Haiseeko kanit paljon??

nasupassa

Eli kysyisin haiseeko kanien ulosteet paljon, sillä olemme hankkimassa kaniinia

22

2222

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • T

   Kanin papanat eivät haise juurikaan, virtsa varmaan eniten. Haju riippuu siitä, kuinka ahkera olet siivoamaan häkkiä. Itse vaihdan vessanurkan märät purut ja enimmät papanat joka toinen päivä, ei haise häkki miltään huoneistossa.

   Osta kanisi mieluummin kasvattajalta, niitä löydät varmasti netistä omalta alueeltanne. Silloin voit olla varmempi, että kania on käsitelty oikein ja se on juuri sitä mitä sen sanotaan olevan.

   Tähän jatkoksi, kani jota on käsitelty yksilöllisesti pienestä pitäen, kesyyntyy yleensä aina helpommin kuin eläinkaupan kanit. Ovat kuitenkin yksilöitä, ja rotukin vaikuttaa jonkin verran. Ota poikanen, josta sosiaalinen, kiltti ja käsiteltävä kuva entisellä omistajalla.

   Onnea uuden lemmikin hoidossa!

   • helianne

    Osta kasvattajalta mieluiten.


  • sekovartinen

   kaikki eläimet haisee kanit mukaan lukien. (gerbiilit muka ei haise. niin varmaan...) riippuu paljon kuitenkin kanin hoidosta, ruokinnasta ja terveydestä. joskus ei ole mukavaa, kun kanien kusi haisee tosi voimakkaalle. samoin jos kanilla on ripulia >.< YH!

   itse olen sitä mieltä, että on sama kummasta kanin ostaa, eläinkaupasta taikka kasvattajalta. olishan se aika ikävää jos eläinkauppaan jäisi paljon täysin lemmikiksi sopivia eläimiä, mutta kasvattajilta kaikki vietäisiin käsistä. menis siinä monen sulosen palleron elämä ihan hukkaan. ero kai eläinkaupoissa ja kasvattajissa on se, että kasvattajilta saa enemmän tietoa kanista kuin eläinkaupassa. jos siis eläinkaupasta ostaa voi tietoa kaneista täydentää netin ja kasvattajien avulla :)
   salamanteri näyttää nettisivun perusteella aika asialliselle, mutta enemmän saa tietoa kaupassa: katso eläinten ulkonäköä (karvaisten lemmikkien turkki kunnossa ja hyvännäköinen, lintujen höyhenpeite kunnossa yms.) saa tietoa vähän eläinten hoidosta siellä. lisäks kannattaa kattoo eläinten häkkejä ja muuta sellasta (siisteys).

   meillä oli melko villejäkin kaneja yhdessä vaiheessa. eivät olleet aluksi kesuja juuri ollenkaan, mutta oppivat sitten kuitenkin ettei tarvitse pelätä ja alkovat luottamaan. niistä tuli lopulta tosi hyviä ystäviä

   • Gerbiili

    Gerbiilit ei haise jos terraarion pyryt vaihtaa joka kuukaus sillä mulla on 7 gerbiilii


  • o_______o

   oukhheeii o__o

  • Mukava hahmo

   Mekin ollaan ehkä ottamassa kania...Mutta ei kai ne haise jos hoitaa hyvin??? Esim. vaihtaa vessalaatikon ja veden joka päivä tai jokatoinen päivä???

  • ssssnnaaa

   Meillä on 2 kania ja asuvat häkissä ja häkin ovet aina auki. Häkin pohjalla pidän mattoja tai pyyhkeitä, pesen ne pesukoneessa ja vessalaatikon kissanhiekat puhdistan melkein joka päivä. Voi olla jos pitää puruja ni ne ehkä voivat haista enemmän jos kani pissaa niille? en enää muista kun puruja viimeksi pidin on sen verran aikaa. :) Kanit on yksilöitä ja vaikka kuinka on meidän toista kania käsitelty niin se on aika herkkä ja pelästyy helposti ja toinen taas ei ollenkaan, vaikkakin antaa kyllä käsitellä ja silittää. Varsinkin imuriin kannattaa totuttaa jos kani asuu asunnossa koko ajan. :)

  • kani

   Jos joku väittää että kanin kakka haisee ni ei taida olla itellä kania (tai sitte siivoo kerran vuodessa)
   Meillä on ollu 5 vuotta kaneja ja kasvatan myös niitä.

   Ei haise ei, jos vaihtaa tarpeeksi usein vessalaatikon.

   • yksikinkakkavoihaist

    Kyllä on kaneja... Joskus papanat haisee ''hielle'' :D Saattoi olla ruokinnalla osansa asiaan. Juu. Aivan. Siivoamme kerran viiteen vuoteen, sinun mieliksesi -.- Voiko olla ettei kakka muka koskaan haise? Kun käyt itse tortulla niin et ole koskaan haistanut mitään? On varsin kummallista :))) Varsinainen totuudentorvi


  • Kanikkaa.

   Meillä leikkaamattoman poikapupun pissa haisee tosi pahalle, onneksi herra käy vessalaatikossa ja pelletit vaihdetaan joka 3. pv eli ei koko kämppä lemua. Joskus kani on pissinyt matolle ja jouduttiin ostamaan uusi :-(

  • Comisans

   Itse kani ei haise ja papanatkin ovat kiinteitä, mutta sen likainen wc - laatikko siivoamattomana voi saada aikaan löyhkän. Hygieniasta on pidettävä hyvin huolta :)

  • Marsun haluaja

   Uskoisin että haisee, koska äitillä oli nuorena kani ja se kuulemma haisi ihan hirvittävälle! :p Muttajoo, haluisin marsun tai kanin, söpöjä ovat molemmat.

   • Anonyymi

    Marsut ne pahalle haisee yök mul on kani eikä haise yhtään


  • HämäräPupukauppa

   Hyvinkään salamanterista lähtevät kanit ovat tiedettävästi suuri osa käsittelemättöimiä ja arkoja. Kania nyt muutenkaan pitäisi eläinkaupasta hankkia vaan kani pitää ottaa harkiten kanikasvattajalta ja taustat on jaksettava selvittää tuommosen pieneläinten tehdasmaisen tuotannon kitkemiseksi. Jota eläinkaupasta eläimen ostaminen tukee.

  • Mila pupu

   ei haise, jos siivoot häkin n. 1-2 kertaa/viikko, itsen mielestä kani ei haise ollenkaan, vaan siinä on semonen jännä haju

   Älä oste eläin kaupasta, vaan kasvattajalta, koska käy halvemmaksi ja pupua on käsiltelty enemmän kasvattajalla :)

  • turha viesti

   MISSÄ ON N KIRJAIN?

   mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmnmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

   • ---------.

    Toisiks vikalla rivillä, viimenen kaheksas


   • mibä

    Sori mut tää ei oo mikään arvuuttelu leikki paikka


   • fty

    ei järkee


  • "tietäjä" (todella)

   Kanin papanat ei itseasiassa haise jos huolehtii kanin terveydestä ja siivoaa dunan 1-2kertaa viikossa x)

  • yte10

   jos pesee 2/4 kertaa niin ei ainakaan meillä haise

  • ekakani

   otimme ensimmäisen kanin syksyllä. Koska olen hyvin herkkänenäinen, niin vähän arvelutti, että kuinka paljon kani haisee.
   Nyt kun kani on meillä ollut muutaman kuukauden, olen tullut tulokseen, että kanista ei lähde mitään hajua. Jos vessalaatikon jättää siivoamatta, niin se laatikko sisältö alkaa haisemaan. Siivoan vessalaatikon joka toinen päivä. Silloin otetaan koko laatikko tyhjäksi ja pesen sen kloriitilla. välipäivänä lisään purua laatikkoon.
   Paskapallerot eivät haise. Ne ovat kovia pikkunappuloita, koostuu kai lähinnä heinästä?
   Kani on meillä huoneessa vapaana, joten siihen en voi kommentoida alkaako se järjettömän pieni kanihäkki haisemaan/kani haisemaan, jos joutuu siellä häkissä nököttämään.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   115
   4788
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   20
   1792
  3. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1081
  4. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   72
   971
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   63
   919
  6. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   356
   845
  7. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   31
   786
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   150
   773
  9. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   771
  Aihe