Laktoosi-intorelanssi

jhdj

Onko kellään muulla laktoosi-intorelanssia? Keksin neronleimauksen, mutta en uskalla toteuttaa sitä.. :/

Eli siis voin juoda ihan tavallista maitotilalta haettua maitoa, joka on vaan lypsetty ja laitettu ämpäreihin.
Niin valiolla on laktoositonta homogenoimatonta luomumaitoa ja tavallista laktoosista homogenoimatonta luomumaitoa.

Eli siis noille maidoille ei oo tehty mitään? Eli luulisi että voin juoda tuota halvempaa laktoosista homogenoimatonta maitoa, sillä voinhan juoda maitotilalta ostettuakin?

Onko tässä järkeä?

8

521

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ***

      Meijerissä tehdään maidolle monta muutakin käsittelyä kuin homogenointi. Se ei ole koskaan täysin samaa kuin tilamaito, vaikka olisikin luomua ym. Miejerit tietenkin kiistävät, että käsittely liittyisi oireisiin millään lailla, mutta aika monella on toisenlaista käytännön kokemusta asiasta.

      Herkkyys on kovin yksilöllistä, mm. jotkut sietävät luomumaitoa vaikkei tavallista. Voithan kokeilla varovasti eri versioita pieniä annoksia. Varaa jälkihoidoksi vaikka Disflatyl-nimistä vatsalääkettä, auttaa kaasuvaivoihin. Tai ainakin minulla auttaa, kestän jonkun verran maitoa mutta toisinaan sietoraja ylittyy.

      • niinn.....

        Myös laktoositon ja hyla maito on pastöroitu meijerissä samoin kuin tavallinen maitokin.Eli maitosokeri on pilkottu hylamaidossa.Mutta useimmat pystyy juomaan lypsettyä maitoa jota ei ole käsitelty.Myös hapan tuotteita kuten piimää kestää aika moni vaikkei maitoa pystykkään jomaan.


      • Jopas on
        niinn..... kirjoitti:

        Myös laktoositon ja hyla maito on pastöroitu meijerissä samoin kuin tavallinen maitokin.Eli maitosokeri on pilkottu hylamaidossa.Mutta useimmat pystyy juomaan lypsettyä maitoa jota ei ole käsitelty.Myös hapan tuotteita kuten piimää kestää aika moni vaikkei maitoa pystykkään jomaan.

        Tällaista taas.
        Perusoppitunti laktoosi-intoleranssista:

        Laktoosi-intoleranssi ei ole millään tavalla tekemisissä allergian kanssa. Maitosokeri, eli laktoosi muodostuu kahdesta sokerista, glukoosista ja galaktoosista, jotka ovat molemmat tärkeitä ihmiselle. Siten laktoosin hajomainen on elimistön tarkoituskin. Laktoosi-intoleranssi taas tarkoittaa sitä, että laktoosin hajottaminen ei onnistu, laktoosi jää suolistoon ja aiheuttaa siellä tyypilliset vaivat.

        Joillekin näyttää olevan vaikeaa ymmärtää ihan perusasioista ihmisen fysiologiasta. Kannattaisi olla hereillä edes peruskoulun biologian ja terveystaidon tunneilla.


    • ttppii

      Se maitotilalta haettu maito on täysmaitoa, jossa on rasvaa >4%.
      Se kaupan maito on rasvatonta, jopa punainen maito on ihan "joppia" oikeaan maitoon verrattuna.
      Rasva maidossa vaikuttaa tasoittavasti siihen laktoosiin, ja vähän ilmeisetsi rauhoittaa suoltakin.
      Tämä selittää sen miksi se maitotilan maito ei aiheuta vaivoja, ja kaupan maito aiheuttaa.

      • Prööts

        Ihan hyvä yritys, mutta metsään menee. Ihan heti siinä, että kaupassa on muutakin maitoa kuin rasvatonta. ja laktoosia on muuallakin kuin maidossa. Eikä tuo muukaan ollut luuloa pätevämpää


      • ttppii
        Prööts kirjoitti:

        Ihan hyvä yritys, mutta metsään menee. Ihan heti siinä, että kaupassa on muutakin maitoa kuin rasvatonta. ja laktoosia on muuallakin kuin maidossa. Eikä tuo muukaan ollut luuloa pätevämpää

        mutta ne kaupan "rasvaisetkin" maidot ovat melkoisen vähärasvaisia maitotilan maitoon verrattuna. Ja tuo väite koskeekin lievähköä laktoosi-intoleranssia.


      • Karjakko
        ttppii kirjoitti:

        mutta ne kaupan "rasvaisetkin" maidot ovat melkoisen vähärasvaisia maitotilan maitoon verrattuna. Ja tuo väite koskeekin lievähköä laktoosi-intoleranssia.

        Maidon rasvaprosentti vaihtelee aika suuressa haarukassa kun se lähtee lehmästä. Vaihtelu on eläinkohtaista ja riippuulisäksi vuodenajasta/ruokinnasta. Maidon rasvaprosentti on aiemmin vaikuttanut siihen, kuinka paljon tuottajalle maksetaan raakamaidosta. Keskimääräinen rasvaprosentti on 4,3. Täysmaidon rasvaprosentti on 3,5. Uskot siis, että 0,8 %:n rasvalisä on oleellinen ero?

        Mitä tulee jutusteluusi maidon rasvan ja laktoosi-intoleranssin oireilun yhteyteen niin se on edelleen pelkkää jutustelua. Voisit hiukan kohentaa pohjatietojasi lukemalla jotain yleisteosta (lukion biologia?) miten ruokaa ja ravintoaineita käsitellään ruuansulatuselimistössä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ominaisuutta arvostat eniten hänessä?

      Ihastuksessasi, rakkautesi kohteessa
      Ikävä
      148
      2503
    2. Miksi mies kääntyy poispäin

      Ja teeskentelee, ettei näe minua, kun törmäämme vahingossa? 🫣
      Ikävä
      180
      1748
    3. Kysy jotain kaivatultasi

      Laita tunnisteet molemmista
      Ikävä
      92
      1598
    4. Kerro kaivatustasi.

      1. Minkälainen koti 2. Ammatti 3. Ulkonäkö 4. Ikä
      Ikävä
      69
      1583
    5. Kesä, kesä!

      Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k
      Tunteet
      6
      1005
    6. Kai me nainen jollain tasolla tykätään

      Toisistamme kun tämä on kestänyt niin kauan
      Ikävä
      80
      958
    7. Minkälaisesta seksistä

      haaveilet kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      68
      891
    8. Tarkkanäköisyys

      Oon muuten pirun hyvä huomaamaan asioita! Senhän sä varmaan kyllä jo tiesitkin.
      Ikävä
      61
      856
    9. Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.

      Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes
      Maailman menoa
      188
      844
    10. Milloin viimeksi

      Tunsit perhosia vatsassa? 🦋🦋
      Ikävä
      61
      818
    Aihe