jonka sain mummilta joskus.
Lihaperunalaatikko.
Suikaloi perunat ohkaiseksi siivuiksi, laita kerros pienen-vuokan pohjalle perunoita.
Ruskista sianliha suikaleet pannussa, mausta pippurilla ja suolalla, hiukan voi laittaa myös grillimaustetta.
Laita lihat perunoiden päälle.
Peitä lihat toisella kerroksella perunaliuskoilla.
Kiehauta vettä reilusti lisää lihaliemikuutio veteen ja kaksi kukkura lusikkaa jauhoja kiehauta, kaada laatikon päälle niin että ne peittyy.
Paista 200 ast. reilu tunti. Ja eiku syömään.
Resepti
39
503
Vastaukset
- Anjaniina
vaihtaa lihaksi savuporon ja sitten lisää hiukan kermaa, niinei paha ;)
- 0ree
poronliha olis ulkolaista, kiellettäisi sitä syömästä!
Poron- ja hirvenlihan dioksiini- ja PCB-pitoisuudet
Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran Oulun toimipiste koordinoi vuosina 2006 – 2008 poron- ja hirvenlihan dioksiini- ja PCB-tutkimushankkeen. Näytteet analysoitiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa (THL). Havaitut pitoisuudet olivat alhaisia. Korkeimmat dioksiinien ja PCB-yhdisteiden summapitoisuudet havaittiin porojen vasoilla, joissa ne olivat keskimäärin 3,2 pg TEQ (= WHO-PCDD/F-PCB-TEQ)/g rasvaa. EU:ssa ei ole asetettu poron tai hirven dioksiini- ja PCB-pitoisuuksille enimmäispitoisuusrajaa.
Nyt ovat korkeat dioksiiniarvot jo poron.ja hirvenlihallakin!
Kyllä myö osataan! - Anjaniina
0ree kirjoitti:
poronliha olis ulkolaista, kiellettäisi sitä syömästä!
Poron- ja hirvenlihan dioksiini- ja PCB-pitoisuudet
Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran Oulun toimipiste koordinoi vuosina 2006 – 2008 poron- ja hirvenlihan dioksiini- ja PCB-tutkimushankkeen. Näytteet analysoitiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa (THL). Havaitut pitoisuudet olivat alhaisia. Korkeimmat dioksiinien ja PCB-yhdisteiden summapitoisuudet havaittiin porojen vasoilla, joissa ne olivat keskimäärin 3,2 pg TEQ (= WHO-PCDD/F-PCB-TEQ)/g rasvaa. EU:ssa ei ole asetettu poron tai hirven dioksiini- ja PCB-pitoisuuksille enimmäispitoisuusrajaa.
Nyt ovat korkeat dioksiiniarvot jo poron.ja hirvenlihallakin!
Kyllä myö osataan!ei syödä joka päivä, harvoin hirveäkään.
Hyvässä muistissa on kun Tsernobylin jälkeen ihmiset ei uskaltaneet ostaa hirvenlihaa...saasteita kuulema.
Vähänpä ne ajatteli,että jo sitä on lihassa, on sitä kaikessa muussakin.
Vaikkapa kasvimaan salaatissa.
Minulla on kuitenkin sellainen käsitys, että ulkona, luonnossa kasvaneen elukan liha on jopa terveellisempää kuin navettaan ruokitun..
*hullun lehmän tautia muistellen* - 0ree
Anjaniina kirjoitti:
ei syödä joka päivä, harvoin hirveäkään.
Hyvässä muistissa on kun Tsernobylin jälkeen ihmiset ei uskaltaneet ostaa hirvenlihaa...saasteita kuulema.
Vähänpä ne ajatteli,että jo sitä on lihassa, on sitä kaikessa muussakin.
Vaikkapa kasvimaan salaatissa.
Minulla on kuitenkin sellainen käsitys, että ulkona, luonnossa kasvaneen elukan liha on jopa terveellisempää kuin navettaan ruokitun..
*hullun lehmän tautia muistellen*on kysymys dioksiinista, joka on supermyrkky.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Dioksiinit - -
0ree kirjoitti:
poronliha olis ulkolaista, kiellettäisi sitä syömästä!
Poron- ja hirvenlihan dioksiini- ja PCB-pitoisuudet
Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran Oulun toimipiste koordinoi vuosina 2006 – 2008 poron- ja hirvenlihan dioksiini- ja PCB-tutkimushankkeen. Näytteet analysoitiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa (THL). Havaitut pitoisuudet olivat alhaisia. Korkeimmat dioksiinien ja PCB-yhdisteiden summapitoisuudet havaittiin porojen vasoilla, joissa ne olivat keskimäärin 3,2 pg TEQ (= WHO-PCDD/F-PCB-TEQ)/g rasvaa. EU:ssa ei ole asetettu poron tai hirven dioksiini- ja PCB-pitoisuuksille enimmäispitoisuusrajaa.
Nyt ovat korkeat dioksiiniarvot jo poron.ja hirvenlihallakin!
Kyllä myö osataan!Paljonko luulet saavasi noita "myrkkyjä" ilmasta epätäydellisesti palamisen savukaasuista? Taitaa hirvi ja poro jäädä toiseksi!
- Sol57
0ree kirjoitti:
on kysymys dioksiinista, joka on supermyrkky.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Dioksiinithmmp...voihan pihkura. Mekin tuossa poronkäristystä just eilen syötiin. Sekö todella hyvää kun antaa hautua tarpeeksi pitkään...Tuota en tienytkään...Miksi kaikki hyvä aina kielletään...Mitenkäs nämä metsäsienet? Tiedätkö niistä....Sienet kun suurta herkkua meidänkin mielestä...
Eipä sitten Ekiltä mekään uskalleta tuota poronpaistia enää ottaa;)) Hänkö pohjoisen miehiä ja aina hirvimetsällä...käy...ja tuota paistia sitten joskus meillekin saakka..
tsau:Friidu - Anjaniina
0ree kirjoitti:
on kysymys dioksiinista, joka on supermyrkky.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Dioksiinitse tutkimus jota lainasit?
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/elintarviketietoa/vierasaineet/poron-_ja_hirvenlihan_dioksiini-_ja_pcb-pitoisuudet/
Tässä hiukan lisää.
http://liha.ruokatieto.fi/Suomeksi/Tietoa_lihasta/Laatu_ja_turvallisuus/Lihan_vierasaineet/Dioksiinit_ja_PCB-yhdisteet
ja tuossa siitä, miten sitä on kaupoissakin
http://www.ksml.fi/mielipide/artikkelit/kannattaa-suosia-suomalaista-ruokaa/304561
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/elintarviketietoa/vierasaineet/dioksiinin_saanti/
http://www.prokala.fi/www/fi/media-arkisto/index.php?we_objectID=74
Eli, kysymys kuuluu, kuinka tuolta voisi itseään varjella?
Ei mitenkään... - tosi onnn!
- kirjoitti:
Paljonko luulet saavasi noita "myrkkyjä" ilmasta epätäydellisesti palamisen savukaasuista? Taitaa hirvi ja poro jäädä toiseksi!
ei voi saada ilmasta! Sitä ei myöskään voi saada vedestä. Vedessä se on aina sitoutuneena kiinteisiin aineisiin. Esim. hiekkaan ja kivien pintoihin. Niistä me siirtyy pieneliöihin, ja sitä kautta ravintoketjuun. Itämeren dioksiini on suomalaista alkuperää!
- kotim. myrkky!
tosi onnn! kirjoitti:
ei voi saada ilmasta! Sitä ei myöskään voi saada vedestä. Vedessä se on aina sitoutuneena kiinteisiin aineisiin. Esim. hiekkaan ja kivien pintoihin. Niistä me siirtyy pieneliöihin, ja sitä kautta ravintoketjuun. Itämeren dioksiini on suomalaista alkuperää!
kiellettiin irlantilainen sianliha dioksiinin takia. Meillä halutaan kokea, että kotimainen dioksiini on vaarattomampaa.
http://www.uusisuomi.fi/asiasanat/dioksiini - silakaton
Sol57 kirjoitti:
hmmp...voihan pihkura. Mekin tuossa poronkäristystä just eilen syötiin. Sekö todella hyvää kun antaa hautua tarpeeksi pitkään...Tuota en tienytkään...Miksi kaikki hyvä aina kielletään...Mitenkäs nämä metsäsienet? Tiedätkö niistä....Sienet kun suurta herkkua meidänkin mielestä...
Eipä sitten Ekiltä mekään uskalleta tuota poronpaistia enää ottaa;)) Hänkö pohjoisen miehiä ja aina hirvimetsällä...käy...ja tuota paistia sitten joskus meillekin saakka..
tsau:FriiduSyötkö silakoita tai itämeren kalaa. Saat pienestä silakasta enemmän dioksiinia kun poron paistista.
- Sol57
silakaton kirjoitti:
Syötkö silakoita tai itämeren kalaa. Saat pienestä silakasta enemmän dioksiinia kun poron paistista.
Nooh, sitten;)) todella silakoista pidetään myös. Silakkafileepihvit meillä kovassa suosiossa myös, aina kun vain tuoreita fileitä saan..;))...vielä ollaan hengissä...;)) Tuo poro todella hyvää ei raasksi siitä kyllä hevin luopua...puolukkahilloa kun käristyksen kanssa ja perunamuussia...niih..;)) mikä sen maukkaampaa...Ja joskus, sitten vielä tuota itse paistia sekä hirveä että poroa...kun saadaan...mekin.
tsau: - Pirre*
Sol57 kirjoitti:
hmmp...voihan pihkura. Mekin tuossa poronkäristystä just eilen syötiin. Sekö todella hyvää kun antaa hautua tarpeeksi pitkään...Tuota en tienytkään...Miksi kaikki hyvä aina kielletään...Mitenkäs nämä metsäsienet? Tiedätkö niistä....Sienet kun suurta herkkua meidänkin mielestä...
Eipä sitten Ekiltä mekään uskalleta tuota poronpaistia enää ottaa;)) Hänkö pohjoisen miehiä ja aina hirvimetsällä...käy...ja tuota paistia sitten joskus meillekin saakka..
tsau:Friidudioksiinia, - eikös se ollu geesiumia mitä siitä Tsernopylin pamauksesta koitui maaperäämme. Dioksiini on vesistöjen riesa, esim. paperin valkaisu prosessien seurauksena joutuvat tehtaista vesistöihin..mereen jne..esim. meriemme silakoita ei pitäsi syödä kai liian usein, mutta sitä en tiijjä mikä on liian usein..:)
Poroissahan oli geesiumia muka liikaa, - jota joutui maaperäämme sen Tsernobylin räjähdyksen seurauksena
, ainakin esim. Japaniin ei kevannut hirviemme- eikä porojen lihat muutamaan vuosikymmeneen..muistaakseni oli niin.
Eli syö vaan se paisti hyvällä ruokahalulla..me on syöty sitä geesiumia 60 luvulta lähttiin neuvostoliiton atomipommi kokeiden seurauksena..en tiijjä onko vaikuttanut terveyteemme ja miten, kai niistä jotain tutkittua tietoakin löytysi jos viittis selata tuolta jostain... - Pirre*
Anjaniina kirjoitti:
se tutkimus jota lainasit?
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/elintarviketietoa/vierasaineet/poron-_ja_hirvenlihan_dioksiini-_ja_pcb-pitoisuudet/
Tässä hiukan lisää.
http://liha.ruokatieto.fi/Suomeksi/Tietoa_lihasta/Laatu_ja_turvallisuus/Lihan_vierasaineet/Dioksiinit_ja_PCB-yhdisteet
ja tuossa siitä, miten sitä on kaupoissakin
http://www.ksml.fi/mielipide/artikkelit/kannattaa-suosia-suomalaista-ruokaa/304561
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/elintarviketietoa/vierasaineet/dioksiinin_saanti/
http://www.prokala.fi/www/fi/media-arkisto/index.php?we_objectID=74
Eli, kysymys kuuluu, kuinka tuolta voisi itseään varjella?
Ei mitenkään...tulikin ihan virallista tietoa, - näköjään saavat sitä dioksiinia maallakin ruokailevat elukat.
Vaan mitähän yleensä pystysi syömään jos oikein tarkoiksi ruvettaisiin, esim. keskieuroopassa ja aasiankin maissa tuotetut elintarvikkeet, kuka niihen raskasmetali- ja tuholaistorjunta aine pitoisuuksia muka seuraa. Voijjaan ottaa joitain pistokokeita, mutta sanooko ne koko totuutta, - en oikein jaksa uskoa.
- kawe
*loota on mummon resepti. Leivinuunissa leipien jälkilämmössä, samoilla lämmöillä muutakin esim ruismarjapuuro. (ne ihanat perunapiirakat)
Haiku tulee ja niin hienot muistot, onneksi olen saanut elää senkin kohdan.- viivi-amaldiina
ja hyväkin vielä maultaan.
Ei ole kauan kun näin tein. - kawe
viivi-amaldiina kirjoitti:
ja hyväkin vielä maultaan.
Ei ole kauan kun näin tein.sattui Kalevalan päivälle ja Suomalaisen kulttuurin päivälle tämä resepti. Jotenkin, vaikka olemme tämän ajan ihmisiä, tuntuu vahvasti myös että nuo vanhat asiat sitovat meidät kulttuurimme perimään kiinni ja saa tuntemaan yhtäläisyyttä aiempiin polviin.
- Sol57
kawe kirjoitti:
sattui Kalevalan päivälle ja Suomalaisen kulttuurin päivälle tämä resepti. Jotenkin, vaikka olemme tämän ajan ihmisiä, tuntuu vahvasti myös että nuo vanhat asiat sitovat meidät kulttuurimme perimään kiinni ja saa tuntemaan yhtäläisyyttä aiempiin polviin.
Täällä Pirreltä sai sellaisen hyvän ruisleipäjuuren ohjeen, missä myös leipähiivajauhoja tuli joukkoon... nooh Heikunkeikulta sitten siihen juuren tuli Pohjalainen leipä eli sattui tuota Vaasan ruisleipää meilläkin olemaan...mitä tuohon varsinaiseen juuren laitoin...
Tuossa perjantaina kun tästä juuresta nyt sitten taas rusileipää leivoin...Niin mielessäni kävi tälläinen lämmin ajatus täällä Friidunkin sydämessä....sitäkö Satakuntalaista leipää nyt syödään, hiven siinä mukana Vaasastakin leivänjuurta....Ja Friidu itse monenpolven Stadilaisena....tämän leivän oma kätisesti leipoo.....Niin aika monikulttuurullenin ja maakunnallinen ruis- leipä nyt meilläkin;)) Ja tuo juuri kun todella hyvä ja maukas...;)) vaikka itse sanonkin...
Nooh, tätäkin keskustelua kun täällä käytiin....niinkö eikö siitä joku herneen ottanut nenäänsä...voihan itku...Itse kovin mielessäni tästä Pirren ohjeesta olin...ja ensimmäistä kertaa kun leipäjuuren minäkin tein...;)) oliko se joltain pois...? Tätä ihmettelen eikö positiivisia juttuja kuten nyt leivän leipominen saisi täälläkään aidosti jakaa....siis tällaista tietoa....
Onko pakko jonku oikeesti siihenkin ilkeillä....en oikein ymmärrä..tätä....;)) liekö kovin yksinkertainen tapaus minäkin...;))) ja jos, olenkin onko sekin joltain pois...?
tsau:Friidu viivi-amaldiina kirjoitti:
ja hyväkin vielä maultaan.
Ei ole kauan kun näin tein.Tätä ihanaa ruokaa silloin tällöin. Hyvä ja vanha resepti. Sen verran olen sitä muokannut että laitan sipulia joukkoon.
Tehkää ihmiset vanhanajan hyvää kotiruokaa! säilyttäkää vanhat reseptit.
- Kauhan varressa
Tulis vaan toisille kova ilta nälkä. Minä laitan ilman jauhoja ja kasvislientä sekä tomaatti murskaa. Tomaatti pyrekin käy. Valkosipuli myös mausteeksi. Jauhelihakin ruskistettuna käy myös, koko lihan korvikkeena.
- mustikkamans
ja vehnäjauhot kanssa.
Lihaperunasoselaatikko hampaattomien ruokaa.
Popsi popsi porkkanaa ja mansikkaa ja jätä jauhot elikoille!
'Mummokin aikanaan jauhovelliä sioille syötti ja perunaa muussas sekkaan! - näin se vaan on
mustikkamans kirjoitti:
ja vehnäjauhot kanssa.
Lihaperunasoselaatikko hampaattomien ruokaa.
Popsi popsi porkkanaa ja mansikkaa ja jätä jauhot elikoille!
'Mummokin aikanaan jauhovelliä sioille syötti ja perunaa muussas sekkaan!sikaa perunan kanssa.
- Pirre*
mustikkamans kirjoitti:
ja vehnäjauhot kanssa.
Lihaperunasoselaatikko hampaattomien ruokaa.
Popsi popsi porkkanaa ja mansikkaa ja jätä jauhot elikoille!
'Mummokin aikanaan jauhovelliä sioille syötti ja perunaa muussas sekkaan!peruna on hyvä- ja monipuolinen raakaine..
Mikä muka parempi, ne valkoisista jauhoista tehyt pastatko, vai valkeaksi kuoritut riisit..potatti se miehen tiellä pittää :) - "piive"
Pirre* kirjoitti:
peruna on hyvä- ja monipuolinen raakaine..
Mikä muka parempi, ne valkoisista jauhoista tehyt pastatko, vai valkeaksi kuoritut riisit..potatti se miehen tiellä pittää :)Suomalaisen perusruokaa. Mutta ei kovin trendikäs.
Pasta on nyt in. Mutta itse teen perunasta ruokaa lähes joka päivä. Sitä ei ohita riisit eikä pastat. - Pirre*
"piive" kirjoitti:
Suomalaisen perusruokaa. Mutta ei kovin trendikäs.
Pasta on nyt in. Mutta itse teen perunasta ruokaa lähes joka päivä. Sitä ei ohita riisit eikä pastat.pastaruoat on tietysti valmistaa, mutta ei perunan voittanutta - pastoja ja riisiä laitan ihan vaihteeksi välillä, joudun nimittäin keksimään vuodessa n. 700 ruokalajia..:)
- Pirre*
Pirre* kirjoitti:
pastaruoat on tietysti valmistaa, mutta ei perunan voittanutta - pastoja ja riisiä laitan ihan vaihteeksi välillä, joudun nimittäin keksimään vuodessa n. 700 ruokalajia..:)
Ehkä kummiskin ateriaa, ei ruokalajia...:)
tuttu resepti paitsi meillä laitetaan jauhelihaa siihen ja joskus sipulirenkaita. Vai olisiko toi meidän resepti joku merimiespata nimeltään.
- kawe
oikeata ruokaa ja tietysti vaatii hiukka aikaa kypsyäkseen. Olen käyttänyt bataattia muusiin mausteeksi ihan mukavan makuista myös.
"Lohkoperunat: leikkaa puoliksi ja sitten ne kolmeen osaan,
öljyä kipposeen, valkosipulia, yrttimaustetta, suolaa
lohkot leivinpaperille, pullasudilla mausteet pintaan ja
225 asteiseen uuniin n. 25 min
Helppoa ja hyvää salaatin ja vaikka pihvin kanssa.
Jauhelihalaatikko on merimiespata minunkin mielestäni............. - po.ttu
kawe kirjoitti:
oikeata ruokaa ja tietysti vaatii hiukka aikaa kypsyäkseen. Olen käyttänyt bataattia muusiin mausteeksi ihan mukavan makuista myös.
"Lohkoperunat: leikkaa puoliksi ja sitten ne kolmeen osaan,
öljyä kipposeen, valkosipulia, yrttimaustetta, suolaa
lohkot leivinpaperille, pullasudilla mausteet pintaan ja
225 asteiseen uuniin n. 25 min
Helppoa ja hyvää salaatin ja vaikka pihvin kanssa.
Jauhelihalaatikko on merimiespata minunkin mielestäni.............merimiespata/pihvit olivat pataruoka, jossa oli kokolihapihvejä, ennen laatikkoon lisäämistä pannulla ruskistettuja.
Jauhelihaperunalaatikko oli jauhelihaperunalaatikko. - merimiespata
po.ttu kirjoitti:
merimiespata/pihvit olivat pataruoka, jossa oli kokolihapihvejä, ennen laatikkoon lisäämistä pannulla ruskistettuja.
Jauhelihaperunalaatikko oli jauhelihaperunalaatikko.Joo, niin se oikea onkin, mutta nykyisin tehdään näitä ohjeita myös jauhelista, nopeampi ja edullisempi.
- po.ttu
merimiespata kirjoitti:
Joo, niin se oikea onkin, mutta nykyisin tehdään näitä ohjeita myös jauhelista, nopeampi ja edullisempi.
joskus ikuisuus sitten sitä viimeksi söin, oikeaa merimiespataa, mutta hyvää oli, vieläkin muistan.
- henrji
kawe kirjoitti:
oikeata ruokaa ja tietysti vaatii hiukka aikaa kypsyäkseen. Olen käyttänyt bataattia muusiin mausteeksi ihan mukavan makuista myös.
"Lohkoperunat: leikkaa puoliksi ja sitten ne kolmeen osaan,
öljyä kipposeen, valkosipulia, yrttimaustetta, suolaa
lohkot leivinpaperille, pullasudilla mausteet pintaan ja
225 asteiseen uuniin n. 25 min
Helppoa ja hyvää salaatin ja vaikka pihvin kanssa.
Jauhelihalaatikko on merimiespata minunkin mielestäni.............sekaan tuorejuustoa, ja juustoraastetta, niin tulee rapsakka pinta
- äimän.käki
henrji kirjoitti:
sekaan tuorejuustoa, ja juustoraastetta, niin tulee rapsakka pinta
kun lisätään juustoa ja kermaa, ei ihme, että vyöhönkin pitää lisätä reikiä. ;)
Ennen makaroniruokia usein katsottiin kieroon, nyt pasta on niin moternia, pelkkää jauhoa, ennen puren pottua. - henrji
äimän.käki kirjoitti:
kun lisätään juustoa ja kermaa, ei ihme, että vyöhönkin pitää lisätä reikiä. ;)
Ennen makaroniruokia usein katsottiin kieroon, nyt pasta on niin moternia, pelkkää jauhoa, ennen puren pottua.rasva ei lihota, tukkii verisuonet, vaan saahan ne perunat maistumaan niin hyviltä, että tulee ahmittua liikaa, ja ilman liikuntaa alkaa maha kasvaa.
- henrji
tai vaihtohetoisesti, tomaattisosetta, ja juustoa laitan perunalaatikkoon. Olisiko se sitten kerma jauheliha laattikkoa, tai tomaatti juustoperuna laatikkoa, molemmat on kyllä hyviä.
- HTZA
Perunoilla on kansa aina lihonut liikaa.
Saman roskan saat kun käyt mäkkärillä.
Muista sitten juoda litran limsa perään.- kawe
yksi vaihtoehto ruokavaliossa jossa kasvikset ja vihannekset sekä marjat ja hyvä leipä ovat mukana. Älä yhtään moralisoi meitä, kyllä me osaamme syödä ja limsaa olen juonut nuorena *lanninkina en edes muista milloin viimeksi.Mäkkäri voisi kuulua kuvaan jonain yönä kun krapula voisi muuten iskeä, ehkä kerran viiteen vuoteen.
- HTZA
kawe kirjoitti:
yksi vaihtoehto ruokavaliossa jossa kasvikset ja vihannekset sekä marjat ja hyvä leipä ovat mukana. Älä yhtään moralisoi meitä, kyllä me osaamme syödä ja limsaa olen juonut nuorena *lanninkina en edes muista milloin viimeksi.Mäkkäri voisi kuulua kuvaan jonain yönä kun krapula voisi muuten iskeä, ehkä kerran viiteen vuoteen.
"lievästi ylipainoinen" kuten perunan mussuttajat ovat, vetävät marjoja ja vihanneksia ja puolustavat läskejään sillä että syövät ihan terveellisesti.
Muuten, mehut ja marjat kasvattavat keskivartalolihavuutta, sitä vaarallisinta.
Ota aamulla Auringonkukkaöljyä ja Rypsiöljyä ruokalusikallinen, laita sitten ruokaa Kaalista (C-vit) pari kananmunaa (D-vit ja muuta) Ja lihaa (Prot.) siinä se. - Sol57
HTZA kirjoitti:
"lievästi ylipainoinen" kuten perunan mussuttajat ovat, vetävät marjoja ja vihanneksia ja puolustavat läskejään sillä että syövät ihan terveellisesti.
Muuten, mehut ja marjat kasvattavat keskivartalolihavuutta, sitä vaarallisinta.
Ota aamulla Auringonkukkaöljyä ja Rypsiöljyä ruokalusikallinen, laita sitten ruokaa Kaalista (C-vit) pari kananmunaa (D-vit ja muuta) Ja lihaa (Prot.) siinä se.hmmpp öhököti--....tätäkö ei hiilihyd. missä vaa rasvaa ja proteiinia ruokavaliota tämä Hatsa nyt ajaa takaa...Ei käy Teon kanssa emme tuohon sorru;))) Hauku vaa...Friidu hyppii ja pomppii nyt vedessä näiden ylimääräsiten kaloreiden pois saamiseksi ja välillä kelluu ihan mukavasti...hah;)) Tuo ruokavalio käy sydämen päälle ei sovi kaikille...menee suonet tukkoon....poks.
tsau:Friidu - Anonyymi
Sol57 kirjoitti:
hmmpp öhököti--....tätäkö ei hiilihyd. missä vaa rasvaa ja proteiinia ruokavaliota tämä Hatsa nyt ajaa takaa...Ei käy Teon kanssa emme tuohon sorru;))) Hauku vaa...Friidu hyppii ja pomppii nyt vedessä näiden ylimääräsiten kaloreiden pois saamiseksi ja välillä kelluu ihan mukavasti...hah;)) Tuo ruokavalio käy sydämen päälle ei sovi kaikille...menee suonet tukkoon....poks.
tsau:FriiduMiten tilanne nyt?
Irlantilainen jauheliha.
En katsonut tarkemmin kaupassa.
Voiko käyttää?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1113617
- 663257
Kuoleman pelko katosi
Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä4342724- 832543
- 852458
Toiselle puolikkaalleni
Sinulla ei taida olla kaikki nyt ihan hyvin? Minua itketti eilen kauheasti, sinunko itkuja itkin? Kyllä kaikki selviää j422154- 972113
Ei mun tunteet
ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil501792Kuhmolainen on selvästi kepun lehti
Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan221730- 121716