koirat hotkii ruokansa

aupuaaaaaa

millä saisin koirat syömään rauhallisesti kupeistaan??
aina kun annan nappuloita tai ihan mitä vaan ruokaa,niin koirat hotkivat sen kun hullut!!
hermot rupeaa menemään kun ei koskaan voi rauhallisesti syödä.

ja se että kun olen laittamassa koirille ruokaa,niin molemmat hyppii ja ulvoo kun ne tapettas ja sit kun kupin laskee maahan alkaa hotkiminen...


auttakaaaaaaa

10

4077

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meilläkin hotkija

      Meillä myös kolmas koira hotkii aivan uskomattomalla vauhdilla ruokansa. Jos koira on isokokoisempi kannattaa varoa hotkimista, ettei tule esimerkiksi joku vatsalaukun kiertymä tai vastaava.
      Riehaantumiseen kannattaa tehdä niin, että ennen kuin annetaan koiralle ruokaa, käsketään sen esim mennä istumaan tai maahan, niin että koira rauhoittuu. Odotetaan hetki ja vasta sitten annetaan ruoka, riehuvalle ja pomppivalle koiralle ei anneta ruokaa.

    • murrekka

      Jos niitä on kaks tai useampi, siinä syntyy sellainen kilpailutilanne. Ne ihan luonnostaan hotkivat, jottei toinen pääse osingoille. Siis se on ihan luonnollista käytöstä, vaikkei kumpikaan edes pyrkisi toisen kupille. Ne vaan yllyttävät toisiaan siihen. Siitä kertoo jo tuo että hyppivät innolla kun vaan ruokaa näkevätkin.

      Kiellä tiukasta se riehuminen ja riekkuminen. Ruoka ei mene kuppiin ennen kuin koirat istuu siististi paikallaa. Kuppi ei todellakaan mene maahan ennen kuin koiran istuu hiljaa paikallaan. Ja ruokaa ei oteta ennen kuin saavat luvan.
      Suosittelen lämpimästä että ruokit ne eri tiloissa, jos tilanne on tollanen riehakas ja sekava.

      Aiemmin meidänkin koira hotki. Alettiin antaa ruoka "väärälle puolelle kuppia". Eli käännettiin metallinen ruokakuppi ympäri. Kupin alapuolella oli sellanen ura, johon nappulat oli helppo laittaa. Koiran oli pakko syödä hitaammin, kun kuono ei kokonaan mahdu uraan, eikä nappulat ole yhdessä kasassa.
      Ruokailutilanne on muutenkin hyvin rauhallinen. Itse koetan olla hyvin jämäkkä, mutta tavallaan "tylsistynyt". Annan luvan ruuan ottamiseen aika hiljaisella, tylsällä äänellä yms. Meillä on ahmiminen jo loppunut, mutta suurin tekijä on varmaan koiran ikä :D Nyt 1,5 vuotiaana se on jo paljon fiksumpi murre ;)

      • fbgrgq

        osa omistajista jopa valitsee mahd ahneen pennun, koska se on ahneutensa vuoksi helppo kouluttaa eli ei se pelkkää pahaa ole. alussa sait hyvän neuvon miten kouluttaa. meillä yksi ahmatti ja se pitää vain kestää, ihana koira, eipä se ruokaa minun mahaani ahmi, joten älä siitä stressaa. syötä koiria vaikka eri huoneissa, voi helpottaa tilannetta, ei tietenkään heti, mutta pikkuhiljaa kun huomaavat ettei se toinen pääsekään osingolle.


    • SanttuJ.

      Ruokailun aloittamista voi rauhoittaa siten, et odottaa niin kauan et rekut rauhottuu. Ite olen opettanut oman koiran odottamaan lupaa ennen ruokakupille siirtymistä, jotta vältytään kaikenlaiselta vouhottamiselta. Aluksi voit esim. odottaa et meno rauhottu tai koira istuu ja annat vasta sitten ruoan. Kun tämä onnistuu voit siirtyä vaatimaan sitä, et koira odottaa esim. sanaa "ole hyvä". Jos koira yrittää karata kupille ennen lupaa, nosta kuppi ylös ja toista harjoitus.

      Ahmimiseen hyvä keino on esim. laittaa ruokakuppiin tennispallo. Koira joutuu väkisinkin esteen vuoksi hidastamaan ruokailua. Lemmikkieläinkaupoissa myös myydää ruokakuppeja, joissa on kartio keskellä. Nämä on juurikin suunniteltu hotkiville koirille.

    • ruokaa

      Koirillasi kuulostaa olevan ruoka-aikoina kova nälkä monestiko annat koirallesi ruoan? jos 1 kerran niin varmaan saattaakin alkaa hotkiminen ja hyppiminen kun on kova nälkä mutta kyllähän siinä hermot menee jos koirat ei anna laittaa ees ruokaa rauhassa oma koirani on Saksanmetsästysterrieri ja ei syö todellakaan hotkien ei syö hirveesti mutta kyllä sillon jos on kova nälkä mutta ei ainakaan hotki (oikeestaan säästelee).

      • koiruuteen

        Minun koiranikin säästelee aina ruokaansa ja nauttii sen annoksesta.


    • Eläintenhoitaja:)

      Jos koira hotkii, levitä ruoka laajalle alueelle. Esim pienen koiran ruoka tavalliselle lautaselle tai iso ruoka esim uunipellille. Näin ei saa niin paljoa ruokaa kerralla ja voi hotkia.

      Koiran hampaisto ei ole tehty pureskeluun, vaan se yleensä nielee purematta kaiken.

      Kaksi koiraa kilpailevat ruuasta. Ruoki eri tiloissa, ja päästä yhteen vasta kun molemmat ovat syöneet ja olet poistanut kupit. Ajan kanssa he oppivat, ettei tarvitse hotkia.

      Kyllästyin itse koirieni ylivilkkauteen tehdessäni ruokia, vaikka pieniä ovatkin. Yhtenä päivänä käskin ne seinää vasten istumaan ja kahdessa päivässä oppivat täydellisesti homman. En edes mene jääkaapille, ennen kuin käsken ne "seinä"-käskyllä paikoilleen. Istuvat siellä niin kauan kunnes ruoka on valmis (siis pari minuuttia) ja käskystä saavat tulla. Sitten eri huoneisiin ja vielä istuminen ja silmiinkatsominen ennen ruokailun aloittamistal.

      • ny 2 urosta

        Meillä totutettiin meen seropi heti pentuna siihen, että sillä on aina ruokakupissa napsuja. Lisksi annoimme vävänväliä (noin kerran päivässä) ruuantähteitä. Hän syö nekin maltillisesti. Nyt otimme koissulle kaveriksi täysikasvuisen koiran, jota on syötetty määrältä 2 kertaa päivässä. Mietimme, että mitäs ny kun edellinen omistaja sanoi, että pitää ehdottomasti antaa määrältä muuten hotkii kaiken minkä antaa.
        No kun toin uuden asukin taloon oli ruokakupissa napsuja ja lisäksi laitoimme viereen hänelle toisen kupin mihin laitoimme iltaruuan verran napsuja. No eihän pojat oikein kerinneet keskittymään ruokaan kokoiltana, kun piti viipeltää ja tutustua toisiinsa (paini kokoillan yhteensaakka) Aamusti oli kupissa edelleen ruokia jäljellä. Pistin sitten molempiin kippoihin vielä uuden koiran aamuruuan verran vanhan päälle. Ilmeisesti hän ymmärsi, että uudessa kodissa on aina ruokaa (napsuja) saatavissa ja sitä syödään kun on nälkä. Nykyään annan lisäksi kerran päivässä sekoituksen, jossa on noin puolet napsuja ja puolet kotikuokaa sekä ruokalusikallinen öljyä. Aluksi uudempi koira hotki lautasen muutamassa sekunnissa, kun taas tämä mikä on tottunut ikänsä ettei ruoka lopu syömällä, naatiskelee ruokaansa pikkuhiljaa. Nyt on menty noin kk ja vieläkin uudempi koissu syö noin 3 kertaa nopeemmin kuin vanha, mutta ei enään hotki ja sen jälkeen syö seropin jämät, joka harvoin syö lautasensa tyhjäksi. Eli näin on menty nyt kk ja vielä ei ole näkynyt uudessa koirassa lihoamisen merkkejä (vaikka saisikin) ja turkki on vaan paremmassa kunnossa sekä koira muutenkin reippaamman oloinen.
        Mitä olen seuraillut napsukipalla käyntejä, niin näyttäs riittävän hyvin se annos minkä edellinen omistajakin antoi.


    • kultakala...

      Jos hermot menee jo siitä, että koira hotkii ruokansa, niin suosittelen vaihtamaan kultakaloihin tai hankkimaan jotain muuta täytettä elämään.

      Kaikenlaista...

    • ulostetukos

      rankkuri tulee sun kotiin ja vie sun koiran

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe