7vko+pitkä automatka

10-11h

Tuli yllättäen "tilaisuus" lähteä autoreissulle joka kestää n. 10-11h. Mietityttää kovasti matkanteko 7viikkoisen vauvan kanssa. Miten on muilla sujunut pidemmät matkat näin pienten kanssa?

Kauppa/kyläreissuja (30 min/suunta) pidempiä matkoja ei olla vielä kuljettu, mutta noilla matkoilla vauva yleensä nukahtaa heti tai viim. muutaman minuutin kuluttua..

11

850

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pää paisuu

      ihmeestä näitä oikein sikiää? Ja mitä näillä törpöille voisi vastata? Ja miksi pitää tehdä lapsia ja lähteä noin pienten kanssa jonnekkin hornaan ja vielä autolla? Eikö voi sanoa että ei kiitos kun meillä on pieni vauva kotona joka tarvitsee sitä?

      • hohhoi...

        Kyllä vauvankin kanssa voi matkustella, ei se sitä tarkoita että kaikesta muusta pitää luopua, jos saa vauvan! Eikä 10 tunnin ajomatka tarkoita sitä, että koko matka pitää ajaa yhtä kyytiä. Tottakai parin tunnin välein pitää pysähtyä tuollaisella matkalla, ilman vauvaakin, jos on vaikka vessahätä tai haluaa käydä syömässä välillä.

        Sulla ei taida itsellä olla lapsia? Mitähän ihmettä täälläkin palstalla teet, tämä on kuitenkin "Matkalla lasten kanssa" -palsta.


    • ongelmaton

      Mitä erityistä sujumista tuossa on? Noin pienelle on tärkeää, että on unta, lämmintä, tuttuja isän ja äidin ääniä ja että palvelu pelaa (eli tulee tissiä suuhun ja vaippa vaihdetaan). Miksei sitä kaikkea voi tehdä autoreissullakin? En ymmärrä, mikä ongelma tuossa on.

    • näyttää paisuvan

      ei voisi lähteä? Totta kai voi.

      Tarvitsee mitä? Sitäkö että nukkuu ja syö ainoastaan kotona? Hoh,hoijaa...

    • 10+6

      voit matkustaa tuon ikäisen kanssa vaikka Kiinaan, ei siinä mitään. Tenava nukkuu ja tyrkkäät olosuhteista riippuen evästankin suuhun tarvittaessa.
      En halua mitenkään nipottaa, mutta minusta tuon ikäisen tenavan paikka on yksiselitteisesti kotona, tutussa ja turvallisessa ympäristössä. Piste. Jos päätät kuljettaa vauvelia 10-11 tuntia autossa, kannat itse myös vastuun koko operaatiosta kaikkine mahdollisine seurannaisvaikutuksineen. Jos 10-11 tuntia tarkoittaa ajomatkaa, siihen pitää laskea mukaan vauvelin hoitamiseen kuluva aika. Ja se ei ole pelkästään vaipanaihtoa ja imettämistä, vaan läheisyyttä, mitä liki parikuukautinen jo tarvitsee.

      • rrrrrrrrr

        Meillä se ois ollu sulaa hulluutta lähtee noin kauas pienen kanssa. Vauva ei yhtään viihtyny kaukalossa ja jo vajaan 200km matka oli tuskaa kun huusi vain, nukkuja tuo lapsi ei oo ollu edes pienenä. Vasta isompana alko sujua pitkätkin matkat.


    • jääkiekkomamma

      Mutta muutamaa viikkoa vanhemman kanssa olimme asuntovaunumatkalla hänen ollessaan vauva.

      Välillä nukkui autossa, välillä itkeskelikin, välillä vain äimisteli. Ihan samalla tavalla kotonakin. Parituhatta kilometriä kertyi matkaa ja toki paljon pysähdyksiä (pidempiaikaisiakin) matkan aikana.

      Ei siinä mielestäni mitään ongelmaa ollut, onkin sitten paljon reissattu autolla jatkossakin eikä pidemmätkään matkat ole koskaan narisuttaneet lasta.

    • saanuska

      Meidän Miro oli 7-viikkoa kun mentiin mummulaan n. 3 tunnin ajomatkan päähän. Onnistuu varmasti hyvin pidempikin matka, jos asennoituu ettei ole kiire. Riippuu tietenkin vauvastakin meidän Miro on iso ja jäntevä vauva ja muutenkin hyvin kehittynyt, ettei ihan koko päivää enään sylissä olekkaan ja päivisin nukkuu muutenkin ainakin 4h unet.
      Meillä matkustaminen oli ainakin mukavaa yhdessä olemista ja seurustelua, kun itse olen vauvan kanssa takapenkillä. Automatkan suokimme pullosta niin ei tarvitse sen takia pysähtyä.
      Mutta niin meidän matka tosiaan oli vaan sen vauvan kanssa 3,5h. Mutta kaveri lähti täältä hämeenlinnasta lappiin mummulle yksin 3viikkoisen, 3v. ja 5v. poikien kanssa ja hyvin oli matka mennyt. Paljon olivat kuitenkin pysähdelleet ja viettäneet yhden yön hotellissa välissä.

    • tiedän

      Hyvin on sujunut ainakin meillä pitkät matkat! Meillä oli kans tyttö samaa ikäluokkaa kun matkustettiin reilu 8 tuntia autolla sukulaisia tapaamaan. Nehän vielä nukkuukin tuossa iässä paljon!
      Ei muuta kuin ruokaa ja vaippoja mukaan ja matkalle!! :)

    • ........

      Kesällä tarkoitus lähteä pohjoiseen, vauva olisi silloin 8 viikkoinen. 12 tuntia ajomatkaa, mutta aiotaan kyllä yöpyä välillä ja tietysti pysähtyä parin tunnin välein. Eli käytännössä ajoa olisi 6 tuntia/päivä tauot. En minäkään ymmärrä, miksi sen ikäisen vauvan kanssa ei voisi lähteä reissuun. Tottakai pitää huolehtia näin kesällä. ettei vauvan tule liian kuuma jne. En tosiaan osaa vielä vastata, miten matka käytönnössä sujuu pienen vauvan kanssa, kun ei reissussa ole vielä oltu. Mutta voisi kuvitella, että vauva lähinnä syö, nukkuu ja kakkii samalla tavalla kuin kotonakin ollessa. :)

      • Reissumutsi ja pojat

        Mekin oltiin Atlantin toisella puolella 9 kuukautisen ja 5 vuotiaan kanssa kolmen viikon "road tripillä" ja hienosti sujui. Kilometrejä tuli tuona aikana muutama tuhat, mutta kun ajettiin päivässä maksimissaan 4-5 h pätkiä, useimpina päivinä n. 200 km siirtymiä, ongelmia ei tullut lasten kanssa autossa istumisesta kun pääsivät välillä verryttelemään puistoihin ja muihin nähtävyyksiin.

        Rohkeasti vain tien päälle kun lapsi on vielä niin pieni ettei osaa kävellä - silloin jaksaa vain möllötellä kaukalostaan kaikkea ympärillä liikkuvaa eikä sen kummempaa viihdykettä tarvinnut keksiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      139
      5868
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3575
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1915
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1738
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1502
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1396
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1388
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe