Topimaxista tuntohäiriöt????

ihaa :(

olen sairastanut lapsesta asti aurallista migreeniä, joka paheni tämän vuoden alusta. samassa rytäkässä minulla todettiin myös epilepsia. todennäkösesti sen seurauksena, kun kesällä halvaannuin toispuoleisesti aivovaskuliitin seurauksena. helmikuun 19.pvä minulla aloiteitettiin topiramaatti-lääkitys, jonka nostin nyt 18.3. 100mg:aan, joka on vaadittava annos. minulla on ollut hyvinkin omituisia puutumisia lääkkeen aloittamisen jälkeen.... sormia ja varpaita on oikein kihelmöinyt ja pistellyt ja viime viikon ajan leukani on ollut puuduksissa :( se on pelottava tunne :( toivoisin, että joku kertoisi, onko teillä ollut samankaltaisia kokemuksia ja voivatko ne helpottaa ajan myötä...? jostain luin, että kukaan ei olisi lopettunut topimaxin käyttöä haittavaikutusten vuoksi...?

t.surumielinen ihaa :(

13

1344

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jäässä

      Mäkin söin topimaxia takavuosina. Pahinta oli "hölmö" olo. Juuri samalla annoksella samanlaiset oireet (paitsi leuka). Sain ne lähtemään magnesiumin syömisellä.

      • ihaa :)

        ...vinkistä :) pitääpä kokeilla, jospa sillä ne puutumisoireet lähtisivät kävelemään! kuinka kauan muuten jouduit syömään topimaxia?


      • jäässä
        ihaa :) kirjoitti:

        ...vinkistä :) pitääpä kokeilla, jospa sillä ne puutumisoireet lähtisivät kävelemään! kuinka kauan muuten jouduit syömään topimaxia?

        Moi Ihaa!
        En enää muista, kauanko. Niin kauan, kunnes tehot meni. Mulla tehot menee 1-3 kk:ssa. Oonkin keksinyt sellaisen konstin, että vaihtelen takaisin samoihinkin estolääkkeisiin, niin taas saa huijattua migreeniä jonkun aikaa. Eli saa vähäoireista olemista ja taas jaksaa olla. Jollakin voi tietysti tehota piemmänkin aikaa joku tietty droppi. Mulla on ainoa rajoitus, ettei ne saa nostaa painoa. Pientä rajaa... Muutoin on vissiin kaikki käyty läpi, paitsi Gabrion. Onko kellään siitä kokemuksia?
        Ei tietysti ole kivaa olla normaalitilaansa tyhmempi, minkä Topi kyllä selvästi teki...


    • Nano....

      eivät ole mikään pikkujuttu. Aiheuttavat mm. veritulppiakin. Puutumisoireet ovat ihan tavallisia migreenilääkkeillä.

    • ei jaksa aina ymmärt

      suosittelisin ehkä lukemaan sen topimaxin lehtisen, siinä kyllä sanotaan että puutuminen on sivuoire..
      etkai oikeasti aloita syömään lääkkeitä ilman että luet mitä kyseinen lääke voi sivuvaikutuksina aiheuttaa?!

      • ihaa!

        kyllähän hoitajat sairaalassakin selostavat tunnetuimmat epilepsialääkkeistä koituvat haittavaikutukset! ja voin vakuuttaa, että olen lukenut, TAVAAMALLA, topimaxin pakkausselosteet!!! ja sanaa PUUTUMINEN sieltä ei edes löydy!!!! minun omasta pakkausselosteestani ei löydy mitään mainintaa edes tuntohäiriöistä!!!! niistä olen löytänyt tietoa netistä ja hoitajan antamista lehtisistä! mutta kukaan ei oo koskaan kertonu, MILLAISIA TUNTOHÄIRIÖITÄ se voi aiheuttaa, siksi pistin tänne viestiä - voi vaihdella kokemuksia!
        mutta pistää vihaksi tuollainen syyttely - ihan kuin olisin vain yksi kaunis päivä herännyt ja ajatellut, että joo, nyt olisi hyvä päivä vaikka kokeilla tuota topimax-lääkitystä! :(


      • ****

        Joskus on helpompaa kun ei lue, mitä kaikkia mahdollisia sivuvaikutuksia lääke aiheuttaa,koska jos on kuitenkin pakko ottaa. Itselläni on Topimax ja puutumista, mutta entä sitten? Puutuminen on pikku juttu migreeniin verrattuna!


      • ihaa :)
        **** kirjoitti:

        Joskus on helpompaa kun ei lue, mitä kaikkia mahdollisia sivuvaikutuksia lääke aiheuttaa,koska jos on kuitenkin pakko ottaa. Itselläni on Topimax ja puutumista, mutta entä sitten? Puutuminen on pikku juttu migreeniin verrattuna!

        totta, varsinkin, jos migreeni on todella paha. minulle itselleni on muodostunut vaan eräänlainen "kammo" puutumisia kohtaan sen tähden, koska ennen halvaantumista minulla oli niitä ja kun aivovaskuliittini uusi, niin taas minulla oli niitä. siksi minulle oli tavallaan helpotuskin huomata, että nämä puutumiset johtuvat "vain" tästä lääkkeestä...


      • Anonyymi

        Siinä pitäisi lukea eripuolilla kehoa tuntuva tunnottomuus ja puutuminen.


    • atk-suunnittelija

      Hei
      Minulla on sama lääke ja ei ole tuollaisia vaikutuksia. Olisi hyvä jos ottaisit yhteyttä hoitavaan lääkäriisi heti ja kertoisit asiasi sillä se auttaa. Lääkkeillä on todella muutaman ensimmäisen viikon aikana sopeutumista, mutta kannattaa kysyä lääkäriltä mitä mieltä hän on. Ei pidä itse mitään mennä muuttamaan. Minulla on hyvä epilepsiaa hoitavaa lääkäri / keskussairaala ja kun jotain outoa tulee niin voi soittaa sairaalaan niin saan avun. Kehotan sinuakin soittamaan ensin. Hyvää jatkoa, ei surumieltä sinä ole vaan pidetään hyvää mieltä.
      t. Hyvän hoidon saanut sittenkin

      • ihaa:))

        kiitos asiallisesta ja aurinkoisesta kommentistasi näin sadesäänkin keskellä :) olenkin aikonut ottaa yhteyttä lääkäriin heti pääsiäiseen jälkeen...

        ja puutumisten lisäksi olen huomannut muitakin sivuoireita, jotka huolettavat puutumisiakin enemmän. muistihäiriöitä, teen kirjoitusvirheitä (joita en ole ennen tehnyt), lievää masennusta, vaikka yleensä olen hyvinkin positiivinen ihminen kaikkeen kokemaani nähden.... kaikki nämä yhdessä ovat vakuuttaneet minut siitä, että annostusta pitää ainakin pienentää!!


    • Anonyymi

      On . Jopa päälaki puutunut. Jalkojen puutuminen kävellessä pahentunut. Suu ja kieli puutuneet. Kalium arvot laskivat. Myös b vitamiini laski. Ferritiini oli 7.

    • Anonyymi

      Minä lopetin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      740
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      656
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe