madeira nyt

eka kertaa

Olemme lähdössä perjantaina Madeiralle. Onko jollakin tietoa tämän hetkisestä säästä siellä? Kannattaako ottaa ollenkaan kesävaatteita mukaan? Shortseja, capreja ja muuta sellaista.

9

1303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meemis
      • eka kertaa

        Tosiaan kyllä itsekkin olen nähnyt sääsivut netistä, mutta ajattelin jos vaikka joku olisi juuri tullut sieltä ja kertoisi tämän hetken tilanteen. Vuosien varrella olen huomannut, että nämä netin sääsivut eivät pidä paikkansa. Joten ei kiitos näille jotka lähettävät vain niitä nettisivujen osotteita.


      • niistäkin
        eka kertaa kirjoitti:

        Tosiaan kyllä itsekkin olen nähnyt sääsivut netistä, mutta ajattelin jos vaikka joku olisi juuri tullut sieltä ja kertoisi tämän hetken tilanteen. Vuosien varrella olen huomannut, että nämä netin sääsivut eivät pidä paikkansa. Joten ei kiitos näille jotka lähettävät vain niitä nettisivujen osotteita.

        Kun katsoo nettisään ja katsoo webbikamerasta, niin siitä pitäisi asian selvitä, no seuraavalla reissulla sitten. Ja tämän päivän sää tai viime viikon ei ole tae tulevasta, eli vaatetta mukaan erilaisiin keleihin näin talvikaudella.
        http://www.madeira-web.com/camera/cam-01.html


    • tk

      Asun talvet täällä Madeiralla, Funchalissa. Tällä hetkellä täällä on tuulinen ja sadekuurojen sävyttämä sää, jota ilmeisesti jatkuu muutamia päiviä. Lämpötila päivisin on noin 20 astetta. Jos aurinko sattuu paistamaan, ainakin hetkellisesti on lämpimämpää. Kesävaatteet kyllä, mutta lämmintäkin tarvitaan. Tämä talvi on ollut täällä poikkeuksellinen, myrskyjä ja sadetta on riittänyt. Säätyyppi vaihtuu kuitenkin nopeasti ja aurinkoisia päiviä on ollut ihan mukavasti. - Yleensä voi sanoa, että nämä paikalliset sääennusteet pitävät melko hyvin paikkansa.

      • Toinen ekakertalaine

        Tämä oli käyttökelpoinen, ja toimiva vastaus minusta. Iso kiitos!


    • vielä tk
    • Netissä on satoja kansainvälisiä sääsivustoja, joiden tietolähteet lienevät pitkälti samat. Niiden tulkitseminen ja säästä kertominen vain vaihtelee. Portugalissa säästä kerrotaan maan meteorologisen laitoksen (Instituto de Meteorologia, IP Portugal) laatiman ennusteen perusteella. Tähän portugalilaiset luottavat aivan niin kuin suomalaiset luottavat Ilmatieteen laitoksen ennusteeseen Suomessa.

      Ennuste on aina ennuste ja huolellisestikin ja asiantuntemuksella tehtynä saattaa toteutua vain osittain.

      Säästä matkailupalstoilla kirjoiteltaneen enemmän kuin mistään muusta aiheesta. Niinpä tälläkin palstalla on käsitelty Madeiran sään yleisluonnetta perinpohjaisesti. Lämpötilavaihtelut Madeiralla ovat suhteelliseen pienet. Eniten vaihtelevat sateisuus, pilvisyys ja tuulisuus. Kulunut talvi on ollut keskimääräistä sateisempi ja tuulisempi niin Madeiralla, Azoreilla kuin Portugalin mantereellakin. Myös lämpötilat ovat ajoittain laskeneet keskimääräistä alemmaksi. Vuorokautinen lämpötilahaarukka Funchalissa on luokkaa 13-19 ºC, johon luonnollisesti voi tulla pieniä poikkeamia.

      Myös etelässä on nyt talvi.

      Miten pukeutuisitte Suomessa vastaaviin keskimääräisiin lämpötiloihin? Päivälämpötilojen osalta ylläesitetyt luvut vastaavat Helsingin kesäkuun ja elokuun lukemia. Suomen keskimääräiset yölämpötilat ovat aina alhaisempia kuin Funchalissa.

      Tässä linkki Portugalin meteon sivulle: http://www.meteo.pt/en/index.html. Tällä me pärjäämme Portugalissa. Kelvannee vaativalle suomalaiselle matkailijallekin?

    • mad-mad

      eikä sada.positiivista siis ajatellen menneitä lähiaikoja.
      voihan olla ,että tilanne rauhoittuu.kukapa tietää.
      ota ainaki sateen ja tuulen pitävä pusakka ja samaa mallia muitaki varusteita.ohuet kesävaatteet ei paljoo paina laukussa,jos niitä sattuu tarviimaan.
      no nyt heittelee taas sadepisaroita...ja alennusmyynnit jatkuu.

    • nn

      Lauantaina paivalla kova myrsky, ei asiaa ulos.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe