kun toisen ulkomuoto hävettää

L-Y-P

Tapasin aikanaan netissä henkilön, joka kertoi olevansa ulkonäkökeskeinen urheilija eikä voisi kuvitella seurustelevansa ylipainoisen tai ei-urheilevan henkilön kanssa ja että tällaisen henkilön esitteleminen omille ystäville ja perheelle olisi kiusallista. Itse olen sekä ylipainoinen että ei-urheileva.. Saimme kuitenkin aikaan mielenkiintoisen ja hedelmällisen keskustelun tuosta ja niin monesta muustakin aiheesta, että suhteemme muodostui varsin läheiseksi, henkinen yhteys oli vahva vaikka elimme monin tavoin erilaisissa maailmoissa. Kun sitten tapasimme oikeassa elämässä, molempien yllätykseksi yhteys oli yhä vahva niin henkisesti kuin sitten fyysisestikin. Seurustelusuhdetta siitä ei monien ristiriitojen vuoksi kumpikaan halunnut, mutta vahvana ja hyvin läheisenä suhteena se jatkui pitkään, seksikin mukana kuviossa. Sen verran nuo alkuaikojen keskustelut kuitenkin vaikuttivat minun päässäni, että häpesin vartaloani: seksiä vain pimeässä peiton alla tai ainakin paita päällä, ei mitään yhteissuihkuja tms tilanteita, joissa olisin ollut alasti hänen katsottavanaan. Tämä ei kuitenkaan kovin suuresti suhdetta vaivannut ja seksi oli silti nautinnollista.

Suhde on nyt jatkunut tällaisena pari vuotta, pääasiassa ystävyytenä kuitenkin. Nyt minusta on kuitenkin alkanut tuntua oudolta, että hän on tavannut suuren osan ystävistäni ja perheestäni, mutta minä en ole tavannut hänen maailmastaan juuri ketään. Olosuhteet selittävät kylläkin tätä epätasapainoa paljon, hän on se joka menee ja kulkee ja tapaamme yleensä minun luonani. Tuntuu silti kummalliselta, että vaikka olemme olleet yhteydessä lähes päivittäin, hänen maailmansa ihmiset eivät tiedä minusta juuri mitään, minun olemassaoloani salaillaan ja vähätellään. Jotkut hänen ystävistään tietävät, että tämmöinen epämääräinen suhde hänellä on olemassa, mutta kukaan heistä ei ole minua tavannut. Lopullinen selkeä kummastus oli sitten hänen reaktionsa, kun kommentoin jotain täysin yleismaailmallista ja mitätöntä hänen seinälleen facebookissa. Hän alkoi stressata, että mitä jos joku nyt siitä arvaa, että tuossa se epämääräinen suhdetyyppi nyt on! Ja se pieni kuvakin on nähtävillä, vaikka profiilini muuten salainen onkin. Olen kertonut hänelle, että salailu ja hänen mahdollinen häpeänsä loukkaa minua, vaikka ymmärränkin sen. Meillä vain on nurinkurisesti ollut tämä hänen häpeänsä ylipainoista ihmistä kohtaan tiedossa jo ennen tapaamista eli sitä ei ole voinut missään kohtaa suhdettamme salata, vaikkemme siitä alkua lukuunottamatta juuri puhuneetkaan ole. Mutta se, ettei hän halua esitellä minua ystävänäkään kenellekään, loukkaa minua pahasti ja alkaa yhä enemmän vaikuttaa itsetuntooni, joka on ennen tätä suhdetta ollut melko vahva, makkaroista huolimatta elän ihan täysipainoista elämää enkä ole pitänyt itseäni epämiellyttävän näköisenä ennen tätä. Hän selittää esittelyhaluttomuuttaan sillä, että pelkää sen näkyvän meistä, että suhteemme on myös seksuaalinen, vaikkemme sitä erikseen mainostaisikaan.

Voiko tällainen suhde jatkua edes ystävyystasolla, jos toinen haluaa pitää koko homman irrallaan muusta elämästään ja toinen siitä kärsii? En haluaisi heittää hukkaan sitä syvää yhteyttä, joka välillämme on alusta saakka ollut, mutta vuosien salailu ja häpeä alkaa olla jo liikaa itsetunnolleni. Miten tilanteen voisi vielä pelastaa?

15

1008

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyypillinen narsisti

      mieskaverina. Hän on täydellinen "I love Me" tapaus ja sen verran ko.ihmisiä tunteneena voin neuvoa, että paras olisi kun heti unohtaisit hänet ja etsisit normaalin kaverin itsellesi.

      Narsismi on sairaus, joka ei parane koskaan vaan pahenee vielä iän myötä. Narsisti ajattelee vain itseään ja tasavertainen suhde on täysin mahdoton hänen kanssaan.

      ps. olen itse aikuinen mies ja olin naimisissa narsistin kanssa yli 15v, tiedän mistä puhun.

      • L-Y-P

        Olen narsismista lukenut ja jopa yrittänyt sovittaa niitä piirteitä tähän tapaukseen, mutta en usko että siitä on kyse. Loukkaaminen hänen taholtaan ei ole tahallista, hän vain on ollut liian rehellinen, mistä johtuen tiedossani on sellaista informaatiota, jota normaalisti ei tuoda sen toisen tietoisuuteen. Hänkin on pahoillaan tilanteesta, mutta ei osaa korjata sitä. Eikä oikeastaan haluakaan, hänen mielestään tässä ei pitäisi olla mitään ongelmaa, kyse on vain rehellisyydestä ja varmaankin minun pitäisi vain oppia hyväksymään asia. Muilla tasoilla hän kyllä arvostaa ja kunnioittaa minua. Mielestäni on ihan inhimillistä, että ystäviään tai kumppaniaan voi jollain tasolla hävetä, joskin se häpeä ei saisi johtaa sen henkilön tallomiseen. Vaikka vähän hävettäisikin esitellä jotain tyyppiä kavereille, ei sen häpeäntunteen pitäisi estää koko tapahtumaa ja johtaa tämän tyypin eristämiseen muusta elämästä.

        Pelkään itsekin, ettei tämmöisessä tilanteessa ole muita vaihtoehtoja kuin unohtaa koko juttu, mutta kun en millään haluaisi luovuttaa. Ymmärrämme toisiamme niin monissa asioissa paremmin kuin kukaan muu ja viihdymme toistemme seurassa, sellaisesta ei tee mieli päästää kokonaan irti. Ollaan kyllä pohdittu sellaistakin vaihtoehtoa, että yritetään viilentää suhdetta vähän etäämmäksi, harventaa yhteydenpitoa ja poistaa fyysinen puoli suhteesta, josko sitten tällä häpeäasialla ei olisi niin suurta merkitystä elämässäni. Ja on tätä erkaantumista yritettykin, siinä toistaiseksi vielä onnistumatta.


    • viinasieppoAaa

      Naisia sun lisäksi se on varma

    • Tiukka täti

      olla suhteessa joka saa sinut häpeämään itseäsi? Lue tekstisi uudelleen ja ymmärrät itsekin mitä sinun tulee tehdä.. lopettaa suhteenne hänen facebook sivullaan! Hänen vuoro tuntea aiheetonta häpeää!

      • _sivukommentti_

        vaihtoehtoa! olisi ihan oikein ko. tyypille!


    • miehet on tuollaisia

      en mä katselisi. Eikö siltä henkiseltä yhteydeltä mene arvo, kun toinen häpee sua. Menee, jos sitä on koskaan ollutkaan. Ei se ainakaan mitään tasaveroista ole. Arvostaisit itseäsi enemmän, kyllä niitä laihoja löytyy, jos sellaista etsii. Ja hän pitää sua vain löysässä hirressä, on varaavinaan, mutta ei oikeasti halua. Ja sulta menee monet hyvä tilaisuudet hukkaan löytää oikeasti sua kokonaan arvostava ihminen. Se mitä sä odotat, sitä saa odottaa. Ei se siitä mihinkään muutu. Ja koska hän on tehnyt kiloista itselleen niin suuren ongelman, voi niitä ongelmia olla varmasti muuallakin.
      Mitä rakkautta tuo on, tuohan on kaikkea muuta. Ei ainakaan toisen hyväksymistä, ei arvostamista, ei sellaista, että sä olisit hänelle riittävän tärkeä. Jos ei tunnista tuollaisia ihmisiä ja osaa itse lähteä pois, ei koskaan tapaa sitä, joka voisi olla se oikeampi. En puhuisi mistään henkisistä yhteyksistä, koska mulla ainakin henkiset yhteydet olis katki tuollaisen nöyryytyksen jälkeen. Miksi siedät tuollaista nöyryyttämistä?
      Miksi haluat olla joku häpeän aihe. Ei sun tarvi olla hänelle mitään. Ja mitä hienoa näet tuollaisessa ihmisessä? Tuollaiseenko sinä itsesi sidot?

      • L-Y-P

        Kiitos, pistit miettimään kyllä vakavasti asiaa.. Haluaisin oikaista kuitenkin tuon käsityksen suhteesta, emme siis seurustele enkä minäkään sitä halua, olemme pelkästään ystäviä, joskin hyvin seurustelumaisesti (tiivis yhteydenpito, fyysinen läheisyys, seurustelusuhteelle tyypillisiä riitoja). En siis koe sitovani itseäni häneen juurikaan, vaikka läheisiä ollaankin. Toivon silti löytäväni itselleni kumppanin jostain ihan muualta. Muuttaako tämä asiaa mitenkään...?


      • miksi muuttaisi
        L-Y-P kirjoitti:

        Kiitos, pistit miettimään kyllä vakavasti asiaa.. Haluaisin oikaista kuitenkin tuon käsityksen suhteesta, emme siis seurustele enkä minäkään sitä halua, olemme pelkästään ystäviä, joskin hyvin seurustelumaisesti (tiivis yhteydenpito, fyysinen läheisyys, seurustelusuhteelle tyypillisiä riitoja). En siis koe sitovani itseäni häneen juurikaan, vaikka läheisiä ollaankin. Toivon silti löytäväni itselleni kumppanin jostain ihan muualta. Muuttaako tämä asiaa mitenkään...?

        ei tasan muuta. Mitä hitsiä jonkun ystävän kiloilla tai näpyillä tai pisamilla tai kaljulla on ystävyyteen?
        Tee selväksi, että ystäviä ei yleensäkään hankita siksi, että niillä ylpeiltäisi tai ne olis jotain mitä hävetään tai ei hävetä. Miten se muka sun mielestä muuttaisi asiaa, että oli se seurustelusuhde tai ystävyyssuhde, jos se ei ole tasaveroinen, ei tasapuolinen ja pikemminkin sellainen vuorovaikutussuhde, että se syö sua, kuin tukis sua ihmisenä. Mistä sä löydät sitten itseesi sen upean ystävyyden häntä kohtaan, kun tiedät, että toinen oikeesti on oikeesti häpeestä hankalana sun seurassas, varmaan tosi kiitollista sulle olla sit hyvä ystävä hänelle vai? . Ja toiselle ihmisessä tärkeet asiat on sellaset, että kaverin pitää olla jotenkin esittelykelponen ja varmaan glamourilla ja glitterillä kuorrutettu.
        Ja koska sä et ole hänelle ihmisenä tärkeä, ja koska tuollaiset asiat on hänelle tärkeitä, niin miks sä sitten jatkat tuollaista. Ei sun tarvi suostua kaikenmaailman junttien alentavaan kohteluun. Koska tosi törkeetähän se on sua kohtaan. Sä et varmaan tunnistais itsees kohdistuvaa loukkaamista, vaikka se olis uutisten pääaihe. Lisäks sä itse suostut sellaseen, että se voi helposti vääristää sun omakuvan kokonaan ja itsearvostukseenhan tollanen saattaa vaikuttaa, että antaa toisen kohdella sua kuin jotain paremman puutteessa- kaveria. Et sä ole hänelle tärkeä, vaikka hän mitä sanoisi, koska hän kuitenkin kokee, että itse menee vaikeaksi, kun tulee jotain muita "tärkeämpiä" ihmisiä, joille häpee sua.


    • nainen 33 v.

      on sairas! Ei terve ihminen häpeä läheistä ihmistä. Äijä pitää sinua ihan idioottina ja tossuna. Saa ilmaista seksiä, mutta pystyy läski-jutuillaan pitämään sinut harmittomana ja poissa vakavammista kuvioista.

      Opettele arvostamaan itseäsi enemmän!

      Sanon myös kuten yllä: lopeta suhteenne hänen feissarisivuillaan.

    • toimimaan

      Kuin sä voit haluta olla suhteessa jossa sulla ei oo normaalia ihmisarvoa? Jos se sua arvostaisi ja kunnioittaisi niin ku sä luulet, kyllä se tekisi asialle jotain! Kuulostaa kyllä vähän narsistiselta tyypiltä... Ei kukaan toisesta oikeesti välittävä ihminen antaisi tollasen kärsimyksen jatkua ja te sentään ootte puhunu asiasta! Painostaminen harvoin johtaa mihkään hyvään mutta tässä tapauksessa kyllä sanoisin kaverille että jos haluu suhteen vielä jatkuvan, on hänen tehtävä töitäkin sen eteen. Häpeän tunne on inhimillistä mutta jos läheisen ihmisen ulkonäköä häpeää ei kyseessä ole mikäänn läheinen ihminen... Kaverin pitäisi nyt penkoa omaa päätään ja miettiä mikä on hälle tärkeää. Jos ei haluu satuttaa mutta satuttaa kuitenkin, pitäisi jotain muuttaa! Opetelkoon sietämään häpeäänsä, saattaisi huomata että sitä oppii hallitsemaan tai se voi jopa hävitä. Tai sitten pysyköön pinnallisissa piireissään ja jättäköön sut rauhaan. Pistä se seinää vasten! Miksi se tekisi mitään toisin, jos kerta siedät sitä näinkin? Jos nostat pääsi pystyyn ja vaadit parempaa kohtelua eikä se sitä hyväksy, lopeta suhde. Sä et oo sille riittävän tärkeä, eikä sellaiseen suhteeseen kannata jäädä, missä toisen loukkaamista tietoisesti jatketaan. Älä alistu tollaseen.

    • L-Y-P

      Kiitos vastauksista. Ymmärrän nyt aika selkeästi, että ymmärrän ihan liikaa. Kumma kun en tätä ole aikasemmin ymmärtänyt :) Tiedostan kyllä itseeni kohdistuvan loukkauksen, (ilman uutislähetyksiäkin :) ), mutta koska se ei ole tahallista ja tarkoituksellista, olen yrittänyt sitä vain ymmärtää. Koska sille häpeä-asialle ei voi mitään, se on olemassa vaikkemme sitä haluaisikaan, olen halunnut yrittää oppia elämään sen tosiasian kanssa. Se muusta maailmasta erillään pitäminen on sikäli aika passiivista, että tilaisuuksia kohdata tämän kaverin sukulaisia tai ystäviä, on aika vähän, varsinaisesti en siis tule torjutuksi, mulle ei sanota että älä tuu. Mutta tietty tiedän sen itsekin, että läsnäoloni olisi kiusallista ja jopa puhelut kanssani lopetetaan äkkiä, jos joku sattuu tulemaan lähistölle kuulolle. Häpeä on edelleen olemassa, se on tunnustettu ihan hiljattain. Enkä halua enää olla mikään salainen ystävä. Silti niitä hyviä puolia suhteessa on paljon ja niistä tekee tiukkaa luopua. On vaikea tunnustaa itselleen, että tässä on epäonnistuttu täysin ja että oma paras vaatii poistumista tämän ystävän vaikutuspiiristä.

      • vdrhsrhsfhsb

        mitään vikaa, vaan et vain satu tämän tiukkoja ulkonäkönormeja pitävän ihmisen raameihin. Näin on. Päästä hänet etsimään langanlaihaa, 24 h vuorokaudessa kuntoaan ja ulkonäköään ajattelevaa kuntosalihirmua naiseksi ja jatka sinä omaa elämääsi onnellisemmin.

        Mutta älä mene kirjoittelemaan mitään feisbuukkisivuille kostoksi, Se on lapsellista ja tyhmää. Toivottavasti ystäväsi ajatusmaailma joskus avartuu, ehkä hän nelissäkymmenissä osaa jo arvostaa muitakin arvoja kuin ulkonäköä ja timmiyttä.

        Hän ilmiselvästi pitää sinusta kuitenkin paljon, vaikka aivan oikein näyttää häpeilevän sinua ulkonäöllisten päähänpinttymisensä takia. Älä suostu hävettäväksi.


      • oikeastaan

        enemmän mä ihmettelisin miestä. Että kenelle se häpeää ja miksi, ja mitä miehen pitää muka todistella naisen kiloilla tai kilottomuuksilla yhtään kenellekään. Miksi mies kokee, että hänen tilanteesa olis parempi, jos olis joku tosi laiha nainen ja varsinkin jos kukaan ei ole häneltä sellaista odottanut ja hän on itse keksinyt koko jutun. Tai miks mies ylipäätään kokee, että ihmissuhde on elämisen arvoinen kun se näyttää ulkonäöllisesti jonkinlaiselta, ei edes omissa silmissään, vaan niissä silmissä, mitä ITSE kuvittelee muilla olevan. Kuvitteleeko mies jotenkin, et olis mitenkään tilivelvollinen naisensa makkaroista tai selluliiteistä kellekään. Ilmeisesti kuvittelee. Ei ole poikaparalla varmaan kovin jämäkkää otetta omasta elämästään.
        Eli hän on päättänyt, että naisen pitää olla laiha ja hän nyt sitten on päättänyt, että häntä hävettää, kun ei olekaan. Mikä mies se sellainen on, äidillekö sitä on tilivelvollinen, vai kaveritko ne on arvostelemaan hänen elämänsä asioita, vaiko pomon mieliksi pitää olla sellaista ja tällaista.
        Onko mies mies vai tossu? Miks miehestä ei löydy sen verta munaa, että haistattais itse pitkät omille nöyristelyilleen omien sukulaistensa edessä? No ei löydy kun ei löydy, eikä sitä voi vaatia, mutta miksi sulta ei löydy sen vertaa selkärankaa, että tajuaisit tämän?


    • Outoa on

      Ettet vain olisi panopuu sille. Muka ystäviä. Ei ystävät nai. On joko ystävä tai tyttö/poika ystävä tai helppo kassintyhjennyspaikka.

    • varmistus

      oletko varma, ettei mies häpeä kavereitaan ja sukuaan eikä sinua?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      139
      2033
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1918
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1670
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1468
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe