amk opinnäytetyö 3 kuukaudes? oikeesti?

10 ovarii

AMK:n opinnäytetyöstähän saa 10 opintoviikkoa. Kela vaatii 3 ov:ta suoritettavaks kuukaudessa. Eli opinnäytetyö pitäis sit tehä kolmessa kuukaudessa jos ei haluu ottaa rinnalle muita kursseja? Onko näin ja onnistuuko tossa ajassa?

38

21044

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jeps

      Kyllähän se onnistuu jos sitä vaan tekee eikä jahkaile. Itse teen tuohon 3kk. Tietysti riippuu paljon siitä minkälainen työ itsessään on. Sen "koko" on kuitenkin se 10ov, että ei siinä ajassa oikeasti mitään hirveen laaja-alaista tuotosta tehdä.

      Mutta jos on halua ja tekee töitä kyllä tuohon pääsee, no problem.

      • Jamppa

        Olen sitä mieltä että jos AMK opinnäytetyön tekemiseen käyttää 6kk , on jossain jo pahasti jotain vialla. Jos tekee töitä niin onnistuu varmasti. Jos ei onnistu voi alkaa pohtimaan sitä onkohan kokonaisuus kenties liian laaja?? Kuten edellä sanottu ei se oo kummonen tuotos ja sen koko määritelty siihen 10ov... että siitä.


      • sanna
        Jamppa kirjoitti:

        Olen sitä mieltä että jos AMK opinnäytetyön tekemiseen käyttää 6kk , on jossain jo pahasti jotain vialla. Jos tekee töitä niin onnistuu varmasti. Jos ei onnistu voi alkaa pohtimaan sitä onkohan kokonaisuus kenties liian laaja?? Kuten edellä sanottu ei se oo kummonen tuotos ja sen koko määritelty siihen 10ov... että siitä.

        Hyvin onnistuu, jos ei käy samaan aikaan töissä tai suorita muita kursseja. Mulla meni n. 3 kk ja arvosana oli 5.


    • tsub

      ihmeteltiin just koulul et miks ihmees noist lopputöist helistään. katteltiin vanhoi lopputöit mitä koulun kirjastos oli ja eihän ne sen kummosempii ollu. keksit vaan aiheen ja liität siiihen jonkun yrityksen ja siinä se. kolme kuukautta on pitkä aika ja siinä tekee vaiks kaks lopputyötä.

    • pippin

      Amk opinnäytetyö pitää joissakin oppilaitoksissa (näköjään) tehdä kaiken muun opiskelun lomassa, joten opintoviikoista ei kyllä jää opintotuen saaminen kiinni.... Iloista vaan se, että kun vuorokaudessa ei ole kuin 24 tuntia, niin jostain on nipistettävä, mutta kuolema kuittaa univelat -niin sanotaan. Tsemppiä ja jos sinulla on 3kk pelkkään opinnäytetyön tekemiseen niin onnittelen lämpimästi!!!

    • oamkbonor

      Itse tein ko. työn 7 viikossa muiden opintosuoritusten jälkeen.

    • sara

      Meidänkoulussa tehtiin niin, et tyrkättiin kaikki kurssit kolmeen vuoteen et on se viimene puol vuotta aikaa tehä opinnäytettä, mut kaikki kyl aikoo vääntää sen kesällä ja valmistuu syksyllä. Mäkin teen sen kesätöiden lomassa. Ei oo vaikee homma kun ottaa vaan asiakseen ja aattelee et sit se on tehty.

    • näin meillä

      Mulla seuraava tilanne:

      Aloitin tekeen maaliskuun puolessa välissä ja nyt alkaa olla homma paketissa. Eli 2-2,5kk ja valmista... ei oo paha rasti.

    • nasu

      Me kypsyteltiin aihetta ja kerättiin matskua noin vuosi muiden opintojen ohessa ja sitten väännettiin se kerralla purkkiin edelleen muiden opintojen ja työn ohella noin kolmessa kuukaudessa. Hyvä tuli K5! Meillä vaan oli aihe ajoissa selvä...
      Kerta rytinällä vaan!
      Ensi viikolla juhlat! 3,5 vuoden opinnot ohi kolmes vuodes!

    • lolaasafggda

      kuinka monta sivua pitää oparin olla suurinpiirtein? iha vaan että tietää valmistautua :-)
      kiits

    • amksossu

      jos yksin teet, niin 30-50. 30 riittää

      • joo o

        omassa amk työssäni oli 22 sivua kaikkinensa, ja läpi meni


      • whaat?!
        joo o kirjoitti:

        omassa amk työssäni oli 22 sivua kaikkinensa, ja läpi meni

        Vaan 22 sivua?! Meillä kursseillekin tehtiin pitempiä raportteja ja tällaisia kursseja saattoi olla käynnissä monta yhtä aikaa :) Kylläpäs pääsee jossain helpolla...


      • Näin_meillä
        joo o kirjoitti:

        omassa amk työssäni oli 22 sivua kaikkinensa, ja läpi meni

        Tuon mittaisen harjoitustyöraportin pitää olla valmiina kahdessa illassa. Lisäksi raportin ohjeistus on varmasti yhtä tiukka kuin amk-lopputyönkin.

        Kolme kuukautta, hah!


    • :::

      Itse tein gradun 2 kuukaudessa, joten eiköhän yksi oppari kolmessa mene. Vanha ketju jo tosin...

    • Tässä tämä

      Kyllä pystyy, jos ei ohjaaja jarruttele, eli pidä välitarkastuksissa aivan tolkuttoman kauan. Myös gradun voi tehdä samassa ajassa hyvälläkin arvosanalla. Ainoastaan ylemmän AMK:n opinnäyte on käytännössä mahdoton saada valmiiksi tuossa ajassa, koska siinä vaaditaan (vaadittiin ainakin tutkintojen alkuvaiheessa) opinnäytteenä tehtävälle kehittämistyölle myös seurantatutkimus ja sen perusteella esitettäväksi uudet toimenpiteet kehitettävän asian parantamiseksi. Tuosta rtyöstä ei käytännössä voinut selvitä alle vuodessa.
      Tiedän edelliset asiat, koska olen tehnyt insinöörityön, tradenomin opinnäytteen, ylemmän AMK:n opinnäytteen ja pro gradun.

      • Nakkikauppias

        Täyttä potaskaa koko ketju, mikään koulu ei päästä noin nopeasti läpi, vaikka työ olisi valmis 3-4 kuukaudessa. Paljon se riippuu ohjaajasta ja hänen kiireistään, mutta ylemmän AMK:n opinnäyteen suorittamiseen saa varata ainakin vuoden.


    • 2+33

      Nykyisin vaaditaan 5 op kuukaudessa, eli aikaa kaksi kuukautta. Ja sen ehtii siinäkin kyllä tehdä. Tai jos on pisteitä suoritettu valmiiksi enemmän, niin säästöstä voi ottaa. Nehän tarkastetaan vuosittain.

    • ikuinenamkopiskelija

      Minun opiskelupaikassani opinnäytetyön laajuus on 15 op, eli periaatteessa 5 op/kk, käytännössä siis vastaa 3 kuukautta täysipäiväistä työskentelyä. Oma työni ei kyllä valmistunut tuossa ajassa (nyt 7. kuukausi menossa ja saa nähdä, tuleeko valmista koskaan). Alkuvaiheessa suoritin kyllä erään kurssin samaan aikaan, kun tein opinnäytetyötä. Aihe on melko laaja, ja aloitusseminaarissa kysyttiinkin, sisältyykö työhön myös harjoittelua. Olen kuitenkin suorittanut kaikki harjoittelut jo aikoja sitten.

    • 25

      Meillä luokan priimus teki sen muistaakseni kahdessa viikossa, kirjoitusvirheiden korjailut sitten siihen päälle tarkastuksen jälkeen. Pisin aika jonka itse tiedän on kaksi vuotta.

      Jos kyseessä on ns. selvitystyö niin kyse on vain lähteiden etsimisestä ja kopioinnista. Kun pääsee prosessista jyvälle niin sivu per päivä on helppo nakki.

      Ainakin Metropoliassa insinööripuoellla tekstiasetukset ovat sellaiset, että sivu tulee täyteen melko pienellä määrllä tekstiä, varsinkin jos heittää yhden kuvan mukaan per sivu. Ei pidä pelästyä 40 sivun vaatimusta.

    • lopparit

      Vai että muutaman kymmenen sivun mittaisia oppareita te väsäilette.. Markkinointiin suuntautuneena suositus on 80-120 sivua ja samat 15 op jää käteen..

    • äkkiä valmiiksi

      Itse aloin viime tipassa sitä oikeasti tekemään. Kirjotin noin 50 liitteineen saihsea noin viikon aikana. Kirjoitin kyllä 12h joka päivä potaskaa. Lisäksi kaksi viikkoa meni kselylomakkeen tekemiseen , niiden jakamiseen ja tulosten analysointiin. Jaon kyselyn 180 ja 150 vastasi. Valmistuin ajallani ja sain jopa 3 arvosanaksi. Yhteistyökumppanille en ole vieläkään esitellyt työtäni, vaikka valmistumisesta on jo puoli vuotta. Kaikki energiani meni työn tekemiseen ja kun työ oli valmis niin innostus lopahti täysin. Mielestäni opinnäytetyöhön ei kannata uhrata ainakaan yli kahta kuukautta, siinä ajassa sen saa valmiiksi,kun tekee työn yhteen menoa.

    • tuleva maisteri

      eli meillä (maisteri)graduun aikaa 4kk ja se on 30 op!!! ja jos haluaa arvosanan joka on parempi kun alin mahdollinen niin 4 kk saa riittää!!! ja huom.. 4kk siihen että on korjattu ja painossa!

    • 875432

      Tein kolmessa viikossa. Kävin ohella vielä töissä ja yhdellä muulla kurssilla. Kokonaispituus kaikkiaan 50 sivua ja 5:n tuli. Haluaisin painottaa, että ei kannata murehtia niitä sivumääriä. Vaikka kirjottaisi 150 sivua ja se kaikki on aivan paskaa ei se kompensoi mitään. Lisäksi kun työn aloittaa kannattaa sitä tehdä joka päivä vähän. Helposti venyy jos pitää pitkiä taukoja. Itellä syynä nopeaan tuotokseen oli se, että työ piti aloittaa jo toukokuussa, mutta lykkäsin sitä lokakuun loppuun. Nyt valmistuminen kohta edessä niin piti pistää töpinäksi.

      • ...

        Tämä tieto helpotti oloani kovasti!! Kuukausi aikaa saada työ valmiiksi. Pohjalla vasta aihe ja lähdeaineistoa ja tietysti selkeä mielikuva työn rakenteesta ja kokonaisuudesta. Kolme viikkoa töistä vapaata ja tarkoitus vääntää työtä n. 8h/päivä... Myös noin 50 sivua tavoite...


    • vuosi ei kk

      Ja sitten faktaa,
      Kelaa ei kiinnosta suoritatko 3,5op kuukaudessa.(Paitsi ehkä jos tekee kesällä) Kelalle on aivan sama kunhan vuodessa kertyy se tarvittava op määrä koska ei ne tarkista sitä kuin vuoden lopussa.

      Ja vaikka tarkistaisikin niin siitä ei joudu kuin antamaan selvityksen ja vuodenaika kertyneet op:eet kompensoivat yhden kuukauden vajavaisuuden.

    • Niin tai näin

      Kirjoitin muutama kuukausi sitten ~50 sivuisen opparin noin viikossa kasaan ja sen jälkeen hiottiin sitä toinen viikko ohjaajan kanssa. Jos tiedät mitä aiot tehdä ja aihe on selkeä, niin eipä siihen paljon aikaa mene. Tilanne toki vaikeutuu huomattavasti jos joutuu jauhamaan mielettömät määrät epämääräistä dataa / haastatteluja ja tulkkaamaan siitä jotain "johtopäätöksiä".

    • trgdfgfdgfd

      Kannattaa huomioida myös, että nykyään opintotukea saa nostaa, vaikka opintopisteitä ei kertyisi yhtään jos sinulla ei ole enää kursseja jäljellä, joita voisit suorittaa. Eivät he myöskään opinnäytetyön aikataulua tiedä. Jos pystyt tekemään sen viidessä kuukaudessa niin sitten teet sen viidessä kuukaudessa. Eivät he voi sanoa, että se pitäisi tehdä kolmessa kuukaudessa jos sanot ettei se ole mahdollista esimerkiksi yrityksen taholta, johon sitä teet.

    • Työn kovan puurtaja

      Minä olen työstänyt omaa opinnäytetyötäni nyt 4 viikkoa, ja saan työn ensi viikon loppuun mennessä valmiiksi. Sivuja on tällä hetkellä 75, ja uskon iitä tulevan olemaan noin 83-85. Työ ei kuitenkaan ole pelkkiä sivuja, vaan sisältöä kyllä löytyy. Tavoittelen 5:sta. Olen saanut tehdä työtä työpaikalla täysipäiväisesti lukuunottamatta silloin tällöin tulleita, pienehköjä työtehtäviä. Hyvin sujuu! Kyllä työn, jonka tekemiseen toiset kuluttaa puoli vuotta, voi hyvin tehtä reilusti lyhyemmässä ajassa kun sille vain omistautuu täysillä. :)

    • mieisse

      No just. Eihän se sivu määrä ole ratkaiseva vaan sisältö. Omalta kohdalta työtä ei voi tehdä alle kuuden kuukauden, koska pelkkä laitteen sisäänajo ja datan keräys vie asiakkaan laitoksella sen puoli vuotta.
      Tämä ei ole kilpa-ajo, sivumäärä ja nopeus eivät ole pröystäilyn aihe..itse suhtautuisin skeptisesti muutamassa viikossa tehtyyn työhön.Cut&paste. Ei se ole mikään lopputyö.

    • öö4

      Lopputyö eilen valmis. 1,5 kk (hiukan yli) ja "valmis". Sitten 1,5 kk (hiukan alle) hiomista ohjaajan kanssa ja kielentarkastusta. Voisin kerskailla vielä parilla jutulla, mutta, nää, ei kantsi. Toisaalta samaan aikaan ei enää ollut muita opintoja ja ei ihan ihmeasioista ollut kyse (toki maallikoille). En kyllä pitänyt aikataulusta, mutta näin jälkikäteen ei ollut mahdoton, ja pakko on valmistua, joten motivaatio potki persuuksiin...

    • kyselijä

      Jos haluat tehdä opinnäytetyön nopeasti, niin eikun kyselyä kehiin ja vastauksista analyysit. Kyselyt onnistuu helpoiten kait kyselytyökalulla http://www.webropol.fi/ratkaisut/kyselyt/ jossa mukana myös analyysien tekeminen. Opiskelijoille kait ilmainen koulun kautta.

    • Toivottavastikohtainssi

      Melkein 12 vuotta vanha aloitus mutta jatketaan nyt piruuttaan. :D

      Vaikka opinnäytetyön laajuus 15 op vastaakin noin 3 kuukauden työtä, on parasta aloittaa työn ideointi ja suunnittelu jo paljon aiemmin. Oma opinnäytteeni koostuu suurilta osin käytännön työstä, jonka sijaintia ja lupa-asioita pyöriteltiin puoli vuotta. Vasta nyt paikan ja yhteistyön varmistuttua pääsee varsinaisen työn kimppuun. Tavoitteena että kesällä tulisi valmista.
      Plussaa on se, että tämän vuoden puolella ei juuri enää ole muita koulutöitä jäljellä ja lopputyöhön on saanut keskittyä kunnolla.
      Kahta samanlaista opinnäytetyötä ei ole ja jokaiseen on mennyt oma aikansa. Kun ottaa asiakseen edetä vähän joka päivä niin jossain vaiheessa tulee valmista.

      • kjut

        15 op vastaa 2,5 kk työtä, jos tekee 8-tuntisia päiviä viitenä päivänä viikossa. Yleensä opinnäytetyöhön kuitenkin kuuluu erilaisia vaiheita alkaen aiheen valinnasta, siihen perehtymisestä, mahdollisesta tutkimuksesta tai kyselyn tekemisestä aineiston analysointiin ja viimein kirjoittamisen jälkeen raportin viimeistelyyn sekä tarkastukseen. Pelkkä 20-30 sivun kirjoittaminen vie vain pari kolme päivää.

        Jos samanaikaisesti on muutakin opiskelua tai töitä, on syytä varata opinnäytteeseen enemmän aikaa, puoli vuottakaan ei ole paha. Silloin ehtii sulatella aihetta, ajattelu ja näkemys kypsyy ja lopputulos on parempi. Jos sillä nyt on väliä.


      • JärjenKäyttö

        Kannattaa asennoitua niin että käyttää sen max. 3kk. 2kk:n kohdalla jos on pahasti kesken niin on syytä kiristää tahtia. Välillä kannattaa pitää joku päivä vapaata, mutta jos pitää useamman päivän vapaata niin asiat alkavat unohtua. Mielellään tekee mahdollisimman nopeasti pois alta, eikä kannata lähteä tekemään liian laajasti.

        AMK-opinnäytetyö ei kuitenkaan ole mikään tieteellinen julkaisu, joten sellaista siitä ei kannata yrittää tehdä.


    • sairaatopettajat

      Lyhhyin oppari joka on koskaan menyt läpi o yksi sivu. Normaali on 40 sivua. Sen kirjoittaa kahdessa vuorokaudessa ja yksi vuorokausi menee tarkastatmiseen.

    • ontjaamkopiskelusta

      Opiskelukaverin puoliso kirjoitti ammattikorkeakoulun opinnäytetyönsä VIIKOSSA ja sai arvosanaksi 3! Opinnäytetyötä ei kannata laajentaa ja jatkaa loputtomasti. ONT:sta ei tule yhtään parempi, vaikka sitä tekisi ½ vuotta tai yli vuoden. ONT ei ole Pro Gradu-tutkimus tai väitöskirja. Sivumääräksi riittää 20-30 sivua ja lähteitäkään ei tarvitse olla mahdottoman paljoa.

      Ammattikorkeakouluissa on varattu ONT:n kirjoitustyöhön aikaa, jolloin opiskelijan ei tarvitse käydä koululla lähiopinnoissa. Työtä voi silloin kirjoittaa 7 päivänä viikossa. Pääasia on, että ONT tulee tehtyä ja palautettua ja opiskelija saa tutkintonsa valmiiksi!

    • missämättää

      En ymmärrä pulmaasi, kirjoitin omani viikonlopussa 48 sivua. Onko tuo sitten sitä ettei luota itseensä vai ei vain pidä kirjoittamisesata? Jos tekee vaikka 60 sivua niin tuotahan joutuu kuukaudessa tekemään esim.kaksi sivua päivässä, jos sen tekee kuukaudessa. 8-12 sivua on päivässä ihan normaali mitä kirjoitetaan leipätekstiä ,mutta vaikka tekisi sivun päivässä niin se on 66 päivää ja AP:llä oli noin 90 päivää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3471
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      179
      1538
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1287
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      146
      1154
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      853
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      825
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      116
      794
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      789
    9. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      47
      782
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      782
    Aihe