koiran aivotulehdus

haukku_

2v koirani sairastui joulukuussa pesäkkeiseen aivotulehdukseen. aiheuttajaa ei tiedetä. lääkityksenä nyt kortisoni. lukisin mielelläni muiden kohtalotovereiden tietoa ja kokemuksia sairaudesta. sairaudesta kun ei oikein tietoa löydy... mitä oireita oli? mikä lääkitys? kuinka kauan kesti että lääke alkoi vaikuttamaan? oliko fysioterapiasta apua? kaikki kokemukset ovat kullan arvoisia=) sairautta hoitavalle eläinlääkärille voin toki aina soittaa mutta jotenkin kaipailisin muidenkin nimenomaan kokemuksia...

8

4503

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdsde

      missä päin asutte, käyttekö koirapuistoissa ja mitkä olivat oireet?

      Kaikkea hyvää paranemisen kanssa.

      • haukku__

        koiran kaikki oireet on neurologisia, ei ole tarttuva tauti jos sitä meinaat, perheessä muitakin koiria ja lähipiirissä paljon koirakavereita, terveitä=) eikä käydä koirapuistoissa...


    • zalpando

      Tässäpä meidän stoori, miten teillä meni aivotulehduksen kanssa ?


      Meillä 6v Papillon uros, oireet olivat aluksi oksenti yllättäen pari kertaa ja ruokahalu katosi, seuraavana päivänä takajalkojen toiminnan heikkeneminen; koira alkoi nojailemaan sohvaan, tuolinjalkoihin jne takapäällään ja käveli sivuluisussa, kuten humalainen ihminen. Siitä luistelu paheni ja vähitellen eteni myös etujalkoihin, siinä vaiheessa ei pysynyt enää seisaallaan, vaan pelkästään makasi aloillaan, tarpeillekin piti viedä kantamalla ulos ja pitää jaloillaan toimituksen ajan.
      Käytimme heti paikallisella eläintohtorilla oksentelun ja syömättömyyden takia, kun epäilimme suolitukosta tms., koira röntgenkuvattiin ja otettiin verikokeet, ei mitään poikkeavaa.
      Kun huomasimme tasapainohäiriön ja jalkojen toiminnan heikkenemisen, vein koiran uudelleen lääkäriin, joka totesi ettei voi tehdä enempää, vaan koira pitäisi viedä neurologille ja magneettikuvaukseen. Soitin sitten Aistiin ja sain ajan seuraavaksi päiväksi (sunnuntai, hälyttivät neurologin töihin ). Koira tutkittiin ja otettiin magneettikuvat, joista paljastui diagnoosi; aivotulehdus, tasapainoelimessä, koira ei tiedä omaa asentoaan, vaan tuntee kuin pyörisi koko ajan jossain karusellissa. Määrättiin kortisonilääkitys (Prednisol), joka saattaa auttaa, varmuutta ei ole, vain aika näyttää miten käy.

      No, maanantaina aloitimme lääkkeen, alkuannos oli reilut 3 kg painavalle koiralle (5mg) 1 tabl / pvä, annoimme lääkkeen aikaisin ma aamuna ja kuinka ollakaan, iltapäivällä hän nousi omin avuin jaloilleen ja illalla jo käveli hieman horjuen. Seuraavana päivänä oli kuin mitään ei olisi koskaan ollutkaan.

      Siitä on sitten jatkettu lääkitystä, 1/1 tabl / pvä mentiin 8 vk, sitten pienennettiin 3/4 tabl / pvä ja nyt toukokuusta lähtien on ollut 1/2 tabl / pvä.
      Kaikki muuten hyvin, mutta koiran ruokahalu on lääkkeen johdosta kasvanut valtavaksi, söisi mitä tahansa, milloin tahansa, myöskin juominen on lisääntynyt paljon. Painon nousu alkoi reilun kuukauden-puolentoista kuluttua lääkityksen aloittamisesta, vaikka ruokaa ei annettu juurikaan enempää kuin ennen.
      Nyt on viimeisen parin kuukauden aikana paino lisääntynyt voimakkaasti ( kaikkiaan alusta lähtien 2,5 kg) ja koira läähättää jatkuvasti ja hengittää hyvin kuuluvasti koko ajan,ennen ei lainkaan. Muuten hän on normaali ja iloinen, leikkisä ja aktiivinen.

      Olin juuri yhteydessä neurologiin ja hän kehotti vain seuraamaan tilannetta, kuinka lääkeannoksen pienentyminen alkaa vaikuttaa ja käski ilmoittaa heti jos jotain muutoksia koiran toiminnassa ilmenee.

      Nyt sitten jatketaan lääkitystä, seurataan koiran vointia, pidetään tarkka ruokavalio, lisätään liikuntaa ja ollaan onnellisia :-)

    • rinkeli_2

      Itse etsin lähes samoihin aikoihin kohtalotovereita ja kokemuksia koiran aivorungon tulehduksesta. Koirani (7 vuotias) sairastui kesällä 2010 aivorungon tulehdukseen (granulomatoottinen enkefaliitti). Oireet alkoivat takajalkojen heikkoudesta. Parissa päivässä jalat menivät täysin alta. Saimme ohjauksen Aistiin, jossa kattavan tutkimuksen jälkeen saimme em. diagnoosin. Lääkitykseksi kortisonia jatkuvasti. Syytä sairastumiseen ei pystytty määrittämään, ja punkin aiheuttamaksi pidettiin epätodennäköisenä. Koirani ei ollut puuhannut koirapuistoissa eikä kyseessä ollut mikään tarttuva sairaus. Aistia ja sen neurologia saamme kiittää siitä, että saimme viettää vielä monta vuotta koiramme kanssa aina koiran vanhuuteen saakka.

    • jfjfkkf
      • ehkärokotus

        Voisiko aiheuttaja olla rokotus tai punkkipilleri, niissä voi erittän harvinaisena olla tuollasia seurauksia useiden kuukausienkin kuluttua. Voi tsekata papruista minkänimisiä aineita käytetty ja googlettaa englanniksi niiden haittavaikutuksista löytyy usein enempi tietoa kuin suomeksi. Koska varsinkin Suomessa uudemmat aineet ovat voineet olla jo pidemmän aikaa muissa maissa käytössä, jolloin haittavaikutuksistakin on enempi kokemuksia.


    • knirrrrks

      Vai että koiralla aivotulehdus. Näkis vaan, ei sillä ole aivoja jotka voisi tulehtua. Voit itse avata kallon ja tarkistaa asian.

    • ggggggggggggggggggggg

      Kortisonista on neurologisissa taudeissa yhtä paljon apua kuin antibiooteista. Eläinlääkärisi on idiootti ja kusettaja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe