kalkkeutunut istukka

Milloin synnytys?!

Heippa,

Kävin ultrassa rv 36 4 ja todettiin istukan olevan kalkkeutunut ja lapsivettäkin on niukanlailla (yleensä yliaikais ongelmia). Napavirtaukset vaikutti kuitenkin ihan hyvältä ja painoarvio oli 2400g, joka ei kylläkään vastannut viikkoja. Kasvukäyrä oli laskenut siitä, kun rv 25 5 mitattiin 800g painoarvio ja silloin oli normaalikäyrällä.

En ole tupakoitsija, joten kalkkeutuma ei johdu siitä. turvotusta on ollut ensin yläraajoissa ja siitä laskenut alaspäin ja päänsärkyä, muttei raskausmyrkytystä ole todettu.

Jokatapauksessa istukka nyt ilmeisesti vetelee viimeisiään sitten.

Osaako kukaan sanoa tai onko muilla ollut samaa? Miten synnytys on lähtenyt käyntiin? Onko mennyt yliaikaiseksi? Mietin tuota istukan toimivuutta... Huomaanko jos se lopettaa ns toiminnan? Ja huomaanko sen ajoissa vai rappeutuuko se vaan ja lapsi kuolee sitten kun ei saa ravintoa? Eli alkaako synnytys itsestään, jos istukka ei toimi? Sain kolmepäivää ennen laskettua aikaa seuraavan kontrollin... Ihan ihmeellistä ettei paremmin seurata. Mietin vaan, että onko vielä montakin viikkoa synnytykseen ja lapsi on ensimmäiseni. Kohdunsuukin on napaksati kiinni ja 3cm eikä lapsi ole laskeutunut ja nyt alkaa RV 38.

7

4454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näinpänäin

      Istukan kalkkeutuminen johtuu melko varmasti sikainfluenssa rokotteesta mikäli olet sellaisen ottanut. Parilla kaverilla ollut sama juttu. Todella paljon saanut kuulla kaikista näistä raskaus ajan ongelmista ihmisiltä jotka rokotteen ovat ottaneet. Toki mullaki kavereita joilla kaikki mennyt hyvin vaikka ottivat rokotteen. Kukaan ei tietenkään voi tietää niistä haittavaikutuksista jotka voi ilmetä vasta vuosienkin päästä.

      • kät.

        se mistään rokotteesta johdu!!
        Onhan näitä kalkkeutumia ollut iät ajat, rokottamattomillakin.


    • cabalo

      Sinuna soittaisin lääkärille ja kysyisin lisätietoja. Vaarallistahan tuo on joka tapauksessa. Kannattaa myös herkästi mennä uudelleen lääkärille keskustelemaan ja vaatimaan tutkimuksia että kaikki on kunnossa. Onnea!

    • 8u3h

      neuvolasta selityksiä asialle. Minulla istukan toiminta alkoi heikkenemään loppuraskaudessa, lapsivettä oli vähän ja sikiön kasvu hidastui. Vauvan vointia seurattiin alkuun kahden viikon välein H34 jälkeen ja sitten viikottain, kunnes 37 viikolla käynnistettiin synnytys. Virtaukset olivat hyvät, vauva kasvoi huonosti ja vesimäärä oli vähäinen. Tarkkaa kirjaa piti pitää siitä, että vauva liikkuu hyvin ja heti kun moitin, ettei hän hirveästi tee isoja liikkeitä, jouduin tuonne osastolle ja käynnistykseen. Ja minäkään en tupakoinut eikä ollut todettua raskausmyrkytystä tms. Enkä myöskään ollut ottanut sikapiikkiä :) Jokin vain aiheutti sen, että istukan toiminta heikkeni ja vauvan vointi sitä myöden huononi.

      Minua siis ohjattiin seuraamaan vauvan liikkumista eli tekemään liikelaskentaa. Jos vauva liikkuu huonosti, se todennäköisesti alkaa kärsiä hapenpuutteesta. Istukka ei tässä tapauksessa yleensä lopeta toimintaansa yhtäkkiä vaan vauvan vointi voi huonontua hiljakseen. Se vain mietityttää, että jos kontrolli on vasta kuukauden päästä niin pelkästä sf-mitasta ja sydänäänistä neuvolassako ne sitten päättää, että kasvaako hyvin??? Kannattaisi siis kysyä neuvolasta, voihan olla että sinun tapauksesi ei ollut niin vakava, kuin meillä.

    • kaiju

      ehdottomasti seurata vauvan liikkeitä. Vauvan pitää liikkua joka päivä niin kuin sillä on ollut tapan liikkua. Mikäli vauva ei mielestäsi liiku omalla tutulla tavalla mene heti kontrolliin. Jokaisella vauvalla on oma yksilöllinen tapa liikkua ja vain äiti voi tietää sen, joten mikäli epäilet jotakin epätavallista, heti sairaalaan kontrolliin.

      Turvallista loppuraskautta !

      • ap kirjoittaja

        Ja oli niin ihmeen sekavaa touhua taas kaikki....

        Sanottiin, että nyt seurailen liikkeitä sinne kontrolliin asti ja sitten siellä kontrollissa joka on siis 3 päivää ennen laskettua aikaa niin katsotaan onko lapsi kasvanut. Mikäli kasvu on edelleen heikkoa ja lapsivettä on vähän edelleen niin käynnistetään synnytys, jotta lapsen ei tarvitse "nähdä nälkää" kohdussa vaan pääsee syömään maitoa ja kasvamaan.

        Mielestäni on hieman outoa, jos lapseni näkee kohdussani nälkää niinkuin ammattilainen sanoin kuvaili niin miksei synnytystä voida käynnistää heti. Nyt kuitenkin on jo rv 37 3 eli ihan ok viikot. kummallista, että odotuttavat vielä 16 päivää ja ilman mitää kontrolleja, pelkkää neuvola aikaa viikottain jossa kuunnellaan sydän äänet ja mitataan sf-mitta joka ei tässä asiassa kerro mitään.

        kuitenkaan kalkkeutunut istukkani ei tästä parane mihinkään ja se vaikuttaa myös lapsiveteni määrään niin on tämä taas kummallista touhua.

        Onneksi olen liikkeitä kuitenkin tuntenut, kyllä silti saa pelko pepussa olla koko ajan :(


    • Anonyymi

      Vauvahan ei liiku koko raskautta ihan samalla tavoin. Lopussa se ei mahdu liikkumaan. Tämä on joku kirjallisuudessa esiintyvä harha. Ruokavalio vaikuttaa lapsen liikkumiseen melkoisesti, sokeripitoinen ruoka saa sikiön liikkumaan vilkkaasti.

      Käynnistyksiä yritetään lykätä sen takia, koska ne johtavat useammin sektioon ja se maksaa vähän enemmän. Aivan vastuutontahan tuo vauvan ja äidin terveydellä leikkiminen on, joten neuvolaan ei tule näissä asioissa automaattisesti luottaa, vaan käyttää omaa järkeään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5118
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      928
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe