Propun, ruuvin ja reiän koko

jesser

Jep eli poraan betoniseinään kiinnikkeitä 10 kg hyllylle. Jos laitan 5mm ruuvit niin tarvitaanko myös 5mm proppu? Entä minkäkokoisella terällä reikä pitäisi tehdä, 4mm? Ja bonuskyssäriksi vielä että mistä tunnistan nimenomaan betoniin uppoavan poranterän? Tattis!

16

40304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • santtu1975

      5mm halkaisijaltaan olevia, niin tarvitset niihin jo 8mm propun. Myös 6mm proppu ja 4mm ruuvi on hyvä yhdistelmä.

      Reikä seinään tehdään vastaavasti joko 8mm tai 6mm terällä.

      Kiviseinäterän tunnistat terän kärjessä olevista, juotetuista kovametallipaloista.

      Kiviseinään (betoni) porataksesi tarvitset tuon kiviterän lisäksi porakoneen jossa on iskutoiminto (kiviseinäterän "syöminen" perustuu osaltaa juuri tähän iskuvaikutukseen), eli tavallisella porakoneella et saa kiviseinään reikää aikaiseksi, vaikka sinulla kiviterä olisikin.

    • MM

      Vasta kuudes viesti oli asiallinen vastaus, mutta kiitos siitä. Muut viestit olivat antajansa näköistä ulostetta.

      Tarvitsi vain varmistaa, sopiiko 6mm proppuun 4mm ruuvi ja halusin varmistaa asian.

      • kari789

        Kuuden millin proppuun menee sekä 4mm että 5mm ruuvi. Jos ripustat jotain kevyempää, niin 4 mm riittää, Jos jotain painavampaa eli vaikka 10 kg hylly ja sen päälle vielä runsaasti tavaraa, niin laittaisin 5 mm ruuvit.

        Noita kiviseinäporakoneita on kahta eri lajia. Iskuporakone ja poravasara. Poravasara on tehokkaampi. Jos on tosi kovaa betonia ja kehno iskuporakone, niin ei silläkään tahdo saada reikää.

        Ja niitä kiviseinäporia (=poranteriä) on myös kahta eri lajia. Se pää, joka kiinnittyy porakoneeseen on joko suora ja sileä tai uritettu eli sds . Iskuporakoneessa on noista jompikumpi ja poravasarassa kait aina sds .


    • Uusavutonkin

      Kiitos toisenkin "uusavuttoman" puolesta joka ei halua pilata betoniseinää epävarmuudella. Internet on fiksu, mutta kaikki käyttäjät valitettavasti eivät.

    • h30

      Nykyään ruuvipaketeissa on mainittu, minkä kokoiset proput ja poranterät kyseiselle ruuville sopivat sekä usein myös kuormitustietoja. Samoin poranterissä on merkinnät joista selviää mitkä soveltuvat puulle, metallille, betonille jne. Joten eikun vaan rautakauppaan ostoksille.

      • SuoLipalsta

        Nämä samat asiat olisi voinut kysyä rautakaupan spedeltä, niin olisi jäänyt muutamalta nettispedeltä kuittailut vähemmälle. Jälleen kerran on todistettu, että jos täällä kysyy jotain, niin vastauksista suurin osa menee asiattomuuksien puolelle.


    • Jake23

      Mikäs muuten sitten neuvoksi, jos poraa epähuomiossa liian suuren reiän propulle. Millä voisi reiän täyttää, jotta voisi porata uudelleen.

      Toiovottavasti satelisi vain asiallisia vastauksia. :)

      • Masse

        Terve Jake

        Jos poraat liian ison reiän, pitää reikä täyttää jollakin täyteaineella ja sen jälkeen porata siihen uusi reikä. Ota ensin pölyimurilla pölyt pois reiästä ja laita sitten vaikka kemiallista metallia http://www.virtasenkauppa.fi/tuote/9850/plastic-padding/kemiallinen-metalli-210g_130ml ja anna sen kovettua. Muitakin vastaavia, ehkä paremmin tarkoitukseen sopivia aineita on olemassa. Kun täyteaine on kovettunut, voit porata siihen sopivan kokoisen reiän. Täyteaineen pystynee poraamaan tavallisella poranterällä ja ilman iskua, tarkista se käyttämästäsi aineesta.


      • avarrusta

        Mä tein tälviisteen, kun tuli liian iso reikä. Porasin 8 mm terällä reiän isommaksi ja laitoin 8 mm tulpan ja sitten porasin tulpan reikään 6 mm reiän, johonka laitoin 6 mm tulpan. Hyvin pysyy kannake 4 mm ruuvilla.


    • nainen4

      Lisää tietämättömiä.. Mites toi kaakeleiden välinen laasti kestää? Ajattelin kylppäriin tollasen kevyen kuivaustelineen kiinnittää...

      • kirjasto

        Kannatin porataan kaakelin taakse olevaan seinään asti ja sen seinän on tarkoitus kantaa kuorma, ei itse kaakelin tai tässä tapauksessa laastin. Ja porattuun reikään voi ennen kiinnittämistä pistää vähän silikonia, ettei kosteus pääse seinärakenteisiin.


    • oksanrekä

      just one thing ... poran terän kiertosuunta pitää olla oikea !!

    • Maukkispp

      Väliseinät olikin tilltä!Helppo porata ja pito riittävä,,60 luvun talo,väliseinä vaikuttaisi olevan ihan peruspunaista tiiltä.Itsellä joku 6 mm proppu ja 3-4mm ruuvi,kiinnitykset kevyitä.
      Ja helppohan on sellainen proppusatsi jossa on ruuvit mukana.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3339
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3071
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2318
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1814
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1456
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      20
      1427
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1365
    Aihe