Aihe

Terijoensalavan hävittäminen

tehtäväksi saaneena

Taloyhtiömme pihalta pitäisi hävittää 15 Terijoensalavaa, jotka on istutettu 3v sitten. Puut on istutettu aivan liian lähelle rakennuksia ja istutusvälit ovat liian pienet. Miten parhaiten pääsemme eroon puista ja myös niiden juurista?

8

3439

  Vastaukset

  • Voi harmi! Niin hieno puu kuin terijoensalava onkin, ei se sentää todellakaan minne tahansa sovi. Sääli puita! Ottakaa niistä kuitenkin alkukeväästä oksia veteen juurtumaan, niin saatte uusia parempaan paikkaan.

   Kuolemaan ne saa vain kaulaamalla. Rungosta kuoritaan vähintään parinkymmenen sentin matkalta kaikki kuori pois. Keväällä ne todennäköisesti kuitenkin tekevät lehtiä normaaliin tapaan, koska rungossa ja oksissa on evästä varastossa. Kun nilan kautta kulkeva yhteys juuristoon on poikki, juuret eivät saa lehtien tuottamaa energiaa ja lehdet eivät saa maaperästä vettä ja ravinteita. Tuloksena on sekä maanpäällisen osan että juuriston kuolema. Kunnia terijoensalavien muistolle! R.I.P.

   • Kuinkahan kauan menee ennenkuin salavat ovat kuolleet tällä menetelmällä? Haavan kuolettamiseen menee kolme vuotta. Olemme miettineet myrkyttämistä Ekoplugilla, muita kasveja pihassa ei ole.


   • Tehtäväksi saaneena kirjoitti:

    Kuinkahan kauan menee ennenkuin salavat ovat kuolleet tällä menetelmällä? Haavan kuolettamiseen menee kolme vuotta. Olemme miettineet myrkyttämistä Ekoplugilla, muita kasveja pihassa ei ole.

    round up on kans hyvää tavaraa


   • Tehtäväksi saaneena kirjoitti:

    Kuinkahan kauan menee ennenkuin salavat ovat kuolleet tällä menetelmällä? Haavan kuolettamiseen menee kolme vuotta. Olemme miettineet myrkyttämistä Ekoplugilla, muita kasveja pihassa ei ole.

    Ehdottomasti kannattavinta on tehdä toimitus ilman myrkkyjä, kun se kerran on helposti mahdollista. En usko salavien olevan yhtä elinvoimaisia kuin itsestään paikalle kylväytyneet haavat.

    Itse en ainakaan omaan kotipihaani myrkkyjä laittaisi tässä tarkoituksessa. Puiden myrkyttäminen kun ei ole yhtä yksinkertaista kuin pienten rikkakasvien. Vaikeinta puiden poistamisessa on joka tapauksessa niiden kantojen ja juuristojen kaivaminen ulos maasta, jos haluatte istuttaa tilalle jotain muuta. Siitä ei pääse eroon vaikka myrkkyä käyttäisikin.


  • Minä kaulasin 40 cm ja taas seuraavana vuonna kaulasin vähän syvemmältä ja vielä pitemmältä vaan aina se onneton kasvoi. Lopulta sahasin juuresta poikki ja voitelin kannon Round-upilla - jo tokeni. Juurella ollut kukkapenkki oli täynnänsä salavan juuria, niitä sai nykiä vielä vuosien päästä kun eivät maatuneet sovinnolla. Pienelle pihalle en istuta enää ikinä!

  • Jos ei ne kolmea vuotta kauempaa siinä ole kasvaneet, niin eiköhän nuo vielä kaivamallakin pois saa (popcatilla ainakin lähtee, jos ei miehiä lapion varteen löydy). Itse ainakin yksinkertaisesti siirtäisin ne parempaan paikkaan.

  • Milloin salavat kannattaa leikata täällä Pohjanmaan korkeudella? Ovat taas ryöhähtäneet korkeiksi ja lehtiä varisee naapurinkin puolelle..

  • Itse sain 30v pihlajan, joka on todella sitkeä puu, kuolemaan kun moottorisahalla mahdollisimman lyhyeen kantoon ja musta 65 l saavi päälle vuodeksi. Ei saanut yhtään valoa joten ei pystynyt yhteyttäkään. Tosi helppo ja tehokas tapa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   418
   22766
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   15022
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   383
   14642
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   10889
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   141
   5870