Noissa tosi-tv ohjelmissa

uuuuuuuuuuuuu

missä laitetaan asuntoa myyntiin ammattilaisten sisustamana, kun se ei ole aikaisemmin oikein mennyt kaupaksi. Outoja kommentteja "ostajien" suusta että huonekalut väärissä paikoissa jne. Myös asunnon myyjä ei tykkää sisustussuunnittelijan värivalinnosta. Miksi ? Asuntoha on menossa myyntii. Vai jääkö asukas asumaan asuntoon ja haluaa vain muutosta omaan asumiseen ohjelman kautta. Vai onko kaikki pelkkää käsikirjoitettua draamaa.

21

4131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Das gut

      persoonalliseksi tuunattu asunto on vaikeampi myydä, kuin yleisesti hyväksytty. Menet katsomaan asuntoa ja huomaat , että remonttia tulee koska väri- tai muuilme ei vastaa makuasi, se maksaa.
      Totta kai siisti kunnossa oleva keittiö ja kylpyhuone parantavat myyntimahdollisuutta, mutta pitäähän myös hintapynnön olla realistinen.

      • Näin on.

        Ei kannata, ellei ole sellainen pieni asunto joka menee vuokrakäyttöön.
        Tuttavani myi rivitalo osakkeen ja ennen myyntiä teki mm.pinta- ja keittiöremontin, sain että kaikki meni vaihtolavalle ja roskiin, arvaa harmittiko?


    • vanhasta uuteen

      Asunnon ostanaja tutustuisin mieluummin kohteeseen joka on tyhjä. Silloin näkee joka nurkkaan eikä ole noloa availla kaapinovia, kuten silloin, kun siellä on toisten tavarat ja myyjä itse ehkä jopa paikalla. Fiksu ihminen katsoo asunnon kuntoa, ei sohvan paikkaa.

      Muutenkin huoneiston ja taloyhtiön paperit ovat ostohetkellä tärkeämmät kuin olohuoneen tapetin väri! Ostajan kannattaa tutustua isännöitsijäntodistukseen ja tutustua myös jo tehtyihin (miten tehty) ja tuleviin remontteihin. Oleellisempaa kuin pieni pintaremontti on esim 60-70-80 luvulla rakennetussa talossa se, milloin tulee putkiremontti, ikkunaremontti, sanuaemorntti, kattoremontti, julkisivuremontti jne.

      Asuntokaupassa kannattaa jättää tunteet hattuhyllylle ja ottaa järki käteen. Ennen kuin hinnat alkavat taas hurjasti nousta, on ostajan markkinat.

      • elionoora

        Kyllä minäkin olen sitä mieltä vahvasti ettei remonttia kannata tehdä.Noin kolme vuotta sitten remontoitiin sauna takka ja ilmapumppusydeemit laitettiin ja mikä on tulos nyt asunto myynnissä ja kaikki remontti omaan piikkiin ei nostanut yhtään asunnon arvoa, päinvastoin tappiota tulee kun laskee vielä välittäjän osuuden joten neuvoisin ettei rahakkaita remontteja ainakaan kannata tehdä ellei sitten halua ihan huvikseen hävitä selviä euroja.


      • -----
        elionoora kirjoitti:

        Kyllä minäkin olen sitä mieltä vahvasti ettei remonttia kannata tehdä.Noin kolme vuotta sitten remontoitiin sauna takka ja ilmapumppusydeemit laitettiin ja mikä on tulos nyt asunto myynnissä ja kaikki remontti omaan piikkiin ei nostanut yhtään asunnon arvoa, päinvastoin tappiota tulee kun laskee vielä välittäjän osuuden joten neuvoisin ettei rahakkaita remontteja ainakaan kannata tehdä ellei sitten halua ihan huvikseen hävitä selviä euroja.

        sitä tappiota olisi tullut enemmänkin ilman remonttia. nämä on asioita joihin ei juuri selkeää vastausta ole


    • Kokemusta on

      Ei kannata katsella sitä tvtä niin tosissaan. Ehdottomasti remontointi kannattaa, mutta vain kevyt pintaremppa. Kun huoneisto on siistiksi laitettu ja "kauneuspilkut" korjailtu, on se helpompi myydä. Tietty jos jostain löytää uskomattoman halvat raaka-aineet ja ilmaisen remonttimiehen ,niin voi toki yrittää repiä myyntivoittoa enemmän. Asunnon hinta on kuitenkin niin monen tekijän summa. Ehjä ja siisti ,terve ja tuoksuton asunto menee aina kaupaksi ilman suurempaa "kikkailua"

    • 1+4

      Stailausta kannattaa tehdä ja pintojen siistimistä. Ei sen kummempaa välttämättä tarvitsekkaan. Ei ne asunnot kaupaks mene jos heti ovella on kasa haisevia kenkiä vastassa ja likapyykit rehottaa kylppärissä.

      • Asutaan ihmisiksi

        Remontti ja viikkosiivous ovat kaksi eri juttua. Jos siististi asutaan, ei se remontin tarvekaan ihan heti vastaan tule.


    • Vasara ja ...

      Ei kannata remontoida. Tyttäreni muutti miehensä kanssa ennen uuden asunnon valmistumista puoleksi vuodeksi tätinsä vanhaan asuntoon, jonka ensin remontoivat siistiksi. Kun asunto puolen vuoden kuluttua heidän pois muutettuaan pantiin myyntiin, ostaja pisti täyden rempan pystyyn. Ilmeisesti useimmilla ostajilla on pakkomielle remontoida joka tapauksessa, niin että myyjän remonttiin laittamat rahat menisivät ihan hukkaan.

      • Tapa_C

        Pientä pintaremonttia ym. Remontti-Reiskat ovat myynninmenekin edistämiseksi tarkoitettuja ohjelmia, jotta saataisiin romua kaupaksi. Ei todellakaan ole järkeä ruveta remppaamaan ennen myyntiä.


    • että näin

      Kannata. me myimme rivitalo-osakkeen ja ostaja vaati mm. että pesuhuoneen ovenpielilistoihin ja kynnykseen silikoonit asennettava, samoin tiskialtaan ympärille, ymmärrettävää muuten mutta kun kaupat tehtiin niin kaikki pinnat ja keittiö purettiin pois ja uutta tilalle. Kiusallaan laitatti ne silikoonit.

    • -----

      Jos joutuu maksamaan myyntivoitosta veron, niin remontin saat vähentää myyntivoitosta.
      Vaikka et maksaisi veroa, saat tehdyn työn vähentää kotitalousvähennyksenä.
      Mikäli kylpyhuoneessa (esim. vesieristys) korjattavaa, niin taloyhtiö maksaa remontin vesieristyksiin saakka.
      Lisäksi ihmiset on keskimäärin niin laiskoja nykyään, että kynnys tehdä itse remonttia on suuri.
      Sanoisin, että omakotitaloissa remontin teko on ehkä vähemmän kannattavaa kuin esim. kerrostalo-osakkeissa. Tosin kaikki viat, joista voi joutua vastuuseen, kannattaa tietty ehdottomasti korjata.

    • rempparepa

      Jos asuntoa,varsinkin hieman vanhempaa sellaista on myymässä,niin pintaremonttia,ainakaan liian suurta ei varmaankaan kannata tehdä,mikäli asunto muuten on kunnossa.Juuri tuo,mitä aloittajakin kirjoittaa,että jos laitat uudet värit seiniin,uudet kaapit keittiöön jne.,niin voi käydä niinkin,että ne eivät miellytä ostajaa.Parempi on yrittää myydä asunto siinä kunnossa missä on,ja laittaa hinta sellaiseksi,mihin jää ostajalla hieman remontti varaa.Silloin ostaja voi remontoida ostamansa asunnon täysin oman makunsa mukaan.

      • remppajengi is bak

        Täysin hanusta nää remppaohjelmat.
        Kun sais vihjeen missä nää urpot (stailaa)"bailaa kämppää",menis porukalla aukoo näille päätänsä ostajaehdokkaina.
        Esittelyssä samaten sanois :Nyt hinta 20-30 tonnia alas kun luukku on niin karmeen näköiseksi "bailattu",vaikka ne sanoisvat "bailaamiseen meni kymppitonni".Pyytäis alkuperäsii kuvia asunnosta nähtäväksi."Olisin kuvien mukaisesta asunnosta maksanut tuon pyydetyn hinnan,nyt se näyttää siltä kun jollain on ollut maku sormessa ja se sormi perseessä"!


      • Vee

        Jos ne eivät miellytä ostajaa, miksi ihmeessä hän sitten sen asunnon ostaisi?


    • Aatu

      Asunnot ovat yksinkertaisesti ylihinnoiteltuja suomessa laatuunsa nähden per neliömetri suhteessa kuntoonsa eräillä paikkakunnilla..sitä ei asuntolainan ,,korjaan asuntosäästötilin avaaja tajua koska
      korkotaso on utopistisen alhaalla velalle niin lähtöhintaa on nostettava..putkirempat vanhois läävis tekee tallinnalainen ellei puolalainen ammatti halpatyövoima ensin joku maksaa ja muutaman vuuen päästä vasta itkee taloyhtijöissä..kun on palkattu suuri luotettavaksi koettu suomaline urakoitsija remppaan..
      Sama pätee myös ydinvoimaloihin. Asijantuntevia on talon hallitukset sekä isännöitsijätoimistot täys ja välittäjät vetää välistä..tähän on tultu rahanhimon takia lopputulos ei näytä hyvältä kun uusikin on rihkamaa nykyään.

      • Useimmiten uus asukas uusii pinnat.Asuntojen hinnat pysyy korkealla niinkauan kun niillä on kysyntää enemmän kun tarjontaa.


      • Raneeeeee
        e-t kirjoitti:

        Useimmiten uus asukas uusii pinnat.Asuntojen hinnat pysyy korkealla niinkauan kun niillä on kysyntää enemmän kun tarjontaa.

        80% uusii tai uusituttaa pinnat 2v sisällä...


    • rempattava

      ostajana mieluimmin käyn kattomassa tyhjää kämppää kuin varta vasten myyntiä varten sisustetua.Ja se pinta-
      remppa niin se on aika turha kyllä ostaja haluaa tehdä kämppästä oman näköisen,todennäköisesti tekee uuden rempan heti saatuaan avaimet.

    • remontti reiska

      Perin kaksion ja tein siihen aika suuren remontin, ihan turhaan ilman remonttia olisin saanut aivan saman hinnan, jälkeenpäin kun katselin samalta alueelta myytäviä samanlaisia huoneistoja.
      Pikkusen harmitti.

    • Nevermind_Eve

      Paras tapa on ehkä yleisesti ottaen kuitenkin se, että siivoaa kaikki turhat, ylimääräiset tavarat/roinat esiltä pois. Näin asunto näyttää siistimältä ja ilmavammalta. Ja tuleva asukas voi kuvitella sinne helpommin omat tavaransa, jos asukkaan tyyli on ihan erilainen, kuin mitä oma on. Jotkut suosittelevat esim, ettei valokuvia olisi näkyvillä, koska ne voivat olla liian henkilökohtaisia. Mutta tekee sen verran, minkä jaksaa ja katsoo taroeelliseksi. Tavaravuoret nurkissa voivat kieliä ostajaehdokkaalle siitä, ettei asunnossa ole riittävästi säilytystilaa..

      Välillä näkee nimittäin niin törkeän sotkuisia asuntoja myynti-ilmoituksissa, että ihan itkettää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      7909
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4502
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      27
      2198
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2099
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1925
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1775
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1679
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe