Ravinnon merkitys

KariKuuva

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=26476:yli-yhdeksaenkymppisissae-muhii-dementiapommi&cat...

Veikkaan että vanhemmat ihmiset eivät saa riittävästi marjoja, omega 3 jne.. joilla voisi olla merkittäviä vaikutuksia läpi elämän.

Ravinnosta se lähtee kaikki. Ennenpitkää kehitetään lääkkeitä kaikkeen, mutta tärkeintä olisi syödä hyvin.

Vanhuksia vaivaa myös liikunnan puute. Ei osata venytellä, pystytä enään jne.. mutta veikkaampa monen vanhuksen 50 vuottakin olevan venyttelemättä, ilmankos jossain vaiheessa mennään miten mennään.

6

689

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kofeiinitietäjä

      Yleisin aiheuttaja on varmasti kofeiiniriippuvuuden aiheuttamat aivovauriot hippokampuksessa. Kofeiini kiihdyttää sen solukuolemaa ja estää uusia soluja syntymästä, joka sitten aiheuttaa hippokampuksen surkastumista ja sen seurauksena dementiaa.

      Itselläni eteni niin pahaksi, etten tahtonut osata enää lukea, enkä kirjoittaa. Nyt olen ollut yli 2 vuotta ilman myrkkyä, ja pää toimii taas kuin parikymppisenä.

    • Veteranfan

      ...kalanmaksaöljyä tarvitaan taas,jotta saadaan ehkäistyä dementiaoireet,tai pelkästään lisäravinteena D-vitamiinia.Dementia sanassakin ensimmäisenä on D-kirjain,joka tarkoittanee D-vitamiini puutostilaa eikä tämä ole mikään vitsi!

    • akuuttia

      D-vitamiini Suomen talvessa
      ”Italialaisena olen tottunut aurinkoon ja lämpöön, joten nyt kun olen talven täällä Suomessa, pitäisikö minun käyttää D-vitamiinia?”

      Kun aurinko paistaa 45 leveysasteen eteläpuolella – vaikkapa Italiassa – saa ulkona valtavan määrän D3-vitamiinia aivan ilmaiseksi.

      Jos oleilee uimapuvussa auringossa ilman suojavoiteita juuri niin kauan (ehkä 15min), että iho alkaa hivenen punottaa, on saanut noin 10000–20000 yksikköä eli 250–500 mikrogrammaa D3-vitamiinia kertaheitolla. Mutta myrkytystä ei tule, koska vitamiinia hajotetaan samaa tahtia.

      D3, tulipa se sitten iholta tai tableteista, kuljetetaan maksaan, jossa se hajotetaan kalsidioliksi, joka on D-vitamiinin varastohormoni. Siis meidän D-vitamiinitankit ovat täynnä kalsidiolia, joka voidaan mitata verenkierrosta. Arvo kertoo varastojen tilasta. Kalsidioli muutetaan sitten munuaisissa uudelleen D3:ksi ja sieltä se sitten kulkeutuu kaikkialle tappelemaan syöpiä vastaan, pitämään luita kunnossa ja estämässä Alzheimeria sun muita tauteja.

      Etelä-Italiassa normaalisti elävien ihmisten kalsidiolin taso on 100-200nmol/l, joka on ilmeisesti se ihanteellisin taso. Mutta tuo taso alkaa laskea kohti suomalaista tasoa ja on parissa kuukaudessa meidän tasollamme.

      Toisin sanoen, kyllä D-vitamiinia tarvitaan lisää. Mutta paljonko on riittävästi, siitä ei ole yhtenevää näkemystä. Itse olen vakuuttunut siitä mitä professori Ilari Paakkari on vasta Duodecim-lehdessä kirjoittanut, eli jotta me pääsisimme tuolle ”normaalille” eteläitalialaiselle tasolle, me tarvitsemme enemmän kuin nykyiset suositukset opastavat, jopa tuollainen 50–100 mikrogrammaa eli 2000–4000 yksikköä päivässä.

      Mutta todettakoon että ravitsemusneuvottelukunnan suositus, se virallinen siis, on paljon tuota pienempi, 400ky eli 10 mikrogrammaa.

      http://ohjelmat.yle.fi/akuutti/omalaakari

    • Äiti sairastaa

      Siis äitini on koko elämänsä liikkunut.Syönyt poimimiaan marjoja ja elänyt terveellisesti.Silti sairastui Alzheimeriin.Se oli yllätys,koska äitinsä puolelta ei ole geeneissä.Minusta kohtuutonta syyllistää sairastuneita itseaiheutetuksi tilaksi.Sairaalan vuodeosastolla ON oikea puute vitamiineista,hivenaineista,proteiinista energiasta,kuidusta ja nesteestä

      • ristiina ja tytär

        Sama tilanne meillä,paitsi että mieheni suvussa geenivirhe,alzheimer alkaa nuorena.Mieheni urheillut koko ikänsä,syönyt terveelllisesti ja monipuolisesti....Neurologi kertoi että terveet elämäntavat vain hippasen siirtää alzheimerin alkua,mutta se tulee kun tulee,ja näillä näkymin ei parannusta.Minäkin syöttäisin vaikka pikkukiviä jos niistä hyötyä,mutta meillä peli jo menetetty,keskivaikea alzheimer ja menosssa,ja 2 v sairauden toteamisest....eli hautaa päin.Olen samaa mieltä kuin edellinen,julkisen puolen hoivakodeissa ja sairaaloissa aivan surkeeta ruokaa,hirveetä suorastaa,hoidosta puhumattakaan....Tuttavani palvelukeskuksessa Lappeenrannassa,nyt ilmoittivat että eivät nosta vuoteesta kuin kerran päivässä...hoitajat eivät jouda,hei haloooo,missä järki ...missä tahto....


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe