Furnasin padasta näkemyksiä

TurstiaRyövätään

Olihan se ihan ok. Uskon vaan että saman olisi saanut varmaan reilusti alle puoleen hintaan Tonin baarista. Mutta käytiin nyt perinteitä varten syömässä se virallisessa turistien ravintolassa.

Näyttipä sitä olevan vielä siinä kolmannessa ravintolassa tarjolla mutta hintaa ei katsottu.

Kenelläkään tietoa noista todennäköisesti fiksummista mutta pienemmällä rahalla mainostettavista palveluista?

23,50€ on ainakin paikalliseen hintatasoon verrattuna juuri sitä perinteistä tyhmien turistien ryöväystä.

12

900

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Furnasin pata, Cozido das Furnas, maksoi viime joulukuussa 12,90 per nuppi sitä tarjoavissa ravintoloissa, joita ovat Tony’s Bar and Restaurant, Miroma, Águas Quentes ja Vale das Furnas. Hotelli Terra Nostran ravintolan hintaa en tiedä. Aikaisempi ravintolahinta oli 12.50 e. Furnasin padan tarjoaminen on käytännössä ”luvanvaraista”, koska sen ainekset ja valmistus halutaan säilyttää samanlaisena ravintolasta riippumatta. Ruokalajin hinnalla ei tietääkseni kilpailla. Hintaan 12.90 e ei sisälly mitään muuta kuin Furnasin pata.

      Furnasissa ei ole muita kenties voittopuolisesti matkailijoita ruokkivia ravintoloita kuin hotelli Terra Nostran ravintola. Azoreilla ei tapahdu turistien ryöväystä. Hotellien ravintolat painivat täysin eri sarjassa kuin pelkästään ruoan myynnistä toimeentulonsa saavat yksityisten pienyrittäjien omistavat ravintolat.

      Furnasin padan valmistaminen kestää kuusi tuntia. Niinpä se on tilattavaa edellisenä päivänä. Kahdelle riittää yksi annos, kolmelle yhden-kahden annos, neljälle kahden-kolmen annos jne, sillä annoskoot ovat valtavia. Sen mitä ei jaksa syödä, voi pyytää mukaansa.

      Matkanjärjestäjän retkelle osallistuvat syövät Furnasin pataa hotelli Terra Nostran ravintolassa. Lounas sisältyy retken hintaan. Ponta Delgadan matkailutoimistosta (Turismo) on saatavana kattavia englanninkielisiä opaskirjoja ilmaiseksi, jossa yllämainitut ravintolat ilmoittavat. Tulen itse antamaan ravintoloiden yhteystiedot kotisivuillani kohdassa Minun Azorini/Azorit/FAQ lähiaikoina.

      • esasuuronen

        Moikka masseur, selvittin tuolta Dominikaanisesta hengissä.
        Koko hotelli vatsataudissa :)

        Nyt tässä aletaan sitten tosissaan katsomaan kolmatta Azorien matkaa toukokuuksi.
        Aina on jäänyt tuo lihapata syömättä niin eiköhän sitten kolmannella oteta tuo ohjelmaan.


      • esasuuronen
        esasuuronen kirjoitti:

        Moikka masseur, selvittin tuolta Dominikaanisesta hengissä.
        Koko hotelli vatsataudissa :)

        Nyt tässä aletaan sitten tosissaan katsomaan kolmatta Azorien matkaa toukokuuksi.
        Aina on jäänyt tuo lihapata syömättä niin eiköhän sitten kolmannella oteta tuo ohjelmaan.

        Muutakin kuin maissi ;)


      • esasuuronen kirjoitti:

        Muutakin kuin maissi ;)

        Hyvä kysymys. Kasvissyöjiä on monta sorttia. Henkilön, joka ei syö mitään eläinperäistä ravintoa, on jätettävä väliin kuumien lähteiden kaikki muut herkut paitsi kesäinen maissi. Maissin valmistus poikkeaa Furnasin padan kypsentämisestä siten, että tähkät keitetään maaperästä pulppuavassa kuumassa vedessä. Niitä myytäneen suoraan keittopaikalta.

        Restaurante Tony’s -niminen ravintola on valmistanut pataruokaa maan uumenissa myös bacalhausta eli kapakalasta. Tämä saattaisi käydä, jos mukaan ei ole pantu esim. siansivun paloja makua antamaan. Tämä täytyy varatessa vahvistaa. En ole syönyt.

        Kuumassa maaperässä kypsytetään myös papumuhennosta (feijoadaa) silloin tällöin, mutta tässä ruokalajissa on lihaa, mm. chouriço-makkaraa ja usein siankorvan paloja makua antamassa.

        Furnasin pataa tarjoavissa ravintoloissa on saatavana myös muita ruokia. Modernien ravintoloiden listoilla on usein ainakin yksi kasvisruokalaji. Kananmunia ja juustoa syövällä ei ole ongelmia, sillä munakkaat ovat tavallisia ja juustoa tarjotaan usein alkupalana ja jälkiruokana. Listoilla on salaatteja rajoitetusti.


      • ArvasinSiisOikein

        No tuo kertomasi vahvisti täysin sen mitä epäilinkin. Eli Terra Nostran hinta oli jotain pöyristyttävää verrattuna noihin muihin paikkohin. ;)

        Eniten nauratti se, että kun istuttiin Tony'ssin edessä penkillä vetämässä välipaloja, niin nähtiin kun Terra Nostran henkilökunta kävi hakemassa omat ruokansa sieltä. Hah hah... ;) Ei edes oman ravintolan sotkut kelpaa. ;)

        Eipä siinä mitään. Pitäähän sitä turistina aina mennä turistirysään. ;) Muuten voipi Portugalin budjettivaje suurentua. Paikalliset hinnat kun oikeasti edulliset.


      • ArvasinSiisOikein kirjoitti:

        No tuo kertomasi vahvisti täysin sen mitä epäilinkin. Eli Terra Nostran hinta oli jotain pöyristyttävää verrattuna noihin muihin paikkohin. ;)

        Eniten nauratti se, että kun istuttiin Tony'ssin edessä penkillä vetämässä välipaloja, niin nähtiin kun Terra Nostran henkilökunta kävi hakemassa omat ruokansa sieltä. Hah hah... ;) Ei edes oman ravintolan sotkut kelpaa. ;)

        Eipä siinä mitään. Pitäähän sitä turistina aina mennä turistirysään. ;) Muuten voipi Portugalin budjettivaje suurentua. Paikalliset hinnat kun oikeasti edulliset.

        On hyvä, että tämä hintaero tuli esiin. Meille, jotka täällä asumme, ei tulisi mieleenkään mennä syömään Terra Nostran hotellin ravintolaan, ei kerta kaikkiaan mitään. Syynä on hinta ja todennäköisesti myös se, että ravintolaa ei mielletä omaksi. Kuten totesin, mistään turistien ryöväyksestä ei ole kysymys, vaan hotelli painii omassa hintasarjassaan. Terra Nostran ravintola tarjonnee interiöörinsä puolesta kauniimmat puitteet kuin seudun neljä muuta Furnasin pataa tarjoavaa ravintolaa. Riippuu luonnollisesti matkailijasta, haluaako siitä silmänilosta maksaa, sillä muidenkin ravintoloiden tilat ovat aivan siedettävät. Terra Nostra ei vaatine ennakkovarausta, tätä en tiedä. Jo näin on, tämä on mukavuus, josta veloitetaan.

        Terran Nostran omistaa ja sitä operoi Bensaúde Group, jonka hallussa ovat mm. suomalaisten käyttämät hotellit Açores Atlântico, Açores Marina ja São Miguel Park. Suomalaisen matkanjärjestäjän retkille osallistuvat ajelevat Varela-nimisen yhtiön busseilla, jonka omistaa Bensaúde Group. Toisin sanoen, taustalla on suurempi raha.


      • Ninni62
        masseur kirjoitti:

        On hyvä, että tämä hintaero tuli esiin. Meille, jotka täällä asumme, ei tulisi mieleenkään mennä syömään Terra Nostran hotellin ravintolaan, ei kerta kaikkiaan mitään. Syynä on hinta ja todennäköisesti myös se, että ravintolaa ei mielletä omaksi. Kuten totesin, mistään turistien ryöväyksestä ei ole kysymys, vaan hotelli painii omassa hintasarjassaan. Terra Nostran ravintola tarjonnee interiöörinsä puolesta kauniimmat puitteet kuin seudun neljä muuta Furnasin pataa tarjoavaa ravintolaa. Riippuu luonnollisesti matkailijasta, haluaako siitä silmänilosta maksaa, sillä muidenkin ravintoloiden tilat ovat aivan siedettävät. Terra Nostra ei vaatine ennakkovarausta, tätä en tiedä. Jo näin on, tämä on mukavuus, josta veloitetaan.

        Terran Nostran omistaa ja sitä operoi Bensaúde Group, jonka hallussa ovat mm. suomalaisten käyttämät hotellit Açores Atlântico, Açores Marina ja São Miguel Park. Suomalaisen matkanjärjestäjän retkille osallistuvat ajelevat Varela-nimisen yhtiön busseilla, jonka omistaa Bensaúde Group. Toisin sanoen, taustalla on suurempi raha.

        Lämmin kiitos tiedosta Bensaúde Groupista! Kun taustalla on yhteinen omistaja, niin suosittelua usein ohjaa jokin muu kun "aito" suosittelu…


      • eikusyömään
        Ninni62 kirjoitti:

        Lämmin kiitos tiedosta Bensaúde Groupista! Kun taustalla on yhteinen omistaja, niin suosittelua usein ohjaa jokin muu kun "aito" suosittelu…

        Furnasin pataa myös Madeiralta.


      • eikusyömään kirjoitti:

        Furnasin pataa myös Madeiralta.

        Autettista Furnasin pataa tarjotaan vain Furnasin freguesiassa Povoaçãon kunnassa São Miguelin saarella Azoreilla, ei muualla.

        Furnasin padan pohjana on Portugalin mantereen pataruoka Cozido à portuguesa. Furnasin padasta tekevät ainutlaatuisen sen kotoperäiset raaka-aineet ja kypsytys geotermaalisessa lämössä maan uumenissa.


      • maistoin
        masseur kirjoitti:

        Autettista Furnasin pataa tarjotaan vain Furnasin freguesiassa Povoaçãon kunnassa São Miguelin saarella Azoreilla, ei muualla.

        Furnasin padan pohjana on Portugalin mantereen pataruoka Cozido à portuguesa. Furnasin padasta tekevät ainutlaatuisen sen kotoperäiset raaka-aineet ja kypsytys geotermaalisessa lämössä maan uumenissa.

        kun niin kovasti puhutaan. Enpä syö toista kertaa, rikinkatkuista liha-makkaramössöä, en pitänyt todellakaan. Mutta nämähän ovat täysin makuasioita. Usein nuo ns. perinneruoat niin Suomessa kuin muuallakin ovat omalaatuisia.


      • maistoin kirjoitti:

        kun niin kovasti puhutaan. Enpä syö toista kertaa, rikinkatkuista liha-makkaramössöä, en pitänyt todellakaan. Mutta nämähän ovat täysin makuasioita. Usein nuo ns. perinneruoat niin Suomessa kuin muuallakin ovat omalaatuisia.

        Teille, jotka ette ole Furnasin pataa syöneet, kerrottakoon, että kysymys ei ole rikinkatkuisesta liha-perunamössöstä, vaan ruoasta jonka aineosat ovat selvästi tunnistettavissa. Kokoliha on kypsäksi hautunutta nautaa, porsasta ja kanaa, makkarat chouriçoa, morcela-verimakkaraa ja/tai linguiça-makkaraa. Kasvikset ovat mm. perunaa, bataattia, yamssia, lehtikaalta, keräkaalta ja porkkanaa. Kaikki aineosat pysyvät koossa. Ruoka tarjotaan ilman lientä tai kastiketta. Tämä on standardi on Furnasin padan standardi.


      • TurstiaRyövätään
        masseur kirjoitti:

        Teille, jotka ette ole Furnasin pataa syöneet, kerrottakoon, että kysymys ei ole rikinkatkuisesta liha-perunamössöstä, vaan ruoasta jonka aineosat ovat selvästi tunnistettavissa. Kokoliha on kypsäksi hautunutta nautaa, porsasta ja kanaa, makkarat chouriçoa, morcela-verimakkaraa ja/tai linguiça-makkaraa. Kasvikset ovat mm. perunaa, bataattia, yamssia, lehtikaalta, keräkaalta ja porkkanaa. Kaikki aineosat pysyvät koossa. Ruoka tarjotaan ilman lientä tai kastiketta. Tämä on standardi on Furnasin padan standardi.

        Minä siis aloitin tämän keskustelun. Joo, ei siinä padassa mitään vikaa ollut. Aika perus settiä, pitkään haudutettuna juuri mainittuja aineksia ja ihan maistuvaista. Mausteita ei ollut nimeksikään.

        Mutta ihan selkeästi siis paikallista "perinneruokaa", eikä mitään viiden tähden gourmet annosta. Mutta pitää pitää aina mielessä mitä sitä on hakemassa. Tuskin saisi äidin siskonmakkarakeittokaan täysiä pisteitä kansainvälisessä arvostelussa, mutta hyvää se on. ;)

        Mutta nämä asiat tuli selväksi. Tuo ennakkovaraus oli juuri se syy miksi sitten lopuksi ajauduttiin tuonne Terra Nostraan. Eikä tuo summa nyt taloutta kaada, kunhan jäi vaan mieityttämään.

        Kiitokset jälleen masseur:ille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Laitetaas nyt kirjaimet tänne

      kuka kaipaa ja ketä ?
      Ikävä
      208
      11930
    2. Pieni häivähdys sinusta

      Olet niin totinen
      Ikävä
      58
      5569
    3. Ikävä sinua

      Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k
      Ikävä
      23
      3014
    4. Taas ryssittiin oikein kunnolla

      r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html
      NATO
      48
      2900
    5. Missä olet ollut tänään kaivattuni?

      Ikävä sai yliotteen ❤️ En nähnyt sua tänään söpö mies
      Ikävä
      47
      2535
    6. Otavassa tapahtuu!

      Rakennuspalo, yläkerta tulessa. Henkirikosta epäillään. Tiettyä henkilöautoa etsitään, minkä mahdollinen epäilty ottanut
      Mikkeli
      34
      2105
    7. Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin

      Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,
      Nurmes
      47
      1969
    8. Oletko sä oikeesti varattu?

      Että sen takii ei voida olla tekemisissä?
      Ikävä
      38
      1955
    9. Vanha Suola janottaa Iivarilla

      Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia
      Kemijärvi
      13
      1931
    10. Tulemmeko hyvin

      Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s
      Ikävä
      7
      1827
    Aihe