Olihan se ihan ok. Uskon vaan että saman olisi saanut varmaan reilusti alle puoleen hintaan Tonin baarista. Mutta käytiin nyt perinteitä varten syömässä se virallisessa turistien ravintolassa.
Näyttipä sitä olevan vielä siinä kolmannessa ravintolassa tarjolla mutta hintaa ei katsottu.
Kenelläkään tietoa noista todennäköisesti fiksummista mutta pienemmällä rahalla mainostettavista palveluista?
23,50€ on ainakin paikalliseen hintatasoon verrattuna juuri sitä perinteistä tyhmien turistien ryöväystä.
Furnasin padasta näkemyksiä
12
916
Vastaukset
Furnasin pata, Cozido das Furnas, maksoi viime joulukuussa 12,90 per nuppi sitä tarjoavissa ravintoloissa, joita ovat Tony’s Bar and Restaurant, Miroma, Águas Quentes ja Vale das Furnas. Hotelli Terra Nostran ravintolan hintaa en tiedä. Aikaisempi ravintolahinta oli 12.50 e. Furnasin padan tarjoaminen on käytännössä ”luvanvaraista”, koska sen ainekset ja valmistus halutaan säilyttää samanlaisena ravintolasta riippumatta. Ruokalajin hinnalla ei tietääkseni kilpailla. Hintaan 12.90 e ei sisälly mitään muuta kuin Furnasin pata.
Furnasissa ei ole muita kenties voittopuolisesti matkailijoita ruokkivia ravintoloita kuin hotelli Terra Nostran ravintola. Azoreilla ei tapahdu turistien ryöväystä. Hotellien ravintolat painivat täysin eri sarjassa kuin pelkästään ruoan myynnistä toimeentulonsa saavat yksityisten pienyrittäjien omistavat ravintolat.
Furnasin padan valmistaminen kestää kuusi tuntia. Niinpä se on tilattavaa edellisenä päivänä. Kahdelle riittää yksi annos, kolmelle yhden-kahden annos, neljälle kahden-kolmen annos jne, sillä annoskoot ovat valtavia. Sen mitä ei jaksa syödä, voi pyytää mukaansa.
Matkanjärjestäjän retkelle osallistuvat syövät Furnasin pataa hotelli Terra Nostran ravintolassa. Lounas sisältyy retken hintaan. Ponta Delgadan matkailutoimistosta (Turismo) on saatavana kattavia englanninkielisiä opaskirjoja ilmaiseksi, jossa yllämainitut ravintolat ilmoittavat. Tulen itse antamaan ravintoloiden yhteystiedot kotisivuillani kohdassa Minun Azorini/Azorit/FAQ lähiaikoina.- esasuuronen
Moikka masseur, selvittin tuolta Dominikaanisesta hengissä.
Koko hotelli vatsataudissa :)
Nyt tässä aletaan sitten tosissaan katsomaan kolmatta Azorien matkaa toukokuuksi.
Aina on jäänyt tuo lihapata syömättä niin eiköhän sitten kolmannella oteta tuo ohjelmaan. - esasuuronen
esasuuronen kirjoitti:
Moikka masseur, selvittin tuolta Dominikaanisesta hengissä.
Koko hotelli vatsataudissa :)
Nyt tässä aletaan sitten tosissaan katsomaan kolmatta Azorien matkaa toukokuuksi.
Aina on jäänyt tuo lihapata syömättä niin eiköhän sitten kolmannella oteta tuo ohjelmaan.Muutakin kuin maissi ;)
esasuuronen kirjoitti:
Muutakin kuin maissi ;)
Hyvä kysymys. Kasvissyöjiä on monta sorttia. Henkilön, joka ei syö mitään eläinperäistä ravintoa, on jätettävä väliin kuumien lähteiden kaikki muut herkut paitsi kesäinen maissi. Maissin valmistus poikkeaa Furnasin padan kypsentämisestä siten, että tähkät keitetään maaperästä pulppuavassa kuumassa vedessä. Niitä myytäneen suoraan keittopaikalta.
Restaurante Tony’s -niminen ravintola on valmistanut pataruokaa maan uumenissa myös bacalhausta eli kapakalasta. Tämä saattaisi käydä, jos mukaan ei ole pantu esim. siansivun paloja makua antamaan. Tämä täytyy varatessa vahvistaa. En ole syönyt.
Kuumassa maaperässä kypsytetään myös papumuhennosta (feijoadaa) silloin tällöin, mutta tässä ruokalajissa on lihaa, mm. chouriço-makkaraa ja usein siankorvan paloja makua antamassa.
Furnasin pataa tarjoavissa ravintoloissa on saatavana myös muita ruokia. Modernien ravintoloiden listoilla on usein ainakin yksi kasvisruokalaji. Kananmunia ja juustoa syövällä ei ole ongelmia, sillä munakkaat ovat tavallisia ja juustoa tarjotaan usein alkupalana ja jälkiruokana. Listoilla on salaatteja rajoitetusti.- ArvasinSiisOikein
No tuo kertomasi vahvisti täysin sen mitä epäilinkin. Eli Terra Nostran hinta oli jotain pöyristyttävää verrattuna noihin muihin paikkohin. ;)
Eniten nauratti se, että kun istuttiin Tony'ssin edessä penkillä vetämässä välipaloja, niin nähtiin kun Terra Nostran henkilökunta kävi hakemassa omat ruokansa sieltä. Hah hah... ;) Ei edes oman ravintolan sotkut kelpaa. ;)
Eipä siinä mitään. Pitäähän sitä turistina aina mennä turistirysään. ;) Muuten voipi Portugalin budjettivaje suurentua. Paikalliset hinnat kun oikeasti edulliset. ArvasinSiisOikein kirjoitti:
No tuo kertomasi vahvisti täysin sen mitä epäilinkin. Eli Terra Nostran hinta oli jotain pöyristyttävää verrattuna noihin muihin paikkohin. ;)
Eniten nauratti se, että kun istuttiin Tony'ssin edessä penkillä vetämässä välipaloja, niin nähtiin kun Terra Nostran henkilökunta kävi hakemassa omat ruokansa sieltä. Hah hah... ;) Ei edes oman ravintolan sotkut kelpaa. ;)
Eipä siinä mitään. Pitäähän sitä turistina aina mennä turistirysään. ;) Muuten voipi Portugalin budjettivaje suurentua. Paikalliset hinnat kun oikeasti edulliset.On hyvä, että tämä hintaero tuli esiin. Meille, jotka täällä asumme, ei tulisi mieleenkään mennä syömään Terra Nostran hotellin ravintolaan, ei kerta kaikkiaan mitään. Syynä on hinta ja todennäköisesti myös se, että ravintolaa ei mielletä omaksi. Kuten totesin, mistään turistien ryöväyksestä ei ole kysymys, vaan hotelli painii omassa hintasarjassaan. Terra Nostran ravintola tarjonnee interiöörinsä puolesta kauniimmat puitteet kuin seudun neljä muuta Furnasin pataa tarjoavaa ravintolaa. Riippuu luonnollisesti matkailijasta, haluaako siitä silmänilosta maksaa, sillä muidenkin ravintoloiden tilat ovat aivan siedettävät. Terra Nostra ei vaatine ennakkovarausta, tätä en tiedä. Jo näin on, tämä on mukavuus, josta veloitetaan.
Terran Nostran omistaa ja sitä operoi Bensaúde Group, jonka hallussa ovat mm. suomalaisten käyttämät hotellit Açores Atlântico, Açores Marina ja São Miguel Park. Suomalaisen matkanjärjestäjän retkille osallistuvat ajelevat Varela-nimisen yhtiön busseilla, jonka omistaa Bensaúde Group. Toisin sanoen, taustalla on suurempi raha.- Ninni62
masseur kirjoitti:
On hyvä, että tämä hintaero tuli esiin. Meille, jotka täällä asumme, ei tulisi mieleenkään mennä syömään Terra Nostran hotellin ravintolaan, ei kerta kaikkiaan mitään. Syynä on hinta ja todennäköisesti myös se, että ravintolaa ei mielletä omaksi. Kuten totesin, mistään turistien ryöväyksestä ei ole kysymys, vaan hotelli painii omassa hintasarjassaan. Terra Nostran ravintola tarjonnee interiöörinsä puolesta kauniimmat puitteet kuin seudun neljä muuta Furnasin pataa tarjoavaa ravintolaa. Riippuu luonnollisesti matkailijasta, haluaako siitä silmänilosta maksaa, sillä muidenkin ravintoloiden tilat ovat aivan siedettävät. Terra Nostra ei vaatine ennakkovarausta, tätä en tiedä. Jo näin on, tämä on mukavuus, josta veloitetaan.
Terran Nostran omistaa ja sitä operoi Bensaúde Group, jonka hallussa ovat mm. suomalaisten käyttämät hotellit Açores Atlântico, Açores Marina ja São Miguel Park. Suomalaisen matkanjärjestäjän retkille osallistuvat ajelevat Varela-nimisen yhtiön busseilla, jonka omistaa Bensaúde Group. Toisin sanoen, taustalla on suurempi raha.Lämmin kiitos tiedosta Bensaúde Groupista! Kun taustalla on yhteinen omistaja, niin suosittelua usein ohjaa jokin muu kun "aito" suosittelu…
- eikusyömään
Ninni62 kirjoitti:
Lämmin kiitos tiedosta Bensaúde Groupista! Kun taustalla on yhteinen omistaja, niin suosittelua usein ohjaa jokin muu kun "aito" suosittelu…
Furnasin pataa myös Madeiralta.
eikusyömään kirjoitti:
Furnasin pataa myös Madeiralta.
Autettista Furnasin pataa tarjotaan vain Furnasin freguesiassa Povoaçãon kunnassa São Miguelin saarella Azoreilla, ei muualla.
Furnasin padan pohjana on Portugalin mantereen pataruoka Cozido à portuguesa. Furnasin padasta tekevät ainutlaatuisen sen kotoperäiset raaka-aineet ja kypsytys geotermaalisessa lämössä maan uumenissa.- maistoin
masseur kirjoitti:
Autettista Furnasin pataa tarjotaan vain Furnasin freguesiassa Povoaçãon kunnassa São Miguelin saarella Azoreilla, ei muualla.
Furnasin padan pohjana on Portugalin mantereen pataruoka Cozido à portuguesa. Furnasin padasta tekevät ainutlaatuisen sen kotoperäiset raaka-aineet ja kypsytys geotermaalisessa lämössä maan uumenissa.kun niin kovasti puhutaan. Enpä syö toista kertaa, rikinkatkuista liha-makkaramössöä, en pitänyt todellakaan. Mutta nämähän ovat täysin makuasioita. Usein nuo ns. perinneruoat niin Suomessa kuin muuallakin ovat omalaatuisia.
maistoin kirjoitti:
kun niin kovasti puhutaan. Enpä syö toista kertaa, rikinkatkuista liha-makkaramössöä, en pitänyt todellakaan. Mutta nämähän ovat täysin makuasioita. Usein nuo ns. perinneruoat niin Suomessa kuin muuallakin ovat omalaatuisia.
Teille, jotka ette ole Furnasin pataa syöneet, kerrottakoon, että kysymys ei ole rikinkatkuisesta liha-perunamössöstä, vaan ruoasta jonka aineosat ovat selvästi tunnistettavissa. Kokoliha on kypsäksi hautunutta nautaa, porsasta ja kanaa, makkarat chouriçoa, morcela-verimakkaraa ja/tai linguiça-makkaraa. Kasvikset ovat mm. perunaa, bataattia, yamssia, lehtikaalta, keräkaalta ja porkkanaa. Kaikki aineosat pysyvät koossa. Ruoka tarjotaan ilman lientä tai kastiketta. Tämä on standardi on Furnasin padan standardi.
- TurstiaRyövätään
masseur kirjoitti:
Teille, jotka ette ole Furnasin pataa syöneet, kerrottakoon, että kysymys ei ole rikinkatkuisesta liha-perunamössöstä, vaan ruoasta jonka aineosat ovat selvästi tunnistettavissa. Kokoliha on kypsäksi hautunutta nautaa, porsasta ja kanaa, makkarat chouriçoa, morcela-verimakkaraa ja/tai linguiça-makkaraa. Kasvikset ovat mm. perunaa, bataattia, yamssia, lehtikaalta, keräkaalta ja porkkanaa. Kaikki aineosat pysyvät koossa. Ruoka tarjotaan ilman lientä tai kastiketta. Tämä on standardi on Furnasin padan standardi.
Minä siis aloitin tämän keskustelun. Joo, ei siinä padassa mitään vikaa ollut. Aika perus settiä, pitkään haudutettuna juuri mainittuja aineksia ja ihan maistuvaista. Mausteita ei ollut nimeksikään.
Mutta ihan selkeästi siis paikallista "perinneruokaa", eikä mitään viiden tähden gourmet annosta. Mutta pitää pitää aina mielessä mitä sitä on hakemassa. Tuskin saisi äidin siskonmakkarakeittokaan täysiä pisteitä kansainvälisessä arvostelussa, mutta hyvää se on. ;)
Mutta nämä asiat tuli selväksi. Tuo ennakkovaraus oli juuri se syy miksi sitten lopuksi ajauduttiin tuonne Terra Nostraan. Eikä tuo summa nyt taloutta kaada, kunhan jäi vaan mieityttämään.
Kiitokset jälleen masseur:ille.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Minkähän takia ns. persuille ei tunnu työ maistuvan?
Vaikuttavat olevan joutoväkeä syystä tai toisesta – työttömiä tai työeläkeloisia. Muiden rahoilla pötköttelevää väkeä,794333Miksiköhän vasemmistossa on niin paljon ns. tapatyöttömiä ja muita köyhiä?
Tokihan Minja Koskela oli sitä mieltä, että ei terveenkään ihmisen ole pakko tehdä töitä, sitä neuvoa moni vassu noudatt182776Olit ihan
Kiihkona silloin. Sen näki ja lähes tunsi. Ei tainnut olla kaukana et olisit vetänyt lähellesi jos siihen olisi hetki tu242688Kyllä on Vasemmistoliitosta Koskelan johdolla tullut todellinen ääripuolue
se on niin tulipunainen kuin olla voi, ja selvästi haluaa jatkuvasti eripuraa, ja repiä kansaa kahtia. Siinä on jo vuod162465Trump huonommassa kunnossa kuin Usasta virallisesti sanotaan?
"Terveys on vakaa mutta ei normaali".Uskallan melkein sanoa,että Trumpin terveydentilaa kaunistellaan.Myös se että se nu1122444Suomen veroaste 5 %-yks liian matala
Palauttamalla kokonaisveroaste 1990-luvun tasolle saadaan hyvinvointivaltion palvelut rahoitettua ilman velan ottoa.1112214Kolme neljästä suomalaisesta kannattaa miljonääriveroa
Kertoo vasemmistoliiton teettämä kysely. Veron ulkopuolelle jätettäisiin asunto. "Puolet vastaajista oli sitä mieltä, e992161Evoluutioon ja alkuräjähdykseen uskominen vaatii todella vahvaa uskoa
Että tyhjästä syntyi ja kehittyi kaikki se mitä näemme ympärillämme.6292016MTV: Harvinainen haastattelu! Vappu Pimiä kommentoi vihdoinkin uutta TTK-juontajaa
TTK-juontajaspekuloinnit käyvät edelleen kuumana. Kenet sinä haluaisit uudeksi TTK-juontajaksi? Kommentoi alle! Lue,141965Oletko keskustellut kaivatustasi muiden
Kanssa lähiaikoina? Jos, onko keskustelu ollut positiivista tai negatiivista? Vaikuttaako keskustelut mielipiteeseesi ka321796