alkoholitarkastajan käynnistä..

sanna.tee

Hei olen töissä ravintolassa ja minulla on vastaavan hoitajan pätevyys,siis työkokemusta yli kaksi vuotta. Mietinkin tuossa että työpaikallani olevissa työtodistuksissa ei ole paikkojen yhteystietoja (osa ulkomailla), että tuleekohan poruja alkoholitarkastajalta? vai ottaako se paikkoihin yhteyttä?

3

892

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aikanaan kaatanut

      Pääsääntö nyt on, että historian pitää näyttää järkevältä ja uskottavalta. Ei tarkastaja lähde ottamaan selvää, vaan käskee joko pistää asian kuntoon tai sitten itsesi jälkikäteen ilmoittaa asian olevan ok. Vähän sen mukaan millaisen vaikutelman saa, voisiko olla kusetuksen makua.

      Se vain on kovin yleistä, että aukkoja ja vajavuuksia täytellään jollain ulkomaisilla työsuhteilla ym. joilla saadaan aika täyteen, jos epäselvyyksiä on. Joku tilkkutäkki juuri ja juuri yli 2 vuoden sieltä ja täältä nyt voi vähän suurennuslasin alle joutuakin tarkasti katsovan tarkastajan silmissä. Hieman sekavampihan se on kuin joku 4 vuotta yhden ja saman työnantajan palveluksessa. Tosin jos uskottavasti asian selittää ja paperilla on, niin tuskinpa siitä nyt kummoista haloota nousee.

      TOSIN: Jos kerran olet todella ollut ulkomailla (kuten ilmeisesti paikkansa pitää) niin eipi se nyt varmaan ole kummoista laittaa vaikka erilliselle lapulle yhteystietoja. Jotkut yhteystiedottomat kohdat nyt aina voivat antaa vähän sen kuvan, että "juu juu olen ollut kyypparina turkissa 8kk ja 3vkoa mitkä uupuvat tästä, nyt en äkkiseltään muista nimeä tai paikkakuntaa...". Uskoisitko itse jonkun olleen töissä jossain jos alkaa takellella, että ei nyt muista tuoreeltaan loppuneita työsuhteita ja vielä ulkomailla:)?

      Mutta nämä vain omia kokemuksia tarkastajista, toisaalla joku voi tehdä toisin. Mutta paikan päällä tarkastuksessa nyt ei luonnollisesti aleta selvittämään asiaa.

    • valitettavasti

      hoitajan pätevyydeksi. Sinulla tulee olla anniskelupassi, jonka saat kokeeseen osallistumalla. Kokeeseen osallistumaan pääsevät ne, jotka ovat opiskelleet tarjoilijaksi TAI ne, joilla on työkokemusta 2 vuotta paikoista, joissa on anniskeltu. Eli jos nyt tulee tarkastaja työpaikallesi niin luvat menee jos tuota anniskelupassia ei sinulla ole ja olet yksin paikalla.

      • Alalla hengaillut

        Niin kyllä anniskelupassin voi käydä suorittamassa aivan kuka tahansa aivan pystymetsästäkin. Itsekin kävin vain koska oli mahdollista, että ns. kolmoshommassani sitä joskus saattaisin tulla tarvitsemaan mikäli työtehtävät hieman laajenisivat. Anniskelupaikkojen vastaavia vain koskee tuo kahden vuoden raja täysin ERILLISENÄ juttuna.

        Eipä tarvitse kuin ilmoittautua haluamassaan (yleensä aikuiskoulutuskeskus) oppilaitoksessa kokeeseen, lukea itse tai olla lukematta, miten kukaksin katsoo läpäisevänsä ja mennä kokeeseen henkkarin kanssa. Enpä ole koskaan itsekään tarvinnut missään työtehtävässä mutta käyty on.

        Erona tosin, että eikös edelleenkin tästä saa kompensaationa paperin joka ajaa saman asian, jos on käynyt koulutuksen jossa katsotaan asioiden tulleen osa-alueissa esiin. Ainakin ennen oli niin joitakin vuosia sitten. Mutta tosin oppilaitokset koulutusten yhteydessä taitavat pitkälti kys. aloilla opetukseen kuuluvanakin järjestää anniskelupassikokeen (joissain tarvitsee maksaa ehkä jotain pientä itsekin, eikä kuulu ilmaisopetukseen), mutta eipä tuo nyt kummoinen jos on 3 vuotta koulussa, että siinä samalla käy myös tuon passin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      159
      6710
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      36
      4007
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2035
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1989
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1829
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1656
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1573
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1548
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1535
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1398
    Aihe