hankalia ihmissuhteita

en näe enkä kuule

Yhtäkkiä huomaa, että elämässä onkin niitä ihmisiä, joita haluaa vältellä. Joille ei enää puhu. Ei ota yhteyttä. Jotenkin järkyttävää, että herää siihen, että tuon ja tuon ja tuon kanssa on sellainen tilanne, etten halua/pysty/kykene olemaan oma välitön itseni. Ja että omat hankalat kokemukset on niistä ihmissuhteista sellaisia, että käännän selkäni, olen näkemättä, kuulematta, välittämättä. Olen loukkaantunut, arvet parantuneet, ja turruttanut tunteeni ja mieleni, itkenyt itkuni aikanaan. Asiat on takanapäin jo kaukana ja pitkän ajan päässä.
Ja nyt kun eräskin tarvitsisi apua, olisi oikeasti hädässä, minä menen pois, olen väsynyt, kyynistynyt, olen inhottava, en välitä, en kuuntele, en enää piittaa. Tiedän, että hetken voisin teeskennellä. Hyvin se menisi. Menneisyydestä olen ehkä päässyt, tulevaisuuttani rajoitan siltä osin, että samaa en enää halua.
Välttelen jopa niitä, jotka eivät ole minun elämääni ole häirinneet, mutta ketkä millään tavalla liittyvät näihin hankaliin ihmissuhteisiin.
He muistuttavat minua siitä itsestäni, joka joskus olin, niistä kipeistä asioista, mitä oli. Ja tajuan, että on hullua kääntää selkänsä ihmisille, jotka ovat viattomia, mutta en kykene kohtaamaan heitä. Muuten ei haittaisi, mutta tajuan loukkaavani heitäkin. En voi sille mitään. En ole päässyt siitä möykystä eroon, minkä sisälleni hautasin.
En ole päässyt yli. Eikä asiat haittaa, jos mikään ei niistä muistuta. Jos minun pitää muistaa, suistun suohon. Yksikin liian paha muisto ja koneeni putoaa.

3

1017

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luusereista

      En halua hankalia ihmissuhteita elämääni. Olen niin monet kolhut saannut, ettei enää ole paikkaa uusille. En halua tuntea, en edes tunnusta olleeni joskus "ystävä" jonkun kanssa joka on minua syvästi loukannut. Ainoa asia on että häpeän myös itseäni, kuinka olenkaan voinnut olla jonkun onnettoman kanssa. Yritän vain unohtaa, eikä siinä ole muuta tehtävissä kuin ehkä aika.

    • ****

      paha muisto? Mikä möykky on? Pahoja tunteita jos välttelee, ne tulevat kahtakauheimmiksi. Lopulta ne ovat mörön kokoisia. Ei niin pahoja juttuja olekaan, jotta niistä ei voisi puhua. Ota möröstä kiinni ja tuo se päivänvaloon.

      Mulla on kans vähän paha juttu, kun olin tässä pari vuotta aika pahassa kriisissä. Nyt sitten joudun menemään sairauden vuoksi leikkaukseen. Ei sitä voi oikein etukäteen tietää, miten se elämä menee. Pakko vaan hyväksyä elämä sellaisenaan, vaikka se ei ole kovin helppoa.

      Mutta turha on pahoja tunteita jatkuvasti pitää yllä. Pitää ajatella hyviä asioita.

      Kyllä s sieltä kuoresta tulet takaisin elävien kirjoihin.

    • Kuulen ja näen

      ihmissuhteita enää. Kirjoitat osuvasti, juuri niin kuin minäkin olen joutunut kokemaan omassa elämässäni. On joukko viattomia ihmisiä, joiden kanssa ei vaan pysty olemaan enää tekemisessä. -Ties vaikka nämä olisivat olleet tietyissä olosuhteissa, ehkä elämäsi tärkeimmät ihmiset. Nyt elän tietoisuudessa näistä ihmisistä erossa. On vain liian vaikeaa kohdata heidät. Minä voin antaa itselleni selkeän syyn, miksi kaikki tapahtui. Minullle kaikki tapahtui tietyssä ajanjaksossa, jossa minulla ei ollut voimia käsitellä asioita. Käänsin selkäni monelle. Mutta valitettavasti se ei poista totuutta, että en vieläkään pysty käsittelemään näitä ihmissuhteita. En ole kyynistynyt niin kuin aloittaja, mutta tunnistan kuitenkin itseni harjaantuneeni siinä, että pidän aina oman pääni pinnalla. Ketkä ovat syylliset? Kyllä, minä ja sinä, kuka lienet oletkin. -Ja tietysti elmänvirta joka kuljettaa meitä välillä niin arvaamattomasti. Tiedätkö, itselle voi antaa myös anteeksi? Ottaa rennosti ja luoda hyvä ilmapiiri itsesi ympärille. Sen kannattaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2042
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1577
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1461
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1447
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe