Suosittele päiväretkikohdetta

Miinaliu

Minne kannattaisi tehdä päivän retki Budapestistä ja miksi juuri sinne?
Aiomme ostaa viikon liput julkisiin kuluneuvoihin, joten käyvätkö ne osaksi matkaa?

9

1239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • GeorgePest

        Kertokaa jotain Esztergomista ja miten sieltä mennään Slovakkian puolelle. Kävellen siltaa pitkin vai miten? Onko Slovakkian puolella halvenpaa?


      • Kallevn
        GeorgePest kirjoitti:

        Kertokaa jotain Esztergomista ja miten sieltä mennään Slovakkian puolelle. Kävellen siltaa pitkin vai miten? Onko Slovakkian puolella halvenpaa?

        Slovakian puolella on kalliimpaa ja siltaa myöden sinne pääsee. Juttua Slovakiasta ja Unkarista löytyy http://www.laitapuolenkulkija.com


    • on ihana!

      Szentedre on toinen kiva vaihtoehto. Margit Kovácin keramiikkamuseo on MUST! Marsipaanimuseo on ihana...voi mitä kaikkea onkaan tehty marsipaanista!!!
      Pikku kompakti kaupunki on äkkiä katsottu mutta juuri mukava päivän visiitti, paljon ostospaikkoja...unkarilaisia tuotteita kivoja ravintoloita ja kahviloita kaikki kävelyetäisyydellä. Esztergom myös hyvä mutta jo vähän vaativampi kun on suurempi kaupunki.
      Vácin kaupunki vastakkaisella Tonavan rannalla on myös mukava. Unkari on IHANA!!!

      • suosittelen

        tuota Szentendreä retkikohteeksi. Pieni kaupunki - ei liiaksi käveltävää - ja nähtävääkin on.

        Siellä voi myös käydä, vaikka ei olisi aivan kokonaista päivää käytettävissä (mennen tullen junalla). Jos on enemmän aikaa, voisi toisen suunnan matkustaa junalla ja toisen laivalla, niin tulee matkan varren maisemiin vaihtelua.


    • Kesä 2009

      Tätä ei kai yleensä ehdoteta päiväkohteeksi mutta mä tarjoan tätä :) http://www.kiralyikastely.hu/ Me käytiin viime kesänä ja mä tykkäsin paikasta. Mä tosin olen aina tykännyt Sissistä, joten jo sen takia tykkäsin ja halusinkin käydä tuolla.

    • -hamupipöke-

      Tuossahan tuli jo muutama hyvä ehdotus. Esztergom, Szentendre, Sissin linna ja Vác ovat kaikki hyviä kohteita. Et yhtään kertonut minkälainen porukka teitä on lähdössä niin en pysty sanomaan, mikä teille voisi olla sopivin. Eihän ole olemassa yhtä ainoaa kohdetta, jonne aina ja kaikkien ehdottomasti kannattaisi mennä.

      Jos tykkäätte katsella Unkarin maaseutua junan ikkunoista, niin päiväreissuna onnistuu myös junamatka Egeriin ja takaisin. Matkaa on 120 km. Perillä ehtii katsastaa Egerin linnan, ihailla rinteillä olevia viinitiloja ja pistäytyä syömässä. Tuliaisiksi voi ostaa Egerin viinejä edullisesti pullottamon myymälästä, joka on lähellä juna-asemaa. Budapestista matka kestää pari tuntia ja junia menee pari kertaa tunnissa.

      Egerin juniin pitää ostaa junalippu erikseen, mutta noihin edelä ehdoteltuihin Esztergomiin ja Sissin linnaan (Gödöllöön) voi maksaa osan matkasta Budapestin liikennelaitoksen lipulla. Mielestäni junalippu Unkarissa on kuitenkin eurooppalaiseen hintatasoon nähden melko edullinen, esim. aikuisen lippu Egeriin maksaa 8-9 euroa.

      Jos kiinnostaa nähdä muutakin kuin Budapestia, niin kartta käteen vaan rohkeasti ja retkikohdetta valitsemaan. Päiväreissun voi tehdä Budapestista jopa Wieniin, jonne on n. 3,5 tunnin matka.

    • Saldo-Ellu

      Olemme pari kertaa tehneet Budapestista junamatkan Bratislavaan, toisen niistä yön yli. Olisikohan se matka kestänyt kolmisen tuntia? Bratislavan must on tietenkin Vanhakaupunki ja linna, kaikki sopivan kävelymatkan päässä. Meille Bratislava on ollut semmoinen ihmisen kokoinen ja konstailematon paikka, jossa ihan oikeasti viihtyy, hieman nukkavieru paikoitellen, mutta meitä se ei ole lainkaan häirinnyt. Ostosten kannalta kaupunki on edullinen, varsinaisia shoppailijoita emme juurikaan ole.

    • jokaisen kylän, kaupungin webbisivu löytyy helposti - esimerkiksi
      http://www.vac.hu/
      http://www.esztergom.hu/wps/portal/erkezoknek/turizmus
      http://www.eger.hu/ jne

      Onhan Tonavakin, siis retkilaivat ottakaa myös huomioon:
      aikataulut ja muut tiedot tästä:
      http://www.mahartpassnave.hu
      Pleasuretrips by riverboats: joko Szentendre tai Tonavan mutka
      Siis esim HÉV junalla voit mennä Szentendreen ja illalla paluu laivalla reissu :-)
      myös katso Pleasuretrips by hydrofoils

      Minusta junamatka olisi lyhyt kaupunkeihin esim Tata, Székesfehérvár, Győr.
      Unkari on pieni maa - mutta paljon katsottavaa on ...
      Onhan sekin totta että helposti onnistuu käydä päivässä Wienissä tai Bratislavassa. On usein olemassa Wien retkipäivä matkalippukin, johon hintaan sisältyy Wienin julkisen liikenteen käyttökin.
      Junamatkainfoja saat tästä:
      http://www.mav-start.hu/
      HUOM MÁV junalla Budapestin julkisen liikenteen - BKV - matkakortinne ei ole mitään tekemässä, muista vain HÉV junan kassalla näyttää. Eli, kun julkisen liikenteen (bkv) matkakortti (päivä, 72 tuntia, viikko) on voimassa Budapestin kaupungin alueella, ja ostetaan Szentendreen tai Gödöllöön HÉV junalle liput, näytetään ja samalla sopiva matkalippu tulee ostetuksi. (Budapestin rajan yli menevästä km määrästä maksetaan)
      ks : http://www.bkv.hu/english/home/index.html

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      133
      5320
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3307
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1425
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1316
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1307
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1287
    Aihe