Miten salata oma IP

1tytteli

Osallistun paljon keskustelupalstoihin. Miten voin salata oman IP:ni näkymisen vastapuolelle IRCissä ja sähköpostiviesteissä ja vastaavissa? Lähdekoodin kauttahan se tietääkseni löytyy.
Netistä löytyy näköjään monenlaisia IP:n salaamis- ja vaihtamisohjelmia, sekä ilmaisia että maksullisia. Mikä olisi hyvä ilmainen tai edullinen ja ei-ammattilaisen tavallisen kotikäyttäjän käyttöön sopiva helppo software?

19

3570

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jcJh9ssRmx

      IP-numeroita ei voi vaihtaa koska sen jälkeen vastauspaketit menevät väärään paikkaan. Vaihtoehdoiksi jää oikeastaan vain kierrättää anonyymiproxyn kautta tai Tor-verkon läpi. Molemmissa on haittansa. Tor on melko hidas. Anonyymiproxystä taas ei tiedä onko se alunperin perustettukin urkintamielessä.

      • keksa1

        Lisäksi voi tietty käyttää jotain VPN-palveluja.

        Ensin käynnistät VPN-yhteyden heidän palvelimelleen ja sitten kaikki liikenne tulee ulos heidän IP-osoitteestaan. Ei tietenkään estä etteikö esimerkiksi viranomainen voi pakottaa heitä kertomaan oikeaa lähdeosoitetta.

        TOR on ilmainen ja piilottaa tehokkaasti lähteen. En tiedä bannaako exitnode sinut, jos alat warettamaan sen läpi.


      • H2UnHaswfr
        keksa1 kirjoitti:

        Lisäksi voi tietty käyttää jotain VPN-palveluja.

        Ensin käynnistät VPN-yhteyden heidän palvelimelleen ja sitten kaikki liikenne tulee ulos heidän IP-osoitteestaan. Ei tietenkään estä etteikö esimerkiksi viranomainen voi pakottaa heitä kertomaan oikeaa lähdeosoitetta.

        TOR on ilmainen ja piilottaa tehokkaasti lähteen. En tiedä bannaako exitnode sinut, jos alat warettamaan sen läpi.

        Näitä anonyymi-VPN-juttuja koskee sama tietämyksen puute kuin anonyymiproxyjäkin. Koskaan ei tiedä palvelun tarjoajan motiiveja ja tekemisiä. Aina voidaan esittää kysymys. Luotako tuntemattomaan?


      • 456+7886
        H2UnHaswfr kirjoitti:

        Näitä anonyymi-VPN-juttuja koskee sama tietämyksen puute kuin anonyymiproxyjäkin. Koskaan ei tiedä palvelun tarjoajan motiiveja ja tekemisiä. Aina voidaan esittää kysymys. Luotako tuntemattomaan?

        Ideahan onkin, että tutut eivät tunnista. Tuntemattomista ei ole mitään väliä.


      • keksa1
        456+7886 kirjoitti:

        Ideahan onkin, että tutut eivät tunnista. Tuntemattomista ei ole mitään väliä.

        silloin tarvitsee piilottaa oma osoite, kun tekee jotain epämääräistä. Silloin ei pitäisi olla väliä vaikka sitä joku kuunteleekin.

        Kuka tuollaisen läpi jotain pankkiasioitaan hoitaa?


      • 12
        456+7886 kirjoitti:

        Ideahan onkin, että tutut eivät tunnista. Tuntemattomista ei ole mitään väliä.

        Tutut ja tuntemattomat näkevät ainoastaan palveluntarjoajasi välityspalvelimen osoitteen. Eivät pysty yksilöimään sinua mitenkään.
        Sähköpostin lähettäminen omalta koneelta on eri asia, mutta jos sen peittämiseen on syytä, taitaa jo olla jotain filunkia menossa.


      • foliotakopäähän?
        456+7886 kirjoitti:

        Ideahan onkin, että tutut eivät tunnista. Tuntemattomista ei ole mitään väliä.

        saat ns. dynaamisen IP:n, joka siis vaihtuu joka yhteyden mukaan ja käytä sitä keskusteluihin ja sunmuuhun, kun haluat olla "tuntematon". Sääli, etteivät operaattorit enää tarjoa proxyn mahdollisuutta. Se tosin hidasti yhteyksiä jonkin verran, mutta tarjosi mahdollisuuden suojata henkilöllisyyttään. Ilmeisesti se maksoi liikaa ja lisäksi Lindenin poppoo ei katsonut sitä suopealla silmällä.


    • 34g3rwerwerwer

      Ainoa keino kokonaan olla incognito, on pyöriä muualla kuin netissä. Siis kaikki nettiyhteydet irti. Tämä on raaka totuus.

    • yksityisyys

      Tämän tahtoisin tietää itsekkin. Syy on kun selailen paljon blogeja ja jokaisessa näyttää olevan jonkinlainen "kävijälaskuri" ja niillä kun näkee ihan kartalla missä kukin surffari surffaa... Ja minä en sitä tahdo.

      • .

        -


    • SalaOlli

      Voihan sinne VPN palveluunkin halutessaa kirjautua anonyymisti ja suorittaa tarvittaessa myös maksut käyttäen jotain anonyymia maksutapaa.

      Käytin aikaisemmin Perfect Privacya joka on kyllä loistava, mutta kallis. TOR taas on toki ilmainen, mutta todella hidas ja jättäisin sen niille jotka todella tarvitsevat sitä, eli erilaisille "vapaustaistelijoille" maissa joissa valtion sensuuri on korkea eikä sananvapautta tahi muita kansalaisvapauksia tunneta.

      Normi anonymiteettiin suosittelen lämpimästi HMA:n palveluja. http://hidemyass.com/vpn/r2912/ . Servereitä on käytössä ympäri maailman 34 maassa mm. USA (Hulu), UK (BBC) ja tietty sitten Hollanti siihen lailliseen P2P liikenteeseen . Pingit ja latausnopeudet ihan kohdallaan ja halvat hinnat. Tällähetkellä IP ositteita on tarjolla yli 22000.

      HMA:n palvelujen käyttöönotto ei vaadi kummempia asetuksia, kunhan asennat hedidän ohjelmansa ja alat käyttämään joten sen käyttö onnistuu aivan tavalliselta käyttäjältä vaatimatta sen kummempia ATK taitoja.

      VPN salaa kaiken liikenteen eli kaikki internet liikenne menee tunnelin läpi eikä se millään tavalla estä esim normi pankkipalvelujen käyttöä. Jotkut palvelut maarajoitteiset palvelut vaativat tietyn maan IP osoitetta, mutta käyttämällä esim HMA:ta näitä "maita" onkin sitten käytössä huomattavasti enemmän ja sijaintisi voit valita itse.

      On toki palveluita, kuten Paypal jotka eivät toimi, tai siis joihin et pysty tunnistautumaan kuin tietyistä osoitteista, mutta tähänkin monet VPN palveluntarjoajat tarjoavat avun staattisen IP:n muodossa.

      Tuohon sähköpostin anonymiteettiin huomauttaisin, että suurin osa Suomen Internet liikenteestä kulkee Ruotsin kautta, jonka sotilastiedustelu saa salakuunnella liikennettä. Ko viranomainen voi siis halutessaan seurata sähköposti ja pikaviestiliikennettäsi.

      Mielestäni siihen, ettei halua ulkopuolisten lukevan yksityisiä viestejä ei tarvitse olla rikollinen vaan kyse on yksinkertaisesti yksityisyyden suojasta. Yleensä ihmiset lähettävät perinteiset kirjeetkin kirjekuoressa eikä postikorttina.

      Täydellistä anonymiteettia ei voi saavuttaa, mutta käytännössä kuitenkin parhaimmillaan anonymiteetti on rikkomaton.

      Joka tapauksessa kohtuullisen anonymiteetin saat edullisesti ja helposti HMA:n kautta. http://hidemyass.com/vpn/r2912/ .

    • klokkerspokkers

      singulariteettipiste.blogspot.com

      Tuolta löydät jonkinverran aiheesta ja eri vaihtoehdoista.

    • höpölöpöä

      Täysin turhaa touhua. Sun IP ei ole mikään yksilöivä tieto ja mistään lähdekoodeista sitä ei löydy ellei joku sivusto oikeesti niitä julkaise, joka on muuten lähes laitonta touhua.

      • mummeli.4

        Tulipa vaan s-postitilausvahvistuksen kautta IP-osoitteeni ja oli hyperlinkkinä. Siksi ihmettelenkin, pitäisikö läheä poliisin pakeille


    • 3+7

      VPN yhteydet ovat paras vaihtoehto. Netti on pullollaan palveluntarjoajia, joten valinta voi olla haastellista. Tämän ketjun ap tarvitsee varmaan sellaisen joka erikoistuu nimenomaan yksityisyyden suojaamiseen ja anonyymiyteen. Mitään sellaista puljua ei kannata valita joka tarjoaa vain PPTP protokollan yhteyksiä. Vankempi ja turvallisempi on OpenVPN-ohjelmistoon perustuvat vaihtoehdot. Googlella löydät kasan linkkejä jotka valottavat näiden eroja.

      Itse olen kokeillut useita firmoja ja seuraavat ovat mielestäni teknologialtaan ja luotettavuudeltaan parhaita. Ne ovat tosin hintavia, mutta sen arvoisia.

      www.perfect-privacy.com

      ivpn.net

      https://secure.cryptohippie.com/

    • Parhaat VPN palvelut
    • mumma4

      Säikähdin itse ihan kauheasti, kun kysyin erään verkkokaupan tuotteesta sähköpostitse. Yrityksen vastauksessa komeili minun IP-osoitteeni ennen normaalia osoitettani, mukana oli muutenkin tarkat tiedot ja sähköpostiosoite ja tuote oli jo maksettu. . Kauhistelin, voiko tämä olla totta, vaan niin vaan oli. Mitä ihmettä tämä yritys tekee IP-osoitteellani, vai virusko niitä jakelee

    • nii0uyfyfufuddd

      Yritys itse sen lisää jotenkin siihen viestiin, eikä sitä kannata pelästyä.
      Tavallaan ehkä turvallisuutta lisäävä. Ja tietäähän ne kuitenkin mistä IP:stä tilaus tulee.

    • DackJaniels

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      244
      2253
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      161
      1468
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1310
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1039
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      960
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      943
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      855
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      679
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      670
    Aihe