Kuinka lyödä oikein?

Tiivi taavi

Tää on ehkä vähän tyhmä kysymys, mutta kuinka lyödään "just" oikein? Siis leffoissahan kun sankarille tulee riitaa jonkun kanssa, tai varsinkin jossain sarjakuvassa, niin näytetään vaan tällasta kuvaa:



http://www.joyjobs.com/esl/images/knock_out.JPG


Mutta siis oikeessa tilanteessahan isku voi mennä ties kuinka vinoon, ja käsi vääntyä ties miten paljon. Eli miten "ammattilaiset" saa piettyä käen suorassa(ilman siteitä) ja muutenkin iskee sillälailla sekä ruumiin painolla ja jalkojen ponnistusvoimalla, mutta silti rennosti?

18

6430

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pera

      ... Vastannut jo itse kysymykseesi. Ammattilaiset tekevät sitä ammatikseen ja ovat päivittäin harjoitelleet sitä. Vaikket ammattilaiseksi rupeaisikaan on ainoa tapa oppia lyömään oikein harjoittelu osaavan ammattilaisen johdolla.

      Enempää en aio rautalangasta vääntää, joten pallo on nyt sinulla.

    • phoenix82

      ekaks treenattiin perustekniikka kohdilleen hitaasti ja keveästi ilman voimaa. Tätä toistettiin kunnes se valui korvista ulos koko ajan voimaa lisäten.

      Sen jälkeen tekniikkaa toistettiin pistareihin ja etsittiin sitä voimakasta mut rentoa tekniikkaa, tätä toistettiin treeneissä ja sitten lisättiin vähitellen iskukombinaatioita ettei homma mene tylsäks, niitä treenataan aina. Ja keskitytään lähinnä vaan siihen rentouteen.


      Eli tosiasiassa se tekniikka on opetettu jokaiselle ja sitten sitä on treenattu kyllästymiseen asti ja vielä sen jälkeenkin, ja sitten sitä on treenattu lisää

    • T.K.

      Etköhän kuule menis jollekin nyrkkeilykurssille tai vastaavalle niin etköhän sieltä ne perusjutut oppis.
      Netissä surffailemalla tuskin kuitenkaan lyömään opit.

    • Jos

      Jaa, mutta onkos nyrkkeilyn lyönnit niitä ainoita oikeita lyöntejä? Voiko lyödä oikein jollain muulla tapaa tai jonkun muun lajin tapaan niin, että se on tehokasta?

      • T.K.

        Oliks toi mulle osoitettu?
        No kuitenkin, enhän minä nyt sitä tarkoittanut että nyrkkeily olis se oikea juttu. Mielestäni kirjoitinkin että "nyrkkeilykurssille tai vastaavalle" Siis jollekin kamppailukurssille.
        Jokaisen lajin lyönneissä on varmasti omat hyvät ja huonot puolensa. Sen mikä sopii itselle parhaiten saa varmasti selville kokeilemalla.


      • hyvästi

        Kyynerpää,varsta ,vasara ,kunvu ja ppm.


    • Hmm

      "Siis leffoissahan kun sankarille tulee riitaa jonkun kanssa, tai varsinkin jossain sarjakuvassa, niin"

      Kummallista tekstiä. Joo, leffoista ja sarjakuvista saa todella hyviä ongelmanratkaisumalleja. Sieltäkö niitä malleja ja tekniikoita etsit?

      Hohhoijaa...

    • munatonpasso

      Kannattaa kattoo pornoo

    • markkupmadehara

      Nyrkkeilyhanskalla lyöminen on ihan erilaista kuin paljaalla nyrkillä. Tuli vain mieleen että nyrkkeilykursseilla todennäköisesti oppii lyömään nyrkkeilyhanskoilla.

    • 100100101

      Siis muista nämä pidä ranne suorassa osuma tulee etu ja keskisormen rystysillä käännä hartiaa ja lantiota niin saat 10× voiman.

      • Ohjeistaja

        Muistaakseni Jack Dempsey opettaa Championship Fighting-kirjassaan lyömään alimmalla kolmella rystysellä.


      • tjaajaaa

        Täytyypä tarkistaa joskus, mutta joko niin oli, tai sitten olen lukenut saman väitteen, että kirjassa noin olisi ollut (aikaa siitä kun luin). Toki erikoinen neuvo, mutta muilta osin kirja on hyvä.

        Vois ehkä ajatella, että sivukoukku päähän tms. voidaan lyödä käsi enemmän koukussa tai sitten hieman kauemmas tuohon tyyliin, ja jos käsi on sidottu hyvin.. Tai ehkä niillä oli kunnon nyrkkiraudat sisällä.


    • Lyöminen

      No nyrkkeilyssähän on nyrkkeily hanskat. Hanskoja on kahdenlaisia kuten semmoiset hanskat missä ranteissa on tuki niin käsi ei pysty vääntymään ja sitten on semmoiset normaalit missä ei ole mitään tukea... Jos haluat oppia lyömään kannattaa hommata ihan nyrkkeily säkki ja rystysten päälle solmia sukat ettei rystyset verille mene

    • Sparraaja

      Kannattaa alkaa naputtamaan heikkoja lyöntejä ensin betoniseinään niin tulee kovuutta kädsiin niin ei tarvitse mitään..hanskat voi olla jos haluat ottelemaan. Kovat lyönnit lähtee aina vartalon kautta. Vähän kylkeä ja olkapäätä sivuille ennen lyöntejä. Jabit sitten kehittyy vaan kun hakkaa sitä säkkiä tarpeeksi kauan...katso nyrkkeilyvideoita..

    • jokososaat

      Joka kylältä löytyy kyllä nyrkkeilykerho. Älkää lähtekö yksiksenne leikkimään. Opitte paskaa tekniikkaa ja pahimmassa tapauksessa särjette itsenne. Älkää ikinä lyökö kovaa tai kiinteää vastaan, siinä on loukkaantumisen riski. Joko säkkiä vastaan tai varjoa.

      Nyrkkeilystä opit lyönnit ja Muay Thaista potkuja. Joissain lajeissa on liikaa tavaraa, jos haluat vain oppia vain perusjutut.

    • Anonyymi

      hakkaat vaan säkkiä vuoden joka päivä 2tuntia niin eiköhän ala kehitys näkyä!

    • Anonyymi

      Heikompi käsi pysyy poskea vasten suojaamassa leukaa ja lyönti kovenee kun käännät nyrkkiä lyönnin aikana 180 astetta. Ja lisää voimaa saa mukaan sillä että käännät koko kehoa nyrkin mukana. Helpoiten taju lähtee leuan alueelta joten kannattaa tähdätä sinne mahdollisimman paljon.

    • Anonyymi

      Kun lyöt niin puhalla ulos ja käännä lantiota niin tulee kovempi voima muista pitää ranne suorassa ja lyö leuan alle tai nenään keskisormen rystysellä niin menee keskittyminen vastustajalla ja sitten lyö kovaa leuan alle

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1681
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1309
    4. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1307
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe