Suurtalouskokki vai palveluvastaava

2 + 12

Kummalle mahtaa löytyä enemmän töitä? Myöhemmin tänä vuonna pitäisi valinta catering-alan suuntaus. Suurtalouskokista ihmiset ainakin tietävät mitä ihminen on opiskellut, kun eräällä siivousfirmallakin on kai palveluvastaavia... Tietääkseni palveluvastaava suuntautuu enemmän salityöskentelyyn ja suurtalouskokki ruoanlaittoon. Suurin osa luokastani haluaa palveluvastaaviksi, kun taas tulevalle kokkiluokalle ei ole tunkua.

Tarjoilijaksi en kyllä koskaan haluaisi varsinkin kun olen melko ujo ja muutenkin työnkuva ei innosta, mutta kassalla olo ei haittaisi. Koen myös olevani melko surkea ruoanlaittaja tällä hetkellä (ajoitus ja etukäteen suunnittelu kusee), mutta toisaalta olen kohta menossa vasta työssäoppimaan... Suurten ruokamäärien tekeminen kiinnostaa minua eniten, ei juurikaan pieni näpertely.

Suurkeittiöt ovat tietysti suurtalouskokeille ominaisia työpaikkoja, mutta olisiko mahdoton ajatus suurtalouskokkina siirtyä halutessaan vaikka pitopalveluun tai kahvilan tiskin taakse? Suurtalousalan työtilanne mietityttää kun jatkuvasti tulee puolivalmisteita ja muita työntekijöiden tarvetta vähentäviä keksintöjä.

3

694

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pro since 1976

      "Koen myös olevani melko surkea ruoanlaittaja tällä hetkellä (ajoitus ja etukäteen suunnittelu kusee), mutta toisaalta olen kohta menossa vasta työssäoppimaan... "

      Kaikki olemme olleet aloittelijoita ja meihin kuhunkin on potkittu vauhtia (sitä koskaan unohtamatta). Mene työssäoppimisjaksoon, kokeile eri hommia ja ota siitä harjoittelusta kaikki irti. Mieti miltä mikäkin työ itsestäsi tuntuu. Sen jälkeen valintasi helpottuu.

      Nuo ajoitukset ja etukäteen suunnittelut ovat sitä arkipäivän töiden jäsentämistä. Sitä ei opi kuin tekemällä. Apuna kannattaa käyttää kynää ja paperia. Niitä käyttävät kokeneetkin.

      "Suurten ruokamäärien tekeminen kiinnostaa minua eniten, ei juurikaan pieni näpertely."

      Olet osin jo selvittänyt tulevan työsi: Ison talon kokki, suurkeittiö tai kokeile lisäksi isompaa henkilöstöravintolaa. Mikä hyvälle tuntuu, niin sinne. Ja siihen työn vaatima koulutus. Myöhemmin voit hakeutua jatko- tai täydennyskoulutuksiin tai laajentaa töitäsi muihin toimialan ammatteihin.

      Nykyaikaiset puolivalmisteet ovat varsin laadukkaita. Toisin kuin menneiden aikojen einekset, joiden perintönä on jäänyt huono maine.

      Puolivalmisteilla (raakapakasteet, käsitellyt kasvikset, lihat, kalat ja pitkän kypsytyksen vaativat raaka-aineet) helpotetaan ammattilaisten arkea vähentämällä toisarvoisten ja aikaa vaativien töiden määrää. Lisäksi niillä parannetaan asiakasturvallisuutta. Pitkät kypsytykset tapahtuvat ekologisemmilla ja turvallisemmilla menetelmillä kuin entisaikojen itsevalmistukset.

      Hyvät puolivalmisteet ovat kokeneiden ammattilaisten kehittämiä ja siksi usein korkealaatuisia. Huonoja ei kannata edes kokeilla.

      Rohkeasti vaan. Työ tekijäänsä opettaa!

    • n_

      Heippa! Oli pakko tulla kommentoimaan. Saanko udella missä päin opiskelet jos teillä saa valita suuntauksen? Olen itse valmistumassa keväällä palveluvastaavaksi ja siis opiskellut kolme vuotta :) Etkö voisi sitten kokeilla palveluvastaavaa? en osaa nyt sanoa kummalle enemmän töitä löytyy,mutta kyllä se tutkinto on kuitenkin se mikä nyt ratkaisee.

    • urana

      että suurtalouskokkina työskenteleminen on ruumiillisesti rankkaa (vaikka olis käytössä viimeisimmät egonomisesti -oiken padat ja kattilat jne)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sanna niin nättinä Amsterdamin Business Foorumilla

      Upeasti edustaa taas Suomea ulkomailla meidän kansainvälinen superstaramme. Miksei persuilla ole ketään siedettävän näk
      Maailman menoa
      149
      9760
    2. Työeläkkeiden maksaminen on lopetettava

      Suomen talous on palkansaajien vuosikausia heikentyneen ostovoiman vuoksi niin kuralla, että palkkasumman jakamisessa ta
      Maailman menoa
      123
      7888
    3. Juuri nyt! Parturi bongattu Sannan seurassa!

      🌐 Breking News 📢 🗞️ 🆕 Kaksikko bongattu Suomen Helsingin Töölöstä. Kyllä. Sieltä samasta Töölöstä, josta kuppakin
      Maailman menoa
      34
      7654
    4. Sofia Virran pahoinpitelyä puolustetaan netissä

      HS soitti Virran pahoinpitelyä puolustaneille https://www.hs.fi/politiikka/art-2000011516353.html
      Maailman menoa
      254
      7429
    5. Purra tekee hyvää työtä, me suomalaiset haluamme että hän jatkaa myös

      seuraavan hallituksen valtiovarainministerinä. Kovina aikoina pitää olla kova.
      Maailman menoa
      114
      6122
    6. Koska Minja Koskela ja Sofia Virta kääntyy islamiin?

      Sekä vihreät että vasurit selvästi pitävät islamista ja muslimeista, varsinkin naiset, joten voidaan olettaaa että nuo k
      Maailman menoa
      86
      5931
    7. Persu Keskisarja on politiikan Uuno Turhapuro

      Asiantuntija luonnehtii Keskisarjaa Trumpin ajan Turhapuroksi, joka ärsyttää kokoomusta. – Keskisarjan känni-imago j
      Maailman menoa
      49
      5731
    8. Ratkaisujen tarjoamisen sijaan SDP on keskittynyt levittämään väärää tietoa

      Kokoomuksen kansanedustaja Martin Paasi on turhautunut eduskunnassa käytävään salikeskusteluun. Hän kertoo, miksi. – Ko
      Maailman menoa
      133
      5652
    9. Stubb jo paljon tunnetumpi ja arvostetumpi maailmalla, kuin Marin koskaan

      Stubb tekee sitä työtä mitä pitää, hän ei koreile vaatteilla eikä ole baareissa räkäposkella kuten Marin. Marininhan pit
      Maailman menoa
      90
      4799
    10. Stubb jo paljon tunnetumpi kuin kaikki persut yhteensä

      Nyt on aika ottaa mittaa tunnettavuudesta, herrat ja narrit! Joku tuolla toisessa ketjussa väitti, että "persujen rivimi
      Maailman menoa
      2
      4211
    Aihe