Autolla seuraaminen

Porukolli

Taustatietona, että olen reilusti yli 30-vuotias nainen, joka ajelee todella paljon sekä töiden, että harrastusten puolesta. Kesät vierähtää myös moottoripyöräillessä. Olen myös ajellut ympäri maailmaa, maissa jossa ei ole mitään tietoa liikennesäännöistä. En ole elämässäni ajanut ensimmäistäkään kolaria, enkä saanut ylinopeussakkojakaan.
Eilen tapahtunutta:
Lähdin paikallisen suuren rautakaupan peruuttamaan, että saan autoni käännettyä. Kyydissä oli vanha äitini. Peruuttaessani huomasin taaempana ajoradalla ajavan auton ja jarrutin, että voin sen mentyä ohitse kääntää autoni. Liikkeellä ei ollut muita kuin tämä yksi auto joka ajeli vielä tässä vaiheessa hiljaa. Mies kuitenkin pysähtyi melkein heti mentyään ohitseni. Huomasin sen kääntäessäni autoni ympäri ja lähtiessäni ajamaan toiseen suuntaan. Tämä toinen auto käänsi u-käännöksellä autonsa ympäri ja kiihdytti kovaa perääni. Tyhjällä tiellä tuo kiinnitti huomioni. Auto ajoi aggressiivisesti lähelle perääni. En kuitenkaan pysähtynyt, koska pelästyin. Kerroin asiasta myös äidilleni. Jatkoin matkaani ja päätin pari pikkukujaa ristiin rastiin ja lopulta käänsin autoni yhden kaupan pienellä pihakaistaleella ympäri ahtaassa tilassa nopeasti ja tämä toinen auto teki saman tempun. Siinä vaiheessa pelästyin tosissani kun tajusin tämän hullun olevan perässäni. Lähdin ajamaan kohti kaupungin keskustaa ja mies roikkui perässäni. Valoissa menin paniikkiin ja huusin äitilleni etsimään ovien lukitusnappia. Koitin soittaa poliisille, mutta numero oli varattu. Lähdin ajamaan mies perässäni kohti poliisiasemaa. Vähän ennen poliisiasemaa mies muutti mielensä ja siirtyi viereiselle kaistalle. Koska pelästyin, enkä ajatellut selkästi niin lähdin ajamaan miehen perässä että saisin selville miehen henkilöllisyyden. Ajoin n. 5 minuuttia perässä ja lopulta sain selville miehen puhelinnumeron ja yritinkin soittaa tälle. Tässä vaiheessa alkoi tapahtua. Poliisi oli perässäni pysäytysvilkut päällä. Seuraava on keskustelumme ja tapahtumat sen jälkeen.
Pysäytin ja hyppäsin autosta paniikissa poliisien luo ja itkuisena ja paniikissa selitin että menkää sen sinisen Peugeotin perään, että mies seurasi minua ympäri kaupunkia. Tähän poliisi tokaisi, että sinusta tehtiin sama ilmoitus ja holtittomasta ajelustasi. Sanoin että minä en laske leikkiä, että minulla on miehen nimi ja äitini autossa voi todistaa. Hetken päästä nään Peugeotin ajavan samaan pihaan. Seuraava keskustelu käytiin välillämme:
Minä: mitä sinä oikein ajelit perässäni ja olin puolikuollut pelosta? (kysyin itkun ja pelon ja stessin sekaisella ulinalla)
Seuraaja: sinä meinasin peruuttaa kylkeeni rautakaupan pihassa.
Minä: älä edes viitsi, takanani oli ainakin 1,5 metriä tilaa ja väitätkö että en jarruttanut. Väitätkö tosissasi? Sinä lähdit ajelemaan minun perässäni. (korotin ääntäni ja ulisin samalla shokissa)
Poliisi 1: no eipäs huudeta ihan turhasta. Nyt tutkitaan auton paperit ja sinun ajokuntosi. Täällä tuli ilmoitus, että sinä ajelet aivan holtittomasti ja me tutkitaan se nyt.
Seuraaja: minun autoni kylkeen on ennenkin törmätty, enkä halunnut että nyt käy niin. (mies ajoi 90-luvun alun lommoisella Peugeotilla)
Tämän aikani kaivelin lompakkoni esille ja sanoin tälle seuraajalle auton toisella puolella, että minä en ollut lähelläkään autoasi, että älä viitsi. Ojensin lompakkoni poliisille.
-Poliisi 2: kaiva nyt vaan se ajokortti sieltä lompakosta ja lopeta se huuteleminen (poliisi oli ärsyyntynyt ja tiuskaisi)
Tässä vaiheessa minut myös puhallutettiin. Poliisit siirtyivät puhalluttamaan tätä seuraajaa ja minä aloin itkeä. Olin aivan paniikissa ja shokissa ja tärisin ja itkin, enkä saanut itseäni millään koottua. Koko kroppani kouristeli ja yritin saada edes hengitystäni tasaantumaan.
Seuraaja: minun autooni on törmätty ennenkin, tuohon noin ja sitten tänne taakse. Mies esitteli Peugeotinsa yksistä lommoista auton perässä.
Poliisi 2: niin hänkö tässä törmäsi tuohon kohtaan?
Seuraaja: ei törmännyt.
Tässä vaiheessa seuraaja alkoi tajuta ahdinkoni ja hysteerisyyteni kun itkin ja katseli minua vähän syyllisen näköisenä.
Seuraaja: minun autoon on vain törmätty ennen....
Poliisi 1: onko sinulla vaatimuksia tälle naiselle?
Seuraaja: ei ole
Minä: mitä te mua vainootte? Tuo mies lähti minun perään ajelemaan. Näinkö tää nyt menee?
Poliisi 2: minusta on nyt parempi että tämä asia jää nyt tähän ja kaikki jatkaa matkaa. Tämän sanottuaan polisii ottaa radionsa ja ilmoittaa johonkin että tilanne on ohi, että nainen on ajanut holtittomasti ja asia on tutkittu ja ajokunto tutkittu.
Vaikka olinkin paniikissa, ajoin muun liikenteen mukana ja aivan normaalisti. Kaikki ihan vain sen mukaan että olin peruuttanut parkkipaikalla ja mies oli luullut että peruutan pidemmälle ja menettänyt hermonsa.
Kai poliisi menetteli osaltaan oikein, mutta eipä kai siinä ole sitten mitään erikoista, että joku soittelee poliisin huvikseen paikalle että JOS olisi tullut kolari. Kukaan ei minua kuunnellut. Äitinikin pelästyi tosi pahasti.

12

3799

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mie vua

      Ei jumankeuta. Jos tuota rataa jatkat niin olet pian hoidossa psykiatriessa sairaalassa. Ota vähän iisimmin.

    • Norman Bates

      Kerran Lahdessa eräs auto seuraamaan ajoin tahallani Jokimaan raviradan parkkipaikalle nousin äkkiä autostani ulos ja "pikkasen"koulutin tuota seuraajaa eipä ole sen jälkeen jätkää näkynyt.

      • kallonkutistajaeukko

        ...yksi hörhö, mikä lie. Kerran ajoi ihan kotipihaan asti. Herätin mieheni, ja vaikka menimme molemmat ulos, seuraaja oli tupakilla pihassamme autonsa vierellä. Väitti paskiainen, että erehtyi muka henkilöstä. Ilmoitin sille, että alkaa vetää, jos haluaa välttyä kotirauhan rikkomiselta ja liikenteen vaarantamiselta. Meinasi nimittäin vierelle ajaen kiilata minut myös ojaan. Että kyllä näitä hulluja riittää. Poliisille ilmoitin rekkarin. Jatkoa lie seurannut.


      • 19
        kallonkutistajaeukko kirjoitti:

        ...yksi hörhö, mikä lie. Kerran ajoi ihan kotipihaan asti. Herätin mieheni, ja vaikka menimme molemmat ulos, seuraaja oli tupakilla pihassamme autonsa vierellä. Väitti paskiainen, että erehtyi muka henkilöstä. Ilmoitin sille, että alkaa vetää, jos haluaa välttyä kotirauhan rikkomiselta ja liikenteen vaarantamiselta. Meinasi nimittäin vierelle ajaen kiilata minut myös ojaan. Että kyllä näitä hulluja riittää. Poliisille ilmoitin rekkarin. Jatkoa lie seurannut.

        Juu, jatkoa lie seurannut. Poliisi todennäköisesti ilmoitti mielentervysviranomaisille, sinut.


    • jooeisekannata

      koskaan et tiedä jos kiusaat väärää Miestä saattaa sillä olla pesäpallomaila/ja mutka messissä, että sikäli kannattaa miettiä ketä seurailee/härnää. Ja jokainen kantaa vastuunsa tekemisistään, jos roikut puoli tuntia jonkun perässä autolla ja seuraat sitä joka paikkaan niin turha itkeä jos sillä jollain ei huumori olekaan samalla tasolla. Kukaan ei seuraa ketään puolta tuntia ihan vain vahingossa perässä ajellen, se on vainoamista ja kaikki ei ehkä pidä sellaisesta? Ja mistä tiedät onko se seuraaja tosissaan vaiko vain pelleilee, että kannattaa miettiä ketä seuraa vai kannattaako seurata ketään se on kato vähän kun 1x2 ei kannata vetää arvalla joku väärä ihminen voi suuttua.

    • Itigugj

      Kirjoitan, vaikka aikaa kulunut. Aloittaja, se mies seurasi sinua ja oli psykopaatti. Aika ovelasti käänsi tilanteen ja ilmoitti sinut poliisille. Sattui vielä olemaan puutteellisesti ja asenteellisesti toimiva Pollari.

      Ensi kerta jos tulee, tiedät että jäitä hattuun. Oikeasti ei kannata lähteä seuraamaan, koska siellä ratin takana voi olla todellinen Psyko.

      Aina pitää olla esittää näyttöä väitteilleen. Muuten on sinun sanasi toisen sanaa vastaan, eli pattitilanne.

      Olisit vaikka mennyt kotiin, ja jos seuraaminen olisi jatkunut, hankkinut näkymättömästä todistajia ennen kuin esität syytteet.

      Pointti on, että pitäisi mahdollisimman varhain kaikissa tilanteissa hankkia asialle useita todistajia. Useita sen takia, että aina joku todistaja osoittautuu epäluotettavaksi. Epävarma, enn muista, en ole ihan varma. Aina on niitäkin vinoituneita, jotka sitten kääntyvät todistamisellaan sinua vastaan.

      Eli koska elämme vinksahtaneiden ihmisten planeetalla, parasta olisi pyrkiä välttämään kaikenlainen riitely vinksahtaneiden kanssa. Syntyy vain enemmän riitelyä. Jo ensi kohtaaminen antaa osoittaa, että ongelmaa ongelman perään. Äkkiä karkuun vain.

      • Anonyymi

        Näin kyllä, Suomessa tuntuu olevan näitä joilla ei ole omaa elämää niin sitten kytätään ja osoittaudutaan henkisesti sairaaksi psykoksi ,kun keksitään mitä oudompia tarinoita samaan suuntaan menemisestä.Uskon ap ihan takuulla että se äijä valehteli.Sairaita riittää.Kerro aina jollekin tutullesi jos näin käy liian usein, noista ei tiedä mitä ne suunnittelee..rekkari ylös muina miehinä niin selviää ainakin kuka stalkkaa..varovaisuus on viisautta ja jos erehdyt niin aina parempi 👍ei jää ainakaan vaivaamaan..


      • Anonyymi

        Kaikista paras, Venäjällä on jo aikaa sitten ollut viisasta porukkaa, noin 30v sitten jo, in hommata, niin tajkalasiin, että etulasiin asennettava actioncam, niin jää aina todistusaineistoa ja sen kun esittää tarvittaessa, niin ei ole kellään seuraaja hörhöllä nokan koputtamista.

        Ai jaa, että lähtee seuraan varmiistaakseen ettei lommota hänen valmiiksi lommoista autoaan, just joo ja lehmätkin lentää.

        Näin neuvoi Lawetorder


    • Anonyymi

      Selviä avuttomien naisten vainoajia.

      Ei poliisia soiteta sen takia, että " meinataan ajaa kylkeen". Eiköhän näitä läheltä piti tilanteita synny koko ajan ympäri kaupunkia kun tuhansia kurvailee parkkipaikoilla.

      Täysin häiriintynyt mies ja tietenkin poliisi on miehen puolella.

      Ydinasia tilanteessa saattaa olla myös että alkutilanne oli RAUTAKAUPAN pihassa.
      Rautakaupoissa ei siedetä naisasiakkaita. Olen aina siellä asioidessani saanut halveksivaa kohtelua. Joten jos vainoaja oli kanta-asiakas tai jopa rautakaupantyöntekijä niin se selittää jo PALJON.

    • Anonyymi

      Tämä on täydellinen kuva yhteiskuntamme mielenvikaisuudesta. Se on täysin sattumaa kuka milloinkin joutuu vainottavaksi tai kiusattavaksi ja se juuri tulee TÄYSIN YLLÄTYKSENÄ mukavaan turvalliseen elämään tottuneille. Varsinkin kun vainoajaksi osoittautuu se virkamies jonka tulisi valvoa TURVALLISUUTTA niin se voi olla todellinen shokki kuten tälle kirjoittajalle.

      Kyllä tulee tämäkin nainen tulevaisuudessa aina pelkäämään poliisia !

    • Anonyymi

      Lahdessa näitä autolla seuraajia tuntuu olevan enemmänkin.

    • Anonyymi

      Pelottava tilanne. Olen kuullut että poliisi uskoo sitä jonka kanssa on puhunut ensin. Psykopaatti ehti käännyttää poliisin puolelleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6649
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4300
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2730
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1603
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1094
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1051
    Aihe