Onko leipäkin nyt myrkyllistä? Sanoin että enään en saa syödä sokereita, voita, kermaa ja nyt leipäkin on kielletty. Onko teillä ollut ongelmia leivän syönnissä? Itse olen epäillyt keliakiaa joskus.
Kopioitu Biofacto.com sivuilta:
Viljapelloilla käytetään hyönteismyrkkynä, homeenesto- ja rikkakasvientorjunta-aineina mm. Bacillus thuringiensis bakteerimyrkkytiivistettä. Homeasunnossa altistutaan samankaltaisille mikrobimyrkyille.
1) Eikö tämä n.7 kertaa kasvukauden aikana ruiskutettu bakteerimyrkkytiiviste imeydy viljaan? Pelloille lisätään lannoitteisiin mm. seleeniä joka imeytyy viljaan.
2) Miten paljon viljaan imeytyy kyseisiä myrkkyjä?
3) Vilja on ollut ihmisen luonnollista ravintoa tuhansia vuosia. Onko bakteerimyrkkytiiviste syynä ihmisten huonontuneeseen viljan sietokykyyn?
4) Lisääkö ”homeasunto” bakteerimyrkkytiivisteen terveysvaikutuksia?
5) Mitä muita kevyempi torjunta-aineita olisi käytettävissä?
6) Miten myrkyt vaikuttavat ekosysteemiin? Vrt. tutkimus jonka mukaan kuutiossa multaa ei ollut vuosien ruiskutuksen jälkeen elossa yhtään bakteeria.
7) Onko luomuvilja ratkaisu tähän ongelmaan?
Leivätön?
28
834
Vastaukset
- Salli,.,
Mitenköhän leipä vaikuttaa hiivasyndroomaan?
- Salli,,.
TAi noi mykyt hiilihydraatit. Onkohan joku päässyt hiivasta eroon leivän pois jättämisellä? Karppaajilla vois olla tästä enemmän kokemusta. Nehän ei syö leipää kait ollenkaan...
- Karping
Salli,,. kirjoitti:
TAi noi mykyt hiilihydraatit. Onkohan joku päässyt hiivasta eroon leivän pois jättämisellä? Karppaajilla vois olla tästä enemmän kokemusta. Nehän ei syö leipää kait ollenkaan...
Kaikki nopeet hiilihydraatit pitäisi jättää pois. Ainoat hiilarit voisivat olla kasvikset. Kuinka kauan tätä sitten jaksaa?
- .
vaan sen nostatukseen käytetty hiiva. jos on hiiva-allergia, voivat hiivat ristireagoida kaskenään. kannattaa käyttää kokojyväleipää jonka leivonnassa ei ole käytetty hiivaa vaan esim hapatettu luontaisesti leivän juurella. valkoisia jauhoja pitää välttää sekä sokeria.
- Salli.,.
. kirjoitti:
vaan sen nostatukseen käytetty hiiva. jos on hiiva-allergia, voivat hiivat ristireagoida kaskenään. kannattaa käyttää kokojyväleipää jonka leivonnassa ei ole käytetty hiivaa vaan esim hapatettu luontaisesti leivän juurella. valkoisia jauhoja pitää välttää sekä sokeria.
Kiitos! Voiskin seuraavaksi semmosta kattoa? Onko teillä tiedossa leipämerkkiä joka olisi luomu, sokeriton ja hapatettu juurella? Vai saakohan vaan erikoismyymälöistä?
- ~..~
. kirjoitti:
vaan sen nostatukseen käytetty hiiva. jos on hiiva-allergia, voivat hiivat ristireagoida kaskenään. kannattaa käyttää kokojyväleipää jonka leivonnassa ei ole käytetty hiivaa vaan esim hapatettu luontaisesti leivän juurella. valkoisia jauhoja pitää välttää sekä sokeria.
Eikö hiiva kuole kun leipä paistetaan? Itse epäilisin noita hiilareita, koska ne pilkkoutuvat elimistössä sokeriksi.
- kenkura
. kirjoitti:
vaan sen nostatukseen käytetty hiiva. jos on hiiva-allergia, voivat hiivat ristireagoida kaskenään. kannattaa käyttää kokojyväleipää jonka leivonnassa ei ole käytetty hiivaa vaan esim hapatettu luontaisesti leivän juurella. valkoisia jauhoja pitää välttää sekä sokeria.
Miksi tuo leivän juuri olisi parempi kuin hiiva, muuta kuin ehkä maun kannalta (joka on tietysti makuasia ;))? Leivän juuri perustuu maitohappokäymisen ja hiivasienen symbioosiin? Jos haluaa tehdä uuden leivän juuren, siihen laitetaan yhtenä ainesosana juuri hiivaa. Wikipediasta löytyy hakusanalla taikinajuuri tietoa mm. että taikinajuuressa elää villihiivoja ja bakteereita. Perinteisesti juuri säilytetään jättämällä puinen taikina-astia pesemättä, jolloin reunoihin tarttunut taikina kuivuu siihen. Kuivatuksessa hiivat ja bakteerit menevät lepotilaan, mutta säilyvät elossa kunnes ne saavat taas kosteutta ja ravintoa uuden taikinan teon yhteydessä. Eri taikinajuuret antavat erilaisen maun ja samakin takinajuuri saattaa muuttua ajan saatossa, kyse kun on elävästä ja muuttuvasta "organismista".
- Hapatus
. kirjoitti:
vaan sen nostatukseen käytetty hiiva. jos on hiiva-allergia, voivat hiivat ristireagoida kaskenään. kannattaa käyttää kokojyväleipää jonka leivonnassa ei ole käytetty hiivaa vaan esim hapatettu luontaisesti leivän juurella. valkoisia jauhoja pitää välttää sekä sokeria.
eikös se leivän hapatus tapahtu raa-alla, vanhalla leivällä, jossa on sikin sokin
kaiken maailman bakteerikasvustoa ja bakteerimyrkkyjä. Hyi olkohon !
Syön mieluummin Fazerin homesuojattua leipää. - .
Hapatus kirjoitti:
eikös se leivän hapatus tapahtu raa-alla, vanhalla leivällä, jossa on sikin sokin
kaiken maailman bakteerikasvustoa ja bakteerimyrkkyjä. Hyi olkohon !
Syön mieluummin Fazerin homesuojattua leipää.kokonaan syömättä kun tämä on näin kamalan vaarallista
- .,
Hapatus kirjoitti:
eikös se leivän hapatus tapahtu raa-alla, vanhalla leivällä, jossa on sikin sokin
kaiken maailman bakteerikasvustoa ja bakteerimyrkkyjä. Hyi olkohon !
Syön mieluummin Fazerin homesuojattua leipää.Homesuojattua en ainakaan uskalla syödä!
Viljasta on juttua myös täällä http://www.campaignforrealhealth.com/2009/11/21/an-introduction-to-doug-kaufmann-and-the-fungal-theory-of-disease/ , josta pari lohkaisua Doug Kaufmannilta:
“Grain is grain. Even whole grains. Here is your worry: ‘…but Doug, my dietitian, my nutritionist, my doctor, my dentist says the human body must have grains in order to thrive…’ If that’s true, then I’m not alive and I’m not thriving. That’s a FALLACY that you must have grains in order to thrive."
["Vilja on viljaa. Jopa kokojyvät. Tässä huolenaiheesi: '-- mutta Doug, ravitsemusterapeuttini, ravintofysiologini, lääkärini ja hammaslääkärini sanovat, että ihmiskeho tarvitsee viljaa voidakseen hyvin...' Jos se on totta, minä en ole elossa enkä voi hyvin. On harhaluulo, että täytyy olla viljaa voidakseen hyvin."]
(As to whether fungus survives the cooking processs as in grains and corn — both known to be ALWAYS fungally infested): “The answer is no. And that’s surprising to most people. But, fungus is probably not the problem. What fungus makes as a natural biochemical process, the mycotoxins — are heat stable. To the best of my knowledge, you can’t microwave or autoclave these mycotoxins away. Mycotoxins are heat stable. Fungus you can cook out when you cook the pasta. So if there’s no fungus there, you won’t be making the mycotoxins which is a good thing. But if mycotoxins have already impregnated the food, then you’ve got problems.”
[Siihen säilyykö sieni viljan ja maissin keittoprosessissa, jotka molemmat tiedetty aina sienten vaivaamiksi: "Vastaus on ei. Ja se hämmästyttää useimpia ihmisiä. Mutta sieni ei olekaan luultavasti ongelma. Se, mitä sieni tuottaa luonnollisessa biokemiallisessa prosessissa, eli mykotoksiinit - ovat kuumuuden kestäviä. Parhaimman tietoni mukaan et voi keittää edes mikrossa tai painekattilassa näitä mykotoksiineita pois. Mykotoksiinit ovat kuumuuden kestäviä. Kun keität pastaa, voit keittää sientä. Jos sientä ei ole, et valmista mykotoksiineja, mikä on hyvä asia. Mutta jos mykotoksiinit ovat jo kyllästäneet ruoan, niin sitten sinulla on ongelmia."]
Ks. myös:
http://www.mm.helsinki.fi/users/lindstro/Opetus/Opetus_2003/Seminaarityot_2001/Sari/MYKOTOX_SARI.html- Salli,,..
Oikein säilytetyssä luomussa noita myrkkyjä ei pitäisi olla, kun ei ole saanut ruiskuttaa...
Mutta minä löysin tälläisen leivän: Perheleipurit, Luomuruislimppu, leivottu taikinajuureen ilman lisättyä hiivaa.
Oli tarkoitus ottaa pelkkää luomua, mutta huomasin ton taikinajuurenkin kotona.
"taikinajuuressa elää villihiivoja ja bakteereita" Voiskohan tossa olla teollisen hiivan ero? Yleensähän villihiivan vois kuvitella olevan terveellisempää kuin teollisen...
Mutta myrkkyjä en halua kyllä enään leivässäni syödä! - Salli.,.,
Salli,,.. kirjoitti:
Oikein säilytetyssä luomussa noita myrkkyjä ei pitäisi olla, kun ei ole saanut ruiskuttaa...
Mutta minä löysin tälläisen leivän: Perheleipurit, Luomuruislimppu, leivottu taikinajuureen ilman lisättyä hiivaa.
Oli tarkoitus ottaa pelkkää luomua, mutta huomasin ton taikinajuurenkin kotona.
"taikinajuuressa elää villihiivoja ja bakteereita" Voiskohan tossa olla teollisen hiivan ero? Yleensähän villihiivan vois kuvitella olevan terveellisempää kuin teollisen...
Mutta myrkkyjä en halua kyllä enään leivässäni syödä!Radiosta tuli muuten mielenkiintoinen juttu. Tavallinen sokeri nostaa verensokeria 10 kertaa hitaammin kuin (Nyt nimikkeet voi mennä väärin) glukoosisokeri, siirappisokeri ja muut käsittääkseni teollisesti valmistetut sokerit.
Tästä tulen taas pohdintaan. Koska ihminen kuitenkin tykkää sokerista, niin olisiko luonnollinen parempi kuin ei ollenkaan / teollinensokeri?
(Välillä toi roskapostirobotti väittää minun laskeneen oikean lasku tuloksen väärin.) - on jotain
Salli.,., kirjoitti:
Radiosta tuli muuten mielenkiintoinen juttu. Tavallinen sokeri nostaa verensokeria 10 kertaa hitaammin kuin (Nyt nimikkeet voi mennä väärin) glukoosisokeri, siirappisokeri ja muut käsittääkseni teollisesti valmistetut sokerit.
Tästä tulen taas pohdintaan. Koska ihminen kuitenkin tykkää sokerista, niin olisiko luonnollinen parempi kuin ei ollenkaan / teollinensokeri?
(Välillä toi roskapostirobotti väittää minun laskeneen oikean lasku tuloksen väärin.)Useissa ruokatuotteissa saattaa olla haitallisia homeita, mm pähkinät,kuivatut hedelmät,tuoreet hedelmät,jopa leipä,leipomon ilmassa olevat homeitiöt ( Cladosporium,Penicillium,Aspergillus) noita löytyy aina ilmasta,ja erilaiset hiivat kulkeutuvat taikinaan.Elimistöön joutuessaan saattavat alkaa kasvaa siellä.Jos asuu vielä hometalossa on vaara erityisen suuri,eli mikäköhän onkaan ruuan altistuvutta lisäävä vaikutus,voi olla merkitystä.Ja ajatelkaa marjoissa joita syödään suoraan metsässä, mitä kaikkea niistä kulkeutuu elimistöön,ja tietysti pensasmarjat.
- vihanneskin
on jotain kirjoitti:
Useissa ruokatuotteissa saattaa olla haitallisia homeita, mm pähkinät,kuivatut hedelmät,tuoreet hedelmät,jopa leipä,leipomon ilmassa olevat homeitiöt ( Cladosporium,Penicillium,Aspergillus) noita löytyy aina ilmasta,ja erilaiset hiivat kulkeutuvat taikinaan.Elimistöön joutuessaan saattavat alkaa kasvaa siellä.Jos asuu vielä hometalossa on vaara erityisen suuri,eli mikäköhän onkaan ruuan altistuvutta lisäävä vaikutus,voi olla merkitystä.Ja ajatelkaa marjoissa joita syödään suoraan metsässä, mitä kaikkea niistä kulkeutuu elimistöön,ja tietysti pensasmarjat.
Ja tietysti vihannekset, niissähän on maaperästä peräisin olevia lajeja mm, sädesientä.
- hyvin
vihanneskin kirjoitti:
Ja tietysti vihannekset, niissähän on maaperästä peräisin olevia lajeja mm, sädesientä.
juuri siksi.
- plöpsistä plöps
hyvin kirjoitti:
juuri siksi.
kyllä vedessäkin on mikrobeja ja sitten siinä liinassa jolla kuivaatte ne vihannekset. ja ihan eniten on hiivoja ja bakteereita teidän suussa kun te syötte niitä marjoja ja vihanneksia. Hyi olkoon! Ja suolistossa vielä enemmän. Ei ihme että henki menee meiltä kaikilta.
- kauhistuksen kananhä
on jotain kirjoitti:
Useissa ruokatuotteissa saattaa olla haitallisia homeita, mm pähkinät,kuivatut hedelmät,tuoreet hedelmät,jopa leipä,leipomon ilmassa olevat homeitiöt ( Cladosporium,Penicillium,Aspergillus) noita löytyy aina ilmasta,ja erilaiset hiivat kulkeutuvat taikinaan.Elimistöön joutuessaan saattavat alkaa kasvaa siellä.Jos asuu vielä hometalossa on vaara erityisen suuri,eli mikäköhän onkaan ruuan altistuvutta lisäävä vaikutus,voi olla merkitystä.Ja ajatelkaa marjoissa joita syödään suoraan metsässä, mitä kaikkea niistä kulkeutuu elimistöön,ja tietysti pensasmarjat.
ja linnut on vielä kakannut niihin marjoihin
- -
kauhistuksen kananhä kirjoitti:
ja linnut on vielä kakannut niihin marjoihin
Tiedätkö että viikkoja pilaantuneena olleen homeisen ruoan syöntiin voi kuolla? Ja on myös kuoltu. Ruokamyrkytys? Eikö pilaantuneen ruoan pitäisi olla oikea terveyspommi jos se home on niin terveellistä ja reenataan vastustuskykyä.
- ,.,
- kirjoitti:
Tiedätkö että viikkoja pilaantuneena olleen homeisen ruoan syöntiin voi kuolla? Ja on myös kuoltu. Ruokamyrkytys? Eikö pilaantuneen ruoan pitäisi olla oikea terveyspommi jos se home on niin terveellistä ja reenataan vastustuskykyä.
Söin kerran raakoja persikoita ja loppuilta/ Yö olikin sitten tuskaa. Vatsan väänteet olivat niin kovat, että ajattelin kuolevani. Oksensin ja olin tuskissani. Tuntuu kuin olisin ollut houreessa. En edelleenkään voi ymmärtää, että syynä olisi ollut vain persikoiden raakuus. Olen voinut saada homemyrkytyksen tai myrkkymyrkytyksen...
- persikat
,., kirjoitti:
Söin kerran raakoja persikoita ja loppuilta/ Yö olikin sitten tuskaa. Vatsan väänteet olivat niin kovat, että ajattelin kuolevani. Oksensin ja olin tuskissani. Tuntuu kuin olisin ollut houreessa. En edelleenkään voi ymmärtää, että syynä olisi ollut vain persikoiden raakuus. Olen voinut saada homemyrkytyksen tai myrkkymyrkytyksen...
Minulle kävi taas niin, että söin täysin kypsän persikan, mutta samalla hedelmälautasella oli yksi pilaantunut, nukkainen. Opin kerrasta, etten koskaan enää tee niin eli jatkossa, jos hedelmälautasella on pilaantunut, niin kaikki menee roskiin. Tuskaisena viruin WC:n lattialla seuraavana yönä oksentaen itseni loppuun, ajattelin, ettei se helpota koskaan, mutta vasta puolenpäivän aikaan seuraavana päivänä uskalsin syödä jotakin. Samanlaisen kohtauksen olen saanut TTL:n homealtistuksen jälkeen, jolle vielä yksi tyypillinen piirre on se, että kylmä hiki valuu ympärikehoa ja ainoa pystympi asento, jossa jaksaa olla on konttausasento. Ottaa välillä siis lujille, mutta vielä henki pihisee.
Täällä on ollut vitsinä leivällä tehty hometesti...
On annettu ymmärtää niin tai on syntynyt sellainen mielikuva, että homeitiöt tulevat sisäilmasta sinne leipäpussiin.
Mutta tänään aamupäivällä makoillessani vielä väsyneenä sängyssä, mielessäni välähti, että totta kai ne homeitiöt ovat jo siellä leivässä valmiina - että vilja on saastunutta ja sitten se leipä homehtuu.- v itsi
sanasinko kirjoitti:
Täällä on ollut vitsinä leivällä tehty hometesti...
On annettu ymmärtää niin tai on syntynyt sellainen mielikuva, että homeitiöt tulevat sisäilmasta sinne leipäpussiin.
Mutta tänään aamupäivällä makoillessani vielä väsyneenä sängyssä, mielessäni välähti, että totta kai ne homeitiöt ovat jo siellä leivässä valmiina - että vilja on saastunutta ja sitten se leipä homehtuu.EI OLE VITSI on ihan toimiva se leivällä tehty hometesti, ja taatusti ihan yhtä luotettava kuin se toiminimi biofacton alusta.Toinen halpa jonka voi tehdä itse on liivate josta tekee kasvatusalustan,ravinteeksi laittaa esin lihaliemi valmistetta, ja kyllä toimii ja on luotettava testi eikä maksa juuri mitään,kannattaa kokeilla.
v itsi kirjoitti:
EI OLE VITSI on ihan toimiva se leivällä tehty hometesti, ja taatusti ihan yhtä luotettava kuin se toiminimi biofacton alusta.Toinen halpa jonka voi tehdä itse on liivate josta tekee kasvatusalustan,ravinteeksi laittaa esin lihaliemi valmistetta, ja kyllä toimii ja on luotettava testi eikä maksa juuri mitään,kannattaa kokeilla.
"EI OLE VITSI on ihan toimiva se leivällä tehty hometesti, ja taatusti ihan yhtä luotettava kuin se toiminimi biofacton alusta."
- Eri mieltä. Tajusin juuri, että siinä leivässä on homeet jo omasta takaa päinvastoin kuin Biofacton testeissä.- matemaatikko..
Salli.,., kirjoitti:
Radiosta tuli muuten mielenkiintoinen juttu. Tavallinen sokeri nostaa verensokeria 10 kertaa hitaammin kuin (Nyt nimikkeet voi mennä väärin) glukoosisokeri, siirappisokeri ja muut käsittääkseni teollisesti valmistetut sokerit.
Tästä tulen taas pohdintaan. Koska ihminen kuitenkin tykkää sokerista, niin olisiko luonnollinen parempi kuin ei ollenkaan / teollinensokeri?
(Välillä toi roskapostirobotti väittää minun laskeneen oikean lasku tuloksen väärin.)samma här.. väittää laskutulosta vääräksi... vaikkei ole.
- Vrhe
sanasinko kirjoitti:
"EI OLE VITSI on ihan toimiva se leivällä tehty hometesti, ja taatusti ihan yhtä luotettava kuin se toiminimi biofacton alusta."
- Eri mieltä. Tajusin juuri, että siinä leivässä on homeet jo omasta takaa päinvastoin kuin Biofacton testeissä.Mutta kun ilmassahan on aina niitä mikroobeja, ei taida olla sellaista rakennusta jossa ei olisi, niitä indikaattorilajejakin
sisäilmassa yleisiä mikroopilajeja
-Penicillium
-Aspergillus
-Cladosporium
-hiivat
ja tietysti erilaisia pakteereja tuhoton määrä
Ulkoilmassa yleisiä mikroopilajeja
-Cladosporium
-Basidomykeetit
-Penicillium
-Aspergillus
-Altermaria
-hiivat
-steriilit
Tietysti ulkoilmasta kulkeutuu sisälle jos jonkinmoista mikropia, saattaapi löytyä sisäilmasta säjesientä ja muita kosteusvaurioindikaattorilajeja.
Eli nuilla alustoilla saattaa alakaa kasvaa ihan mitä tahansa.
Tukin vielä että esim kukkamullasta ja kukista tulee vaikka mitä huoneilmaan, polttopuista, lemmikeistä ja jopa itse ihminen voi tuoda sisälle mukanaan vaikka mitä mikrobeja, jotka sitten harhauttaa noissa avomaljasysteemissä (biotest) Ja sekin vielä jos kuorii vaikka pottuja tai juureksia niin kyllä nousee mikropipitoisuudet että kohisee.Nekin näkyy sitte siinä testissä.
Että kyllä en luottais mihinkään avomaljamenetelmään enkä paahtoleipähommiin.Ovat senverta suuntaa antavia ja joskus taikka oikeastaan aina voi mennä metsään ja pahasti.
Tämmöstä. - on kertaus tämäkin
Vrhe kirjoitti:
Mutta kun ilmassahan on aina niitä mikroobeja, ei taida olla sellaista rakennusta jossa ei olisi, niitä indikaattorilajejakin
sisäilmassa yleisiä mikroopilajeja
-Penicillium
-Aspergillus
-Cladosporium
-hiivat
ja tietysti erilaisia pakteereja tuhoton määrä
Ulkoilmassa yleisiä mikroopilajeja
-Cladosporium
-Basidomykeetit
-Penicillium
-Aspergillus
-Altermaria
-hiivat
-steriilit
Tietysti ulkoilmasta kulkeutuu sisälle jos jonkinmoista mikropia, saattaapi löytyä sisäilmasta säjesientä ja muita kosteusvaurioindikaattorilajeja.
Eli nuilla alustoilla saattaa alakaa kasvaa ihan mitä tahansa.
Tukin vielä että esim kukkamullasta ja kukista tulee vaikka mitä huoneilmaan, polttopuista, lemmikeistä ja jopa itse ihminen voi tuoda sisälle mukanaan vaikka mitä mikrobeja, jotka sitten harhauttaa noissa avomaljasysteemissä (biotest) Ja sekin vielä jos kuorii vaikka pottuja tai juureksia niin kyllä nousee mikropipitoisuudet että kohisee.Nekin näkyy sitte siinä testissä.
Että kyllä en luottais mihinkään avomaljamenetelmään enkä paahtoleipähommiin.Ovat senverta suuntaa antavia ja joskus taikka oikeastaan aina voi mennä metsään ja pahasti.
Tämmöstä.Ja että mikrobit ovat osa normaalia elinympäristöämme ja niitä on aina kaikkialla läsnä. Niitä esiintyy myös rakennuksissa sisäilmassa, pinnoilla ja rakenteissa. Sisäilman mikrobit ovat pääosin peräisin ulkoilmasta, maaperästä, kasveista, ihmisistä, elintarvikkeista ja eläimistä.
Huoneilmassa ja pölyssä on kymmeniä homeita ja hiivoja. Penicillium, Cladosporium, Aspergillus, Fusarium ja Rhodotorula ovat niistä yleisimpiä. Ulkoilman sieni-itiöpitoisuus vaikuttaa suoraan sisäilmaan, ja itiöitä on runsaasti koko lämpimän vuodenajan. - Ei kasva
sanasinko kirjoitti:
"EI OLE VITSI on ihan toimiva se leivällä tehty hometesti, ja taatusti ihan yhtä luotettava kuin se toiminimi biofacton alusta."
- Eri mieltä. Tajusin juuri, että siinä leivässä on homeet jo omasta takaa päinvastoin kuin Biofacton testeissä.Homeet ja sädesienet vaativat ravintoaineita, joita ei Fazerin paahtoleivässä ole. Penicillium nyt voisi jaksaa kasvaa Fatserin sinisen ravintoaineilla, mutta ei vaaralliset lajit...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 712911
Sä et pääse yli, mä en pääse yli
Jäädäänkö kuinka pitkäksi aikaa kärvistelemään omissa kuplissa näihin tunteisiin vai aletaanko puskemaan jo tätä läpi. V1472200Hei sinä nainen
Haluan olla rehellinen – olet hämmentänyt minua todella paljon. En ota sinusta mitään selvää, ja ehkä juuri siksi huomaa752100Kelan perkeleellinen käytäntö
Kun äiti joutuu hakemaan Kelalta tukia vähien tulojen tähden, niin aina otetaan huomioon lapsen tilillä olevat rahat. Ei2541730- 691466
Mitäs te venäjän puolustajat tekisitte, jos venäjä todella hyökkäisi tänne?
Tää on se mielenkiintoinen kysymys. Tehän olette lähinnä vasemmistolaisia, eikä armeijaa ole käyty, eikä rintamalle mi3051415- 781347
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask napauttavat - Tällaisten ihmisten ei kannata muuttaa Italiaan: "Ei..."
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask toteuttivat oman unelmansa Italiassa. He ostivat kakkoskodin Italian Pugliasta. Lue lisää381226Miksi kaikki jauhaa KAJ:sta
Se bastulauluhan on todella huono, vanhanaikainen ja oikea junttilaulu. Oikein ällöttää, kun idiootit hehkuttaa sitä ps1251135- 761042