Sipulista

määvaa

Tietääkö kukaan, onko runsaasta sipulin syömisestä mitään hyötyä? Mä syön päivittäin n. 1 punasipulin mikrossa pehmennettynä, kun on nii hyvää :). Vai viekö mikro kaikki terveysvaikutukset mennessään?

11

3894

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      tiiä, ite inhoan sitä mutta kypsennystavoista sen verran että raakana melkein kaikki kasvikunnan tuotteet ovat terveellisimpiä, jos pakko jotenkin kypsentää niin höyrytys on paras tapa ja mikro on se kaikkein huonoin.

      • kaino6

        Sipuli on erittäin terveellistä kaikissa muodoissa, kaikki sipulit.
        jossakin oli mainittu sipulit terveellisyysjärjestyksessä: shalottisipuli, punasipuli, keltasipuli.
        Ja tietenkin valkosipuli.


    • Keltasipuli.........

      Sipuli sisältää paljon antioksidantteja ja paljon muita terveysvaikutteisia ainesosia. Etenkin juuri punasipuli
      (pun. väriaineet) ja valkosipuli.

      Muuten ; tuleeko sinulle ns. vatsavaivoja tms. kun syöt raakaa tai puoliraakaa sipulia?

      Minulle närästystä ja ilmavaivoja...Silti syön.........

    • Tilha

      En puutu sipulinsyöntiisi, hyväksi se varmasti on. Hanki kattila ja siihen höyrytysritilä. Siiviläkin käy. Ei tarvitse kuin hetken kiehuvan veden yllä ja pehmenee. Luonnollisempaa kuin mikroaaltojen käyttö.

    • voi ruutana

      Hauskoja vastauksia. Jään innolla odottamaan mitä tapahtuu :D

      • lööki

        Valmistin iteselleni valkosipuli herkkua.

        Kynsisipulin marinoinnissa on suurin työ kuoria ne.
        Keittäminen ja etikkaliemeen marinointi onnistuu, kuin itsestään
        ja hyvää tulee. Liikaa öljyä tulee välttää.

        Varmaan toisetkin on kokeneet saman, kuinka suoli rupeaa tuottamaan
        kaasujaan ja kuinka makuuhuoneessa esiintyy silmiä kirveleviä
        kaasupäästöjä, että potkua on tuotteessa ja en yhtään epäile,
        etteikö taudit pysyisi loitolla, minä olen pysynyt terveenä.

        Valkosipulin keittoaika on tarkka, se on paras tarkistaa marttojen
        sivuilta, en lähde omiani esittään. Kuitenkin koviksi jääneet ei
        kovin miellyttäviä ole syödä.

        Valkosipuliherkut marketin hyllyssä on hintavia, että omatoiminen
        isommissa erissä valmistus on helppoa ja säästöä syntyy.
        Mausteita voi kukin lisätä tarpeittensa mukaan.
        Itse olen hyödyntänyt kurkkupurkkien etikkaliemet,
        salattipurkkin jämät, miltei kaikki käy ja harjoitus tekee mestariksi.

        Meillä lapset ei syö sipulia.
        Perinteisen sipulin kuorin ja paloittelen vain omalle lautaselle ja keittoa sitten päälle.


    • sipuli ja antiokseda

      Joo vähän samaa tässä pähkäilin, tiedämme että sipuli on hyvä antioksedanttinen, paljonkohan se kestää
      erilaista ruuanvalmistusta, lämpötilaeroja jotta ne hyvät DANIT säilyisivät ?

      Varmasti on niin että sellaisenaan paras, mutta kuinka muut laittavat ?

      Kiittäen, moooooooooooi !

    • sekapeto

      Raaka ei ole aina paras, koska elimistö saa paljon tehokkkaammin ravintoaineita käyttöön kypsennetyistä kasviksista/siemenistä. Raakakypsennys on varmaan kaikkein paras tapa, mutta ainaki sipuli on tosi äklöä sillätavalla valmistettuna. Itse syön mielellään lähes kaikkia kasviksia sekä raakana että kypsennettynä, jotta saisin mahdollisimman monipuolisesti ravinteita. En usko mikron tappavan sen pahemmin, kuin muunkaan kypsennyksen.

      • Tympääntynyt

        Kyl minä ainakin huoman nan vaikutukset kun syö kuunnon salaatti aterian missä on erillaisia sipuleita, että kroppa tykkää ja toimii huomattavasti paremmin, eihän ihminen tule toimeen ilman niitä. Ainakaan aikuiset D.


    • Sipulinystävä

      Keltasipulissa on flavonoideja jotka on todella hyväksi. Keltasipuli ja muutkin sipulit suositellaan kypsentämään hiukan mutta ei ole pakollista. Jos haluat terveysvaikutuksia sipulista, suosittelen keltasipuli sillä siinä on enemmän flavonoideja kuin punasipulissa. Valkosipulissa niitä on vähiten. Purjosipulikin on erittäin terveellistä, purjosipulista 95% flavonoideista sijaitsee vihreässä osassa joten sitä kannattaa käyttää myös ruoanlaitossa.

    • Anonyymi

      Miksi et anna vielä alle 18-vuotiaan maistaa vielä sipulia. Hän vihaa koko ruokaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ei se mene ohi ajan kanssa

      Näin se vaan on.
      Ikävä
      130
      2235
    2. Ajattelen sinua nyt

      Ajattelen sinua hyvin todennäköisesti myös huomenna. Sitten voi mennä viikko, että ajattelen sinua vain iltaisin ja aamu
      Ikävä
      26
      1918
    3. Vaistoan ettei sulla kaikki hyvin

      Odotatko että se loppuu kokonaan ja avaat vasta linjan. Niin monen asian pitäisi muuttua että menisi loppu elämä kivasti
      Ikävä
      12
      1479
    4. Yritys Kannus

      Mää vaan ihmettelen, julkijuopottelua. Eikö tosiaan oo parempaa hommaa, koittas saada oikeasti jotain aikaiseksi. Hävett
      Kannus
      12
      1327
    5. Olen huolissani

      Että joku päivä ihastut/rakastut siskooni. Ja itseasiassa haluaisin, ettei hän olisi mitenkään sinun tyyppiäsi ja pitäis
      Ikävä
      70
      1231
    6. Oletko täällä mies?

      Mitä mietit? ❤️ varmistan vielä, että onhan kaikki ok meidän välillä?
      Ikävä
      93
      1048
    7. Mies kadonnut

      Kukas siellä kolarissa on kadonnut
      Kolari
      17
      957
    8. Eikö ole jo ihan sama luovuttaa

      Meidän suhde ei ikinä toimisi.
      Ikävä
      88
      913
    9. Kuin sonnilauma

      Taas on Virkatiellä kova meteli keskellä päivää. Ei siinä kyllä toisia asukkaita yhtään ajatella. Tullaan yhden asuntoon
      Kuhmo
      17
      800
    10. Syrjintäskandaali Lieksan kaupungin johdossa

      Ylen valpas toimittaja kirjoittaa: Lieksan kaupunki kieltäytyi hyväksymästä Vihreiden venäläistaustaista ehdokasta Lieks
      Lieksa
      115
      741
    Aihe