Aihe

sinirapu tekee tuhoja

vipu

Eli meillä on akvaariossa sinirapu (muistaakseni), ja nyt on huomattu että on tehnyt "hiukka" tuhoja, eli teurasti yhden lehtikalan, söi taistelukalalta pyrstön ja lisäksi on syönyt akvaariossa olleita kasveja. Ei noi kasvit niinkään, mutta ollaan mietitty että mistä toi johtuu että on syönyt muita kaloja tuolla tavoin? Kuitenkin kysyttiin eläinkaupassa ennen ostoa, että sopiiko se noiden kalojen joukkoon ja vastaus oli kyllä. Pitäisikö ravulle antaa jotain tietynlaista ravintoa tai jotain omaa ruokaa?

Toinen kysymys sitten tuohon taistelukalan (uros) pyrstöön liittyen, kasvaako se takaisin? On vähän näyttänyt siltä että se ois vähän kasvanut, vai olemmeko ihan harha-kuvitelmissa?

10

944

  Vastaukset

  • Ainakin marmorirapuja on myyty kaupoissa sinirapuina. Aika samannäköisiä ne ovat, sinirapu on tietääkseni enempi yksivärinen.

   Marmoriravuista on sen verran kokemusta, että en suosittele kenellekään pidettäväksi kalojen kanssa, eikä myöskään kasvien.

   Meillä saldoksi tuli, ennen kuin lopulta uskoin, että ei noita voi pitää kalojen kanssa, 1 nuolimonni, 2 kardinaalikalaa, 2 lehtikalaa runneltu muutta hengissä, 1 marmoritapparakala monta, monta loukkaantunutta. Lisäksi vielä pari loppuun karsittua kasvia ja useita henkihieverissä.

   Ravut saivat kyllä riittävästi ruokaa ja montaa sorttia joten nälkä niillä ei ollut. Se vaan on ravun luonto, että öiseen aikaan hiippailevat tappamassa kaloja. Mitäs muutakaan ne tekisivät luonnossa?

   Taistelukalan pyrstöevä voi kasvaa takaisin. Riippuu siitä kuinka pahasti se on vaurioitunut. Jos pyrstöevästä on vain vähän paloja irti, se voi kasvaa ihan entiselleen, mutta jos se on saksittu irti tyveä myöden kannattaa kala laittaa bakteerilääkitykseen ja toivoa parasta. Jos tuosta tilasta paranee, ei pyrstöevä tule enää koskaan olemaan yhtä hieno. Uusi kudos on vähän läpikuultavampaa eikä kasva yhtä pitkäksi.

   • Kiitokset vastauksesta!

    Täytyy tosiaan sit miettiä mitä tuolle tekisi, nyt se on ollut hiukka kiltimmin, mutta pari kertaa ois tehnyt mieli tiputtaa toi kyllä vedenkeittimeen =)

    Outoo etteivät eläinkaupassa sitten vaivautuneet kertomaan asiasta...

    Hyvää pääsiäistä sulle.

    - V


   • Anteeksi vain, mutta miksi te ihmiset ette ota selvää asioista, ennekuin otate eläimen. Marmorirapuja ei suositella pitämään minkään kalojen kanssa, se syö ne. Eikö kannattaisi ottaa asioista selvää, ennenkuin eläimen hankkii... Ei millään pahalla.


   • ärsyyntynyt kirjoitti:

    Anteeksi vain, mutta miksi te ihmiset ette ota selvää asioista, ennekuin otate eläimen. Marmorirapuja ei suositella pitämään minkään kalojen kanssa, se syö ne. Eikö kannattaisi ottaa asioista selvää, ennenkuin eläimen hankkii... Ei millään pahalla.

    Jos kuitenkin lukisit mitä kirjoitin ensimmäisessä viestissäni:

    "Kuitenkin kysyttiin eläinkaupassa ennen ostoa, että sopiiko se noiden kalojen joukkoon ja vastaus oli kyllä"

    Eli ei millään ilkeydellä, mutta lukisit viestit loppuun ennenkuin kirjoittelet vastauksia.


   • vipu kirjoitti:

    Jos kuitenkin lukisit mitä kirjoitin ensimmäisessä viestissäni:

    "Kuitenkin kysyttiin eläinkaupassa ennen ostoa, että sopiiko se noiden kalojen joukkoon ja vastaus oli kyllä"

    Eli ei millään ilkeydellä, mutta lukisit viestit loppuun ennenkuin kirjoittelet vastauksia.

    eläinkauppa on se viimeinen vaihtoehto josta neuvoja kysellään. Niissä on se kilisevä kassakone, jota pitää ruokkia. Neuvot sitten edistävät tuota kilinää!


   • ärsyyntynyt kirjoitti:

    Anteeksi vain, mutta miksi te ihmiset ette ota selvää asioista, ennekuin otate eläimen. Marmorirapuja ei suositella pitämään minkään kalojen kanssa, se syö ne. Eikö kannattaisi ottaa asioista selvää, ennenkuin eläimen hankkii... Ei millään pahalla.

    Silloin kun minulla nuo ravut olivat, oli marmorirapu aivan tuntematon laji Suomessa. Sain pari poikasta kasvattajalta, jolta kysyin kuinka ravut tulevat toimeen kalojen kanssa. Hänen mukaansa tulivat oikein hyvin. Eivät näköjään sellaisten kalojen kanssa tuleet kuin mitä meillä oli. Sinirihmakalojen ja partisten seuraan näyttivät sopivan.

    Se on hyvä että nykyään aika hyvin on tietoa marmorirapujen käyttäytymisestä, ainakin olen kurkku suorana siitä valistusta huutanut jo pari vuotta, siis sen ajan mitä netissä olen surffaillut. En ole näköjään sitten kuluttanut äänivaroja turhaan koska nm ärsyyntynytkin havahtui. Omituinen kiitos, mutta kuitenkin.


  • joo ihan normii mulki oli marmorirapu joka tappo 3 miljoonakalaa ja 2 kuparimonnista

  • kyllä sinirapukin saksii kaloja jos saa kiinni,varsinkin tollsasia huiki häntiä. anna ravulle salaattia,herneitä ym. paljon ruokaa niin jättää kalat ja kasvit rauhaan:)

  • ravuille pitää antaa omaa ruokaa kysy eläinkaupasta

  • voiko kahta sini rapua pitää samassa akvassa eli etteivät ne tapa toisiaan samat kysymykset puna ravuista

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   349
   15728
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   514
   8374
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   55
   4819
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   136
   2046