ekaa kertaa d:ssä!! Auttakaa!!

dublindublin

Kaipaan pikaista apua. Matkustamme ystäväni kanssa ensimmäistä kertaa Dubliniin. Olen yrittänyt tehdä huolellista taustatyötä, mutta pari asiaa mietityttää. Kävin Dublinin lentoaseman sivuilla ja yritin selvittää miten busseja menee keskustaan, jossa hostellimme Isaacs hostel sijaitsee (lentomme on to-pe välisenä yönä klo 00.30 dublinissa). Löysin bussiaikatauluja, mutte niiden mukaan viimeinen bussi keskustaan meneen klo 23 jälkeen. Onko kokeneemmilla reissaajilla tietoa meneekö kentältä yöbusseja vai täytyykö ottaa taxi? Ja sitten toinen kysymys.. pahoittelen tyhmiä kysymyksiäni, nämä saattavat naurattaa, mutta stressaannun ellei kaikki ole ennen matkaa selvillä. Eli, onko kenelläkään kokemusta GhostGus Tourista? :) Muita vinkkejä ajan vietteisiin perinteisten linnojen kiertelyjen ja pubikierrosten lisäksi? Eläintarha, onko minkään veroinen?

4

1347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Wilmuska

      lentokentältä menee busseja keskustaan ja muuallekin 24/7. Aircoach maksaa 7e ja menee keskustaan läpi yön noin 20 minuutin välein, muitakin vaihtoehtoja on. Aircoachin pysäkit ovat heti terminaalin edessä, siniset bussit. Lippua ei tarvitse ostaa etukäteen, ne saa paikan päältä.
      http://www.aircoach.ie/

      http://www.dublinzoo.ie/inside.asp?sectionId=1
      Dublinin eläintarha on kiva kokemus ja täälläasuvanakin käymme siellä säännöllisesti päivää viettämässä. Kävelymatkaa on noin viiden tunnin ajaksi riippuen tietysti miten kauan aikaa viettää häkkien luona mutta jos on aiemmin käynyt vain Korkeasaaressa niin aikaa menee koska eläimet ovat hyvin näkyvillä ja lajeja (esim virtahepo) on lähes käden ulottuvilla ihailtavaksi. Alue on siisti ja hyvin organisoitu yleisöä ajatellen.

      http://www.overthetoptours.com/
      Bussireissuista suosittelen tätä firmaa joka järjestää bussireissuja mielenkiintoisiin kohteisiin. Reissut tehdään pikkubussilla ja kuski kertoo koko matkan ajan seurueelle paljon tietoa historiasta jne. Pieni ryhmäkoko on mukava ja kuski keskustelee mielellään, ei vain posmota ulkoa opittua selostusta.
      Olen itse käynyt glendaloughin reissun useaan kertaan ja celtic toursin kahdesti. Reissuun kuuluu omakustanteinen pubilounas. Glendaloughissa se tapahtuu Laragh Innissä joka on luokiteltu jossain arvoasteikolla yhdeksi maailman maukkaimmista pubiruuista :) Hyvää se onkin.
      Näihin matkoihin voi ostaa lipun Tourist Infosta joka on keskustan tuntumassa Trinity Collegen ja Grafton Streetin välimaastossa, vanhaan kirkkoon sijoitettu palvelupiste. Sieltä löytyy myös paljon tietoa muista ajanviettovaihtoehdoista.

      Suomalaisille voisin suositella myös matkaa tänne omaan kotikaupunkiini Brayhin. Tänne pääsee Tara Streetin asemalta helposti Dartilla ( joka on paikallisjunayhteys), edestakainen lippu maksaa alle 5e ja Brayssä on yli kilometrin mittainen merenranta plus Sea World jossa on mm piraijoita ym meren eläviä jälleen ihan käden ulottuvilla :)
      http://www.braytourism.ie/entertainment/aquarium.htm

      Hauskaa Matkaa :)

      • dublindublin

        Sydämelliset kiitokset Wilmuska kattavasta infopaketista! :) Myös kotikaupunkisi Bray merenrantoineen ja Sea Worldeineen kuulosti ehdottoman käymisen arvoiselta paikalta!! Odotan jo innolla tulevaa reissuamme toukokuussa :)


    • irish girl

      hello dublindublin voin antaa sinulle yhden vinkkit wicloun vuoret kannattaa käydä kattomassa ite tykkäsin todella paljon :))

    • dublinier

      Tunnetuin/eniten käyetty on tämä 747 - linja:
      http://www.dublinbus.ie/en/Your-Journey1/Timetables/Airport-Services/

      Taksi maksaa keskustaan noin 30 EUR. Suhari kysyy yleensä ajetaanko tunnelin läpi siihen voi vastata "niet", se tietäisi lisämaksua. Bussit kulkee tunnelin läpi ja ovat aika nopeita. Bussiasemat Dublinissa:
      http://maps.google.fi/maps?oe=utf-8&client=firefox-a&ie=UTF8&q=buss station dublin&fb=1&gl=fi&hq=buss station&hnear=Dublin, Co. Fingal, Irlanti&view=text&ei=gN_sS_7qHZSuOJG1yZwI&ved=0CCsQtQMwAA&z=11

      Dart-junien ja yleensä liikenteen keskus on Connolly Station
      http://maps.google.fi/maps?f=q&source=s_q&hl=fi&geocode=&q=connolly station dublin&sll=62.593341,27.575684&sspn=14.710709,57.084961&ie=UTF8&cd=1&hq=connolly station&hnear=Dublin, Co. Fingal, Irlanti&ll=53.351358,-6.249611&spn=0.009248,0.027874&z=16

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1373
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      16
      1019
    3. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      996
    4. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      969
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      954
    6. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      870
    7. SOSIALI DEMOKRATIA

      AATE , JOKA ETENEE.
      Suomen sosialidemokraattinen puolue
      3
      860
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      4
      859
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      2
      851
    10. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      848
    Aihe