Kysely kimppakyytiläisille

epätoivoinen.

Heippa kaikki kimppakyydeillä kulkevat ja muut tänne keskusteluun eksyvät!

Haluaisin hieman mielipiteitänne kimppakyydin järjestämisestä, joten mikäli sinulla on hyvä idea meidän kimppakyytiongelmiemme ratkaisemiseksi ota ihmeessä kantaa! :)

Eli siis kuljemme minun autollani kouluun ja meitä on minä 4, joten auto täynnä.
Olemme sopineet 3€/päivä bensamaksun.
Tässäpä ongelma: eli kaikki menee hyvin niin kauan kun kaikki ovat koulussa ja auto täynnä. Mutta mitenkä teidän mielestänne pitäisi toimia silloin kun auto on vajaa, niin ettei kuski eli minä, jäisi aina hirveästi tappiolle? EHDOTUKSIA OTETAAN VASTAAN!

Toinen "ongelma": Onko mielestänne 3€/päivä liikaa pyydetty kun ajamme päivittäin dieselautolla reilu 110km?
Kyyti hakee kodin läheltä ja palauttaa päivän jälkeen sinne. Joten matkan teko on paljon helpompaa ja nopeampaa kuin bussilla. Ja bussikortti maksaisi 125€/kuukausi.

Järkeviä kommentteja ja ehdotuksia otetaan vastaan, jotta saisin "kyytisotamme" loppumaa :)
Kiitos avusta!!

6

467

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ent.kimppakuski

      Miten niin jäisit tappiolle, etkö kuitenkin menisi kouluun joka tapauksessa?

      Jos sulla on täys auto, saat tuosta 3 e / päivä polttoainekulut ja vähän enemmänkin, se taas kompensoi sitä että auto ei ole aina täynnä. Toki autosta tulee muitakin kuluja omistajalle. Onhan tuo edullista kaikille, ei likaa kuitenkaan, voisit pyytää enemmänkin, vaikka 2 e /suunta = 4 e päivä, mutta korotus aina ikävää ja aiheuttaa nurinaa, nosta sitten ainakin kun polttoaine nousee. Joku voi tietysti äänestää jaloilla, jos liikaa korottaa ja etsiä toisen kyydin, et kertonut mistä "kyytisodassa" on lopulta kyse, mutta tässä puolueettomat kommentit.

    • kake kukkanen

      Jos kyytiläisesi ovat tyytyväisiä tuohon 3 euroon/pv, niin kannattaa jatkaa sillä. Sen pitäisi kattaa hyvin polttoainekulut ja hivenen muutakin auton ylläpidosta aiheutuvia kuluja, jos kyydissä on sinun lisäksesi keskimäärin kaksi kyytiläistä. Yleensä autottomat eivät ymmärrä, että auton ylläpidosta aiheutuu muitakin kuluja kuin pelkät polttoainekulut. Kenelläkään ei pitäisi olla mitään valittamista, jos pääsevät lähes kotiovelta kouluun ja takaisin ~60 eurolla/kk.

      Toinen vaihtoehto voisi olla, että kaikki neljä kyytiläistä maksavat kuukauden aluksi kyydistä ~35 €/kk riippumatta siitä, käyvätkö joka päivä koulussa vai eivät. Jos vain kolme lähtee kimppaan mukaan, niin silloin maksu voisi olla ~45 €/kk ja vielä kahden kanssa ~55 €/kk olisi kaikkien kannalta kannattava kimppa. Tämä tapa tosin edellyttää, että autokyyti on tarjolla joka koulupäivä.

    • o

      Et pidä ainakaan liian kovia hintoja. Tuon laskunhan voit laskea per naama eri matkustajamäärille. Eli päivän "kokonaiskustannukset" tuolla mallilla ovat 15e/päivä. Näin ollen kahdella matkustajalla kyydin hinta olisi 15e/3=5e.

    • ahnek kuski?

      Miten niin sinun tappiosi?

      Jos kukaan ei tulisi sinun kyydilläsi ja maksaisi osaa kuluista, niin sinähän maksaisit yksin sen kaiken! Kulkisit kuitenkin sillä autolla. Nythän olet voiton puolella, jos yksikin tulee kyydissäsi ja osallistuu kuluihin!

      Vai onko tarkoituksesi tienata? Tästä on olemassa laki, että taksikyydeistä tulee sitten myös vero. Se on jo amamatinharjoittamista.

      Usein kimppakyydit kaatuu juuri kuskin ahneuteen. Ei kai kyytilläisten tule SINUN autoasi ja matkusteluasi kustantaa? Ethän ole autoa siksi hommannut, että SAAT kuljettaa muita ihmisiä paikkakunnalla x? Sehän on kai (?) siksi, että sinä pääset sinne?

      Nyt jos sinulla on kyydissä 4 henkilöä itsesi lisäksi ja ajattelet tuon 3 e/päivä. KK on keskimäärin 20 työ/koulupäivää eli 5x3 2 / 15 e päivä eli 20x15 on 300 euroa. Tästä siis muut maksavat 240 euroa ja sinä 60 euroa.

      Muuten maksaisit yksi tuon 300 ekeä, jos tuo on bensakulu. Säästät siis 240 e! Tai jos kyydissäsi kulkee yksi, niin hän avustaa 60 e:llä ja sinä maksat loput. Muuten maksaisit kaiken. Ei kai nyt sen yhden kyytiläisen pidä maksaa 150 e kun bussillakin pääsee 120 e:llä????????

      Jos bussikortti on 120 e, niin kyllä kimppakyytiläisenkin täytyy hyötyä. Muutenhan on sama kuin menee sillä bussilla! Miksi maksaa sinulle?

    • näppi tuntuma...

      Laitat taksaksi puolet bussikortin hinnasta per/kk ja nurinat loppuu siihen.. jos jatkuu niin ulkoistat kyytipalvelun bussille. Se bussikorttikin on maksettava koko kuulta riippumatta sen käyttöasteesta.

      Ihmisillä on sellainen outo mielipide, että kun sinä nyt kumminkin menet sinne niin hyvin joudat kulettelemaan muitakin ja mieluummin ilmaiseksi sekä tietty ovelta ovelle ja välillä milloin kenenkin asioilla pistäytyen, siellä sun täällä.. sekä tuontuostakin odotellen pommiin nukkuneita tai lehteä lukemaan unohtuneita, soitellen ja hätistellen matkaan.

      Sinä siinä pikkusen saat muutakin kuin löpörahaa mutta kyllä ne ylimääräiset uppoaa huoltoihin, vakuutuksiin ja veroihin. Sitä minäkään en hyväksy, että kyytiläiset maksavat myös autosi mahdolliset lyhennykset eli jotain rajaa pitää vetää taksoihin.. ahneudellekkaan ei pidä sijaa antaa. Jos joku kyytiläinen etukäteen tietää tarvitsevansa kyydin vain muutamille päiville on syytä sopia silloin kertamaksusta, samoin pidemmissä sairastapauksissa.. yleensä maalaisjärkeä ja empatiaa käyttäen.

      Kyytipalvelusi on laadukas, suurinpiirtein ovelta ovelle ja sisältää yllämainittuja kiemuroita olen siitä varma ja siksi vakkari kk taksa on aivan perusteltu. Se joka hoitaa yksinään jotain ryhmän yhteistä asiaa on täysin oikeutettu perimään siitä korvauksen.

      Jos tämä aiheuttaa tympeää mieltä niin tarjoa kuljetuspalvelun hoitoa jollekkin toiselle ryhmän jäsenistä, sellaiselle joka haluaa sen tehdä sinua huokeammalla. Silloin sinä pääset nauttimaan matkanteon halpuudesta ja vaivattomuudesta.

    • ei oo todellista

      Jos kuljetat ovelta ovelle 3€/ päivä ja se ei käy, niin anna olla käymättä... Tai laskutat jonkun 40€ / kk, riippumatta kulkeeko vai ei.... Jos ei käy niin anna mennä bussilla ja kävellä pysäkeille!!!! Autossa on niin paljon muitakin kuluja kuin bensa, itsessään jo auto!!!!! Uskomatonta valitusta.... Aina oletetaan että "siinä samalla" pääsee kyydissä; ei todellakaan, olet kuin koulukyyti jonka velvollisuus on kerätä porukka ja viedä taas kotiin!!!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe