Kuinka paljon lääkiksen pääsykokeisiin luetaan?

epätoivo :/

Olen hakemassa lääkikseen ensimmäistä kertaa ja alkoi mietityttää että millaiset mahdollisuudet minulla on. Olen kyllä lukenut jonkin verran ja olen ainakin fysiikassa tosi hyvä. Biologian asiaa vaan on niin järkyttävän paljon etten tiedä pystynkö omaksumaan sitä riittävän hyvin. Kuulin jostain että ihmiset lukevat noin 6-9 h päivässä vähintään 2 kk ja tuo määrä on minulle liikaa.

Luetaanko noihin pääsykokeisiin siis todellakin noin paljon? Ja kuinka moni ylipäätään pääsee ensimmäisellä yrittämällä? Samassa kokeessa kuitenkin on niitä jotka yrittävät toista tai kolmatta kertaa ja vähän arvelluttaa se miten niille pärjää.

10

1500

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neljän ruuhka

      "ihmiset lukevat noin 6-9 h päivässä vähintään 2 kk "

      Tuoko on sinusta paljon? Okei. Tervetuloa sitten vaan kylmään todellisuuteen.

    • lääk yo

      Tärkeintä on kova laskurutiini sillä pääsee jo todella pitkälle. Silloin kun olet sisäistänyt galenoksen kaavat ja mitä niillä oikein tehdään, eivät itse laskut enää ole loppujenlopuksi kovinkaan hankalia. Lasket vaan niin paljon kuin kärsivällisyys antaa myöten ja biologiassa keskityt suuriin kokonaisuuksiin nippelitiedon sijasta niin hyvin se menee. Itse selvisin ihan näppärästi 3-4 tunnin luvuilla päivässä kun vain varmistin että se oli tehokasta. Väsyneenä itsensä pakottaminen ei johda mihinkään.

    • VastausVastaus

      Jos kaksi kuukautta täyspäivästä opiskelua on sinulle liikaa, niin on parasta unohtaa lääketieteellinen. Maailmassa on runsaasti kivoja ja vähemmän vaativia paikkoja sinua varten.

      Noin puolet pääsee ensimmäisellä kerralla, koska he paneutuvat asiaan riittävästi ja ovat riittävän älykkäitä.

      • Ruotsi Hegemoniaa

        "Noin puolet pääsee ensimmäisellä kerralla, koska he paneutuvat asiaan riittävästi ja ovat riittävän älykkäitä."

        Ja sitten ovat tietenkin ruotsinkieliset lääkikseen menijät, jotka saavat pelkästä äidinkielestään max. 10 lisäpistettä eli 10 % pääsykoepisteistä. Näppärää vai mitä?


    • sisällä ollaan

      Jos et voi lukea 2 kk täysipäiväisesti niin ei kannata mennä opiskelemaan lääketiedettä. Itse luin noin vuoden ja laskin, että lukemiseen ja tehtävien tekemiseen meni aikaa 1200-1400 tuntia. Lukeminen oli siis ihan kokopäivätyötä.
      No noilla eväillä toki sitten pääsi sisään. Lääketieteellisessä joutuu sitten vielä sisäänpääsynkin jälkeen lukemaan aivan tolkuttomasti ;) Joten jos 2kk luku-urakka on liian raskas niin en suosittele lääketieteellistä :(

      • sad but true86

        kauheeta psyykkausta täällä taas harrastetaan:D ei kannata kauheesti täältä lohtua hakea kun muut hakijat haluaa sua panikoittaa tahallaan..


    • epätoivo :/

      Pääsin jihuu! Auttoi kyllä huomatavasti se ettei kokeessa juuri Galenosta olisi tarvinnut :D

      En tiedä tarkalleen paljo luin, mutta arviolta sen 4 tuntia päivässä parin kuukauden ajan. Aikaa ei ollut paljoa koska opiskelin ja tutkintokin piti saada valmiiksi. Otin tietysti varman päälle ja hain Kuopioon. Pisteitä en nyt vielä tiedä, mutta vaikeampiin paikkoihin pitää varmasti lukea enemmän.

      • ........

        Poikaystäväni pääsi aikoinaan ekalla kerralla lääkikseen suoraan lukiosta ja kuulemma luki kuukauden ajan 8h päivässä. Hän oli koulussa oikeasti hyvä matemaattisissa aineissa..eli sitä lahjakkuutta tarvitaan varmaan aika paljonkin?? Mut pointti oli siis onnitella ja antaa "vinkkiä" muille joskus lääkikseen pyrkiville.


    • Anonyymi

      www.facebook.com/groups/129656472311895/ jos haaveilet/te lääkikseen pääsystä, kannattaa littyä tähän facebook-ryhmään! Ryhmään jaetaan hakuun liittyviä linkkejä videoihin, keskusteluihin ohjeisiin jne :) myös vertaistukea saatavilla!

    • Anonyymi

      lääkiksen pääsykokeisiin luetaan ihan vaan sairaasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3752
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      115
      1474
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1340
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1289
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1164
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1101
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1068
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      58
      1044
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1036
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      56
      977
    Aihe