivut ja kärsimykset. Ja kiitos kun olette teksteissä huomioinut miehenne, ei tää oo helppoo kärsiä tässä sivussakaan milloin mistäkin vuodatuksesta. Mulla vaimon päässä naksahtaa joka kk. Teen tai sanon ohimennen jotain "sopimatonta" tai sitten en tee tai sano jotain mitä pitäs, niin helkkarinmoinen tappelu pitää järjestää. Ja on ihan sama mitä sanoo, menee kuuroille korville. Tosin vielä pahempaa on se jos ei sano mitään. No, joo. Teillä on varmasti olotila kuitenkin paljon pahempi, turhaan mä tässä paasaan. Pahinta tässä ehkä on kuitenkin se ettei vaimo tajuu oman raivonsa syytä. Sitten se vasta kilahtaakin jos sanon että kuukautiset tuon aiheutta... Eli eikai tässä auta ku kärsiä.

    • Anonyymi

      En tiedä sitten, onko oma hormonitoiminta jotenkin voimakasta, mutta mustakin jo nuoresta on tuntunut, että menkat määrää tosi paljon. Itsellä nuorempana rinnatkin oli jo ovulaatiosta asti ihan älyttömän arat, eli siis pari viikkoa joka kuukausi. Menkat on runsaat ja siksi nuorempana ne olikin tosi kivuliaat. Pahin on kuitenkin järjetön raivorepeily, josta ei tunnista itseään.

      Ihana lukea näitä ihmisten kokemuksia. Kuukautiset on kuitenkin niin iso osa elämää, että niistä saisi puhua enemmänkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      740
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      288
      704
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      656
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe