kysymyksiä karhukoirista...

hanna

Voisitteko karhukoirien omistajat kertoa kokemuksianne koiristanne. Esim. milloin olette ensimmäistä kertaa vieneet koiranne hirven luo, ja millätavalla metsään opettaneet. Kotonamme on puolivuotias karjalan karhukoira narttu, joka painaa 32 kg ja säkä on 59 cm. Iso?
Minkä kokoisia koiria teillä itsellänne on?
Kaikenlainen info on tervetullutta!

6

9300

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • murmur

      Voit vaikka aloittaa seuraavasta osoitteesta, www.spj.fi sieltä löytyy paljon tietoa karhukoirista. Narttusi on tosi iso, omani on 55 cm ja isoksi moitittu.

    • hunter

      Itsellä nyt 5v narttu.Eka kosketus hirvien kanssa 1/2 vuotiaana.Vasta viime syksynä koira toimi kohtuullisesti, nartut yleensä syttyy myöhempään, vaatii pitkää pinnaa, mutta se palkitaan.Yleiskunto pitää koiralla olla hyvä, kun lähdetään hirvien perään.Viime kesä vaikea,kun olisi oitänyt lähteä yöllä juosuttamaan, päivät liian kuumia.

    • Mie

      Ite koulutin koirani sillain että menin metsään ja istuin kannon nokkaan ja annoin koiran rauhassa touhuta omiaan näin pikkuhiljaa koiralla haku parani ja oppi löytään isännän aina samasta paikasta..aluksi hirvi vapaalle alueelle että oppii hakeen ja liian nuorena ei kannata viedä hirvelle! Ensimmäinen hirvi haukku ku pärähti käyntiin olin samalla paikalla mistä koira lähti..koira haukku n.10min ja tuli käymään jonka jälkeen kannustin takaisin hirvelle..seuraavalla ilmottautumisella kytkin koiran ja vein vasta hirvihommiin jahdin aikaa että sain kataa sille ja toisella kerralla onnistuinki..siitä se oppi ja on tällä hetkellä erinomainen hirvikoira (kva). Muista että et haukuta turhaan karhukoira ei oo turhan räksyttäjä..koira menettää mielenkiinnon jos turhaa haukuttaa ja ei ammu sille!!! Koirasi on syksyllä siinä iässä että voit viedä huoletta hirvelle..

      • hommalla

        samalla hommalla opetin omaa uroskoiraa, n vuosikkaana eka haukku 12h eikä käyny kahtomassa ukkoa ollenkaan, pimeällä tuli vihellykseen pois. eka syksy takana ja kaatoja tullut, mielenkiinnolla ens jahtikautta odotellessa.


    • kkkoira

      Isohan sinulla se koira on, oletkohan mitannut sen oikeasta paikkaa...tosin painokin kyllä kertoo koosta. Omalle nartulleni eka kaato 1.5:n vuoden iässä, viime syksynä 5, joskin valeraskaudet ovat häirinneet monena syksynä hirvenpyyntiä. Narttuni on pienehkö ja nyt kuuden vanha. Spj:n sivuilta enemmän asiaa...käy siellä.

    • Nimetön

      Hupsista ! Oletko varmaan mitannut narttu koiran mitan oikein ? Nartun ihanne korkeus on 52 -3 Empä ole aikaisemmin kuullut noin korkeesta nartusta Itselläni on ollut 93 vuodesta asti karhukoiria huonolla ja hyvällä menestyksellä.EI muuta kuin lumisiin maisemiin KARHUA ja Hirveä haukkumaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2763
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2110
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1741
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1735
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    8. 114
      1699
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe