Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Astma(?) ja eläimet

tyttö.

Elikä olen 18-vuotias. 3 kanin ja yhden koiran omistaja. Minulla vissiin on astma, mutten ole siitä lääkärille mitään puhunut, tai no oireet ainakin viittaisivat siihen. Mulla oli noin kolmisen vuotta kaneja 4kpl omassa huoneessani, sitten kun muutin perheen luota isälle niin oli noin puolenvuoden tauko, ettei ollut eläimiä tai enintään se 1 kani. Nyt sitten asun omassa kämpässä, ja täällä siis 3 kania ja 4 koira. Allergiatestien mukaan kanista on pahat allergiat ja koirasta myös. Vuoden alussa alkoi keuhkoa vihloon/puristaan, noin 10sekunnin välein vihlas jonkun 5 sekunnin ajan.. 3 päivää jaksoin sitä ja sitten soitin lääkäriin mutten puhunut eläimistä mitään. Se määräsi jotain tuhlehduslääkettä joka sitten auttoi ja ei ole sen jälkeen pahemmin keuhkoihin koskenut. Sitten välillä joutunut yskiin oikeen kunnolla, että meinaa happikin loppua. Ja yöllä aina kun herää niin kauheet limat kurkussa ja aamulla myös. Nuhaa on ollut koko ajan. Kuulostaako tää astmalta? Mua nyt ei oo sikäli häirinnyt nää oireet kun tottunu niihin jo. Noi hengenahdistukset tulee aina joskus, noin 1-3 kertaa kuussa. Tupakoin myös.

Mitä mun kannattaisi tehdä? Voiko jos mulla nyt tuo astma todetaan niin pystynkö elämään eläinten kanssa? Koska noistahan en luovu missään nimessä. Tiedän että terveys pitäisi aina sijoittaa etusijalle, mutta minä olen päättänyt pitää eläimet. Eihän lääkärillä ole oikeutta siihen että mun olisi nimenomaan pakko luopua noista? Mun mielestä pystyn ihan hyvin elämään näinkin, mutta sitten taas pelottaa aina ajatus että keuhkot pettää tm. Ja ne astmalääkkeet varmasti helpottaa oireita. Mun mielestä noi oireet ei ole niin pahat. En oo koskaan meinannut tukehtua ihan niin että olisi jonkun aikaa ollut sillai ettei olisi saanu happea.

Olen myös atoopikko. Ihottuma ei tule eläimistä, vaan se tulee aina jostain muualta. Nytten mulla on jo melkein viikon ollut iho hyvässä kunnossa.

Niin ja sitten mulla ilmestyi patti tohon kylkeen, tuossa noin kk sitten. Ultraäänissä kävin ja tulokset pitäisi pian tulla.

Toivottavasti joku voisi vähän jelppiä että mitä mun kannattaa tehdä. Varmaan se lääkärille sanominen noista oireista olisi paras?

3

347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyttö.

      siis tuohon tuli 4 koira. elikä tuota nelosta ei pitänyt laittaa. siis yksi koira on. ;)

    • åpouiiuyuyrtrweew

      Hyvänen aika. Hengenahdistuskohtaukset pitäisi todellakin tutkia. Astma on keuhkojen tulehduksellinen sairaus, jos sitä ei hoideta niin tulehdus etenee ja pahenee, pahimmillaan keuhkoihin voi tulla pysyviä vaurioita ja arpeutumista.

      Jos olet kumminkin vakaasti päättänyt pitää eläimet, niin pitäisi sinun tuota allergiaasi hoitaa syömällä päivittäin allergialääkkeitä ja käyttämällä tuohon hengenahdistukseen astmalääkkeitä.

      Mene lääkäriin pikapikaa, ennen kuin tilanteesi menee pahemmaksi. Hoitamaton astma voi olla todella vaarallista ja viedä jopa henkesi.

    • entinenkissa

      Elikkä minulla on kissoja ja erittäin paha astma! Olen nyt kuitenkin kokeliun jälkeen tullut siihen tulokseen että oma elämä on kullan kallis ja eläimet saa lähteä! Tykkään eläimistä mutta en jaksa olla henki ahtaalla päivästä toiseen =( Hankin suuren akvaarion ja yritän tyytyä tuohon! Minulla on muuten yks kani 3 viikoa ja se oli yhtä tuskaa! Kani joutu äkkiä lähteä uuteen kotiin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1390
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1297
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1263
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1217
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe