Turun spurgut

Masa

Matkustin tällä viikolla vaihteeksi bussilla. Autoon nousi pahalta haiseva ja meluava alkoholisoitunut mies, kansankielellä spurgu, puliukko. Yllätyin koska en ole heitä pahemmin Turussa nähnyt, enkä ollut huomannut että "jotain puuttuu". Aiemmin Helsingissä asuessani heitä näki joka päivä kadulla, toreilla, asematunnelissa, Kaivokatu 10:n tuulikaapeissa, raitiovaunuissa jne.

Mieleen tulee kysymys: pitääkö Turku parempaa huolta alkoholisoituneistaan (tarjoaa asunnon jne.) kuin Helsinki? Vai ovatko asunnottomat vain pois silmistä, keskustan ulkopuolella metsissä omissa hökkeleissään?

9

3312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mikki

      Meneppä Lonttisiin, rautatiesillan ja Verkahovin Valintatalon välille..

      Spurguja hoipertelee jatkuvana virtana Valintataloon, tai, mikäli eläke ei ole vielä tullut, SataShellille tenua ostamaan.

      Alkoholisteilla on siellä jokirannassa jonkin sortin asuntola ja kevään myötä heitä makaa sammuneena pitkin joen penkkoja.

      • Anonyymi

        Älä liiottele. Vittu ne koskaan sammuile tohon malliin mitä sä kirjottelet. Ne sammuu sitten kun pönttö pimenee muttei mihinkään tolle välille jokipenkoille. Kyllä ne koittaa viipaleeseen yöks oli ikma mikä vaan.


    • Aimo Patukka

      Otappa vaikka tuo bussi 32 torilta, niin eiköhän niitä ala taas näkymään. Eikä ole väliä mihin suuntaan ajelet, sillä kulkee reittiä Varissuo-Pansio/Perno. Turussa tällaiset tapaukset on sijoitettu riittävän kauas keskustasta tai sitten tuohon Lonttisten alueelle, kuten joku jo mainitsikin. Tietysti tällä linjalla näkee paljon muitakin ihmisiä kuin ihan spurguja, kuten alempaa sosiaaliluokkaa ostoskasseineen ja lastenrattaineen. Kauppakassit täynnä olutta, makkaraa ja sipsejä tietenkin Hymy tms. Ja lastenrattaiden takana on poikkeuksetta tupakoiva teiniäiti juurikasvuineen.
      Olinkohan jo liiankin julma?

      • Masa

        ...kuulostaa jo siltä samalta kuin Hgin ja Espoon tietyissä lähiöissä. Eli johtopäätös: Turussa samat ongelmat kuin muuallakin, mutta keskustassa sitä ei vain huomaa. Varissuolla olen käynytkin, mutta kenties jotain jäi näkemättä.


      • Patukan Aimo
        Masa kirjoitti:

        ...kuulostaa jo siltä samalta kuin Hgin ja Espoon tietyissä lähiöissä. Eli johtopäätös: Turussa samat ongelmat kuin muuallakin, mutta keskustassa sitä ei vain huomaa. Varissuolla olen käynytkin, mutta kenties jotain jäi näkemättä.

        No ehkä tuo Varissuo häviää vielä Lausteelle. Joudun aina toisinaan pyöräilemään Varissuon läpi ja koitan tehdä sen maksiminopeudella. ;)


    • Sim0o

      Juna- ja linjuriasemalla aika usein pulsuja. Kesällä niitä näkyy jokirannassa. Siltojen alta pilkottaa joskus makuupussi...

    • kyllä niin...

      ...että niitä spurguja löytyy kyllä keskustastakin, niitä ...tanan deekuja löytyy täällä joka nurkalta. Lasinsiruja, oksennusta, you name it. Joka puolella. Puistojen penkit täynnä, ja nurkissa kuseksimassa. Ja busseissa haisemassa.
      Se nenäliinan kokoinen "keskusta" eli kauppatorin ympäristö on ehkä helppo pitää näennäisesti suht "puhtaana", mutta liikupas pari metriä kauemmas niin johan ainakin tärppää. Täällä minikaupungissa kun se "lähiö" alkaa kymmenen metriä torilta.
      Klassiset spurgut eivät kylläkään ole Turun pahin ongelma, vaan sen aiheuttavat se n. 14-30-vuotias rupusakki, jota täällä riittää. Niitä prkleen metelöitsijöitä ja sikailijoita täältä löytyy pilvin pimein. Missään en ole nähnyt järkyttävämpää määrää lasinsiruja ja muuta roskaa, sitä on joka puolella. Kuten myös oksennusta, ja ihan puhdasta P:tä (vessapapereineen päivineen, esim. vartiovuorella).
      Uskomatonta porukkaa. Ja sitten ihmetellään, että muiden mielestä Turku on Suomen perse.

    • Anonyymi

      Missä helevetin jurrissa sä olet ollut kun olet nähnyt jonkun spugen bussissa? Ei ne niillä reissaa, niillä on omat systeeminsä. Lopeta se hallusienten syönti niin näet vähemmän ketään räyhääjiä ja pääset taas samalle planeetalle kuin muutkin.

      • Anonyymi

        Ja sinä dorka vastailet viime vuosikymmenellä kirjoitettuun juttuun. Taidat olla sisäsiittoinen tekele ja mutsis makasi isänsä kanssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5917
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3744
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2033
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1239
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe