Mitäs öljyä

Staffisti

se olikaan kun kannatti koiralle antaa? Siis ihan ruokaöljyistä.
Aikaisemmin söi erittäin aktiivisen koiranruokaa ja sai tarpeksi siitä rasvaa, mutta nyt kiveksettömänä syö paremmin joten ollaan siirrytty normaali aktiivisen murkinaan. Vaan siinäpä ei rasva riitä pitämään ihoa tarpeeksi "kosteana" eli hilseilee..

41

39975

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Salme

      Kylmäpuristettu rypsiöljy on hyvää.

      Myös helokkiöljyä voi antaa, jos on iho-ongelmia.

      • Anonyymi

        Ehdottomasti kantaa antaa lohiöljyä.


    • Outi

      Voit antaa tavallista ruokaöljyä ihan hyvin. Lemmikkieläin kaupoista saa myös öljyä, mutta on tietysti kalliimpaa...

      • Siiri

        Tavallista ruokaöljyä ei kannata antaa, koska siinä ei ole tarpeellisia hyviä rasvahappoja. Anna vain kylmäpuristettua öljyä.


    • Staffisti

      Pysyttelen ihan tuossa ruokaöljyssä.. Eläinkaupan öljyjä joskus kokeiltu ja lopputulos oli silloin sama kuin näillä halvemmilla :)
      (edesmenneen kissan kanssa)

    • koiratyttönen

      maissiöljyä. toki jos on allerginen on parempi olla antamatta =), mutta tiedän kyllä monta koiraa, jolla on maissiöljystä ollut valtavasti apua. omallani tosin menee vatsa siitä sekaisin, joten meillä se on jouduttu jättämään pois. ainut maissiöljyn ongelma on se, että sitä ei tahdo löytyä mistään..

      • ???????

        anna joko oliiviöljyä tai helokkiöljyä.


      • Lohiöljyä
        ??????? kirjoitti:

        anna joko oliiviöljyä tai helokkiöljyä.

        Eläinlääkäri kehoitti käyttämään lohiöljyä koirilleni hilseilevän ihon hoitoon.


    • seropi

      Itse olen antanut koiralleni tavallista ruokaöljyä. Rypsi/rapsi öljy on ihan ok :) Ei tarvi olla mitään kylmäpuristettua. Samat aineet on tavallisessa, vaikka osa väittääkin toista. (ei ne mihkään katoa). Annan myös välillä auringonkukkaöljyä ja oliiviöljyäkin. Turkki pysyy hyvässä kunnossa. Kannattaa myös antaa koiralle kalaa (ei raakaa) Siinnä on myös aineita jotka pitävät turkin hyvänä ja kiiltävänä :) Eipä ole koiraani vaivannut ikinä hilseily ja huono turkkisuus. Kehuja vain on tullut =)

      • Maria

        Tässäpä erittäin asiantunteva artikkeli lyhenneltynä:

        "Kotimaisessa rypsiöljyssä on vähemmän tyydyttyneitä rasvahappoja kuin oliiviöljyssä. Lisäksi rypsiöljyssä on runsaasti terveellistä linoleenihappoa (omega-3), jota oliiviöljyssä on vain hitusen. Rypsiöljyssä on myös huomattavasti enemmän E-vitamiinia kuin oliiviöljyssä."

        "Rypsiöljyn terveellisyys perustuu sen erittäin matalaan tyydyttyneiden rasvahappojen määrään. Lisäksi siinä on runsaasti ns. tyydyttymättömiä öljyhappoja. Rypsiöljy sisältää myös merkittäviä määriä elimistölle välttämättömiä rasvahappoja (linoli- ja alfalinoliinihappo). Näitä elimistö ei pysty itse valmistamaan, vaan ne on saatava ravinnosta. Rypsiöljy on myös erinomainen E- ja K-vitamiinien sekä muiden rasvaliukoisten vitamiinien lähde."

        "Rypsiöljyn valmistusmenetelmä vaikuttaa sen rasvahappokoostumukseen. Kylmäpuristettu rypsiöljy sisältää tyydyttymättömiä rasvahappoja n. 95 %. Näistä hyvälaatuisista rasvahapoista 62 % on yksinkertaisesti tyydyttymättömiä. Tavallisen rypsiöljyn valmistuksessa käytetään liuottimia ja kuumennusta.

        Kuumennus vaikuttaa haitallisesti rypsiöljyn ominaisuuksiin lisäämällä sen hapettumista ja tuhoamalla tärkeitä vitamiineja. Siksi tavallinen rypsiöljy sisältää enemmän rasvahappojen hapettumistuotteita ja vähemmän vitamiineja kuin kylmäpuristettu rypsiöljy.

        Kylmäpuristettu rypsiöljy ei myöskään sisällä haitallisia trans-rasvahappoja, jotka lisäävät veressä olevaa kolesterolipitoisuutta. Kylmäpuristettuun rypsiöljyyn ei lisätä mitään, eikä siitä poisteta mitään. Esimerkiksi kyläpuristettu rypsiöljy sisältää lesitiiniä, kun sen sijaan tavallisesta rypsiöljystä lesitiini poistetaan valmistuksen yhteydessä."

        Lisää tietoa löydät täältä:

        http://www.kuntolehti.com/kirjasto/ravinto/rypsioljy.html

        Itse käytämme sekä koiramme ruuassa (lorautamme hiukan kerran viikossa koiran ruokaa, muuten ahmisi koko kupillisen ruokaa pitäessään öljyä niin herkullisena) että omassa ruuanlaitossamme kylmäpuristettua rypsiöljyä. Katua ei ole tarvinnut sillä terveytemme on hyvä ja samoin on koirammekin. :-)

        Tässä vielä kotimaisen rypsiöljyn sivut:

        http://www.virgino.net/terveys2.html


    • Pinja

      Se ei kuulu niihin normaaleihin ruokaöljyihin, mutta on todella hyvää hilseilevälle iholle. Käsittäkseni siinä on enemmän E-vitamiinia ja omegarasvahappoja, kuin kasviöljyissä - joka tapauksessa, koira käyttää eläinrasvat paremmin hyväkseen kuin kasvirasvat.
      Omalta koiralta hilseily loppui, kun lisäsin lohiöljyä ruokaan.

      Lohiöljyä saa luontaistuotekaupoista (ihmiselle tarkoitettua mutta koirallekin menee), Kennelrehun autosta ja maatalouskaupoistakin kuulemma saattaa löytyä, eläinrehuosastolta :)

      • ..

        Joidenkin lähteiden mukaan koira ei käytä yhtään paremmin eläin kuin kasvirasvoja. Nämä on niitä uskomus asioita ja varmaan osittain lemmikeille suunnattujen tuotteiden virheellisiä mainoksia (mihin mikään laki ei puutu)...

        Meillä koirat on syöneet aina tavallista ruokaöljyä, ny olisi tarkoitus alkaa testaaman onko tuolla kylmäpuristetulla versiolla jotain vaikutusta...


    • ainoastaan.
    • Entäpä oliiviöljy?

      Tutun koiralle eläinlääkäri oli kieltänyt moneen kertaan antamasta oliiviöljyä. Oma koirani sen sijaan on saanut oliiviöljyä n. vuoden verran, eikä mitään haittavaikutuksia ole ainakaan havaittu. Onko siis oliiviöljyssä jotain koiralle haitallista vai onko rypsiöljy tms. vain parempaa koostumukseltaan?

      • Käskeppä kysyä siltä lekurilta,miksi sitä oliiviöljyä ei pitäisi antaa...
        Ihan kiinnostaa moinen.
        En itse siitä mitään haitallista ole keksinyt,ja meillä useat koirat sitä saaneet vuosikaudet.Jokaisessa öljyssä on omat hyvät puolensa.Toisessa jotain ja toisessa toista.
        Itse olen käyttänyt öljyjä vähän vuorotellen,pullo toista ja pullo toista.Kuin myös oliiviöljyä ja rypsiöljyä.
        Kalaöljyssä sitten hieman eri jutut ja hyvät puolet.


    • .....

      olen jostain joskus lukenut että oliiviöljyä ei saisi koiralle antaa. en muista miksi, kun en muista lähdettäkään. en ole antanut, koirat saavat kylmäpuristettua ruokaöljyä ja auringonkukkaöljyä.

      • sdf

        Sama juttu, jostain olen myös saanut tiedon, että oliiviöljyä ei koiralle saa antaa.
        En myöskään muista mistä sen luin/kuulin.


    • -Pellava-
      • Agrimarketista saa vielä edullisemmin ;)
        Tosin aika iso pränikkä on otettava.


    • daidei

      Tavallista ruokaöljyä ei saisi antaa koiralle koska se sisältää A-vitamiinia joka ajan kanssa kertyy koiran maksaan ollen näin haitallista koiralle. Kylmäpuristetussa rypsiöljyssä sitä vitamiini A:ta ei ole.

    • DYIJYDYDYNDYN

      No hitto kohta on meikäläisenkin maksa täynnä A:ta. AUTTAKAA!!!

    • kylmäpuristettua

      Edullista öljylisää koiralle saa sekoittamalla kylmäpuristettua rypsiöljyä, hamppuöljyä ja pellavansiemenöljyä keskenään.

      Myös Viacutan ja Eforion ovat hyvä öljyjä koiralle kuten myös kalaöljyt,

    • ohmycollie

      Meillä pallienpoiston jälkeen alkoi jatkuva karvanlähtö. Ja rypsiöljyä sai varmaan vuoden verran eikä mitään tehoa.. Nyt on kokeilussa ihan turkkia varten jokin kalasekoiteöljy, saas kattoo.... Siirryn kyllä halvempaan lohiöljyyn jos tämä osoittaa edes jotain tehoa...

    • öljyvä

      Suosittelen tilaamaan koiran lisäravinteet suoraan netistä osoitteesta www.iherb.com

      -toimitus suoraan kotiovelle
      -hinnat HUOMATTAVASTI edullisemmat kuin Suomessa
      -pystyy maksamaan mm Visa electronilla
      -ensimmäisen tilauksen yhteydessä kun kysytään alennuskoodia niin syötä koodikenttään PEK241 niin saat 5 dollarin alennuksen!

      Löytyy PALJON TUNNETTUJA LAATU MERKKEJÄ vain PALJON HALVEMMALLA KUIN SUOMESTA!

    • hjt3

      Tämä öljy on ihan huippua ja pullossa 500ml Pellava-Camelina-öljy

    • Pellavainen83

      Koiralle ei saisi antaa öljyä ympärivuotisesti, rasvoittaa suolistoa.
      Itse käytän kuureina, keväällä ja syksyllä (karvanlähtöaikaan) pellavansiemenöljyä.

      • molossi ei rek

        Rasvoittaa suolistoa?Ja mitenkähän tämä sitten ilmenee ja mihin tällainen perustuu?


      • höpsistä
        molossi ei rek kirjoitti:

        Rasvoittaa suolistoa?Ja mitenkähän tämä sitten ilmenee ja mihin tällainen perustuu?

        Nää on näitä legendaarisia juttuja ruokinnasta, täyttä hölönpölöä :D


    • kiinnostunut1

      Onko kukaan antanut koiralle Elixi pellavansiemenöljyä? Jos niin minkälaisia kokemuksia teillä on kyseisetä öljystä?
      100g Sis omega3 59g, omega6 14,9g ja omega9 13,8g.

    • Olenko_väärässä

      Hamppuöljy kylmäpuristettuna vie noita muita öljyjä mennentullen ja meidän eläimet (kissat ja koirat) tykkäävät öljystä ja hampunsiemenrouheesta (huhmarilla tehty) todella paljon. Jokainen voi arvoja itse vertailla ja vielä olisi tämä idätetty kylmäpuristettu hamppuöljy, mutta en ole itse kokeillut vaikka jotkin tahot tätä idätettyä öljyä hehkuttavat.. Suosittelen kaikkia kokeilemaan hamppuöljyä lemmikeilleen.

    • lohta

      Lohiöljyä, ei mitään rypsejä.

    • Cara-2017

      Eläinlääkärin suosituksesta apteekista Nutrolin ravinto öljyä.

      • Manch

        Nutrolin on ihan hyvä mutta turhan kallis mun mielestä. Halvemmalla pääsee perusöljyillä ja vitamiineilla samaan tulokseen.

        Ite annan lohiöljyä ja jos se on loppu niin auringonkukka- tai rypsiöljyä, eli niitä perus paistorasvoja. Välillä myös kausia etten anna mitään öljyjä, kun ei varsinaista tarvetta aina ole. Turkin kiilto vain hiukan vähenee ja talvella saattaa vähän hilseillä ilman öljylisää.


    • Anonyymi

      Mites olis vaikka avokadoöljy, sitä saa ainakin luontaistuotekaupasta.
      Onko turhaa rahan tuhlausta?

      • Anonyymi

        Avokadoa ei saa antaa koiralle, joten en myöskään antaisi avokadoöljyä.


    • Anonyymi

      Polttoöljyä, raskasöljy on kans tehokasta

    • Anonyymi

      Paloöljy

      • Anonyymi

        Juu, ota idari iso kulaus


    • Anonyymi

      Kalanmaksaöljyä tai risiiniöljyä.Molempia olen ruuan seassa naapurin irrallaan oleville koirille lihapalan kanssa antanut.Eivät ole sen koommin haukkuneet naapuritontillakaan?

    • Anonyymi

      Mikä vain maaöljy.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe