Mies se vain jarruttelee

xx.xx.2010

Kosin miestäni tammikuussa kysymällä, menisimmekö naimisiin kuluvana vuonna, ja vastaus oli reilusti ja aidosti myönteinen. Vaihdoimme askartelemiani väliaikaissormuksia huumorimielessä, kunnes oikeat hankittaisiin. Vaan nyt on jo kulunut monta viikkoa, eikä mies halua lähteä sormuskaupoille, koska "sormuksen hankkiminen lähiliikkeestä on ihan munattoman miehen homma".

Valitettavan selvästi välttelyä. Hän on ollut kerran aiemmin kihloissa, mutta asiasta alkaa olla parikymmentä vuotta aikaa - tosin hänet pakotettiin silloin kihloihin tyyliin "tulos tai ulos" eikä suhde kestänyt tuolloin kihlauksen jälkeen kovin kauaa. Mies on suoraan sanonut, että kihlajaisia ei halua vaan suoraan naimisiin. Ja se on minulle ok; en todellakaan ole mikään kihla- tai häähössöttäjä ja kihlajaisista viis, ajatus tärkein.

Tunnen kuitenkin itseni loukatuksi ja mielestäni ihan syystäkin. Tämä on ensimmäinen kihlaukseni (niin, jos tästä ikinä puheista tekoihin ryhdytään) ja asian ainutlaatuisuudesta johtuen olisi mielestäni kohtuullista hankkia sormukset. En voi mitään, mutta olen asian vuoksi aika surullinen ja keksimme joka viikko pientä riidanaihetta (muista asioista, mutta tottakai tämä kaihertaa minua).

Asiasta on puhuttu suoraan ja ehdotin häitä kesän lopulle, helposti ja nopeasti ilman vuoden kestäviä järjestelyitä. Mutta...miehen mielestä riitelemme liikaa. Itse sanoisin suht normaaliksi suunnan katsaukseksi enkä riitelyksi, en edes haluaisi elää "joo-joo-hissukan" kanssa. Eli uusi tekosyy, kai. En tiedä, miten paljon asiaan vaikuttaa se, että olen miestäni parempituloisempi ja olen valmis maksamaan mielelläni suuremman osan sormuksista (varsinkin, jos haluan timantteja sileän rinkulan sijaan) ja samoin häistä. Mutta onko väliä... varsinkaan, kun ei rahajuttu ole meillä mikään vallan väline.

Minun on vain todella hankala hyväksyä ajatusta, että elämäni ensimmäinen (ja toiv. viimeinen) kihlaus(yritys) meni näin väkinäiseksi! Mies kyllä sanoo rakastavansa minua ja osoittaakin sen pienillä teoilla ja uskon häntä, mutta en voi hyväksyä että joku on noin _pölkky_ näinkin tärkeässä asiassa.

Ajatuksia..?


ps: Mies ehdotti, että hoidetaan sormusjuttu muutaman viikon päästä talvilomalla, kun ei ole niin kiire. Minulla on synttärit silloin ja väkisinkin tulee mieleen, että jos loma lipuu ohi, niin.. Tosin olen päättänyt, etten sanallakaan mainitse asiaa ennen loman viimeistä päivää, jos mies ei itse hoksaa. Olen viikot töissä toisessa kaupungissa, joten on teknisesti helppo laittaa mies yksinään matkaan kotiin, mutta se ei vain tuntuisi oikealta, koska hän on minulle niin rakas ja tärkeä. Mutta mies ei taida ilmeisesti ymmärtää, puheet ilman tekoja ovat turhia.

4

1125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • *******

      Anna miehellesi hetki aikaa ihan ilman mitään kihlajaisiin/häihin liittyvää juttua. Ja yritä rentoutua vähän muutenkin niin ei tarvitsisi jatkuvaa pikku kinastelua olla kotona. Sinä kosit ja ehkä mies nyt haluaa yllättää sinut jollain tavalla, mutta tuntee ettei sitä kykene tekemään kun sä painostat koko ajan. Esimerkiksi 6kk ei varmaan olis sun kannalta mahdottomuus odottaa, ja jos ei sinä aikana mitään tapahdu niin sit kannattaa miettiä et miksi ei. Ja toi voi olla ihan oikeasti, että mies ei tykkää lähellä olevasta koruliikkeestä, mistäs tiedät vaikka hän olisi aikaisemmin jo katsellut sormuksia jossain muualla ja löytänyt mukavan tyylisen. Ja kyllä se joillekin muuten on hankala ajatella että suoraan pikku riidan jälkeen (tai seuraavanakin päivänä) mentäis kihlasormuksia ostamaan. Kyllä mä ainakin haluaisin tehdä sen vapaapäivänä kun molemmat on hyvin levänneitä ja ollaan sillä tuulella että jaksaa sormuksia katsella ja vertailla ilman kiirettä tai väsymystä.

      Tuli vähän sekava kun vaan kirjoitin ajatuksia ylös, mutta toivottavasti on jotain apua. Tän viestin pointti oli siis kai se että älä vielä turhaan hätäile, anna asioitten mennä vähän omalla painolla, kyllä se siitä. Osittain sun oma pettynmys todennäköisesti johtuu siitä et sun mielessä asioitten pitäis mennä tietyllä tavalla ja kun ne ei meekään niin sit on pettymys suuri.

      "ihmiset elävät alle sata vuotta mutta murehtivat kuin tuhatta varten."

    • sormuksetontonton

      tuota, tuota, siis sinä kosit ja mies vastasi myöntävästi, niinkös ? tämähän siis tarkoittaa sitä, että te olette kihloissa ja piste, siis jos mies ei ole perunut tuota suostumustaan.

    • Ässädaami

      eli tehän olette kihloissa jos sinä kosit miestäsi (kuten käsitin sinun ehdottaneen naimisiin menoa siis avioliittoa) ja mies myöntävästi tuolloin vastasi. Sormuksien ostamisesta en sano mitään, mutta mieheltä mielestäni voi reilusti kysyä haluaako hän perua sitoumuksensa ja kenties itse kosia myöhemmin, vai onko mukana nyt ja menette tänä vuonna naimisiin.

    • enpäs tiedä

      se mies tietää että olet loukattu ja virut kuin mato koukusssa. Se ei saa jostain syystä vain aikaiseksi. Pitäis se nähdä jos joku on toiselle niin iso juttu eikä kiusata, ellei sitten ole lopulta kyse jostain muusta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5062
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2347
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1558
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe