Terijoensalavan hävittäminen

tehtäväksi saaneena

Taloyhtiömme pihalta pitäisi hävittää 15 Terijoensalavaa, jotka on istutettu 3v sitten. Puut on istutettu aivan liian lähelle rakennuksia ja istutusvälit ovat liian pienet. Miten parhaiten pääsemme eroon puista ja myös niiden juurista?

8

2943

Vastaukset

 • Voi harmi! Niin hieno puu kuin terijoensalava onkin, ei se sentää todellakaan minne tahansa sovi. Sääli puita! Ottakaa niistä kuitenkin alkukeväästä oksia veteen juurtumaan, niin saatte uusia parempaan paikkaan.

  Kuolemaan ne saa vain kaulaamalla. Rungosta kuoritaan vähintään parinkymmenen sentin matkalta kaikki kuori pois. Keväällä ne todennäköisesti kuitenkin tekevät lehtiä normaaliin tapaan, koska rungossa ja oksissa on evästä varastossa. Kun nilan kautta kulkeva yhteys juuristoon on poikki, juuret eivät saa lehtien tuottamaa energiaa ja lehdet eivät saa maaperästä vettä ja ravinteita. Tuloksena on sekä maanpäällisen osan että juuriston kuolema. Kunnia terijoensalavien muistolle! R.I.P.

  • Kuinkahan kauan menee ennenkuin salavat ovat kuolleet tällä menetelmällä? Haavan kuolettamiseen menee kolme vuotta. Olemme miettineet myrkyttämistä Ekoplugilla, muita kasveja pihassa ei ole.


  • Tehtäväksi saaneena kirjoitti:

   Kuinkahan kauan menee ennenkuin salavat ovat kuolleet tällä menetelmällä? Haavan kuolettamiseen menee kolme vuotta. Olemme miettineet myrkyttämistä Ekoplugilla, muita kasveja pihassa ei ole.

   round up on kans hyvää tavaraa


  • Tehtäväksi saaneena kirjoitti:

   Kuinkahan kauan menee ennenkuin salavat ovat kuolleet tällä menetelmällä? Haavan kuolettamiseen menee kolme vuotta. Olemme miettineet myrkyttämistä Ekoplugilla, muita kasveja pihassa ei ole.

   Ehdottomasti kannattavinta on tehdä toimitus ilman myrkkyjä, kun se kerran on helposti mahdollista. En usko salavien olevan yhtä elinvoimaisia kuin itsestään paikalle kylväytyneet haavat.

   Itse en ainakaan omaan kotipihaani myrkkyjä laittaisi tässä tarkoituksessa. Puiden myrkyttäminen kun ei ole yhtä yksinkertaista kuin pienten rikkakasvien. Vaikeinta puiden poistamisessa on joka tapauksessa niiden kantojen ja juuristojen kaivaminen ulos maasta, jos haluatte istuttaa tilalle jotain muuta. Siitä ei pääse eroon vaikka myrkkyä käyttäisikin.


 • Minä kaulasin 40 cm ja taas seuraavana vuonna kaulasin vähän syvemmältä ja vielä pitemmältä vaan aina se onneton kasvoi. Lopulta sahasin juuresta poikki ja voitelin kannon Round-upilla - jo tokeni. Juurella ollut kukkapenkki oli täynnänsä salavan juuria, niitä sai nykiä vielä vuosien päästä kun eivät maatuneet sovinnolla. Pienelle pihalle en istuta enää ikinä!

 • Jos ei ne kolmea vuotta kauempaa siinä ole kasvaneet, niin eiköhän nuo vielä kaivamallakin pois saa (popcatilla ainakin lähtee, jos ei miehiä lapion varteen löydy). Itse ainakin yksinkertaisesti siirtäisin ne parempaan paikkaan.

 • Milloin salavat kannattaa leikata täällä Pohjanmaan korkeudella? Ovat taas ryöhähtäneet korkeiksi ja lehtiä varisee naapurinkin puolelle..

 • Itse sain 30v pihlajan, joka on todella sitkeä puu, kuolemaan kun moottorisahalla mahdollisimman lyhyeen kantoon ja musta 65 l saavi päälle vuodeksi. Ei saanut yhtään valoa joten ei pystynyt yhteyttäkään. Tosi helppo ja tehokas tapa.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  43
  1109
 2. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  584
 3. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  30
  452